Şimdi Ara

Karşınızda yavru vatanın ilk yerli otomobili: Günsel Model 1 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
2
Favori
7.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıra bizde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seçimden önce haber yapsalardı. Kopyalaya kopyalaya, kopyalanacak araç modeli kalmayacak bu gidişle. Her seçimden önce 1 doz Türk halkına gaz niyetine verilen bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ondan bundan şundan ama başarılı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakir-bir-kul -- 11 Ekim 2016; 14:47:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993


    quote:

    Orijinalden alıntı: Teterboro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kalavun

    80 yıl siz yönettiniz deyip kenara çekilen arkadaş grubuna sormak istiyorum. Cumhuriyet öncesi durumumuz ne idi? Yani düvel-i muazzama seviyesinde bir sanayi , sağlık altyapısına sahiptik ama bir gecede cumhuriyet mi bitirdi bunları? Ya da ileri düzeyde entelektüel bir halk kitlemiz mi vardı?

    Liman Paşa'nın anılarını okuyun ültfen. Türkiye'de Beş Yıl ismi ile Türkçe olarak da basıldı. Orada görürsünüz Osmanlı Osmanlı dediğiniz devletin ne hale geldiğini. Kendi ağzından söylüyorum, Türk köylüsünün karnı kurtla kaynıyordu, en övündükleri yoğurt bile pislik içindeydi, yiyemiyorduk diyor.

    Bunları hemen harp öncesi tutulan notlara ait konular. Daha cihan harbi çıkmamış, cumhuriyet kurulmamış.

    Cumhuriyet olmasaydı, bu gün anadolu köylüsü hala köylü idi. Bu 80 yılda ne yaptınız muhabbeti kabak tadı verdi.

    Sen ya da ben yok kardeşim. Biz varız. İstesen de böyle, istemesen de.

    Düzenleme: imla

    Aynen dediklerinize artık ilkokul çocukları bile inanmıyor. Dedigin gibi bir gecede mahfettiniz herşeyi . 15 temmuzda da 1 gecede hallediyordunuz tıpkı 12 aralık ve 28 şubattaki gibi . amerikanın suriye ye demokrasi götürmesi gibi . bunlar artık ilkokul muhabbetleri sen geç bu palavaraları

    arkadaşım fetuyu yüceltip başımıza siz bela ettiniz. hatta ve hatta başınızdaki adam bela etti. 40 yıldır belki var bu örgüt. ama sizin zamanınızda bu kadar büyüdü. ne istedilerde vermedik sözü bunun en büyük kanıtıdır. benim gözümde bu partiye oy verenlerin tamamı fetocu vatan hainidir. buna sen de dahilsin. bize vatan millet sakarya edebiyatı yapma. biz yemiyoruz sizin bu boş laflarınızı...

    Fetö gibi insanların ellerine ittinizbu milleti . istiklal mahkemeleri zamanları öncesi sonrası memlekette adam bırakmadınız hoca bırakmadınız din bilen alim bırakmadınız asmaktan. bu gibi adamlar türedi . neden her darbe sag kesime oluyor sonrasında sol kesim başa geliyor bunu hiç mi düşüneniniz yok ? Kafatasınızın içindeki hiç mi muhakeme yapamıyor bu kadar körü körüne ölümüne muhalefet olmayın . dogruları da kabul edin .


    Ayakta alkışlarım seni kardeşim. Ama bak doğruları yazdığın için her zamanki gibi ban yemişsin. Gerçeklere alerjisi var bu forumun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kefelon


    • Sunum berbat. 23 Nisan'da stada dikilip saatlerce dinlediğim konuşmaları barındıran sunumlar geldi aklıma. Bir marka çıkarıyorsunuz ortaya. Uyduruk üzerine etiket basarak yerli olan telefonları tanıtırlarken bile son derece hoş sunumlar hazırlanırken satış amacı güden bir otomobil markası için resmen felaket.
    • Logo olmamış. Nasıl bir tasarımcı yapmış bilmiyorum ama bir Mercedes'in yıldızı, Volkswagen'in VW'si gibi akılda kalıcı bir sembol değil. Karmaşık bir logo olmuş. Sol kısımdan çıkan dalga çok amaçsız göstermiş logoyu. Belkide sadece o taç şekline benzer 3 ok durmalıydı. Logonun alt kısmındaki yazıyı tam beğendim diyecektim ki şekil dursun diye "n" harfine yaptıkları işkenceyi görünce ondan da tiksindim.
      http://i.hizliresim.com/WbzELL.jpg
    • Marka ismi hoş. Farklı ve güzel durmuş. Yabancı müşteriler Ü harfinden huylanır mı dedim ama markayı farklı kılarak yararına bile olabilir.
    • Sanki ortada araba yokmuş gibi davranıyorlar. Yarın öbür gün maket çıksa o şaşırmam. Arabanın hareket ettiğine dair sunumda hiçbir şey göremedim. Hazırladıkları tanıtım videosu bile bilgisayar ortamında hazırlanmış.

