Şimdi Ara

1.87 volt kontak ile 12 volt sistemi tetikleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1.87 dcv gelen bir sinyalim var ben bu sinyali dışarıdan 12 volt besleme kullanarak 12 volta çevirmek istiyorum
    1.87 volt geldiğinde devreden 12 volt çıkış yapacak kesildiğinde 12 volt ta kesilecek bunu yapabilmek için bana devre konusunda yardım ederseniz sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• röle kullanacaksınız i1.87yi 5v fln yükseltin regülatorle yükseltirsiniz zaten tetik olacak röleyi çekebilsin sonrada dışarıdan gelen 12v u röle ile kontrol edin. ancak burada kaç amper olduğu önemli ona göre röle seçin 5v luk röleler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rayli82 -- 18 Mayıs 2025; 15:34:50 >
  • Şu hazırladığım örnekteki gibi yapardım > Falstad.com Elk. Simülatörü

Düşük voltajlarda tetiklenebilen bir mosfet gerekiyor

ayrıca düşük voltajlarda, gerekli miktarda akım da geçirebilmeli (bu örnek için)

Rölenin yetişemeyeceği bir frekans uygulanacaksa, röle yerine transistör kullanılabilir.

• Bu devrede egzantirik bir mosfet yerine sıradan 2n2222 veya bc238 gibi küçük bir BJT kullanın, bulması çok daha kolay ve ucuz olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liu Kang -- 21 Mayıs 2025; 0:58:44 >
  • Liu Kang L kullanıcısına yanıt

Evet böyle de güzel oluyor > simülatör

• Aslında sayin @limbesh Usta'nin verdiği simülasyon çözüm görünse de roleyi sürecek akım olmayabilir. Ben olsam opto lu cozerdim, neticede 1.8V kırmızı LED sürecek gerilimde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mavi-kaplan M kullanıcısına yanıt

Usta musta değilim ben   elektroniği seviyorum sadece   Optokuplör hiç aklıma gelmedi, onunla daha da temiz olurdu  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.