Şimdi Ara

Görüntü ve Bios ekranı gelmiyor!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün m-atx board'um olan gigabyte ma785gmt-ud2h'a gtx 570dcu ii gibi büyük bir kartı takmayı başardım fakat anakartı kasaya çivilemedim.Resmen ekran kartı,anakartı tutuyordu dengede.Uzun süren montajdan sonra gtx 570 gayet güzel görüntü verdi fakat mouse kablosunu takarken anakartta ufak bir kayma oldu ve ekrandan sinyal gitti.Tekrar açmaya kalktığımda bu sefer ne bios ekranı ne de görüntü geliyordu.Bu sabah bilgisayarcıya gittim ve yanıma ekran kartı,anakart,cpu ve ramleri aldım.Adam benim anakartımda farklı bir psu la denedi fakat sonuç aynıydı ardında farklı bir ekran kartı taktı ama yine sonuç değişmedi.Son olarak onboard vga yı denedi yine sonuç aynı.O da bir anlam veremedi.Arkadaşlar aranızda böyle bir sorun yaşayıpta çözen var mı?

• hocam kartı yakmıyasın oynadı anakart yerinden demişşin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 26 Ocak 2012; 16:47:53 >

Neyse eve geldim tüm parçaları flan taktım ama görüntü yoktu nedeni anakarttı tam dengede tut onun zaten küçük vidaları olması lazım onları mutlaka monte et ardından bi tane bi el karışı kadar plak var demir onu mutlaka tak temasızlığı sağlıyor .

"Kısa vadedeki hayallerimizi gerçekleştirdik. Uzun olanları biraz erteledik. Belki bir kez daha görev almak nasip olur."
  • quote:

Orijinalden alıntı: notebook-yk

hocam kartı yakmıyasın oynadı anakart yerinden demişşin

Kart sorunsuz çalışıyor hocam.Farklı bir anakartta denedik fakat ne hikmetse ben de çalışmıyor
    Daha Fazla Göster
  • bence işlemci fanını felan kontrol et ramlerin yerlerini degiştirerek dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Teknisyeni -- 26 Ocak 2012; 17:07:31 >

Orijinalden alıntı: phesix

Abicim pc yi çalıştır ve elini işlemcinin üstüne koy.ısınıyormu ısınmıyormu o şekilde bi bak lütfen

İşlemci ısınmıyor ve fan gayet sakin bi şekilde dönüyor

Orijinalden alıntı: anil23

quote:

Abicim pc yi çalıştır ve elini işlemcinin üstüne koy.ısınıyormu ısınmıyormu o şekilde bi bak lütfen

İşlemci ısınmıyor ve fan gayet sakin bi şekilde dönüyor

ramleri kontrol et ramler anakartınla uyumlumu mhz felan

cmos sıfırla.10 dk bekle açılırsa açılır . (tabi diğer parçaların sağlamsa)

Onu nasıl yapıcam?
  • güzel bir soru..şimdi öncelikle anakartı eline al ve CMOS yazan kısıma bir jumper tak.3 dişli ve ya 2 dişli tırnaklar olur.eğer o tırnak pin herneyse orda 2 li ise zaten oraya bi jumper takman gerekir.eğer 3 lü ise sol veya sağdaki 2 tırnakta jumper olur.o jumperı cıkar ve 1 yana kaydırarak tak.mission complete :)

güzel bir soru..şimdi öncelikle anakartı eline al ve CMOS yazan kısıma bir jumper tak.3 dişli ve ya 2 dişli tırnaklar olur.eğer o tırnak pin herneyse orda 2 li ise zaten oraya bi jumper takman gerekir.eğer 3 lü ise sol veya sağdaki 2 tırnakta jumper olur.o jumperı cıkar ve 1 yana kaydırarak tak.mission complete :)

Baktım benimkisi ikiliymiş fakat jumper yok.Nerden bulabilirim bu gizemli aleti

Elini işlemci fanının üstüne koy ve hafifte bastırarak açmayı dene pcyi.

hard diskinin üzerinde vardır.hdd den sök oraya tak.ve 10 dk bekle..

O yöntemden başka bir yöntem var mı? Jumper bulamıyorum ama bulunca mutlaka deneyecem.Mesela bios piliyle bişeyler yapabilir miyim?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.