Şimdi Ara

Kaportaya Nasıl yama MAcun yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
72.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kendi arabamın çürüyen yerlerini kendim macunlamak istiyorum. yada macunmu deniyor o kaportaya yapıan şeye.. kuyumculukta çalıştığım için işe elim yatkın püff noktalar nelerdir? bu macunu parçacıdan hangi isimle alabilirim nasıl kulanılır.. biraz anlatabilirmisiniz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaporta Macunu Nasıl Hazırlanır

Arabanızın kaporta veya tamponundaki küçük hasarları gidermek için kaporta macunu kullanabilirsiniz. Kendi kaporta macununuzu yapmak uygundur ve yolda ilerlemeniz için gerekli malzemeler evinizde kolayca bulunabilir.

Malzemeler:

• 2 parça ahşap tutkalı (PVA tutkalı)
    • 1 parça talaş veya kum
    • Gerekirse renklendirme için boya pigmenti

Adımlar:

1. Ahşap tutkalını geniş bir kaba dökün.
    2. Talaş veya kumu ahşap tutkalına yavaş yavaş ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macun çok sıvıysa daha fazla talaş ekleyin. Çok kalınsa daha fazla ahşap tutkalı ekleyin.
    3. İsteğe bağlı: Macuna renklendirme için boya pigmenti ekleyebilirsiniz.
    4. Karışımı iyice yoğurun ve kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
    5. Hazırladığınız kaporta macununu hemen uygulayın. Macun kuruduktan sonra kullanılamaz hale gelir.

Uygulama:

• Hasarlı bölgeyi temizleyin ve kurulayın.
    • Kaporta macununu hasarlı bölgeye uygulayın ve bir spatula veya parmaklarınızla eşit şekilde yayın.
    • Macunun kuruması için 1-2 saat bekleyin.
    • Zımpara kağıdı ile macunu zımparalayın ve pürüzsüz bir yüzey elde edin.
    • Macun üzerine boya uygulayabilirsiniz.

İpuçları:

• Macun çok hızlı kurursa, biraz su ekleyerek kıvamını yumuşatabilirsiniz.
    • Kaporta macunu yerine epoksi yapıştırıcı da kullanabilirsiniz.
    • Kaporta macununun daha uzun süre dayanması için bir astar kullanın.
    • Çelik macununu yumuşatmak için bir ısı tabancası kullanabilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bende kendim yapmayı düşünüyorum macun satılan yere git o zaten macunu nasıl kullanıcağını sööyler yani karışım ne olacak falan sonra yamanacak yerlere duvara alçı yapar gibi sürersin kuruduktan sonra en ince zımpara ile zımparalyıp düzenlersin üzerine astarda atılıyor sanırım sonrada sprey boya süper
  • metaliğe yapabilioz mu bunu ? sonra gene tüm parça mı boyanıyo ?
  • ben direk malzemeciden alayım diyorum özel bi ismi varmı bu macunun birde karışım nedir biraz açabilirmisiniz neler lazım bunun için

çuruk yerleri ilk zımpara yapıptamı macunlayacağız yoksa direk macunlamı?
  • BOYA MALZEMELERİ SATAN YERE GİDİP ÇELİK MACUN YADA KAPORTA MACUNU DEDİNMİ VERİYORLAR.İKİ KARIŞIMLI BİR MALZEME.
  • önce boyayı zımparalamak lazım, onun içinde makine lazım, ama çok bir par değildir sanırım.
  • Polyester macun yada çelik macunu diyerek (boya satan dükkanlardan) istersin, alırken çeşitli kalınlıklarda zımpara da al, hatta macunu karmak ve düz çekmek için iki tane spatula da alsan fena olmaz...

Küçük tüpte kırmızı bir sertleştiricisi var, spatulanın ucuna aldığın her ceviz kadar macuna o sertleştiriciden nohut kadar katarsın, kısa bir sürede sertleştiği için hızlıca karıştırıp hızlıca sürersin, sakın ilk denemeyi aracının üstünde yapma, biraz el alışkanlığın olsun ondan sonra...

Sağlıklı bir zımparalama işlemi için macunun yarım saat kemikleşmesini bekle...
    İlk katta hemen doldurmaya ve düzlemeye çalışma, sonraki katlarda da kıt sürmeye çalış, bombeli olursa zımparayla o bombeyi eritmek işkence olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 26 Şubat 2007; 23:24:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

önce boyayı zımparalamak lazım, onun içinde makine lazım, ama çok bir par değildir sanırım.

elimizle sağlam bastıra bastıra bir zımpara atsak olmazmı acaba?

@djoz yazdığın bilgiler aradıklarımdı tam isabet olmuşş teşekür ederim... Buarada seni taktir ediyorum 1977 model RENAULT 12 TS arabaya aşık insanlardansın...
  • Eyvallah..
  • Bu boya şu küçük spey boyalarla olur mu küçükken ben bisikletimi boyardım :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.