    • Erkenden bir şey demek istemiyorum ama bence olmamış. Farklı tasarım yapacağım derken traktöre benzemiş araba. Motorla ilgili bir şey de duyamadım. Bazıları kızacak ama Saab'ın patentleri satın alarak bizim gitmeye çalıştığımız yol çok daha güvenli. Bu araba işi hadi yapalım demekle maalesef olmuyor bu saatten sonra. Marka Saab bile olsa yılların birikimine Ar-Ge sine sahip oluyor. Bu Ar-Ge'yi baştan yapmaya çalışmakta 10-20 yıl rahat alır. O zamana kadar da yeni teknolojiler çoktan baş göstermiş olur.

      Hükümetin yaptığı tek hata hiçbir şeyi açıklamamaları. Yerli otomobil deyip geçiyorlar. Geri kalan bilgiye zrola ulaşmaya çalışıyoruz. Biri çıkıp Saab'ın şu üretim bilmemnesine ait patentlerin kullanımını aldık oradan aldığımız bilgi birikimiyle kendi tasarımımızı yapacağız ama öncelikle bu platform üzerine kurulmuş araçlarla motorlarımızı deneyeceğiz falan deseler herkes kalkıp alkışlardı ama boş alanlar bırakıp tartışmalara sebep oluyorlar. Neyse umarım bizden daha adam akıllı bir araç çıkar.



    Aracı özetlemek gerekirse her üniversitenin yaptığı akülü arabadan bozma garip aracın boyunu büyütüp otomobil diye pazara salmaya çalışıyorlar...

    sen konuyu ciddi olarak ele almis ve mantikli cikarimlar yapmaya calismissin? niye bole bisey yaptim?

    bildigin bos beles bi montaj videosu iste, asla hayata gecmiyecek, boyle yazdigina gore az bucuk bilgin var ,

    kardesim yemisim tasarimi, bana sadece araba motoru yapsinlar yeter, kaporta, cam, logo fasa fisso isterse zirto olsun markasi, sadece asagidakini yapicak tenolojiyi getirsinler yeter

    Karşınızda yavru vatanın ilk yerli otomobili: Günsel Model 1

    zaten arabanin her tarafi baska markanin bi yerine benziyor, bunun gibi 50 milyon portatip cikti cikiyor,

    ulkemizde oyle ozgur bir ortam yokki, girisimci onunu acan, sadece yardakcinin, yalakanin onu acik, bide mutahITin onu acik (" kupon araziyi satarken bana soracan")

    adam akilli bir ulke olsan, devletin kendini yirtmasina gerek kalmaz, yuzlerce girisimci cikar uretir ama bu ulkede kim cikipta boyle risk alsin boyle ortamda




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993

    Hiç fena degil . gayet de hoş duruyor . kıbrıs dan güzel bir atak . bizim milli arabamıza da çok az zaman kaldı . herşey güzel gidiyor . hainlerden arınıyoruz fırat kalkanı ile sınırlar güvenli hale geliyor ekonomi süper gidiyor rusya ile aramız iyi oldu dış ülkelerle ticaret ler iyi gidiyor araplar yatırım yapıyor . Allahın izniyle herşeyimiz iyi gidiyor . hedef 2023

    Bir paranoyağın aklından geçenlerin yazıya aktarılışı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • on panjur cok dandık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loutrec_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozan1212


    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993

    Hiç fena degil . gayet de hoş duruyor . kıbrıs dan güzel bir atak . bizim milli arabamıza da çok az zaman kaldı . herşey güzel gidiyor . hainlerden arınıyoruz durak kalkanı ile sınırlar güvenli hale geliyor ekonomi süper gidiyor rusya ile aramız iyi oldu dış ülkelerle ticaret ler iyi gidiyor araplar yatırım yapıyor . Allahın izniyle herşeyimiz iyi gidiyor . hedef 2023

    Hahahahaaha

    Sen gülmeye devam et; biz Dünyaya sözümüzü dinletecek gücümüzü arttırmak ile meşgulüz. Sen gülmeye devam et; biz Türkiye'yi Avrupa'nın en güçlü devletleri arasına sokmak için uğraşıyoruz. Sen gülmeye devam et Türkiye 3 ayrı terörle mücadele ederken aynı zamanda Güçlendirdikçe güçlendiriyoruz. Anlayacaüın bizim gülmeye vaktimiz yok. Sen gülmeye devam et ama haline gülecek vaktim yok.



