Şimdi Ara

Karşınızda: iPhone 5S... (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
954
Cevap
8
Favori
34.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eak101

Apple 8. nesil telefonunda donanımı yükseltme dışında şu uzun diktörtgen slim kasası 4" ekran tasarımına bi son vermezse iphone 4s'imi gidebildiği yere kadar kullanacağım. 6'dan beklentim 4.3" Full HD ekran, 13 MP kamera, 2 gb ram, minimum 2000 mAh batarya koymalı artık.

iphone 5L çıksın 5 inç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

quote:

Orijinalden alıntı: marshall_fb

Yazmayayım diyordum da bazı yorumları görünce dayanamadım. S4'e laf atanlar olmuş. Xperia Z kullanıcısı olarak, şu anda piyasada alınabilecek 3 tane telefon var. HTC One X, S4 ve Xperia Z. Hala iPhone kullananlara helal olsun. Ne marka sevdası varmış. S4 veya XZ'den farklı olan veya daha iyi olan ne özellik var iPhone'da bunu merak ediyorum. Ha, şimdi diyecekler ki IOS ile Android farkı var. Bunu diyeceklere de soruyorum, bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak. Farkı açıklayabilirmisiniz? Eminim evinizde kullandığınız windows da crackli bile olsa ultimate versiyondur...

Hocam eğer mevzuları stabil olması ise, şu ana kadar kullandığım en stabil telefon Xperia Z. Hani deniyor ya donanım ile yazılım uyumu diye, Xperia Z'de bu zaten mevcut.
    Mayıs sonunda aldım ben bu telefonu. Kasma,donma, reset atma kesinlikle yaşamadım. Yarı yolda bırakmadı telefon beni hiç bir zaman.
    Ben cep telefonu almaya diye çıktım evden, dedim gideyim de Iphone 5 alayım bari hani değişiklik olsun diye. Arc S Xperia P kullandım tabi, bir de S II maceram var hemen dehledim.
    Neyse inceledim inceledim beyaz 5 alacağım tabi. Gezmediğim gitmediğim yer kalmadı. Allah sanki sen bu telefonu alma der gibi benim karşıma beyaz 5'i çıkarmadı.
    En sonunda Sony hayranı olarak dedim sen bildiğin yoldan şaşma, gittim Z aldım. :) Ve ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumu anladım zaman içinde.
    Xperia Z gerçekten çok farklı bir telefon. Çok memnunum ve herkese de tavsiye ederim. Yazılım ile donanım uyuşması ise mevzu Z'de bu tavan yapmış durumda.

Oncelikle su konusa bu yorumlarin ne isi var anlamis degilim. Sizin Xperia Z nizin diger arkadasin S4 unden duydugunuz memnuniyetten bize ne? Bu konu iphone 5s konusu.

Bunlarida gectim, bu bahsettiginiz cihazlari kullanmasam anlayacagimda, bunlarin ikiside iphone ile kiyas edilecek capta cihazlar degil. Hele s4 e 1 hafta dayanabildim. Hic biri iphone daki "smooth" denilen akicilikta degil, hicbirinin dokunmatigi iphone gibi degil, hicbiri iphone gibi seri degil. Bu cihaz farkini isletim sistemiyle ve yapmak istedigini sana en basit sekilde yaptirmasiyla koyuyor.

Yazilim tarafin iyi degilse quad core islemcinin bile hikaye kaldigina cok iyi ornektir bu telefonlar.

Her gecen gun degeri pul olmasida cabasi, ben senelerdir nice iphone killer lar gordum, yokoldu gitti simdi adini soylesem hatirlamaz kimse.

