Şimdi Ara

Kas seğirmesi, titremesi, atması. Yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
4
Favori
224.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Kas seğirmesi, titremesi, atması. Yardım lütfen!

Lütfen saçma sapan yorumlar yapmayın, rica ediyorum.

Arkadaşlar, yaklaşık 5 gündür resimdeki işaretleğim nokta kas mı, damar mı artık neyse bilemiyorum, atıyor, seğiriyor, titriyor. Doğrusu nedir bilmiyorum. Malum, yabancı memleketteyim, zaten rusya'da sağlam bir şekilde hastaneye gitseniz, hasta olup geri dönüyorsunuz. Doktora gittim, olur böyle, birkaç güne geçer dedi. Ne adam akıllı baktı, inceledi, ne de ilaç verdi. 5 gün oldu. Aşırı derece rahatsız ediyor. Sanki bedenimden ayrı, canlı bir varlığa dönüştü elim. Gün boyunca seğirdiği yetmiyor gibi, gece de seğiriyor. Uykumdan uyanıyorum, aşırı derecede rahatsız ediyor.

İnternette araştırdım, adam akıllı bir sonuç elde edemedim. Daha önce başına gelen var mı? Neden olur, tedavisi nedir? Belki konunun yeri burası değil, ama en aktif bölüm burası. Bu dertten kurtulayım, 15 gün yesem bile farketmez..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kas Seğirmesi, Titremesi ve Atması Hakkında

Kas seğirmesi, titremesi ve atması, {kas seğirmesi yaşayanlar} arasında yaygın rahatsızlıklardır. Bu kas hareketleri genellikle zararsız olsa da, bazı durumlarda tıbbi bir sorunun belirtisi olabilir.

Sebepler

Çoğu durumda, kas seğirmesi, titremesi ve atması, şunlar gibi geçici faktörlerden kaynaklanır:

• Stres ve kaygı ({anksiyete kas seğirmesi})
    • Kafein ve nikotin tüketimi
    • Yetersiz uyku
    • Bazı ilaçların yan etkileri

Türleri

Kas seğirmesi, titremesi ve atması üç ana tipe ayrılabilir:

• Miyokimya: Kasın tek bir noktasında meydana gelen hızlı, ani seğirmeler
    • Tremor: Ritmik, tekrarlayan kas kasılmaları
    • Fasikülasyonlar: Kasın içindeki derin liflerin seğirmesi

Tedavi

Çoğu durumda, kas seğirmesi, titremesi ve atması geçicidir ve tedavi gerektirmez. Bununla birlikte, {geçmeyen kas seğirmesi} yaşıyorsanız, altta yatan tıbbi bir durumun olup olmadığını belirlemek için bir doktora görünmeniz önerilir. Tedavi seçenekleri altta yatan nedene bağlı olacaktır.

Anksiyete ile İlişkisi

{Anksiyete kas seğirmesi} sık görülen bir durumdur. Stres ve kaygı, kas gerginliğine neden olabilir ve bu da seğirmeye yol açabilir. Anksiyeteden kaynaklanan kas seğirmesi genellikle geçicidir ve tedavi gerektirmez. Bununla birlikte, {anksiyete kas seğirmesi yorumlar} kaygı seviyeleri yüksek olan kişiler için faydalı olabilir.

Psikolojik Faktörler

{Psikolojik kas seğirmesi} de dahil olmak üzere bazı kas seğirmesi türleri, stres, kaygı ve depresyon gibi psikolojik faktörlerden kaynaklanabilir. Bu durumlarda, altta yatan psikolojik sorunun tedavisi kas seğirmesini hafifletmeye yardımcı olabilir. {Anksiyete kas seğirmesi nasıl geçer} sorusunun cevabı, anksiyete yönetimi tekniklerini uygulamaktan ve gerektiğinde profesyonel yardım almaktan geçer.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ula ula ula.Aynı şey bende de oluyor vücudumun farklı yerlerinde çok gıcık ediyor ve sadece ben çde var zannediyordum.İki saat o titreyen yere vuruyorum,geçiyor sonra tekrar başlıyor piskopat bir şey ya.Neden olduğunu bilen varsa söylesin lütfen.
  • Kan geçtiginimi hissediyor sanki tıkanıyomuş gibi kendiliginden geçer
  • Hocam bahsettiğin şey böyle kalp atışı gibi sanırım. Bende de oluyor yıllardır ama hiç rahatsız edici gelmedi bana. Hatta hoşuma bile gidiyor.
  • Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aesthetic.

Hocam bahsettiğin şey böyle kalp atışı gibi sanırım. Bende de oluyor yıllardır ama hiç rahatsız edici gelmedi bana. Hatta hoşuma bile gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: göbek deliği pamukçuğu

Hocam bahsettiğin şey böyle kalp atışı gibi sanırım. Bende de oluyor yıllardır ama hiç rahatsız edici gelmedi bana. Hatta hoşuma bile gidiyor.
    farklı bölgelerde yorgunluktan kaynaklanan kas seğirmeleri doğaldır
    bir ara burnum seğiriyordu sürekli 1 ay içinde geçti
    ama eli seğireni ilk defa duyuorum kardeş
  • aylardır vücüdumun her yerinde oluyor, tek bende olmuyormuş

bu arada yorgunluktan oluyor demişler, o zaman son zamanlarda eline fazla yüklendin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanisenes -- 22 Nisan 2014; 17:50:28 >
  • Ne gariptir ki son 5-6 gündür bende de var aynı şeyler. Benim sadece parmağım değil ama vücudumun bir sürü yerinde oluyor. Sol ayak bileğimde , göğüs kafesimin sağında, karın boşluğumda.. Varsa aydınlatacak alıntılarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aesthetic.

