Şimdi Ara

KASA KARŞILAŞTIRMASI [LÜTFEN YARDIMCI OLUN]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yarın elime bir miktar para var ve yarın %70 bir ihtimal ile forumdan bir arkadaştan 2. el kasa alacağım.
    FAKAT!
    Kendim sıfır bir PC toplayayım dedim ve şöyle bir kasa çıkardım ortaya.

Topladığım Sistem:

ANAKART: MSI H81M-P33 Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz SATA 3.0 DVI&VGA ::::::::152 TL - Vatan'dan SIFIR
    İŞLEMCİ: AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm :::::::::::::::::::348 TL - Vatan'dan SIFIR
    RAM: CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül ::::::::::::::::::::::::::::::::117 TL - Vatan'dan SIFIR
    HDD: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache :::::::::::::::::::::::::::::::183 TL - Vatan'dan SIFIR
    KASA: Dark Ninja 500W Usb 3.0, 3x Fan, Kart Okuyuculu Pencereli ATX ::::::::::::::::::::::250 TL - Hızlıal.com SIFIR
    EKRAN KARTI: MSI GTX560 Twin Frozr II/OC ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::150 TL - Forumdan 2. el

TOTAL: 1200TL

Almayı düşündüğüm 2. el 3,5 senelik sistem:

ANAKART: MSI P67A-GD55 B3, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2133Mhz
    İŞLEMCİ: intel i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock
    RAM: G.SKILL RipjawsX 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ Ram CL7 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu
    HDD: samsung 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm
    KASA: XPREDATOR High Power 750W Big Tower Kasa (7 Fan giriş imkanı )
    PSU: XileNCE SPS-XP700.(135)R3 700W Gaming Serisi R3 80+ Güç kaynağı
    EKRAN KARTI: MSI GTX560 Twin Frozr II/OC

İSTENEN FİYAT: 900TL

Şimdi arkadaşlar, durumu iyice belirletim size, bütçem çok az, yarın gelecek olan bir paraya bakıyorum. Gelirse Ali arkadaşımdan bu kasayı almayı düşünüyorum. Ki %99 gelicek.
    Fakat ben mi acaba yanlış yapıyorum yanlış düşünüyorum? Bu benim topladığım sıfır garantili ve vatandan alınma kasa, 2. el olan kasadan çok daha iyi değil mi ekran kartı hariç? Bunu çok merak ediyorum. Çünkü arkadaşın kasası da hoşuma gitti ve almayı düşünüyorum.

Ha diyeceksiniz ki bütçen az nasıl alıcaksın bu sıfır kasayı?
    0 kasa alırsam kredi kartımla alacağım 2 taksit ile.

Sizden güzel yorumlarınızı bekliyorum. Şunun yerine şunu koy vs gibi tavsiyeler değil de, sorduğum soruya yönelik tavsiye alabilirsem çok sevinirim.

HEPİNİZE İYİ FORUMLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailowXXL -- 10 Temmuz 2015; 19:10:03 >

• Topladiginiz sistem anakart ve islemci soketleri birbirine uyumlu degil.
    2. El alacağınız sistemede bosa almayin.Yeni alacaginiz sistem daha iyi olacaktir.2. El ram,ekran karti alabilirsin fiyati düşürmek istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrawStyle

Topladiginiz sistem anakart ve islemci soketleri birbirine uyumlu degil.
    2. El alacağınız sistemede bosa almayin.Yeni alacaginiz sistem daha iyi olacaktir.2. El ram,ekran karti alabilirsin fiyati düşürmek istersen.

Dostum işte uyumlu bir anakart ile düşün aynı fiyat havuzundan..

Ne diyorsun acaba duruma ona göre hareket edicem çünkü, ben arkadaşın pc sini de beğendim aslında, fiyatı normal mi sence, bana başta çok ucuz geldi fakat pc yi toplayınca bi duraksadım açıkcası
  • Maks butcenizi soylerseniz daha iyi yardimci olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 850 900tl fakat 1200 lüğü alırsam kartla takside gidebilirim
  • Bilmiyorum düşünürmüsün ?

KASA KARŞILAŞTIRMASI [LÜTFEN YARDIMCI OLUN]
  • Ekran kartını sıfır almayı düşünmüyorum. 1 sene sonra neredeyse yarıya düşüyor 2. el fiyatı :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim tam olarak bütçe belirtirsen daha iyi yardımcı olunur. Yani ne kadar çıkarsın ne kadar inersin net birşey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristan23 -- 10 Temmuz 2015; 18:56:24 >
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    max 1300 e ulaşabilirim, o da kredi kartımla.

Ondan ziyade bu 2. el olan kasa nasıl sizce hocam. Alınır mı? Benim hoşuma gitmişti fakat bir kaç arkadaş fiyatı biraz yüksek dediler.. Aklımı karıştırdılar
  • 2. el sisteme ram yazmamışsın. Sistemde ram mi yok yoksa sen mi yazmayı unuttun? Eğer ram varsa fiyat fazla değil hatta ucuz bile sayılabilir.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    G.SKILL RipjawsX 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ Ram CL7 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu

ram olarak bu var hocam ama 1333 ya :/

Şimdi benim anlamadığım şey, şu vatandan topladığım pc 2. el olandan çok daha iyi ve garantili değil mi? yani 300tl fark var arada ve performans olarak bayağı bir fark var.

biri sata 2 biri 3, biri 1333mhz ram biri 1600mhz, birinin işlemcisi i5 2500k 3.30GHz ötekisi ise F/P manyağı olan FX 6300..

Yani bilemedim.. Sıfırı bu performans ve bu fiyattayken 2.ele bu kadar verilir mi anlayamadım doğduru ki bir de makina 3.5 senelik hani..

Ne diyorsunuz hocam?
  • 1. fx6300 2500k'dan daha iyi değil daha kötü
    2. ramin 1333 veya 1600 olmasının hiçbir farkı yok
    3. Hdd'nin sata 2 veya 3 olmasının hiçbir farkı yok çünkü hdd sata 2 hızına bile ulaşamıyor.

2. el sistemdeki anakart zamanının iyi anakartlarından, senin o alacağın sıfır anakartdan çok daha iyi. Aynı şekilde kasa ve psu da sıfır olandan daha iyi.

Yani sen 2. el sistemi aldığında 300 lira daha ucuza daha iyi bir sistem almış olacaksın.

Ben senin yerinde olsam 2. el sistemi alırdım. gtx560'ı 200 liraya satıp kalan 300 liraya ekler 2. el r9 280 falan alırdım.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Anladım dostum, teşekkür ederim bilgi için. Ya çok mantıklı konuştun.. Ama ben ekran kartımı AMD almayı düşünmüyorum :D Hayatım boyunca AMD den çok çektim, belkibiraz ekler 760 770 falan alırım bilemedim..

Ama 2.el için ne biliyim ya :D kurt düşüyor insanın içine acaba 1 aya bir anda bişi olur mu pc ye falan diye :D

Ama kesinlikle katılıyorum, söylediğin sistem güzel olur sonradan ekran kartını değştirme falan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.