Şimdi Ara

Kas seğirmesi, titremesi, atması. Yardım lütfen! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
117
Cevap
4
Favori
240.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim yıllardır var. Vücudumun her yeri seyirir. Nedeni hastalık hastalığı, anksiyete ve panik atak nedenli.

• poyrazispir12 kullanıcısına yanıt
    Valla bende de yeni başladı sayılır ya forumdan doktor birisiyle görüştüğümde %99 iyi huyudur bol bol evden kendini dışarı at çayı kahveyi bırak dedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklaşık dört aydır kas seğirmenlerim var. İlk önce sol göz üst kapağında başladı. Dah sonra sağ kol derken tüm vücuda yayıldı. Ve şuan hala devam ediyor sseğirmeler. Nette araştırınca karşıma ALS çıktı. O an dünyam başıma yıkıldı. Psikolojik olarak çöktüm resmen. Doktora gittim. EMG ve mr sonuçları normal çıktı. Doktor alsye ihtimal vermedi. Bu aralar ellerimde kollarımda güçsüzlük var. Bazen telefonu taşımak bile zor geliyor. Yakında tekrar doktora gitmeyi düşünüyorum.

• lektonstar kullanıcısına yanıt
    Yaşını bilmiyorum ama genç yaşta oluyormuş genelde, hareketsizlik,kasları fazla yormak kafein tüketimi vs. birçok nedeni var bu seğirmelerin %99 u iyi huylu oluyormuş genelde ben çözümü takmamakta ve magnezyum, demir takviyesi alarak buldum alarak dediğim direk besin olarak aldım hap olarak değil. Takmamak biraz zor oluyor tabi her olduğunda aklına geliyor ama Bi işle meşgul olduğum zaman hiç hissetmiyorum bile sanırım bende olan anksiyete bozukluğu büyük ihtimal sende de öyle sonuçların temiz çıkmış çünkü

• Cool Storm kullanıcısına yanıt

Meraba sizdeki sorun geçtimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatma2763 F kullanıcısına yanıt
    Çay ve kahveyi kesmek kesin çözüm

• quote:

Orijinalden alıntı: Fatma2763

Meraba sizdeki sorun geçtimi

Maalesef geçmedi.

• Merhaba,

Bu yazımı, belki benim gibi bu konuyu gece gündüz araştıran ve gerçekten tutunacak bir dal arayanlar için yazıyorum

Her şey 2017 yılında başladı.Rutin bir mesai bitimi iş çıkışı aracıma bindim ve eve doğru hareket ettim.Buraya kadar herşey normaldi fakat istanbul da malum dolu yağan akşamdı ve ben bu sebeple 3 saat trafikte kaldım ve bu 3 saat içerisinde artık çok sinirlerim bozuldu derken evime gitmeye 5 dakika kala boğazımda damardı sanırım kalp gibi atmaya başladı sanki boğazımı delip çıkacak gibiydi kısa sürdü ve ben evime gittim.

O akşam internetten başıma gelen olayı araştırmaya başladım derken.. o sayfadan şu sayfaya yazıları makaleleri okurken her nasıl olduysa kendimi kas hastalıkları yazılarını okurken buldum.insanlar yaygın kas seyirmelerinden bahsesiyordu ve bu gibi durumlarda kas hastalıklarının habercisi olduğu yazıyordu. İŞTE NE OLDUYSA BEN BU YAZILARI OKUDUKTAN SONRA OLANLAR OLDU.

İki gün sonra bütün okuduklarım, insanların yazdığı,"kolum,bacağım,sırtım,yüzüm seyiriyo" ne okuduysam aynı şeyleri yaşamaya başladım.Bir sabah uyandığımda vucudumda seyirmeyen (Fasikulasyon) yer yoktu.Aynı anda bütün vucudum seyirmeye başlamıştı .Artık okuduklarımında etkisiyle yolun sonuna geldiğimi ölüceğimi düşünmeye başlamıştım artık psikoljim yerlerdeydi.

