Şimdi Ara

8 pin güç girişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba .benim anakartımda 8 pin güç girşi mecvut.psu dan gelen ise 4 pin ben 1 yıldır bu şekilde kullanıyrum sistemi fakat overclok yapmaya başladım hafiften ve voltaj vermek istiyorum bu 4 pini nasıl yapabilirim 8 e çevirebilirim.psu 480wat 2x12 vkanalı var kaliteli bir psu .böyle bir kablo satılan yer varmı veya başka nasıl yapabilirim.

burdan bak ve piyasa kesin satılıyordur
    Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir
  • quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

http://www.inmax.ca/images/8%20pin%20to%204%20pin%20ATX%20mainboard%20power%20adapter.jpg

bu kabloyu yapsam sorun olurmu acaba

Resimdeki gibi renklere ve yönlere dikkat ederek yapabilirsin sorun olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • inşalh işe yarar
  • Bilgisayarın diğer bileşenleri nedir? 480 wattlık kaliteli bir psu güncel bilgisayarların %80'inden fazlası için yeterlidir evet ama yine de overclock yapacaksanız, yük bindirecekseniz, güç kaynağınız da 8 pinli ekstra güç çıkışı olmayan, nispeten eski bir modelse, donanım parçalarınıza göre sorun çıkarma riski olabilir. Gerekli hesaplamaları yapmanızı öneririm.

inşalh işe yarar

Aslında 8pin e çevirmeye gerek yok benim anakarttada 8 pin girişi var ama bende tek 4 pin takılı va rahatlıkla o.c. yapılabiliyor e2160 1.8 den 3ghz de kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 14 Ekim 2010; 0:11:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inshroud

Bilgisayarın diğer bileşenleri nedir? 480 wattlık kaliteli bir psu güncel bilgisayarların %80'inden fazlası için yeterlidir evet ama yine de overclock yapacaksanız, yük bindirecekseniz, güç kaynağınız da 8 pinli ekstra güç çıkışı olmayan, nispeten eski bir modelse, donanım parçalarınıza göre sorun çıkarma riski olabilir. Gerekli hesaplamaları yapmanızı öneririm.

sistem şöyle
    anakart gigabyte p35 ds4 revizyon 1.0
    işlemci core 2 duo e 4500
    ekran kartı hd4850 512 mb
    ram 4 gb 1066

psu da antec neo 480w moduler. işte 2 12 kanalı var herbiri 18 amper. psı ex kablosu 24 pin kablosu vs hepsi var ama cpu kablosu 4 pin.1 senedir böyle kullanıyorum ama oc yapmak için 8 olması gerektiğini öğrendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: exFAT

quote:

inşalh işe yarar

Aslında 8pin e çevirmeye gerek yok benim anakarttada 8 pin girişi var ama bende tek 4 pin takılı va rahatlıkla o.c. yapılabiliyor e2160 1.8 den 3ghz de kullanıyorum.

benim işlemcim 2.2 ghz 2.8 de voltajsız çalışıyor fsb 400 de ama voltaj veremiyorum verdiğim zaman ayarlar sıfırlanıyor. biosta normal vcore voltaj 1.325 görünüyo ama cpu z de voltaj 1.2 olarak görünüyor

Orijinalden alıntı: exFAT

@jackal___61
    Ayarlar sıfırlanıyorsa biryerde hata vardır ram hızlarında veya voltajında yada nb voltajında bunları tek tek deneyerek sorunu bulabilirsin.

benim araştırmalarıma göre sağlıklı bir overclok için 8 pin kullanmam gerekiyormuş. bu yüzden ya psu yu değiştiricem yada bu dönüştürme olayını yapıcam ama dönüştürücü sağlıklı bir hareketmidir bilmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal___61 -- 15 Ekim 2010; 23:40:20 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.