Bahsettiğim cihazlar ? Sen Xperia Z kullandın mı ? Hayır yani benim gocunacağım bir durum da yok ortada ki diyeyim gelip Iphone'u kötülüyorum :)
    5 alacaktım son anda tekrar Sony aldım yani. Ulaşılabilir bir telefon benim için, 5s çıksın onu da alırım sorun değil. Benim derdim burada zaten iphone u kötülemek de değil.
    En azından senin gibi at gözlüğü ile bakmıyorum ben. Z kullanmasam inanırdım da sana konuştukların anlattıkların hikaye.
    Daha telefonlarına full hd özelliğini dahi koymayan bir firmayı kalkıp bana savunuyorsun, bir yenilik söyle. Ne diyeceksin parmak izi mi ? :)
    Z kullan ondan sonra konuş. Bahsettiğimiz üç cihazda bu ülkede 1900 2000 liradan piyasaya girdiler.
    Sen gider 2000 verirsin iphone alırsın 3 özellikli, ben gider 2000 veririm Z alırım kaliteden ve özelliklerden yararlanırım.
    Böyle yapa yapa milleti iphone a düşman ettiniz. Ki zaten kar oranları da düştü artık dünya çapında bu bir gerçek.
    Plastiğe yönelmenin başka bir açıklaması olamaz. Bildiğin lumia çakması telefonlar çıkardı, ama sıkıntı yok para verin alın niye iphone çünkü.
    Kolay gelsin.
    Yeditepe Üniversitesi - iPhone 11 - Macbook Air - Sony Vaio SVE1712W1EB - Sony Alpha A37M 18:135mm

• ah ah çok güzel telefon (tasarım bakımından güzel yoksa özellikleri 5 para etmez) bide android yüklense tam olurdu of of

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeryagmurlu -- 15 Eylül 2013; 16:59:48 >

Orijinalden alıntı: Deli333

appletv de alalım, itunes e de ayda 250 $ bayılalım. Irefrigirator da alalım. Icook da alalım.

ifridgeyi unutma

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

Orijinalden alıntı: themagnificent

quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Parmak izi teknolojisinden nasıl böyle rahat oluyorsunuz ? Çok tehlikeli bir teknoloji. Kolayca parmak izinizi veri olarak alırlar. Yok felan filan demeyin.

apple benim parmak izimi alıp ne yapacak peki? benim adıma harcama mı yapacak hesabımdan? dümdüz bi insanla niye uğraşsınlar ki

üstelik touch ıd bilgileri saklanmayacak depolanmayacak denildi sunumda...

Onlar öyle dedi diye öyle olacak gibi bir kural yok. Açıkçası ben bu duruma çok karşıyım. En iyi telefon olsun bu yinede almazdım. Kafam rahat olacak. Telefonu dinlerler onun için birşey yapamam ama böyle bir telefonu almama gibi seçeneğim varsa almam.

bu da bi tercih meselesi tabi ki. saygı duyuyorum tercihinize hocam.

• Bidakkaya kafama şimdi dank etti : IOS 7li IPhone'un ANDROİD TELEFONLAR bölümünde ne işi var?

