Şimdi Ara

Kas seğirmesi, titremesi, atması. Yardım lütfen! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
117
Cevap
4
Favori
241.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-2 hafta önce bendede oldu. Uyandığımda yatağımda yatıyordum . Sol elimdeki işaret parmağım birden kendi kendine hareket etmeye başladı. İnternetten araştırdım kas seğirmesi çıktı . Pek çok kişide olduğunu öğrendim . O gün olduktan sonra bir iki saat sonra geçti ve daha olmadı . Bunun daha kötü versiyonlarıda varmış . Bacaklarda olan gibi . Bir fizik tedaviye görün . Ama doktor iyi olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iki turlu tedavisi var.hocam yillarca bende.de.oldu.

1. Demir takviyesi...

2.Stres ve sıkıntıdan uzaklasacaksin.

• Eger elindeki kaslarda zayiflama, yorgunluk gibi seyler oluyorsa ALS de olabilir.

Konusmada veya yutkunmada gucluk cekiyor musun? Sendeleme veya dusme oluyor mu?

• Bacaklarda var benimde ust tarafta gecmedi bi turlu guçsuzlukte var oldu ayrıca doktora gittim 2 sefer bi halt yapamadılar anca ağrı kesici vitamin verdiler o kadar bi b.ka yaramadı kalıcı olmasındam korkuyorum.

MS ALS ye baktım ee oyle olsak ölürdük herhalde.

Kanımca magnezyum ve demir eksikliği var bi takım testlere girmekte fayda var.

• Aynı sorun benimde sol biceps kasımda vardı o derece ki gece kendi kendine atıp beni bile uyandırıyordu.. 3 gün sürdü sonra geçti arada biceps antrenmanlarından sonra oluyor geçiyor enteresan bişey :))

• Bende de oluyor hemde her yerimde. El, kol, bacak, ayak, dudak, kaş, göz kapağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cornucopia. -- 20 Eylül 2017; 22:13:41 >
  • BEYLER MAGNEZYUM TAKVİYESİ ALIN KRAMP VE SEĞİRMELER AZALACAKTIR. EFERVESAN TABLET OLANLARINDAN KULLANIN.

• Biraz hort olacak ama benim 3-4 senedir bütün vücudumda bu seğirmeler oluyor.1 buçuk 2 haftadırda omzumun arka tarafı pıt pıt pıt diye seğiriyor.Arasıra bacaklarımın çeşitli bölgeleride seğiriyor.Nedenini merak ediyorum açıkçası.

• Bende de aynı durum var 3-4 senedir. Kaslarınızda titreme, hemen yorulma var mı?

• Hocam eczaneden gevşetici alıp sürün işe yarayabilir

• Cool Storm kullanıcısına yanıt
    yok hocam sadece kafasına göre seyiriyor.

• Esansiyel Tremor olabilir bizde yani iyi huylu titremeler yalnız bende ki bu titremeler kışın daha fazla üşümeyle başladı zaten şuan kalıcı oldu.

Bu mevzu ciddi bi mevzu bu ay içinde Nörolojiye gitcem sonuçları yazarım sizde gidin görünün bazıları psikolojik falan diyecek alakası varda o aşırı heyecandan onun dışında bi iş yaparken güç kuvvet uygularken oluyorsa tremor yazıyor.

Çok kötü bir şey bu ya tedavisi yok galiba.

• Uykusuzluk, fazla kahve çay tüketmek yapabilir. Elektrolit bozuklukları da yapabilir, kan kalsiyum değerin normal değilse.

• CR7_35 kullanıcısına yanıt
    hocam genelde otururken falan seğiriyor benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 7 Mart 2018; 14:3:47 >
  • Nörolojiye görün neren titriyorsa tek tek anlat ilaç yazarsa kullanmam de MR ve EKG iste bu testlerde nolduğu çıkacaktır.

Senin titremeler iş yaparken mi oluyor herhangi bir şey yani kuvvet uygularken mi yoksa istirahat halindeyken mi oluyor ??

Bizim burda konuşmamız boş bir an önce görün işte sonuçları yaz.

istirahat halinde oluyor.

• Doktora gittim fiziksel ufak bi muayne yaptı 3 tüp kan verdim tahlillerde çıkmış baktı bir şeyin yok dedi.

Kuvvet hareket uygulamaya bağlı statik tremor var dedi bu da her insanda olabilir dedi sanırım sürekli titremede ilgileniyorlar parkinson tarzı istirahat halinde olan titremeler.

Beyinden MR çekecek miyiz dedi şuan gereksiz dedi eğer çok olursa artarsa gelirsin çekeriz dedi özel bi nörolojiye gidip hem derdimizi hemde beyin MR ı çektirmekte fayda var gene bir şey çıkmazsa güçsüzlüğe bağlı bu titremeler ya da psikolojik yani heyecan üzüntü aşırı sinire bağlı bunlar içinde EKG ve EMG yaptırmak lazım.

İstirahat halinde olan titremeyi atlamayın kesin gidin.

Hocam bende dün gittim işte anlattım derdimi,ne hikmetse gitmeden 2 gün önce bütün seğirmeler durdu :D Neyse reflekslerime kas durumuma falan baktı iyi dedi kan tahlili yaptırdım bütün degerler normal çıktı.Eğer yine sık tekrarlarsa bende bi mr falan çektirmeyi düşünüyorum.

• Bende kalbimin attigini vucudumda hissediyorum bazen basimda bazen yatarken kulagimda.

• Kimse yazmamış fakat ben bu sorunumu seğirmeli bölgeye 4-5 dakika soğuk su tutarak geçici de olsa çözdüm. Deneyebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.