Şimdi Ara

Karşınızda: iPhone 5S... (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
954
Cevap
8
Favori
34.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GoldPunch

iPhone 5S çıktıktan sonra olacakları yazıyorum;

Teknolojiden anlamayan, eski model iPhone kullanıcısı, teşir malı veya arkadaşının iPhone 5S'i eline alacak. Menüde iki geri bir ileri yapıp, ''Yeni hiç bir şey yok yeaaa, 5S'e geçilmeye değmez. Kamerası da aynı, 8 MP.'' diyecek. Çünkü bu tip insanlar için telefonun işlemcisi, GPU birimi vb önemli değildir. Sadece teknik detay olarak kameranın kaç MP olduğuna bakarlar.

Her yeni iPhone çıktığında istisnasız bu olay yaşanıyor.

androidcilerin dislike saldirisina ugramissin resmem -74.
    yazik valla şu foruma androidciler ve ioscular savas halinde resmen. hep şu teenageler baslatti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 4 efsane en büyük yeniliği o zaman getirdiler. İlk çıktığı gün koşa koşa gidip aldık en iyi telefondu canavar gibiydi. Şimdi, bakıyorumda ne ses getiricek bir özellik var ne de telefonun albenisi var. 7 modelde anca çözdüler home tuşunu, 10 senelik laptopta bile olan parmak izi okumayı koymuşlar bizim millet daha bir elektronik ürün satan mağzanın önünde duran kamerada çıkmamak için bin takla atar birde gidip ona parmak mı basıcak ? Ram hala 1 gb, ekrana sözüm yok ha 4 ha 5 o kadar fark yapmazda Steve gittikten sonra Apple çok bozdu işi iyice paraya döktü.
  • Son yıllarda olduğu gibi gene Apple'ın ismi satacak cihaz değil. Kar payını normal seviyelere çekerlerse talibi artacaktır ancak Apple gene düşük donanım, güçlü işletim sistemi ve hatırı sayılır bir fiyattan satıcaktır

Orijinalden alıntı: Toxic Umix

Son yıllarda olduğu gibi gene Apple'ın ismi satacak cihaz değil. Kar payını normal seviyelere çekerlerse talibi artacaktır ancak Apple gene düşük donanım, güçlü işletim sistemi ve hatırı sayılır bir fiyattan satıcaktır

Donanımın güçsüz olduğunu neye göre belirledin veya nerden anlarsın diye sorayım

Orijinalden alıntı: digichaos

quote:

Orijinalden alıntı: Toxic Umix

Son yıllarda olduğu gibi gene Apple'ın ismi satacak cihaz değil. Kar payını normal seviyelere çekerlerse talibi artacaktır ancak Apple gene düşük donanım, güçlü işletim sistemi ve hatırı sayılır bir fiyattan satıcaktır

Donanımın güçsüz olduğunu neye göre belirledin veya nerden anlarsın diye sorayım

Apple genel olarak cihazlarında böyle bir yol izliyor. Düşük donanım güçlü işletim sistemi. Önceden çıkmış modellerini aynı yıl çıkmış telefonlarla karşılaştırırsanız durumu fark edeceksinizdir.

Orijinalden alıntı: uTqx

Arkadaşlar merhaba,

Ben forumda çok aktif bir kullanıcı değilim fakat yıllardan beri genelde hergün forumu ziyaret ederim.Özellikle son 4-5 yıldır bir android-ios kavgasıdır gidiyor ve artık çok sıkıcı bir hal aldı.her konunun alında (mobil cihazlar dışındaki konularda bile), neredeyse her teknoloji haberinin altında bu tartışmalar çıkıyor.

Her iki tarafın da birbirinden üstün yanları var şüphesiz.iOS stabil Android kasıyor falan demeyeceğim.Ben şimdiye kadar symbian, java, bada, android, windows7-8 ve ios'un tüm sürümlerini kullandım.Symbiandan beri akıllı telefonlar var fakat, kuşkusuz en "smartphone" olanlar android ve ios cihazlar.

