Şimdi Ara

Karter Delinmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
66.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu akşam eve gelirken aracımın altına hafriyat kamyonundan düşen büyük bir taş isabet etti bir tak sesi geldi 2-3 km kadar gidip evime ulaştıktan sonra bir koku aldım balata kokusu gibiydi, acaba lastik mi patladı dedim baktım lastiklerde sıkıntı yok bir de ne göreyim geçtiğim bütün yollar yağ olmuş ve park halindeyken de şarıl şarıl yağ akıyordu altından.
    Acaba motorda bir sıkıntı var mıdır? Karteri değiştirmek yeterli olur mu? Kasko karşılar mı?
    yardımcı olursanız çok sevinirim.
    teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karter Delinmesi: Belirtiler, Nedenleri ve Maliyeti

Karter Delinmesi Nedir?

Karter, bir motorun yağını tutan önemli bir bileşendir. Karter delinirse, yağ dışarı sızabilir ve ciddi motor hasarlarına yol açabilir.

Karter Delinmesi Nasıl Anlaşılır?

Karter delinmesini şu belirtilerle anlayabilirsiniz:

• Motor yağı seviyesinde azalma
    • Motor bölmesinden gelen yağ sızıntısı
    • Motorun normalden daha gürültülü çalışması
    • Egzozdan çıkan mavi duman
    • Motorun aşırı ısınması

Karter Delinirse Ne Olur?

Karter delinmesi, şu ciddi sonuçlara yol açabilir:

• Motorun yağsız kalarak aşırı ısınması ve hasar görmesi
    • Pistonların ve diğer motor bileşenlerinin sürtünmesi ve aşınması
    • Motorun arızalanması ve çalışmaz hale gelmesi

Karter Delinmesi Masrafı

Karter delinmesi masrafı, delinmenin boyutuna, konumuna ve aracınızın modeline bağlı olarak değişebilir. Küçük bir delinme birkaç yüz TL'ye tamir edilebilirken, büyük bir delinme veya motor hasarı binlerce TL'ye mal olabilir.

Karter Delinmesi Nasıl Önlenir?

Karter delinmesini önlemenin en iyi yolu, düzenli bakım yaptırmaktır. Bu, şu önlemleri içerir:

• Motor yağınızı ve yağ filtresini üreticinin önerdiği aralıklarla değiştirin.
    • Motorunuzu aşırı yüklemekten veya sık sık yüksek devirlerde kullanmaktan kaçının.
    • Engellerin üzerinden geçerken veya engebeli arazide sürerken dikkatli olun.
    • Motorunuzda bir yağ sızıntısı fark ederseniz hemen tamir ettirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aracı park ettiğiniz yerde bile yağ kesintisiz akıyorduysa fazla zarar vermemiştir diye düşünüyorum.
    Zaten yağlama olmasaydı yağ lambası yanardı sanıyorum. Ucuz atlatmışsınız.
  • ne olabilir peki değişecek parçalar, yapılacak işlemler?
  • Araç ne hocam? Model filan?
    Ya yerinde tamir olacak ya da çekici ile sanayiye gidecek hocam, karter değişir, yeni yağ alınır konulur. Motor sağlıklı çalışıyorsa, sorun yoktur.
  • araç 1 yaşında bile değil henüz.
    peki motor sağlıklı çalışıyor mudur anlattıklarıma göre
  • ne kadar yağ boşaldığına göre değişir. ama bir koku aldığınıza göre birşeyler zarar görmüş demektir. zarar görmemiş olsaydı o kokuyu almazdınız. zararın boyutuda ancak seviste anlaşılır.
  • Boşalan yağı bir an önce tamamlatın.Zira yağsız çalışma daha da kötü sonuçlara sebebiyet teşkil edebilir;motora yatak sardırabilirsiniz.

Ayrıca karterin içinde "Yağ Pompası" vardır.Onu da kontrol ettirin.

Karterdeki delik/çatlak kaynatılabilecekse eğer kaynak ta yaptırabilirsiniz.Eğer kaynak görmeyecek kadar büyükse değişim yolu en sağlıklısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Boşalan yağı bir an önce tamamlatın.Zira yağsız çalışma daha da kötü sonuçlara sebebiyet teşkil edebilir;motora yatak sardırabilirsiniz.

Ayrıca karterin içinde "Yağ Pompası" vardır.Onu da kontrol ettirin.

Karterdeki delik/çatlak kaynatılabilecekse eğer kaynak ta yaptırabilirsiniz.Eğer kaynak görmeyecek kadar büyükse değişim yolu en sağlıklısı.

