Şimdi Ara

Karşınızda yavru vatanın ilk yerli otomobili: Günsel Model 1 (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
2
Favori
7.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: destinati0n

    Üretene destek yerine köstek olan bu devlet anca bakar öyle.


    4,5 ayda 3 tane otomobil ürettiğimiz.............

    Yalnız bir noktayı düzelteyim.

    4.5 ayda üretilen otomobiller sadece prototip.

    Senin ağzının suyu akarak baktığın otomobiller en az 10 yıllık deneyimin ardından yine en az 1-2 yıllıkta mühendislik çalışması gerektiriyor. 2016 model diye aldığın araba bir ayda tasarlanıp satılmıyor yani.


    Kısacası 4.5 ayda kullanıma hazır 3 farklı model prototipi özellikle de hali hazırda milyonlar satıp paraya para demeyen bir firma kadar bütçen olmadan üretildi ise oturup alkışlamak gerek.

    Tasarım kopya falan diyenler de. Herhalde her şeyi riske atacak değilsin. Çin gibi önce kopyalayıp kendini geliştirecek ardından da elini güçlendireceksin.


    Ama benim aklımda yerli bir otomobil olacak ise elektrikli olmalı diye var. Tesla zaten patentlerini komple bedavaya açtı. Hazır bir sistemi al tasarım ile özelleştir. Kendi yüksek verimli elektrik motorunu üret. Kendi pilini üret. Arabadaki ücretsiz tesla patentleri dışında her şey %100 yerli olsun.

    Bence özellikle benzinin ateş pahası olduğu ülkemizde elektrikli otomobil yerli üretimin avantajı kullanılır ve makul bir fiyat ile satılır ise yok satar gibime geliyor.




  • Elektrikli otomobil yaygınlaşsın,ilk önce ipini hükümet çeker...Akaryakıttaki vergiyi görüyorsunuz,o zaman da elektriğe vergiyi dayar...
  • Çıksın alırım abi. İsterse 70 ile gitsin. Elektrikli arabadan güzel birşey var mı ya? Sessiz ne güzel. Keşke para olsa Tesla alsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993


    quote:

    Orijinalden alıntı: Teterboro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kalavun

    80 yıl siz yönettiniz deyip kenara çekilen arkadaş grubuna sormak istiyorum. Cumhuriyet öncesi durumumuz ne idi? Yani düvel-i muazzama seviyesinde bir sanayi , sağlık altyapısına sahiptik ama bir gecede cumhuriyet mi bitirdi bunları? Ya da ileri düzeyde entelektüel bir halk kitlemiz mi vardı?

    Liman Paşa'nın anılarını okuyun ültfen. Türkiye'de Beş Yıl ismi ile Türkçe olarak da basıldı. Orada görürsünüz Osmanlı Osmanlı dediğiniz devletin ne hale geldiğini. Kendi ağzından söylüyorum, Türk köylüsünün karnı kurtla kaynıyordu, en övündükleri yoğurt bile pislik içindeydi, yiyemiyorduk diyor.

    Bunları hemen harp öncesi tutulan notlara ait konular. Daha cihan harbi çıkmamış, cumhuriyet kurulmamış.

    Cumhuriyet olmasaydı, bu gün anadolu köylüsü hala köylü idi. Bu 80 yılda ne yaptınız muhabbeti kabak tadı verdi.

    Sen ya da ben yok kardeşim. Biz varız. İstesen de böyle, istemesen de.

    Düzenleme: imla

    Aynen dediklerinize artık ilkokul çocukları bile inanmıyor. Dedigin gibi bir gecede mahfettiniz herşeyi . 15 temmuzda da 1 gecede hallediyordunuz tıpkı 12 aralık ve 28 şubattaki gibi . amerikanın suriye ye demokrasi götürmesi gibi . bunlar artık ilkokul muhabbetleri sen geç bu palavaraları

    arkadaşım fetuyu yüceltip başımıza siz bela ettiniz. hatta ve hatta başınızdaki adam bela etti. 40 yıldır belki var bu örgüt. ama sizin zamanınızda bu kadar büyüdü. ne istedilerde vermedik sözü bunun en büyük kanıtıdır. benim gözümde bu partiye oy verenlerin tamamı fetocu vatan hainidir. buna sen de dahilsin. bize vatan millet sakarya edebiyatı yapma. biz yemiyoruz sizin bu boş laflarınızı...