    Tam dünyağ liğderi olacağıdık amariga doları yühseltti. Hain amariga.




  • Ayyyy sabahın köründe kalkıp derse 1 saat 15 dakika erken gelmişim ama surda ampullerin yorumlarını okudum keyfim yerine geldi valla iyi güldüm güzel soytarı oluyormuş bunlardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKTC marka imza
  • birader seçim öncesi sözde test sürüşleri vardı da seçimler bittikten sonra niye test sürüşü veya otomobile ait herhangi bir çalışma bilgi yok?
    yoksa bir daha ki seçim mi bekleniyor senin gibi at gözlüklülerin hayalleriyle oynamak için ,ne dersin?
  • Beyler siyasi görüşlerinizi kendi aranızda yapın. Burada fişleniyorsunuz. Söz uçar yazı kalır. Nickimde adım soyadım yazmıyor diyerekten sakın fişlenemeyeceğinizi düşünmeyin. İnternet Servis Sağlayıcıları dahil, hepsi işin içinde... Ben ne mi yapıyorum? Siyasi görüşlerimi en yakınımla dahi paylaşmıyorum. Nasılsa karşı tarafın fikri hiçbir zaman değişmiyor. Sandığa gidince oyumu kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aferin size, durmak yokkk yola devamm

  • otostopcu97 kullanıcısına yanıt
    20 senelik bir çalışma olabilir fakat aracın iç tasarımı bile gözükmüyor. camlara film çekmişler zaten. kapılarının açılıp açılmadığı bile şüpheli.

    ne zaman seri üretime geçilecek hiç bilgi verilmedi. plan dahi söylenmedi. kktc batarya elektrikli motor üretebiliyor mu? bunları geçelim fren balatası üretebiliyor mu?

    kıbrısta kaç tane oto yan sanayi fabrikası/ atölyesi var merak ediyorum hiç görmedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: loutrec_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozan1212


    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993

    Hiç fena degil . gayet de hoş duruyor . kıbrıs dan güzel bir atak . bizim milli arabamıza da çok az zaman kaldı . herşey güzel gidiyor . hainlerden arınıyoruz durak kalkanı ile sınırlar güvenli hale geliyor ekonomi süper gidiyor rusya ile aramız iyi oldu dış ülkelerle ticaret ler iyi gidiyor araplar yatırım yapıyor . Allahın izniyle herşeyimiz iyi gidiyor . hedef 2023

    Hahahahaaha

    Sen gülmeye devam et; biz Dünyaya sözümüzü dinletecek gücümüzü arttırmak ile meşgulüz. Sen gülmeye devam et; biz Türkiye'yi Avrupa'nın en güçlü devletleri arasına sokmak için uğraşıyoruz. Sen gülmeye devam et Türkiye 3 ayrı terörle mücadele ederken aynı zamanda Güçlendirdikçe güçlendiriyoruz. Anlayacaüın bizim gülmeye vaktimiz yok. Sen gülmeye devam et ama haline gülecek vaktim yok.

    50 sene ilerinde adamlar sen ne gücünden bahsediyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben iktisat fakültesi mezunuyum ve 25 yıldır otomotiv sektöründeyim neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum, bir eleştirimiz var ise düşünerek tartarak yapıyoruz, az düşünen tüm canlılarda olduğu gibi sadece içgüdülerime dayanarak hareket etmem ve hiç kimseyi desteklemem senin yaptığın gibi ...şu aşamadan sonra cehaletini bana yansıtma istersen..