Orijinalden alıntı: vahocan

Uff bu epılcılar salak bizim 8 çekirdekli telefonlarımız daha fazla performans veriyor birde Ayda bir Amiral gemimiz oluyor.
    Şimdi diyecekler Apple Fanboy olmana gerek yok Nexus 4 kullanıyorum Efenim ama.
    Tek Telefon Kaliteli Telefon mantığıyla Gitdikçe AppStore bu kadar Kaliteli şekilde durdukça Apple her türlü Tercih olacak Ücretsiz 100 Uygulama'nın arasından En az 3-4 Uygulama Seks içeriyorsa ve Çoğu uygulama Virüslü ise Birşey indirirken acaba Telefon elimde kalacakmı diye düşündürüyorsa Kusura bakmayında ben böyle işe başlarım abi Eskiden iPhone 4 kullanıyordum harbi AppStore çok büyük ninetmiş. Değerini bilemedik Nexus kaliteli telefon ama dedirtiyor ah be Abi her şey güzelde En İnce detayına kadar düşünmüşsünüz Özgürlük falan güzel tamamda En önemlilerden çoğunu takmamışsınız Olmamış dedirtiyor Insana Chrome bazen kasıyor örnek bunu söylediğimde Dolphin indir Opera indir diyeceksiniz Apple Safari'yi vermiş abi destek Tepede O Tek Çekirdekli iPhone 4 512 MB Ram ile bana Nexus 4'den Aradaki 4 Kat Donanım Farkını takmadan 4 Kat fazla Internet Performansı sunuyor bildiğin Chrome'da 1 Saat dolaştıktan sonra bir Performans bir Performans... Apple Kullanıcılarına gerizekalı müammelesi yapan Android Kullanıcılarının çoğu bilmiyorlarkı kendilerine oynananları Adamlar dayıyor Donanınımı sonuna kadar Veriyorlar ortada İşletim sistemini dayıyorlar Widgetı bizde sanıyoruzki WOW Telenonuma bakın ne kadar Hızlı diye Ondan sonra Donanım kısmı Hafif kalmaya başlıyor E Telefonu telefon yapanda buydu 1.5 Sene sonra bir bakmışsınız 4 Çekirdekli 1 GB Ramlı Telefonlarınız iPhone 4 ile aynı sürede güncelleme almış Diyorsunuz hani bana Güncelleme onlarda size Güzelim cevaplar veriyorlar. ( Galaxy Wonder'ın Aldığı Güncellemelerden bahsetmiyorum HTC One V Faciasından hiç hiç bahsetmiyorum Tek Sony Nexus telefonlar hariç Tercih edilebilir oda Zar zor)
    Apple'ın mantığı Şu Donanım iyi değil Abi Çok fazla şişirmekde istemiyorum Dayayım orta bir Donanımı Hayvanımsı bir şekilde İşletim Sistemimi geliştireyim Sade Hızlı Kaliteli bir deneyim sunayım diyor Harbiden O Çok değerli Widget için Telefonumu değiştirdiğime değmedi Nova Launcher indirip tek Sayfada duruyorum Music Player Widget kullanıyorum onuda Home Tuşuna iki kez basarak sağlıyordum
    Harbiden benim gibi Çok fazla Kurcalamayı bakmaya seven birini bile Sıktı Android Apple IOS İle sadeydi güzeldi Seviyordum Herşey yerinde Stabildi.
    Android'in getirdikleri arasında Büyük Ekran hariç Artı göremiyorum göremedim Tüketim çılgınlığından başka birşey değil bu Akıllı Telefonlar Alacaksın Son Model bir Apple Telefon 2-3 Sene Güncellemede var Rahatına bakacaksın En iyisi En Kalitelisi yada İlla Dev Ekranım olsun diyorsan Nexus 4 güzel tercih Nexus ve Sony Xperia serisi hariç hiç bir şekilde Android Telefon tercih etmeyin birde SİZE YALVARIYORUM Şu Samsung Telefonları alıp Touchwiz Arayüzü ile kullanıp Android'in özgürlük derslerini bana vermeyin Samsung kadar Rezalet bir Estetiğe Berbat bir Arayüze sahip Firmanın Android Piyasasını Domine etmesini kaldıramıyorum Sinirim bozuluyor Insanlar kazıklanıyor ama bilmiyorlarki Apple Müşterilerini bu kadar Salak yerine koymadı yaptıysada Kabul etdi AppleCare vb Elinden geleni yaptı bu yüzden SATIYOR..
    Vanir Rom Franco Kernel atdım kurdum yaptım Overclock vb derken sıkıyor abi Güzel deneyimlerdi ama en sonunda Stock Rom kurup Emekli olmayı bekliyorsunuz.

"En onemlilerini takmamissiniz" demişsiniz sonra chrome un kastigini soylemissiniz. Acaba nexus 4 e takilmayan ne? Chrome veya Samsung un kendi browserini kullanıyorum. Hiç kastigini görmedim. Sizden ricam Safari ile Flash destekli bir web adresine girer misiniz bakalım açacak mi? Örnek isterseniz PM gönderirim. Samsung touchwizden bir çok kişi yakiniyor. Biz de diyoruz ki kapat animasyonlari ve hızı gör. Ya da buzz launcher gibi farklı ve Süper hızlı olanları kullan. Neyse bence siz bırakın nexusu telefona yazik iphone 5s alın

• 32gb LG G2 1799TL.

IPhone 5S kazik cikarsa kendi kaybeder.

Orijinalden alıntı: Red Alert

Daha önce de sormuştum, Iphone 5S'in RAM kapasitesi nedir?

2 gb

Orijinalden alıntı: Baphomett

quote:

Orijinalden alıntı: Red Alert

Daha önce de sormuştum, Iphone 5S'in RAM kapasitesi nedir?