    Fetö gibi insanların ellerine ittinizbu milleti . istiklal mahkemeleri zamanları öncesi sonrası memlekette adam bırakmadınız hoca bırakmadınız din bilen alim bırakmadınız asmaktan. bu gibi adamlar türedi . neden her darbe sag kesime oluyor sonrasında sol kesim başa geliyor bunu hiç mi düşüneniniz yok ? Kafatasınızın içindeki hiç mi muhakeme yapamıyor bu kadar körü körüne ölümüne muhalefet olmayın . dogruları da kabul edin .

    Hoca dediklerinizi 15 temmuzda gördük.
    Sağ kesime darbe oluyor ve ardından Sol kesim başa geliyor demişsiniz. Bunun sebebi sağ kesimin hep tek başına iktidara gelip amacından saptığından dolayı olabilirmi?
    Hangi darbe arkasından sol kesim iktidara gelmiş?
    Ayrıca 50 yıldır kaç kere tek başına iktidar olmuş sol kesim?
    sağ kesim kaç kere olmuş bir bakın bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 12 Ekim 2016; 9:31:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: infectedvoice

    quote:

    Orijinalden alıntı: APOTHEON

    Cok guzel valla. Basarirlar mi bilmem ama en azindan tasarim kendilerine ait

    Karşınızda yavru vatanın ilk yerli otomobili: Günsel Model 1

    aynen..

    üstelik Türkiye Cumhuriyetinde bakan düzeyindeki şahıs bu aracın yerli üretildiğini söyleyerek test ediyordu. Cadillac bls i 2006 yılında test eden etmiş hatta kullanıp hurdaya atanlar bile olmuşken sen neyini test ediyorsun birader diyen çıkmadı bu adama..

    Ulan biz siz akıllısıniz anasını satayım.

    Cadillacmis.. peh. Bunu cadillacin yetkilileri goremeyecek kadar kör yada aptal mi? Bi sizmi görüyorsunuz kopya olduğunu


    Bu arac cadillac kopyasi olsa emin ol donumuza kadar alirlardi.

    Ama ses cadillacdan degil sizden geliyor. Çok rahatsiz olmus gibisinz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gurur verici. Herkesi kutlamak gerek. Özellikle bir eğitim kurumunun yapması dahada önemli. O kadar yatırımcılar holdingler bu işlere yanaşmazken hemde.

  • KKTC bile elektrikli araba üretirken biz niye fosil yakıt araba üretmeye çalışıyoruz. Cevabı basit. VERGİ. Dünyanın en pahalı benzinini kullanırken alınan vergi bir anda yok olacak. Eski tabirle taşıt pulu yani motorlu taşıtlar vergisi de tarihe karışacak. Çünkü aracın motoru yok. Fakat sevinmeyin arkadaşlar. Bu hükümet alttan girer üstten çıkar elektrik vergisini benzindeki vergiden pahalı yapar. Biz de ne yapıyoruz o zaman ? Solar sistemlere geçiyoruz arkadaşlar. Evimizde , işimizde hatta aracımızda bile kendi elektriğimizi üreteceğimiz sistemlere geçmeliyiz. Öncelikle çatılarımıza mutlaka solar enerji panelleri kurdurmalıyız. Bugün Tesla firması dünyadaki en değerli 100. şirket olarak boşuna seçilmedi. Güneş gibi şimdilik sonsuz olan bir enerji kaynağını mutlaka sonuna kadar kullanmalıyız. Son olarak Norveç, Hollanda ve Almanya fosil yakıtı bırakırken biz cadillac çakması fosil yakıt kullanan bir araç üretmeye başlayacağımız için seviniyoruz. *** 1885 — Benzinle çalışan içten yanmalı motora sahip ilk otomobil Alman mühendis Karl Benz tarafından yapıldı. *** 1908 — ABD'li Henry Ford T modeli adındaki ilk seri üretim otomobili yaptı. İlk üretim bandı fikrinin de babası olan Ford 1913 de günde 1000 araba üretebiliyordu Kaynak Vikipedi. Adamlardan kabaca 100 sene sonra bu işe girişiyoruz. Bu hükümet günü kurtarmaya çalışıyor. Biraz önünüze bakın, biraz geleceğe bakın. Herkese saygılar.