Araç yeniymiş, karterden boşalan yağ, fazla olsaydı yağ lambası yanardı değil mi?
    Yanmadığına göre düz mantık, yağlama kesilmeden durum farkedilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HaCKeRBoY64

Araç yeniymiş, karterden boşalan yağ, fazla olsaydı yağ lambası yanardı değil mi?
    Yanmadığına göre düz mantık, yağlama kesilmeden durum farkedilmiş.

Yanmadıysa amenna ama nasılsa bu karter açılacak.Ben yine de baktırırdım pompaya da.Eşeğimi sağlam kazığa bağlayayım hesabı.
  • Dediğine göre motora hasar verecek süre kullanmamışsız zaten... KAsko karşılar, yetkili servis+kaskonla irtibata geç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

ne kadar yağ boşaldığına göre değişir. ama bir koku aldığınıza göre birşeyler zarar görmüş demektir. zarar görmemiş olsaydı o kokuyu almazdınız. zararın boyutuda ancak seviste anlaşılır.

koku yola dökülen sıcak yağın buharını salmasından da kaynaklanabilir.
  • Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum. Bu günde yola baktığım zaman belli bir yerden itibaren yağ izlerini gördüm. Park ederken yaptığım manevralara görede izler mevcut otoparkta. Ve park halinde bıraktığım yerde döktüğü yağ aracın çapının dışına çıkmıyor, bu demek midir ki motorda az yani parçalara zarar verebilecek miktarda yağ kalmıştır?
    Kasko kabul etmediğini söyledi, ortalama masraf ne çıkar en iyi-en kötü?
    saygılar
  • ayrıca tamiratı yaptırdıktan sonra karter koruma taktırın.Plastik olanlardan değilde 2-3 mm kalınlığında saçdan korumalar var.Bende bora var ilk işim koruma taktırmak oldu.
  • Arkadaşım karter hâlâ delikse;yağ kaçırıyorsa aracın etrafına vs. bakıp ta burada yazmak yerine bir an önce çatlağı kaynattır ya da karteri değiştir.

Karter değişimi olursa şayet ortalama 75-150 TL arası bir fiyata sahiptir aracına göre.Üstüne bir de yeni yağ koyacaksın.

Kaldı ki bu konu açıldığından beri araba hâlâ yağ eksiltiyor eğer yanlış anlamadıysam;değil mi?

Aracınıza binmeden önce yağ seviyesini kontrol edin;yağsız yola çıkma gafletine düşmeyin.Durduk yere yepyeni arabanın motoru yatak sarmasın;iyice masraf artmasın.
  • bence hemen kaskonuzla irtibata gecin ve aracinizi birdaha calistirmayin. servise cekici ile gitmesi gerekebilir cunki. genelde kasko cekici ucretini de karsiliyor. calistirir da yagsizliktan arac yatak sararsa kasko hicbirssey karsilamaz.
  • Selamlar tekrar
    Yağ cumartesi akşamı tükendi zaten, dün yağ çubuğuna bakarakta kontrol ettim yağ kalmamış. Şimdi çekici çağıracağım servise çektireceğim. Umarım tıpa falan patlamıştırda fazla masraf çıkarmaz.
    saygılar
  • motora birşey olmamıştır. yağ kokusudur o. motorda kokacak bir şey yok........geçmiş olsun.
  • Bu sabah çekici çağırarak servise çektirdim aracı.
    Lifte çıkarıldı bakıldı ve sorunun yağ filtresinde olduğu anlaşıldı. Gelen taş yağ filtresinde bir deliğe yol açmış.
    Oradayken hala içinde 1.5LT kadar yağ olduğu belirtildi. Çok şükür ki motorda bir hasar meydana gelmemiş.
    Yapılan işlem yağ filtresi değişti, yağ dolduruldu.

Yardımlarınız ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.
    Allah herkesi kazadan beladan korusun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

Bu sabah çekici çağırarak servise çektirdim aracı.
    Lifte çıkarıldı bakıldı ve sorunun yağ filtresinde olduğu anlaşıldı. Gelen taş yağ filtresinde bir deliğe yol açmış.
    Oradayken hala içinde 1.5LT kadar yağ olduğu belirtildi. Çok şükür ki motorda bir hasar meydana gelmemiş.

iyi bari ucuz atlatmışsın hocam , kazasız belasız

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloody Mary

Bu sabah çekici çağırarak servise çektirdim aracı.

Verilmiş sadakanız varmış.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.