2 gb

Bunu Apple resmi olarak açıkladı mı? Mümkünse url ile bilgilendirir misin?

Ben forumda çok aktif bir kullanıcı değilim fakat yıllardan beri genelde hergün forumu ziyaret ederim.Özellikle son 4-5 yıldır bir android-ios kavgasıdır gidiyor ve artık çok sıkıcı bir hal aldı.her konunun alında (mobil cihazlar dışındaki konularda bile), neredeyse her teknoloji haberinin altında bu tartışmalar çıkıyor.

Her iki tarafın da birbirinden üstün yanları var şüphesiz.iOS stabil Android kasıyor falan demeyeceğim.Ben şimdiye kadar symbian, java, bada, android, windows7-8 ve ios'un tüm sürümlerini kullandım.Symbiandan beri akıllı telefonlar var fakat, kuşkusuz en "smartphone" olanlar android ve ios cihazlar.

Hangisi iyi hangisi kötü diye bir tartışma yapmaya gerek yok, bu göreceli bir kavramdır ama genel olarak ios ve android kullanıcılarının kullanım şekilleri, cihazdan beklentileri farklı olduğu için yıllardır bu tartışma gidiyor ve benim gibi ne kadar sıkılan insan olursa olsun bu devam edecek.Ben son 2 yıldır sürekli olarak iphone kullanıyorum fakat yakınlarımda android cihazlar olduğu ve onlarıda sürekli kurcalayabildiğim için o taraftaki gelişmeleri de deneyimleyerek takip edebiliyorum.

Sizinde bildiğiniz gibi android telefonların üst modelleri iphone'lardan çok daha üstün donanım özellikleri ile geliyor.Ama ikiside aynı akıcılığı sağlıyor.Bataryalar neredeyse yarı yarıya düşük ama pil süreleri de nerdeyse aynı, hatta bazen arkadaşımdaki s4 iphone5 ten daha kısa sürede bitiyor.(bunda ekran, donanım ve kullanım şekli de büyük ölçüde önemli tabii).

Daha önce de çokça duyduğunuz gibi, ios cihazların donanımı, modelleri bellidir fakat android tarafında binlerce farklı donanım, çok çeşitli çözünürlükler olduğu için program uyumsuzlukları, açılmama, kitlenme çok oluyor.Örnek vermek gerekirse, arkadaşımın LG G Pro sunda instagramın bir güncellemesinden sonra fotoğraf yüklenmiyordu, baya bir süre sonra bir güncelleme daha çıktı ve ancak 3-4 ay sonra(daha uzunda olabilir) düzeldi.İşletim sistemi olarak iki tarafta artık sorunsuz ama olay 3. parti yazılımlarda değişiyor aslında ve hiçbirimiz de telefonlarımızı boş bir şekilde kullanmıyoruz, uygulamalar yüklüyoruz.

Android'te ios'ta hala gelişiyor, ios'un android'e göre "üstün" diyebileceğimiz tek özelliği bu az çeşitten kaynaklanan daha sorunsuz uygulamalar olmasıdır.Android'te mesela alabildiğine serbest bir platform.Telefonu televizyona bağla media player olsun, hdd bağla kapasiten sınırsız olsun, gamepad bağla konsol olsun vb. uzar gider.Bunları kullanmak isteyen için ios çok sıkıcı bir platformdur örneğin.Apple'ın hiçbir cihazı bu kadar all-in-one değildir.Çünkü Apple'da bir ekosistem var, onların yapmak istediği o.Telefonda iphone, tablette ipad, media playerda apple tv, bilgisayarlarda da isteğe uygun mac serileri.Android yada windows'taki gibi her imkanı sunmak istemezler çünkü o zaman ipleri kullanıcıya ve 3. parti geliştiricilere vermiş olur biraz.Samsung'a bakın örneğin, nexus cihazlar mı göze daha hoş geliyor yoksa galaxy'ler mi?2 cihazda sanki başka platform.Jestler, ek uygulamalar, görseller apayrı.