Sonraki gün soluğu bir noroloji doktorunda aldım.Bana genelde bu durumun psikolojik olduğunu fakat,fiziyolojik bir sorunu erkarte etmek için emg tetkiği istedi ve hemen yaptırdım sonuç temiz çıktı doktorum sorun olmadığını söyledi fakat bu beni nette hastalıkla alakalı makaleleri okuduktan sonra tatmin etmedi.Derken o doktor senin bu doktor benim yanlış hatırlamıyorsam 6 tane neroloji doktoru gezdim dokrorlar birşeyin yok dedikçe ben yeni doktor araştırdım ve ona gittim.Hasta olduğuma inanmıştım doktorların birşeyin yok demesine nedense inanmıyodum çünki her geçen gün seyirmelerim daha fazla artıyodu... derken bir noroloji doktoru depresan ilacı başladı ve acil olarak bir psikiyatri doktoruna görünmemi önerdi.Kas hastalıklarının genelde son evresinde seyirmeler yaşanırmış bu bilgi çok önemli okuyanlar için o yüzden panik yapmayın.

Sonuç olarak yaşadıklarım anksiyeteye bağlı kas seyirmeleri olduğu ortaya çıktı 3 yıldır depresan kullanıyorum,Artık bırakma aşamasındayım.Seyirmelerim hiç bir zaman yok olmadı ama belki haftada bir iki kez oluyor onuda artık zaten kafaya takmıyorum,sanırım artık bununla yaşamayı öğrendim sorun teşkil etmiyor.

Bu yazıyı okuyorsan muhtemelen bu gibi sorunların var.Tavsiyem internetten hastalık araştırmayın benim düştüğüm hataya düşmeyin,doktorunuzun sözüne inanın , yaaa ben psikiyatri doktoruna gitmem "delimiyim ben " sakın demeyin fiziyolojik olarak bir sorun görünmüyorsa mutlaka psikiyatri doktoruna gitmekten çekinmeyin.

Sağlıcakla ve sağlıkla kalın..

Bu yazdıklarım bire bir yaşadıklarımdır.okuyucular için tavsiye değildir.

• adige_arslan kullanıcısına yanıt
    Abi çok haklısın benimde karnımda ilk başladı sonra okumaya başladıkça oralarda olmaya başladı Bi gece kalp krizi geçiriyorum sandım ve hastaneye gittim sorunlarımı anlattım heyecan ve psikolojik dedi verdiği ilacı daha yeni kullanmaya başladım geçti gitti bile ve seyirmelerin %99 u iyi huylu oluyormuş bu bilgi aşırı seyirmem olduğu dönemlerde içimi rahatlatıyordu okuyanlarda dikkate alsın
  • Arkadaşlar merhaba, konuyu görünce ben de üye oldum, ne yaptıysam da geçirmedim yardımcı olacak var mı ?

• Magnezyum b12 d vitamini ve folat değer testi yaptırın.

Devam ediyorsa EMG testine girebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben 2 aydır benzer sorunla mücadele ediyorum, konu açmıştım ama pek cevap gelmemişti. Okumak isteyenler için süreç aşağıdaki gibi;

2 ay önce stresli ve yoğun çalıştığım dönemde sırt ağrım başladı(sol kürek kemiğinde yanma ve ağrı şeklinde). (Mali müşavirim, 33 yaşındayım, senede 3-4 kez olur, egzersi yapınca geçerdi).

1 hafta bekledim geçmedi. Bu arada iş değişikliği yapacaktım ve laptopta aşırı hızlı ve stresli çalıştım. Ağrım devam ederken evde odadan odaya baza taşıdım 10 dk.

O akşam sol el baş parmağım kaşınmaya başladı.
    Sabah kalktığımda parmağım karıncalanmaya başladı.

Hemen acile gittim, ilaç verdiler. 1-2 gün içinde ağrım artmaya ve konudaki ilk fotodaki yere vurmaya başladı ve bileğim dahil dayanılmaz ağrı oluştu.

Vakit kaybetmeden özel hastanede ortopedi doktoruna gittim. (İlaçlı MR çektirdim, boyun fıtığı çıktı).

O da extra bir kaç ağrı kesici ve kas gevşetici verdi.