  • Bu gidişle hedef 2023 degil, hedef ahiret.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep merak etmişimdir. Şu Murat 131 , Anadol yerli otomobil değiller miydi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperEGO_

    orda okurken su ınternetımız bıle yoktu anasını satayım sımdı araba uretıyolar

    hic sorma yaa ne sacma , ama butun anadolu comarlari toplanmis, ne kadar cahil varsa savunmaya gecmis, adama sorsan ne okudun turkiyedeki dandik bir universiteyi soyleyip bak ben univ.mezunuyum der ama kafa bos

    laa bu paint, terk cizimlerle araba olmuyor , ben size yerli 500 tane model cikarayim, koca Tesla bile ameriakn hukumetinden 465 milyon dolar aldi bizim hukumet ise hala hibrit aractan vergi aliyor ?? madem ulke gelissin istiyon neden hibritten daha cok vergi aliyosun? sorsan dis gucler zart zurt der anadolu comari
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mocobain

    KKTC bile elektrikli araba üretirken biz niye fosil yakıt araba üretmeye çalışıyoruz. Cevabı basit. VERGİ. Dünyanın en pahalı benzinini kullanırken alınan vergi bir anda yok olacak. Eski tabirle taşıt pulu yani motorlu taşıtlar vergisi de tarihe karışacak. Çünkü aracın motoru yok. Fakat sevinmeyin arkadaşlar. Bu hükümet alttan girer üstten çıkar elektrik vergisini benzindeki vergiden pahalı yapar. Biz de ne yapıyoruz o zaman ? Solar sistemlere geçiyoruz arkadaşlar. Evimizde , işimizde hatta aracımızda bile kendi elektriğimizi üreteceğimiz sistemlere geçmeliyiz. Öncelikle çatılarımıza mutlaka solar enerji panelleri kurdurmalıyız. Bugün Tesla firması dünyadaki en değerli 100. şirket olarak boşuna seçilmedi. Güneş gibi şimdilik sonsuz olan bir enerji kaynağını mutlaka sonuna kadar kullanmalıyız. Son olarak Norveç, Hollanda ve Almanya fosil yakıtı bırakırken biz cadillac çakması fosil yakıt kullanan bir araç üretmeye başlayacağımız için seviniyoruz. *** 1885 — Benzinle çalışan içten yanmalı motora sahip ilk otomobil Alman mühendis Karl Benz tarafından yapıldı. *** 1908 — ABD'li Henry Ford T modeli adındaki ilk seri üretim otomobili yaptı. İlk üretim bandı fikrinin de babası olan Ford 1913 de günde 1000 araba üretebiliyordu Kaynak Vikipedi. Adamlardan kabaca 100 sene sonra bu işe girişiyoruz. Bu hükümet günü kurtarmaya çalışıyor. Biraz önünüze bakın, biraz geleceğe bakın. Herkese saygılar.

    Hocam nedense araba toplumumuzda cok usutn bir seymis gibi gorunuyor. Daha once ben de yazdim 100 sene onceki urun, artik araba uretmenin cok bir esprisi yok diye. Hemen millet atliyor oldu disardan mi alalim, gec kaldik diye bos mu vereleim, siz hep kostek oluyorsunuz zaten vs.

    Bakin araba ureten sirket mi yokda software yazan sirket mi daha cok para kazaniyor? Araba ureten sirket mi yoksa telefon dizayn eden sirket mi daha cok para kazaniyor (Apple telefonu uretmiyor sadece dizayn ediyor ve Cinde urettiriyor.)

    Gunumuz kosullari degisti yatirimin araba uretmeye degil gelecegin para getirecek islerine yapilmasi lazim.
    Bugun 10 sene calisip araba ureticeksiniz, buyuk ihtimla zararina satacaksiniz baslangicta vs. Onun yerine bu para Ar-Ge ye harcansa, ITye harcansa yeni bir bulus yapilmaya yeni bir urun bulunmaya calissa cok daha mantikli.

    Bir telefon 100-200 dolara mal oluyor. 700-1000 dolara satiliyor yuzde 400-500 kar var. Ama arabada bu oran cok dusuk hem de cok daha riskli cok daha fazla parca var cok daha buyuk yaitirim gerekiyor.

    Edit: Mesela buyuk ihtimalle araba ureten sirketten cok uzun omurlu ve en yuksek menzili verebilecek pili uretecek sirket parayi kazanacak. Ya smart phone belki daha da gelisecek yarin obur gun iphone satilmayacak baska bir X markasi one gececek. (nasilki Nokia Ericson bittiyse).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 12 Ekim 2016; 16:58:58 >