Evet, kalp atışı gibi. Resmen hareket ediyor. Arada bir olur anlarım, ama 5 gündür, neredeyse aralıksız devam ettiği için gerçekten rahatsız ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agir psikotik

Ne gariptir ki son 5-6 gündür bende de var aynı şeyler. Benim sadece parmağım değil ama vücudumun bir sürü yerinde oluyor. Sol ayak bileğimde , göğüs kafesimin sağında, karın boşluğumda.. Varsa aydınlatacak alıntılarsa sevinirim.
    Herşeyin fazlası zarar
  • quote:

Orijinalden alıntı: agir psikotik

Ne gariptir ki son 5-6 gündür bende de var aynı şeyler. Benim sadece parmağım değil ama vücudumun bir sürü yerinde oluyor. Sol ayak bileğimde , göğüs kafesimin sağında, karın boşluğumda.. Varsa aydınlatacak alıntılarsa sevinirim.
    nerde olursa güzel oluyor, pıt pıt pıt atıyor la kolum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Electric Blue

Hocam bi kolonya ile ovsana gecicek mi acaba ?

Yok ki hocam memlekette kolonya vs. Vodkayla ovdum biraz şimdi, hala devam. Dokununda duraklıyor biraz, aradan 2-3 dakika geçince tekrar başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CNDMN

quote:

Yok ki hocam memlekette kolonya vs. Vodkayla ovdum biraz şimdi, hala devam. Dokununda duraklıyor biraz, aradan 2-3 dakika geçince tekrar başlıyor.

Alıntıları Göster
    hocam tecrübelerle sabittir bende ara ara yıllardır olur 1-2 gün daha sürer ama sen kafaya takmayacaksın unut düsünme ben cok araştırdım doktorlar gezdim stres ozellikle yapıyormus birde uykusuzluk hocam.yani takmayacaksın ben streslendigimde ve cok cok yorgun oldugumda oluyor hep. takma gecer.

• Stres ,sıkıntıdan oluyor
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Tanıdığımın yüzünde oluyordu tam sol gözünün altında doktor hiç bir şey yapamayız demişti. Daha sonra kendiliğinden geçmişti.

• quote:

quote:

odada 2 litre kolonya var istedinde vermedikmi?
  • quote:

Kas seğirmesi, titremesi, atması. Yardım lütfen!

Lütfen saçma sapan yorumlar yapmayın, rica ediyorum.

Arkadaşlar, yaklaşık 5 gündür resimdeki işaretleğim nokta kas mı, damar mı artık neyse bilemiyorum, atıyor, seğiriyor, titriyor. Doğrusu nedir bilmiyorum. Malum, yabancı memleketteyim, zaten rusya'da sağlam bir şekilde hastaneye gitseniz, hasta olup geri dönüyorsunuz. Doktora gittim, olur böyle, birkaç güne geçer dedi. Ne adam akıllı baktı, inceledi, ne de ilaç verdi. 5 gün oldu. Aşırı derece rahatsız ediyor. Sanki bedenimden ayrı, canlı bir varlığa dönüştü elim. Gün boyunca seğirdiği yetmiyor gibi, gece de seğiriyor. Uykumdan uyanıyorum, aşırı derecede rahatsız ediyor.

İnternette araştırdım, adam akıllı bir sonuç elde edemedim. Daha önce başına gelen var mı? Neden olur, tedavisi nedir? Belki konunun yeri burası değil, ama en aktif bölüm burası. Bu dertten kurtulayım, 15 gün yesem bile farketmez..

uyusma karincalanma vs var midir,,,tek bir elinizde mi,,,ve elinizden baska bir yerde deneyimlediniz mi,,,

• arkadaşlar bu bende 15 senedir oluyor son 3 aylık muayenelerde demir hapı nın feramat isimli kapsül olanı atıyorum 2 kutu bitirdim günde 1 tane akşam yemeğinden önce atarak 39 dan 68 e çıktı ve her attığımda kendimi iyi hissettim kesildi seğirmeler. yeni tahlil yaptırdım 68 de şuan demir 130-140 a kadar hapı atacağım ne çarpıntı kaldı ne seğirme. zaten çay ve kahve günümüzde demir emilimini azalttığı için onlar sebep oluyor. şimdi hap atıldığında çay da iç bişey olmuyor ama yinede az içmek lazım. hemen tahlillerinize bakın demir eksikliği varsa asgari değerlerden de düşükse hap atmaya başladıktan bir kaç gün içinde rahatlayacaksınız. ben 1 haftadır hap atmıyorum yine bişey olmadı ama demir değerleri yine düşer falan hemen yarın 3 kutu daha alacağım kullanacağım. seneler önce bir doktor yine demir hapı yazmıştı bana ama o hap kapsül değildi bildiğin boğazdan demir yutar gibiydi onu kullanamamıştım. bu hap kapsül iyi atılıyor. çok yan etki yaparsa biraz yemek yedikten sonra atın hem yan etkisi azalıyor hemde gücü. yani yemeğin yarısında atarsanız hap yarım etki yapıyor yarısı boşa gidiyor en iyisi yemeğin hemen başında atmak. çok öncede atarsanız yine yan etki yapıyor. soru sormak isteyen mesaj yazabilir bana iyi sağlıklı akşamlar.

• ms den dolayı
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.