Hangisi iyi hangisi kötü diye bir tartışma yapmaya gerek yok, bu göreceli bir kavramdır ama genel olarak ios ve android kullanıcılarının kullanım şekilleri, cihazdan beklentileri farklı olduğu için yıllardır bu tartışma gidiyor ve benim gibi ne kadar sıkılan insan olursa olsun bu devam edecek.Ben son 2 yıldır sürekli olarak iphone kullanıyorum fakat yakınlarımda android cihazlar olduğu ve onlarıda sürekli kurcalayabildiğim için o taraftaki gelişmeleri de deneyimleyerek takip edebiliyorum.

Sizinde bildiğiniz gibi android telefonların üst modelleri iphone'lardan çok daha üstün donanım özellikleri ile geliyor.Ama ikiside aynı akıcılığı sağlıyor.Bataryalar neredeyse yarı yarıya düşük ama pil süreleri de nerdeyse aynı, hatta bazen arkadaşımdaki s4 iphone5 ten daha kısa sürede bitiyor.(bunda ekran, donanım ve kullanım şekli de büyük ölçüde önemli tabii).

Daha önce de çokça duyduğunuz gibi, ios cihazların donanımı, modelleri bellidir fakat android tarafında binlerce farklı donanım, çok çeşitli çözünürlükler olduğu için program uyumsuzlukları, açılmama, kitlenme çok oluyor.Örnek vermek gerekirse, arkadaşımın LG G Pro sunda instagramın bir güncellemesinden sonra fotoğraf yüklenmiyordu, baya bir süre sonra bir güncelleme daha çıktı ve ancak 3-4 ay sonra(daha uzunda olabilir) düzeldi.İşletim sistemi olarak iki tarafta artık sorunsuz ama olay 3. parti yazılımlarda değişiyor aslında ve hiçbirimiz de telefonlarımızı boş bir şekilde kullanmıyoruz, uygulamalar yüklüyoruz.

Android'te ios'ta hala gelişiyor, ios'un android'e göre "üstün" diyebileceğimiz tek özelliği bu az çeşitten kaynaklanan daha sorunsuz uygulamalar olmasıdır.Android'te mesela alabildiğine serbest bir platform.Telefonu televizyona bağla media player olsun, hdd bağla kapasiten sınırsız olsun, gamepad bağla konsol olsun vb. uzar gider.Bunları kullanmak isteyen için ios çok sıkıcı bir platformdur örneğin.Apple'ın hiçbir cihazı bu kadar all-in-one değildir.Çünkü Apple'da bir ekosistem var, onların yapmak istediği o.Telefonda iphone, tablette ipad, media playerda apple tv, bilgisayarlarda da isteğe uygun mac serileri.Android yada windows'taki gibi her imkanı sunmak istemezler çünkü o zaman ipleri kullanıcıya ve 3. parti geliştiricilere vermiş olur biraz.Samsung'a bakın örneğin, nexus cihazlar mı göze daha hoş geliyor yoksa galaxy'ler mi?2 cihazda sanki başka platform.Jestler, ek uygulamalar, görseller apayrı.

Sonuç olarak ios'un android'e göre eksik görünen yanları aslında biri ekosistemin bir parçası, diğeri de komple bir sistem olmasından kaynaklıdır.Günün sonunda iki tarafta tablet,telefon vs.İnternette sayısız kaynak, inceleme ve tartışma var.Tercih yapmak isteyen bunları okur, isteklerine, beklentilerine göre birini seçer.Ben kişisel olarak seçimimi iphone'dan yana kullandım çünkü telefonu kullanım şeklim genelde telefon,mp3 çalar ve kısa internet gezintileri oluyor ve 4.7-5 inçler büyük geliyor.Ama en basit örnekle telefonu tablet kullanımına yakın kullanmış olsam, daha fazla video izlesem daha fazla internette gezinsem tabii ki android cihazlar daha elverişli.

Tekrar belirtmek istiyorum.ikisi de tamamen kişinin kullanım şekli ile artılarını eksilerini gösteren platformlar.Sonuçta bunlar kişisel cihazlar, hangisini istiyorsanız, hangisi hoşunuza gidiyorsa onu kullanın.Burda günlerce tartışmak, bir markayı ezmeye çalışıp diğerini yüceltmeye çalışmak hiçbir anlam ifade etmiyor, sonuçta tüm markalar milyonlarca satıyor ve inanılmaz paralar kazanıyor.