Sonuç olarak ios'un android'e göre eksik görünen yanları aslında biri ekosistemin bir parçası, diğeri de komple bir sistem olmasından kaynaklıdır.Günün sonunda iki tarafta tablet,telefon vs.İnternette sayısız kaynak, inceleme ve tartışma var.Tercih yapmak isteyen bunları okur, isteklerine, beklentilerine göre birini seçer.Ben kişisel olarak seçimimi iphone'dan yana kullandım çünkü telefonu kullanım şeklim genelde telefon,mp3 çalar ve kısa internet gezintileri oluyor ve 4.7-5 inçler büyük geliyor.Ama en basit örnekle telefonu tablet kullanımına yakın kullanmış olsam, daha fazla video izlesem daha fazla internette gezinsem tabii ki android cihazlar daha elverişli.

Tekrar belirtmek istiyorum.ikisi de tamamen kişinin kullanım şekli ile artılarını eksilerini gösteren platformlar.Sonuçta bunlar kişisel cihazlar, hangisini istiyorsanız, hangisi hoşunuza gidiyorsa onu kullanın.Burda günlerce tartışmak, bir markayı ezmeye çalışıp diğerini yüceltmeye çalışmak hiçbir anlam ifade etmiyor, sonuçta tüm markalar milyonlarca satıyor ve inanılmaz paralar kazanıyor.

Dünyada ve ülkemizde bu kadar sorun varken gençlerin tek işi yeni telefon, yeni tablet, yeni kulaklık, ayakkabı, pantolon, bilmem kimin konseriymiş gibi geliyor.Bu kadar tüketici bir toplum olduğumuza inanmak istemiyorum.Artık birçok lise öğrencisi ülkesindeki durumdan çok yeni çıkacak Note3 ün donanım özelliklerini, antutu 3dmark skorlarını biliyor.Biraz etrafımıza bakalım, biz alsakta almasakta, burda sabahlara kadar dil döküp üstün yanlarını anlatsakta hepsi ilk çıktığı hafta milyonlarca satacak ve o hafta yine yeni model tasarlanmaya başlayacak.Uyanalım artık, dünyada daha önemli şeyler de oluyor...

• Ekrana bak
    Nasil tatli duruyo abi super yaaa

• TC kimlik numarasını vermeye çekinenlerin ellerinde bu telefonları görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
    hocam siz pasaport kullanıyor musunuz? Çünkü pasaportun içerisindeki çipte parmak izi kaydı var. Hava limanında bu veriye ulaşabiliyorlar, o veri de devletin kontrolü altında bu da öyle. gerçi apple serverlarda tutmayacağız, çipte saklayacağız diyor ama belli olmaz.
  • 5s in Spacegrau olan versiyonunu almak istiyorum sizce i5 de olan siyah renkliler gibi cizilme soyulma olurmu yanlarinda ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErTuFx -- 16 Eylül 2013; 7:28:42 >
    Hiç bir özelliği olmayan telefonlara Dünya'nın parasını istemeye başladı.
    Tabi bütün suç apple firmasının da değil, bizim vergi sistemimiz nedeniyle de fiyatlar bu kadar uçuk.
    Alt tarafın bir cep telefonu.
    Eskiden iphone'un önemli farkları vardı.
    Mesela dokunmatiği diğer telefonlardan çok daha iyiydi, işletim sistemi, hızı ve performansı çok daha iyiydi.
    Şimdi diğer telefonlardan öyle çok bir farkı yok.
    Ama halen telefonlarının fiyatları çok yüksek.
    Böyle giderse iphone macbook lara dönecek.
    Yani kimsenin almadığı çok pahalı diz üstü bilgisayarlar gibi olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Apple telefonlarina herzaman ayni fiyati istedi, herzaman yeni cihazin fiyati 649 ile 699 dollar arasi olmustur. TR deki fiyatlari Apple belirlemiyor. iPhoneun digerlerine göre hala cok belirgin farki var özellikle dokunmatik konusunda digerleri hala iPhoneun eline su dökemiyor. Özellik olarak bir telefondan ne bekleniyor anlamiyorum i5S tum ihtiyaclari karsilar nitelikte bir telefondan beklenen bir yerden digerine ucmaksa bunun icin ucaga binmelidir.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.