Bildirim
Kasa fanı 2 saniyede bir titretiyor
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: aygun61
PC'yi daha yeni topladım. Kasam Asgard 382 ve PC'yi toplar toplamaz fan 2 saniyede bir tabiri caizse sinek gibi ses çıkarıp masayı ve kasayı titretiyor. Ayrıca kafam ağırmaya başladı bu sesten. Sorun ne olabilir sizce?
vidaları iyice sık(yuvayı yalama etmeyecek şekilde) -
quote:
PC'yi daha yeni topladım. Kasam Asgard 382 ve PC'yi toplar toplamaz fan 2 saniyede bir tabiri caizse sinek gibi ses çıkarıp masayı ve kasayı titretiyor. Ayrıca kafam ağırmaya başladı bu sesten. Sorun ne olabilir sizce?
montaj işçiliğinde sıkıntı var. tekrar bi kontrol et. -
Yok hocam zaten fan kasaya takılı olarak gelmişti. Vidalarda hiç bir sorun yok. Fanların önünde kabloda yok baktım. Acaba ekran kartının fanlarından olabilir mi? HD7790 -
quote:
Yok hocam zaten fan kasaya takılı olarak gelmişti. Vidalarda hiç bir sorun yok. Fanların önünde kabloda yok baktım. Acaba ekran kartının fanlarından olabilir mi? HD7790
işte o vidalanmalarda sorun olmuş olabilir diyorum sonuçta bunlarda kul yapımı bütün fanların vidalarını çaprazlamasına gelecek şekilde karşılıklı olarak sık -
Kasayı daha demin açıp baktım fan yerinden hiç bir kıpırdama yapmıyordu. İmkan olunca birdaha söker bakarım vidalara. Acaba sorun kasanın içerisinde sadece bir egzoz fanı kullandığımdan olabilir mi? Önde de bir fan var ancak anakartta fazlalık 3 pin olmadığı için kullanamadım. Bir de bu akasa 3pin fan çoklayıcılardan 2 tane alsam ve birbirine takıp 3 tane fan girişi elde etsem olur mu acaba? Cevapların için teşekkürler ayrıca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aygun61 -- 2 Ağustos 2013; 2:07:49 > -
quote:
Kasayı daha demin açıp baktım fan yerinden hiç bir kıpırdama yapmıyordu. İmkan olunca birdaha söker bakarım vidalara. Acaba sorun kasanın içerisinde sadece bir egzoz fanı kullandığımdan olabilir mi? Önde de bir fan var ancak anakartta fazlalık 3 pin olmadığı için kullanamadım. Bir de bu akasa 3pin fan çoklayıcılardan 2 tane alsam ve birbirine takıp 3 tane fan girişi elde etsem olur mu acaba? Cevapların için teşekkürler ayrıca.
sen hangi fanın sallandığını bulmaya çalış önce anakartta boş 3 pin yoksa bile uygun aparatlar satılıyor sorun olmaz 3-4 pin moleks adaptör olarak satılıyor onlardan bir tane alıp moleks e bağlayabilirsiniz. ben şahsen 2 fanı öyle yaptım :) -
Hocam ses galiba Hard disklerden kaynaklanıyor. Peki molexden bağladığınız fanlar her zaman tam hızında mı çalışıyor yoksa sistem sıcaklığına göre kendini ayarlıyor mu? -
quote:
Hocam ses galiba Hard disklerden kaynaklanıyor. Peki molexden bağladığınız fanlar her zaman tam hızında mı çalışıyor yoksa sistem sıcaklığına göre kendini ayarlıyor mu?
ikiside değil bendekiler surekli ortalama bir hizda donuyolar. ayrıca hddden kaynakliysa hddnin vidalarini sıkın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim kasada sürgü sistemi var hocam vida ile takmadım. Kasanın içini PC çalışırken açtım ve 1-2 dakika içinde o baskın titreşim sesi yerini normal bir PC gürültüsüne bıraktı. Bir kaç yerde de zaten sorunun HDD ısınmasından kaynaklanıyor olabileceği yazıyordu. -
Tüm fanları tek tek elinle 2 3 saniyeliğine durdurarak hangisinin sesi yaptığını basit bir şekilde buluyorsun. sonra sorunlu fanı bulunca onu iptal ediyorsun ya da montajına dikkat ediyorsun. En basit yöntem -
hocam kapak açıkken sesi yapmıyorsa tek şey gelir aklıma;
kapak kapanırken kablolardan birini fanlara itiyor. açıkken ses yapmıyor.
hdd'den o tarz bi ses geliyorsa demektir ki hdd kafa sürüyor. sakata çıkabilir her an. -
kasa fanı değil harddisk vibrasyonu, yani harddiskin kasa içinde vibratör gibi vibrasyon yaratıyor olay bu -
Hocam her fanın önündeki kabloları sabitledim, kontrol ettim. Kabloların fana sürtme olayı olduğunu düşünmüyorum. O ses arada gelip yine gidiyor kasa kapalıyken. Bakalım kasadaki ön fanıda çalıştıracağım, öndeki fan tam HDD'lere bakıyor belki sıcaklıktan kaynaklanıyordur. Ayrıca her ihtimale karşı HDD'nin yedeğini de alacağım. -
İmajı al koy bi kenara dostum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
imaj derken anlamadım hocam. -
Kasada ne kadar fan varsa bağlamak için gerekli aparatları almanız gerekiyordu. Ayrıca bu sıcak yaz günlerinde iki adet fan yeterli gelmez, en azından kasanın tabanı ve tavanına fanlar almanız gerekli. Kasa içinde hava akımı olmadıktan sonra sıcaktan bile tıkır tıkır ses yapan kasalara rast gelmiştim.
http://www.teknobiyotik.com/aksesuar-yazilim/kablolar/akasa-besli-pwm-fan-coklayici-flexa-kablo.html -
Hocam bu üründe hem molex hemde 3 pinli olarak iki adet kablo mu geliyor? Birde açıklamalarda tam anlamadım. Bu iki kabloda otomatik olarak mı kendini ayarlıyor? -
Kablonun bir ucunda molex bağlantı vardır bu da power supply'den gereken gücü almasını sağlar, diğer tüm uçlar 3/4pin fanların bağlanması içindir, adı üzerinde çoklayıcı. -
Acronis true images 2013 denen bi program var. Onunla backup alıyorsun. Sonra götür o backup i istediğin hdd ye yükle. Klonunu oluşturur. Ben formattan sonra tüm ayarları yapar (mozillanin kısa yollarına kadar) sonra C'nin imajını alırım. Sürücüye birşey olsa o backuptan en son haline 1 saatte çeviriyorum. Acronis te bi çok sürüm var ama driverlari falan en sağlıklı şekilde 2013 alıyor. Araştır backup nasıl alınır nasıl geri yüklenir hepsinin resimli anlatımı var nette.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X