Şimdi Ara

kasadaki 12 volt çıkışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    power supply tarafında kasaya verilern 12 volt gerilim hangi elemanlara gidiyor acaba?
    küçük bir deney yapacağım, 12 volt gerekiyor. kasada ucu boş bulunan kablolardan sağlamak istiyorum.

• Oncelıkle uyarı ıle baslayayım. Power supply diyorsun, bilgisayar kasasi diyorsun. Bu nedenle yapacagin her islem sifir risk tasimali. Yani her yaptigindan %100 emin olmadan islem yapmamalisin ve cok dikkatli olmalisin. Yoksa kotu sonuclar ortaya cikabilir.

Simdi sorunun cevabina gelelim. Power supply den cikan kablolar belirli renklerle kodlanmislardir.Istisnai durumlar olabilir ama cok cok yaygin olarak fotodaki duzene uyarlar.

buradan hareketle eger 12 v istiyorsan sari ve siyah kabloyu kullanmalisin.
    Sari olan 12v +
    siyah kablo ise 12v -

Bence sen kucuk deneyini de yaz buraya belki bilgi veren olur daha fazla.Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaansoy -- 2 Kasım 2011; 12:47:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaansoy

[buradan hareketle eger 12 v istiyorsan sari ve siyah kabloyu kullanmalisin.
    Sari olan 12v +
    siyah kablo ise 12v -

Bence sen kucuk deneyini de yaz buraya belki bilgi veren olur daha fazla.Kolay gelsin

Siyah kablo 0 (ground) hattıdır. -12V, 20 pinli PSU'larda (ATX 2.2 öncesi) 12, 24 pinli PSU'larda (ATX 2.2 ve sonrası) 14 numaralı pine bağlı olan ve standartta mavi renkli kablo ile kablolaması yapılmıştır.

• Söyledikleriniz doğru aeronics .
    Ve benim anlatım bozukluğumu düzeltmemi sağladı.
    Arkadaşa 12volt lazımdı. Bunu elde etmek için 12 voltun fazını(sarı kablo) ve nötrünü (siyah kablo) gösterdim.Yani 12 volt için kullanılması gereken + ve - kutbu.
    Ama 12v - yazdığım için -12v ile karıştırılma ihtimali doğdu.

Arkadaşın sorusuna dönersek sarı ve siyah kabloları kullanarak 12 volt elde edebilir.-12v yani mavi kabloyla bir işi yok.
  • hocam al bi 12 v adaptör kurtul
  • fan kablolarına iğne batır iğnenin başına kablo geçir işini görür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.