3-5 gün kullandım. Bileğimdeki ağrı geçmedi ve arttı. Ortopedi doktoruna tekrar gittim. Fizik tedaviye gitmelisin dedi.
    İşten ağrılmıştım 1 hafta dinlenip öyle yeni işe başlayacaktım.
    Yeni işe başlayacağım için fizik tedaviye gidemem dedim.

Hapların yanına iğne verdi. 4 gün sabah akşam iğne vurundum.

Ağeım hafifler gibi oldu ama 2 gün içinde yine arttı. Yeni işe başladım, ağrım daha da arttı. Tekrar ortopedi doktoruna gittim.

Fiİk tedavi göemek zorunda olduğumu söyledi.

Akşam fizik tedavi buldum. Önce fizik tedavi doktorumuz muayene edecek, zorunlu dediler.
    2-3 ağrı kesici verdi doktor ve fizik tedaviye başladım. 14 gün boyunca iş çıkışı fizik tedaviye gittim. Ağrım hafifledi ama yok olmadı.
    14. Gün fizik tedaviden eve gelince en baştaki şiddetli ağeım tekrar geldi.

Hemen fizik tedavi doktoruna gittim. Neurontin 300’e başlattı (yaninda yine cabral muscorim falan var).

2 gğn sonra ortopedi doktoruna tekrar gittim. Fiİk tedavi görsüm böyle böyle oldu diye.

Acilen beyin cerrahi doktoruna gitmem gerektiğini söyledi.

Daha önce annemin beyin ameliyatını yapan, güvendiğim beyin cerrahi doktoruna (nöroşirurji) gittim.

Boyun fıtığı var ama ameliyatlık değil dedi. Karpal tunel olabileceğini söyledi. Emg istedi.

Karpal tunel olsa da olmasa da bileklik takmak zorundasın ve 2 saatte bir 15 dk buz yapmalısın bir süre dedi. Extra ilaç verdi.

Fakat ertesi gün sağ el baş parmağımda uyuşukluk ve yine dibindeki tombik yerde çekme başladı.

Sol elim için Başparmak destekli bileklik aldım. Yeni başladığım işi bırakmak zorunda kaldım.

İlaçlarımı içip 2 elime de bu uyguladım.

O arada emg çektirdim, hafif sinir sıkışması çıktı. Beyin cerrahi doktoru bileklik ve buza devam artı olarak sende ödem var diyerek ödem ilacı verdi. Tuzu yasakladı.
    (Bu ilacı kullanırken tuz yersem şişermişim. Sağolsun ailem her şeyi tuzsuz yaptı 2-3 hafta boyunca).

Doktor farklı bir MR daha istedi, onu da başka hastanede çektirdim.

Bu arada uyku sorunum ve kız arkadaşımdan ayrılmamla ilgili psikiyatri desteği alıyordum. O doktora da ağeılarımsan bahsettim. Stres kaynaklı başlamış olabileceğini söyleyip ilaç dozumu ayarladı.

Ve ödem ilacı bitti. Bu Cuma beyin cerrahi doktoruna gittim. Ağrım azaldı ama kaybolmadı dedim. Yeni çekilen MR’a baktı. Ameliyatlık bir durum olmadığını bilekliği çıkarabileceğimi ağrı olursa gece takmamı söyledi. Ayrıca beni o hastanede kensi güvendiği fizik tesavi doktoruna yönlendirdi.

Fizik tedavi doktoru biraz gevşekti. Stes yapmışsın, yapma, sana yapılacak tüm tedaviler yapılmış, başka bi paikiyatriste git, belki okb olabilir vb. Ona gittikten snra bana tekrar gel falan diyip canımı sıktı.

Ha bir de tüm süreç boyunca bol bol su içtim(günlük 3-4-5 litre).

Yine 2 doktor da bol su iç ve yürü spor yap dediler. (183 boy, 82 kiloyum ama eskiden aktif spor yaparken 1 senedir hiç bişey yapmıyorum).

Sonuç olarak hala ağrım var ama az. Tavsiye üzerine salı günü Medical parkta önerdikleri vaskülit doktoruna gidicem.

