Şimdi Ara

Karbüratörlü cdi ateşleme motor yakıt tuketimi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kuba superlight 150 sahibiyim bildiğiniz gibi motor karbüratörlü

sorum şu ki ben 5. vites 60 km ile yokuş aşağı veya hafif eğimli yolda sürekli 5bin devirde GAZ VERMEDEN giderken aracım yakıt yakıyor mu yoksa motor devir-daim i olduğu için yakıt yakmıyor mu?

bildiğim kadarıyla enjeksiyonlu araçlarda gaz vermediğiniz sürece (rölantiden yüksek devirlerde) araç yakıt yakmıyor.

bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

bunu sormak için servise uğramak istemiyorum :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webmaster-mt -- 28 Mart 2014; 23:51:03 >

" 8 Ocak 2009 Perşembe" Bitmesini istemediğim en güzel yolcuğun ilk adımı "
    Corsair 750D - Amd Fx8350 @4.5 Ghz - Gigabyte GA-990XA-UD3 - Aorus Gtx 1080Ti - 32gb KHX 1600MHZ - KINGSTON SSDNow UV400 480GB | Logitech Z906 -Canon 5D Mark III

ACER 5635G - T9600 2.8 ghz 6Mb - Nvidia G105m - 4Gb Ram - 15.6'' HD LED LCD - KINGSTON SSDNow UV400 480GB
    Corel Draw || Adobe Photoshop || Adobe Illustrator || Quark Express || Macromedia Flash || Solid Works
    İşlemci OVerclock'um | Hd6850 Overclock'um | 8500GT Overclock'um | Enermak Chakra Kasa Modum
    | Webmaster MT
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

Merhaba,

sorum şu ki ben 5. vites 60 km ile yokuş aşağı veya hafif eğimli yolda sürekli 5bin devirde GAZ VERMEDEN giderken aracım yakıt yakıyor mu yoksa motor devir-daim i olduğu için yakıt yakmıyor mu?

bildiğim kadarıyla enjeksiyonlu araçlarda gaz vermediğiniz sürece (rölantiden yüksek devirlerde) araç yakıt yakmıyor.

motora benzini gaz açmanla gönderirsin yani yokuş aşağı giderken devir saati kaçta olursa olursun motor kompresorde giderken rolantideki kadar benzin çeker yani yok denecek kadar az yakar rolantide sayıyormuş gibi devir saatinin kaç gösteridiği motorun çevirmine göredir gaz açmadıkca benzin yakmaz ama 3500 devir altı ve 7 bin devir üstünü boşta tavsiye etmiyorum uzun yolda falan gidersen çok milim bi gaz aç ki motor full kompresore binmesin zarar vermesin sübap veya keçelerine diğer türlü yakıt tasarrufu sağlarsın yokuş aşağı gaz vermeden giderek

• quote:

Orijinalden alıntı: djkabus46

quote:

Merhaba,

motora benzini gaz açmanla gönderirsin yani yokuş aşağı giderken devir saati kaçta olursa olursun motor kompresorde giderken rolantideki kadar benzin çeker yani yok denecek kadar az yakar rolantide sayıyormuş gibi devir saatinin kaç gösteridiği motorun çevirmine göredir gaz açmadıkca benzin yakmaz ama 3500 devir altı ve 7 bin devir üstünü boşta tavsiye etmiyorum uzun yolda falan gidersen çok milim bi gaz aç ki motor full kompresore binmesin zarar vermesin sübap veya keçelerine diğer türlü yakıt tasarrufu sağlarsın yokuş aşağı gaz vermeden giderek

Yani motor kompresördeyken bile rölantideki gibi yakıyor?

açıkcası çok az gaz verip düz yolda sabitliyorum o şekilde gidiyorum genelde çok yokuş aşağı gitme fırsatım olmuyor iş yeri ile ev arasında

" 8 Ocak 2009 Perşembe" Bitmesini istemediğim en güzel yolcuğun ilk adımı "
    Corsair 750D - Amd Fx8350 @4.5 Ghz - Gigabyte GA-990XA-UD3 - Aorus Gtx 1080Ti - 32gb KHX 1600MHZ - KINGSTON SSDNow UV400 480GB | Logitech Z906 -Canon 5D Mark III

ACER 5635G - T9600 2.8 ghz 6Mb - Nvidia G105m - 4Gb Ram - 15.6'' HD LED LCD - KINGSTON SSDNow UV400 480GB
    Corel Draw || Adobe Photoshop || Adobe Illustrator || Quark Express || Macromedia Flash || Solid Works
    İşlemci OVerclock'um | Hd6850 Overclock'um | 8500GT Overclock'um | Enermak Chakra Kasa Modum
    | Webmaster MT

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: djkabus46

quote:

Merhaba,

Yani motor kompresördeyken bile rölantideki gibi yakıyor?

açıkcası çok az gaz verip düz yolda sabitliyorum o şekilde gidiyorum genelde çok yokuş aşağı gitme fırsatım olmuyor iş yeri ile ev arasında

ya işte dediğim gibi ne kadar gaz açarsan motora o kadar çok benzin girer o kadar çok yakar sonuçta motor benzinle gidiyo gazı bırakır yokuş aşağıda gidersen kaç bin devirde gidersen git gaz vermediğim sürece rolantide boşta gidiyor gibi benzin yakar ne kadar gaz o kadar benzin

• Yokuş aşağı yakmasın dersen cut off sistemi var otomobillerde ama senin motor karbüratörlü bizde yok

Bizim ise hidrolik ve mekanik fren sistemimiz var motora ihtiyaç duymuyor vites boşta kontağı kapatırsan yakıt yakmaz ama mutlaka debriyaj çekili halde in allah korusun sarsıntı ile vites 1 e geçer(evet 1 kere geçti oradan biliyorum) arka teker kilitler.

Şahsen her allahın günü evin önünde ana yola kontak kapalı iniyorum 3 km kadar hızım ise fena değil 30- 45 km arasında değişiyor eğime göre.

3 kuruşluk benzin için değer mi kontak kapatmaya değmez benzin için değmez ama anlayamazsınız beni en çok çeken motorun sessizliği vııınn vıınnnnnnnnn diye çıkan lastiğin sesi.

Ama bazen acayip sesler geliyor sövüyorum o zaman bence yapılması gerekir oldukça faydalı motor sesinden birşey duyulmuyor ama kontak kapalı inince rulman sesi hatta ön amortisörün yağı fışkırtma sesi bile duyuluyor mesela sprey gres sürdüm kontak kapalı halde şıkır şıkır ötüyordu bende bastım beyaz gresi hiç ses yok toz toplar derler ama toplasın bakım için bahanem olur benzinle mazotla gaz yağı ile akıp gidiyor gres

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mondeo Dizel Motorların ömrü
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.