  • mocobain kullanıcısına yanıt
    Elektrik şu anda zaten çok pahalı dostum. Son gelen faturaları bir incele istersen. Bana 190 TL gelen faturanın 51 TL'si dağıtım bedeli, 40 TL'si ise vergiydi. Yani toplamda %90'ı vergi+dağıtım. Hani olmaz ya diyelim ki bir şekilde elektrikli yerli otomobil ürettik emin ol o %90 bir anda %200 olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya abi biz üretti?imiz mala isim koyma konusunda ne kadar bu kadar beceriksiz bir milletiz? Adam araba markasyna Henry ady koyuyor mu mesela? Hayyr yeni hayvan cinsi mi buldunuz ille adamyn ismini veriyorsunuz. Düzgün güzel bir isim koyun bitsin. Ylle ahmet, mahmut, ku? böcek mi olmak zorunda? Bizim eski?ehirde halk otobüsleri var marka "güleryüz", model "kobra". 15 ya?ynda çocuk koymu? ismi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Ya abi biz üretti?imiz mala isim koyma konusunda ne kadar bu kadar beceriksiz bir milletiz? Adam araba markasyna Henry ady koyuyor mu mesela? Hayyr yeni hayvan cinsi mi buldunuz ille adamyn ismini veriyorsunuz. Düzgün güzel bir isim koyun bitsin. Ylle ahmet, mahmut, ku? böcek mi olmak zorunda? Bizim eski?ehirde halk otobüsleri var marka "güleryüz", model "kobra". 15 ya?ynda çocuk koymu? ismi..

    Hocam saka mi yapiyorsunuz. Henry Ford da arabasina Ford ismini koymus iste. Kendi soyadini yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993


    quote:

    Orijinalden alıntı: Teterboro

    quote:

    Orijinalden alıntı: Muhammet1993


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kalavun

    80 yıl siz yönettiniz deyip kenara çekilen arkadaş grubuna sormak istiyorum. Cumhuriyet öncesi durumumuz ne idi? Yani düvel-i muazzama seviyesinde bir sanayi , sağlık altyapısına sahiptik ama bir gecede cumhuriyet mi bitirdi bunları? Ya da ileri düzeyde entelektüel bir halk kitlemiz mi vardı?

    Liman Paşa'nın anılarını okuyun ültfen. Türkiye'de Beş Yıl ismi ile Türkçe olarak da basıldı. Orada görürsünüz Osmanlı Osmanlı dediğiniz devletin ne hale geldiğini. Kendi ağzından söylüyorum, Türk köylüsünün karnı kurtla kaynıyordu, en övündükleri yoğurt bile pislik içindeydi, yiyemiyorduk diyor.

    Bunları hemen harp öncesi tutulan notlara ait konular. Daha cihan harbi çıkmamış, cumhuriyet kurulmamış.

    Cumhuriyet olmasaydı, bu gün anadolu köylüsü hala köylü idi. Bu 80 yılda ne yaptınız muhabbeti kabak tadı verdi.

    Sen ya da ben yok kardeşim. Biz varız. İstesen de böyle, istemesen de.

    Düzenleme: imla

    Aynen dediklerinize artık ilkokul çocukları bile inanmıyor. Dedigin gibi bir gecede mahfettiniz herşeyi . 15 temmuzda da 1 gecede hallediyordunuz tıpkı 12 aralık ve 28 şubattaki gibi . amerikanın suriye ye demokrasi götürmesi gibi . bunlar artık ilkokul muhabbetleri sen geç bu palavaraları

    arkadaşım fetuyu yüceltip başımıza siz bela ettiniz. hatta ve hatta başınızdaki adam bela etti. 40 yıldır belki var bu örgüt. ama sizin zamanınızda bu kadar büyüdü. ne istedilerde vermedik sözü bunun en büyük kanıtıdır. benim gözümde bu partiye oy verenlerin tamamı fetocu vatan hainidir. buna sen de dahilsin. bize vatan millet sakarya edebiyatı yapma. biz yemiyoruz sizin bu boş laflarınızı...

    Fetö gibi insanların ellerine ittinizbu milleti . istiklal mahkemeleri zamanları öncesi sonrası memlekette adam bırakmadınız hoca bırakmadınız din bilen alim bırakmadınız asmaktan. bu gibi adamlar türedi . neden her darbe sag kesime oluyor sonrasında sol kesim başa geliyor bunu hiç mi düşüneniniz yok ? Kafatasınızın içindeki hiç mi muhakeme yapamıyor bu kadar körü körüne ölümüne muhalefet olmayın . dogruları da kabul edin .


    Ayakta alkışlarım seni kardeşim. Ama bak doğruları yazdığın için her zamanki gibi ban yemişsin. Gerçeklere alerjisi var bu forumun.

    Aynen kardeş . dh hükümet düşmanlığı yaptırıyor bir kaç yıldır . önceki 5 6 yıllık referanslı hesabımı banladılar . sıra bunlara da gelecek . devlet bu yaptıklarını unutmayacak bunların . elbet hesabı sorulur .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.