(Ben bu sorunun hem aşırı stres (gerçekten aşırı üst üate geldi olaylar) hem de bileklerimi hem bastırarak hem de bükerek çalıştığımdan kaynaklandığını düşünüyorum).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing_a_song -- 2 Mayıs 2021; 3:56:38 >

• Emg, magnezyum, kalsiyum, bunlara bakıldı bir şey yok diyor doktorum, türlü türlü şeyler okuyorum, MS,ALS vs. Bende 6 senedir var, 6 sene önce de psikolojik demişlerdi şimdi de öyle diyorlar. Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

• Bende de başladı bu lanet 1 hafta oldu ilk önce gözüm seğirmeye başladı daha sonra baş parmağım sonra dinlenme Halime heryerini seyirebiliyor kan verdim d vitamini 14 çıktı normalde 30 olması lazımmış 3 gün önce d vitamini içtim gözüm geçti vücudumdakiler devam ediyor Allah şifa versin hepimize

• @Cool Storm hala burda mısınız? Önceki mesajlarınızın birinde kas güşsüzlüğü ile alakalı birşey yazmıştınız, sizde de mi var?

• Kaç gündür mesaj girmek için uğraşıyorum meğerse gsm doğrulaması gerekiyormuş... Bu entrye mesaj atmak için oluşturdum hesabı, yaklaşık 7 senedir bu durumu çekiyorum 7/24 bi seyirme değil tabii ama sık sık olan seyirme. Alıştım desem yalan olur hala çok sinir bozucu geldiği zamanlar oluyor.

Ben kendimdeki diğer rahatsızlıklardan bahsedeyim belki hepimizin ortak bir sebebi vardır. Benim auralı migrenim var yine o zamanlardan beri ve bunun yanında Visual Snow syndrome adı verilen bir rahatsızlığım var henüz literatürde yeri yok, görsel karıncalanma diyeyim kısaca merak edenler araştırabilir. Tam tarihini hatırlayamamakla birlikte 2016 civarı olması lazım, sağ elimin parmaklarında sıra sıra uyuşma oldu, önce serçe parmağım uyuştu sonra yüzük vb. Ve nedenini bilmediğim bir şekilde yine o 2014 civarından beri titremelerim var mesela bacağımızı sallarız ya, ben topuğumu yerden biraz kaldırsam titrrmeye başlıyor bacağım komple.mekik çekerken ilk mekikte titremeye başlıyor karnım, sandalyesiz sandalyeye oturur gibi yaparken (squatımsı) bacaklarımda fena bi titreme oluyor yine daha ilkinde, zaman zaman merdiven inerken diğer adımımı atarken bacaklarımda titreme oluyor.

Aklıma geldikçe eklerim, siz de kendinizde olanlarsan bahsederseniz, ortak şeylerimiz varsa belki bir şeyler çıkarabiliriz

Edit1: Geçen yaz okuldan yaşadığım şehre dönerken iki kolumda aynı anda başlayan ve aynı anda ilerleyen bir uyuşma olmuştu, önce parmaklarım sonra kolum, dirseğime kadar. Ve ara sıra bu tekrarlıyor 3 4 kere daha yaşadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akortsuzgitarist -- 19 Mayıs 2021; 2:28:2 >

• Cool Storm kullanıcısına yanıt
    3 yıl olmuş ama bendede var,sizdeki geçtimi,geçmediyse nasıl bir titreme,kuvvet uygularken mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: akortsuzgitarist

@Cool Storm hala burda mısınız? Önceki mesajlarınızın birinde kas güşsüzlüğü ile alakalı birşey yazmıştınız, sizde de mi var?

Evet, hâlâ devam ediyor.

• Psikolojik başka açıklaması yok maalesef meşgul iken tık yok bende de

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakan1818

3 yıl olmuş ama bendede var,sizdeki geçtimi,geçmediyse nasıl bir titreme,kuvvet uygularken mi?

Geçmedi. Ufak bir kuvvette bile titriyor. Mesela bir gün marketten poşet taşısam sonraki güne kadar titriyor elim.

Bazen de durup dururken seğiriyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.