    öncelikle seçim öncesi yerli oto test sürüşünün kesinlikle halkı aldatan bir show olduğunu biraz zekası olan her insan gibi kabul edelim..

    linkini attığın videoda elle tutulur somut hiç bir şey yok.. hatta olabildiğince aldatma var , örneğin adamlar her arabada bulunan akünün üzerine bile, sanki olağanüstü bir teknoloji gibi 12v battery etiketi yapmışlar bilmeyenlerin gözlerini boyamak için.. veya bakan her yerde kablolar var diyor, kardeşim kablonun metresi 1,5 tl sen kablodan değil bize tübitakın ne ürettiğinden ne geliştirdiğinden bahset..
    spiker soruyor bunları tübitak mı yaptı, bakan diyor ki yok yapmadı ama yapacak.. hey yavrum hey.. yapacak tabi mutlaka yapacak.. ulan oto yan sanayimizi geliştireceğiz diyorlar ama rekabete dayanamayan, girdi maliyetleri yüksek olan yerli üreticilerin bir çoğu markasını yaşatabilmek bazı kalemlerde üretimi bırakıp uzak doğudan ithal ettikleri malları kendi kutularında satmak zorunda kaldılar.

    her neyse hedefin yerli oto olduğundan hareketle; seçilen epsilon platformundan tübitakın kapasitesine kadar pek çok şeyi irdelediğimizde kesinlikle başarıya ulaşılması bu şartlarda imkansız bir projedir. sadece zayıf ihtimalle yurtdışı kökenli nevs firması bir şeyler yapar ederse belki , o zaman da projenin yerliliği tartışılır..

    unutma bir durumu körü körüne savunmaktansa yanlışlarını eleştirmek, ileriye gitmek için kesinlikle daha doğru yoldur..




  • Muhammet1993 denen adam her konuyu böyle karıştırıp siyasi kavga başlatmaktan başka işe yaramıyor. Adminler hala niye tutuyorsa artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tr de şunu sevmiyorum. Bir ürün yapılacak oluyor karar veriliyor..Önce prototip aşama Devlet öyle bir destek veriyor ki..Bir ürün yapmak için 1000 ürün masrafı ödüyor.sonuç puf..Amaç devleti tokatlamak mı....Yıllardır böyle...Aslında yöneticilerden biliyor vergi ile döndüğünü sektörün Devletin buna ihtiyacı var..O yüzden yerli her şey hayal

  • quote:

    Orijinalden alıntı: master of darkness


    quote:

    Orijinalden alıntı: loutrec_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozan1212


    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993

    Hiç fena degil . gayet de hoş duruyor . kıbrıs dan güzel bir atak . bizim milli arabamıza da çok az zaman kaldı . herşey güzel gidiyor . hainlerden arınıyoruz durak kalkanı ile sınırlar güvenli hale geliyor ekonomi süper gidiyor rusya ile aramız iyi oldu dış ülkelerle ticaret ler iyi gidiyor araplar yatırım yapıyor . Allahın izniyle herşeyimiz iyi gidiyor . hedef 2023

    Hahahahaaha

    Sen gülmeye devam et; biz Dünyaya sözümüzü dinletecek gücümüzü arttırmak ile meşgulüz. Sen gülmeye devam et; biz Türkiye'yi Avrupa'nın en güçlü devletleri arasına sokmak için uğraşıyoruz. Sen gülmeye devam et Türkiye 3 ayrı terörle mücadele ederken aynı zamanda Güçlendirdikçe güçlendiriyoruz. Anlayacaüın bizim gülmeye vaktimiz yok. Sen gülmeye devam et ama haline gülecek vaktim yok.

    Tayyip nasil manipule etmis sizi. Yazik gozlerinizin onundeki perde olunce kalkacak herhalde. Alim gucun ne durumda doyecegim de tayyip babaniz sizi besliyorsa bizim paralarla yuksektit sen de herkesi kendin gibi saniyorsundur. Gucten bahsetmissin. Guc vizyonla ve calismayla olur. Bu halk gotume su kacsa orycum bozulur mu diye soruyor bakan cloud sistemiyle ilgili iyidir iste cloud ehehe ama kafayi fazla takmayin kafayi yersiniz diye aciklama yapiyor.Sana bir soru sence bu ve bunun gibi orneklerle boyle vizyonla sonumuz ne olur? Ciftcinin agzina sictilar. Uretim azaldi diye her seyi disardan alip somurge haline getiriyorlar ulkeyi. Sen ekonomi nedir sozlukten bir arastir da gel bak bakalim uretim olmayan ulkede ekonomi ayakta durabiliyor muymus.

    geçen yıl tüm yıllık rekor fındık üretiminden kazanç 3milyon dolar

    bu yıl pokemon go oyunu 1 aylık kazanç 200milyon dolar

    sorunca bizde ekonomi gelişiyor

    bir de zamane "teknolojiyi fazla şaaapmicaksın işini görceksin o kadar" diyen bakanı bugün başbakan oldu




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.