Dünyada ve ülkemizde bu kadar sorun varken gençlerin tek işi yeni telefon, yeni tablet, yeni kulaklık, ayakkabı, pantolon, bilmem kimin konseriymiş gibi geliyor.Bu kadar tüketici bir toplum olduğumuza inanmak istemiyorum.Artık birçok lise öğrencisi ülkesindeki durumdan çok yeni çıkacak Note3 ün donanım özelliklerini, antutu 3dmark skorlarını biliyor.Biraz etrafımıza bakalım, biz alsakta almasakta, burda sabahlara kadar dil döküp üstün yanlarını anlatsakta hepsi ilk çıktığı hafta milyonlarca satacak ve o hafta yine yeni model tasarlanmaya başlayacak.Uyanalım artık, dünyada daha önemli şeyler de oluyor...

+999999999999

bide ekrem71 'in haber içeriği olmayan iddaları insanı forumdan soğutuyor başka bir konuda dayanamayıp bunu yazmıştım yine yazıcam kusura bakmayın..

Şahsi fikrim bu anasayfa yanında bir "idda-analiz" bölümü açılması. Bunlar sadece burada gerçekten anasayfa haber değeri olan yazıların , video incelemelerinin ve haberlerin önüne geçiyor insanı sıkıyor. Bir video inceleme çıktıktan 1 gün sonra hatta 1günü doldurmadan 2nci sayfaya gidiyor. Neden? Çünkü akıl almaz sayıda yeni iddalar çıkmış ekrem71 editörümüzden.

• Aynen katılıyorum. iPhone, iPhone yapan kapalı kaynak işletim sistemi, multi-touch, kapasitif ekrandı. iPhone diğer tüm telefonlardan tartışılmaz üstündü. Ama artık o üstünlüğünü kaybediyor gibi, en azından şu anki durumuna göre böyle yüksek fiyat çekmemeli. Ancak insanlardaki lüks mal algısı, iPhone'un fiyatının düşmesini engelliyor. Çünkü iktisatta lüks mallarda esnek olmayan talep olduğu zaman, fiyat düşüp miktar artsa elde edilecek gelir, fiyatı yüksekken daha az miktarda satılmasına rağmen elde edilecek gelirden daha düşüktür. Apple da bunu biliyor ve o yüzden fiyatı düşürmüyorlar. Apple için son, ancak insanların ürünlerinii lüks mal olarak görmekten vazgeçmesi durumunda başlar.
  • Çok güzel.

• gelsede alsak ya
    sampanya renki favorim

• Kimse lüksten kolay kolay vazgeçmez apple bunu da biliyor. Samsungun yaptığı atılımı ben Apple'dan beklerdim. Samsung daha kapaklı telefon üretirken apple iphone üretiyordu açık ara öndeydi hatta Apple tekti rakibi yoktu. Şimdi, samsung yeniliklerin altına imza atar oldu Apple'da sürekli eksi oy alıyor getirdikleri yenilikler güzel fakat çığır açıcak yada ses getiricek şeyler değil. Birde belli bir kesim insana özelliklede bizim gibi ülkelerde çok üstün birşeymiş gibi tanıtıp satıyorlar. Açıkça söylüyorum apple fanboyluğu yada samsung vs fanboyu değilim ama apple eğer samsung gibi birşeyler yapmazsa tutunamıyacak gibi geliyor bana. Apple nasıl BlackBerry'i yerle bir etti, samsungta eğer apple atağa geçmezse yerle bir edecek apple'ı.

Ekleme: 4 çoktan gitti çok yavaşladı, yakında desteği çekerler hatta 5s çıkınca direk keserler ios 7 4'e gelmez bence. 4s' in ömrü biraz daha uzun işlemcisi daha hızlı daha iyi donanımı var bir süre daha idare eder. Bence ne 4 al ne 4s al nede 5 al başka markalara bak illa alıcaksanda 5s'i yada 5c'yi bekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 17 Eylül 2013; 13:47:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lene

gelsede alsak ya
    sampanya renki favorim

Sorsan kimsede para yok ama herkes çıkmasını pusuda bekliyor, halkta para var gerçekten de.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: afke

quote:

Orijinalden alıntı: Enclosure

Herhalde 4s son iphonum olacak. Appletv, ipad, mac derken apple tabanlı sistemler kullandım. Son aldığım notebook ile win dönüşü başladı. Neredeyse taraftar derecesinde iphone savunucusu oldum sayılır, fakat akıllı telefondan beklentim olan iş gereksinimlerimin aşında gelen windows office de oluşturulmuş dosyaları özellikle excel dosyalarını işleyememesi (kimse bana numbers demesin olmuyor olmuyor) ve bu konuda olan direncini sürdürmesi gerçekten hayal kırıklığı. Akıllı telefonu iş için kullanıyorum ve gereksinimlerimi karşılayabilecek olan telefon anlıyorum ki wp temelli telefonlar artık ne yapalım nokia ya geri dönüş zamanı, 4s i de diğer telefonlarıma yaptığım gibi nostalji çekmecemde kolleksiyon parçası olarak saklamak üzere emekliye ayırma zamanı...

biraz evvel 1 terabayt harici diskimi telefona taktığımı yazmıştım. oradaki yüklü bir excel dosyasında istediğim değişiklikleri yapıp kaydedebildiğimi belirtmek istedim androidde. bilginize

Dostum android vpn için çok riskli açık kodlu olduğu ve virüs riski olduğu için bankacılık işlemlernde de güvensiz gibi geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: uA006

quote:

Orijinalden alıntı: nightsoldier

her kelimesine katiluyorum. Bir de yeni model cikar cikmaz onu almak icin elindeki cihazi satiliga cikaranlar var.
    yeni cihaz yeni ne getirdi de hemen onu elde etmek icin teli satiliga cikariyorsun. tabi ihtiyac olabilir,uzun suredir ayni teli kullaniyordur ve artik yetersiz geliyordur. bunu anlarim, ama daha dune kadar en iyi ios cihaza sahipken bu aletin nesi seni tatmin etmedi de degistiriyorsun bunu anlayamiyorum
    para kolay kazanilmiyor. Kapitalist duzenin kurbani olmaya gerek yok bana gore

ben iphone 4'ten sonraki modelleri model yükseltmek için gerekli görmüyorum. bir ara niyetlenmiştim, almadım. alsam şimdiye kadar değiştirmez kullanmaya devam ederdim.

keşke her kullanıcı şu bilince ulaşsa.

firmalar senede 2 kere işe yaramaz model cıkartacaklarına, 1-2 senede bir cıkarır, hem de değiştirmeye değer birşey olur.

• quote:

quote:

quote:

Herhalde 4s son iphonum olacak. Appletv, ipad, mac derken apple tabanlı sistemler kullandım. Son aldığım notebook ile win dönüşü başladı. Neredeyse taraftar derecesinde iphone savunucusu oldum sayılır, fakat akıllı telefondan beklentim olan iş gereksinimlerimin aşında gelen windows office de oluşturulmuş dosyaları özellikle excel dosyalarını işleyememesi (kimse bana numbers demesin olmuyor olmuyor) ve bu konuda olan direncini sürdürmesi gerçekten hayal kırıklığı. Akıllı telefonu iş için kullanıyorum ve gereksinimlerimi karşılayabilecek olan telefon anlıyorum ki wp temelli telefonlar artık ne yapalım nokia ya geri dönüş zamanı, 4s i de diğer telefonlarıma yaptığım gibi nostalji çekmecemde kolleksiyon parçası olarak saklamak üzere emekliye ayırma zamanı...

biraz evvel 1 terabayt harici diskimi telefona taktığımı yazmıştım. oradaki yüklü bir excel dosyasında istediğim değişiklikleri yapıp kaydedebildiğimi belirtmek istedim androidde. bilginize

Dostum android vpn için çok riskli açık kodlu olduğu ve virüs riski olduğu için bankacılık işlemlernde de güvensiz gibi geliyor.

Ben tüm Bankacılığı android de yapıyorum. Bilgisayardan daha az güvenilir değil sanırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben tüm Bankacılığı android de yapıyorum. Bilgisayardan daha az güvenilir değil sanırım.

Bilgisayar konusunda haklısın 4 yıl kadar önce 8000 tl civarında para hesabımdan 25 tane hesap dolaştıktan sonra yurtdışına çıkarıldı. 25 hesap başkalarına ait ve hepsi dolandırıldı. Sonuç windows da güvenli değil fakat buolay 4 yıl önce windows 8 ile güvenlik açıklarını kapattı, kaynak kodlarını kapattı.

• neden bu telefonda 1gb ram var.
    Millet 3gb ram koymaya başladı.
    2 gb ram olmalıydı.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.