Bildirim
Karda zincir yerine pençe

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Baktım birtane 2006 da açılmıştı .çokta bakmadım .google aramasıyla çıkanlara baktım ....demekki işe yaramıyor .tamam saolun .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birinci sıradakini bir arkadaşım kullanıyor, karda gayet rahat gittiğini söylüyor. Dörder tane takmış önlere. Bir takımda on adet bulunuyormuş 149 liraya almış, kırılmazsa iş görür gibi de duruyor zaten.
Hocam canından kıymetli acaba işe yarayacak mı tereddütü ile yola çıkmaktansa kış lastiği al kafan rahat olsun . Kış lastiği yetmiyorsa her ne kadar lastiği bozsa da zincir takmak . -
zincir takmak aracın ön düzenine ve lastiklerine zarar veriyor. bu tür pratik ürünler daha faydalı.hatta orta kalınlıkla bir halat gecici iş görebilir. -
http://forum.donanimhaber.com/m_56738923/tm.htm
şöyle bir konu var kar paleti hakkında.
fotoda sanki çok iyi gibi gözüküyor ama kullanmadım ne desem yalan olur. En temizi X tip bir zincir almak, illa plastik derseniz 2 . fotodaki 'daki de iş görür. Ama 1. fotodaki çok saçma. Yüksek hızda bir patinaja düştüğü anda kopar o plastikler. Yumuşak ve derin karda çekiş için sadece bunlar, tutunmak için kışlık lastik lazım ya da lastiği tamamen saracak çözümler. Ayrıca kışlık lastik üzerine 2. fotodaki daha uygun olacaktır zincir kışlığa zarar veriyor yumuşak hamur yapısı gereği ile. -
Yeşil olanın aynısını 2-3 sene kadar önce çok yoğun kar ve buzda uzun yolda kullandım. Zincirden çok kolay taklıyor ve kesinlikle daha konforlu gidiyorsunuz. O kadar kolay taklıyorki millet zinciler uğraşırken ben 10 dakika bile olmadan takıp yürüyünce millet şaşkın şaşkın benim yeşil kar paletlerine bakmıştı. Tabi bunları karlı yoldan çıktığınızda çıkarmanız lazım. Bir eksi yanı patinaja dayanıklı değiller. Benimkini araba evin yanında küçük bir çukura saplanmıştı çıkarmak için bunları taktım, arabayı çıkarttım ama patiden maalefe koptular. Yenisinide almadım pahalı olduğu için. Şimdi bagajda cırt benzeri kar paleti aldım o duruyor acil durumda aracı kurtarmak için. -
1 hariç diğerleri çöp. Patinaja düşünce lastiği eritmekten başka bir işe yaramıyor onlar.
Ucuz bi çözüm olarak plastik kelepçe önerebilirim
-
plastik kelepçe yi önerme kardeşim kimseye
geçen Perşembe bir aptallik edip bende gidip nalburdan en kalınından plastik kelepçe (8mm - 45cm ) aldım amacım arabayı iş yerinin orda birakmamaktı ev ile iş arası 13 km kenardan kıytı kıytı giderim diye planladim
tabi bu arada arkadaşa zincir aldırdım kar lastikli volvo s40 araciyla yardira yardira getirdi Sağolsun, aldığı zincir 16 jant için ama 190 yanağa kadar benim araç 16 jant 205 yanak haliyle okadar uğraşmamiza rağmen olmadı
neyse aldık bunları Sağolsun forumun denemeden iyidir diyenleri sayesinde 20 lira verdim
geldim araç başına iki iki bağlayıp güzelce 2 lastiğe uyguladim daha ilk gaza basmamda sag lastiktekilerin hepsi koptu 2. gaza basmamdada sol taraftakileri koparıp attı
o gün aksama kadar bende bu kelepçe olayını araştırdım forumlardan çoğu kişi ise yarar demiş kimisi Uludağ'a çıktım demiş ama hepsi hikaye adı üstünde plastik hemde sert plastik aracın ağırlığı önde ilk gazda hepsi atiyor kimse boşuna alip denemesin bir halta yaramıyor şimdi arabanin bagajda duruyor belki bir gün kablo bağlarım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
murat kardeş ben bagajda panter taşıyorum,kar yağınca arabayı çekiyo.gülmekten yazamıyorum nokta
quote:
Orijinalden alıntı: by_MuKa
plastik kelepçe yi önerme kardeşim kimseye
geçen Perşembe bir aptallik edip bende gidip nalburdan en kalınından plastik kelepçe (8mm - 45cm ) aldım amacım arabayı iş yerinin orda birakmamaktı ev ile iş arası 13 km kenardan kıytı kıytı giderim diye planladim
tabi bu arada arkadaşa zincir aldırdım kar lastikli volvo s40 araciyla yardira yardira getirdi Sağolsun, aldığı zincir 16 jant için ama 190 yanağa kadar benim araç 16 jant 205 yanak haliyle okadar uğraşmamiza rağmen olmadı
neyse aldık bunları Sağolsun forumun denemeden iyidir diyenleri sayesinde 20 lira verdim
geldim araç başına iki iki bağlayıp güzelce 2 lastiğe uyguladim daha ilk gaza basmamda sag lastiktekilerin hepsi koptu 2. gaza basmamdada sol taraftakileri koparıp attı
o gün aksama kadar bende bu kelepçe olayını araştırdım forumlardan çoğu kişi ise yarar demiş kimisi Uludağ'a çıktım demiş ama hepsi hikaye adı üstünde plastik hemde sert plastik aracın ağırlığı önde ilk gazda hepsi atiyor kimse boşuna alip denemesin bir halta yaramıyor şimdi arabanin bagajda duruyor belki bir gün kablo bağlarım
Belki komik gelecek ama o kelepçelerin sahtesini yapmışlar adam eliyle koparıyodu
-
50 liraya zincir alıp koymak varken, işe yarayıp yaramayacağı meçhul plastik zımbırtılara 3-5 katı para vermek aklı karı gelmiyor bana. Takmatik zincirler bunlardan çok daha kısa sürede takılıp sökülüyor merak etmeyin. -
-
Bi kaplanda bana ver sende çokmuş .
quote:
Orijinalden alıntı: ayhani
Yeşil olanın aynısını 2-3 sene kadar önce çok yoğun kar ve buzda uzun yolda kullandım. Zincirden çok kolay taklıyor ve kesinlikle daha konforlu gidiyorsunuz. O kadar kolay taklıyorki millet zinciler uğraşırken ben 10 dakika bile olmadan takıp yürüyünce millet şaşkın şaşkın benim yeşil kar paletlerine bakmıştı. Tabi bunları karlı yoldan çıktığınızda çıkarmanız lazım. Bir eksi yanı patinaja dayanıklı değiller. Benimkini araba evin yanında küçük bir çukura saplanmıştı çıkarmak için bunları taktım, arabayı çıkarttım ama patiden maalefe koptular. Yenisinide almadım pahalı olduğu için. Şimdi bagajda cırt benzeri kar paleti aldım o duruyor acil durumda aracı kurtarmak için.
en mantıklı olanları bende uzunca araştırdım videolar izledim testlere baktım sıralamam şu şekilde oldu;
225/45/17 ölçüler için
snowwolf n11 de indirimle 247 liraya geldi normal fiyatı 274 tl
michelin Easy Grip Composite +450 tl amazon.com da 150 dolar.
snowtech ort. 350-400 tl
şöyle bir konuda açmıştım belki yardımı olur
http://forum.donanimhaber.com/m_113111002/f_//tm.htm#113138141
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X