Şimdi Ara

CPU'ya termal macun sürmezsek ne olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
0
Favori
40.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar yeni aldığım işlemcim 2 gün önce geldi, yarın takmayı planlıyorum fakat şöyle bir sorun var. q9300 işlemcimin yanında sadece fan geldi. termal macun gelmedi. bende bu konularda pek bilgili değilim, konuştuğum kişiler kesinlikle önce termal macun almamı söylediler. bense termal macunu beklemeden artık işlemciyi kullanmak istiyorum. şimdi şöyle,

1. termal macun sürmem gerçekten bu kadar zorunlu mu?

2. eğer ben bu işlemciye termal macun sürmeden, direk cpu fanını takarak 4-5 gün kullanırsam (termal macunun elime ulaşma süresi), cpu zarar görecek derecede zorlanır mı?

3. bakırköy - incirli - şirinevler - ataköy civarında bana tavsiye ettikleri arctic silver 5 ya da OCZ Freeze Max. gibi birşey bulabilir miyim? (kargolardan bıktım artık, gidip kendim almak istiyorum)

cevaplarsanız çok sevinirim.

• Termal macun sürmezsen sogutamazsın işlemciyi yani şart.
  • cevrende pc tamircilerinde termal macun bulabilirsin ,yada internetten sipariş verebilirsin
  • diş macunu,cam macunu ,arko krem kullandığını iddia eden eden arkadaşlar vardı bir zamanlar forumda ama işe yarar mı bilemiyorum
  • terman macun işlemci ile işlemci fanı arasında ısı alısverısı yapar. ıslemcının uzerine yeterı kadar termal macun surup fanı ustune oturttugunuzda ıslemcı ıle fan arasında hıcbır bosluk kalmayacaktır. termal macun ıse ıslemcıdekı ısıyı alıp fanın altındakı alımunyum panellere ıletır. fanda panellerdekı ısıyı sogutur. tavsıyem termal macun sürdükten sonra kullanmanızdır.
  • cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, mecburen bugün gidip alacağım. bana en yakın vatan topkapı, arctic silver 5 stoklarında varmış internette gösterdiğine göre, onu alacağım. peki bu cpu paketinden sadece işlemci ve fan çıkması intel'in eksikliği mi yoksa bana satış yapan firmanın mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cevaps

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar, mecburen bugün gidip alacağım. bana en yakın vatan topkapı, arctic silver 5 stoklarında varmış internette gösterdiğine göre, onu alacağım. peki bu cpu paketinden sadece işlemci ve fan çıkması intel'in eksikliği mi yoksa bana satış yapan firmanın mı?

gümüş alaşım iyidir, candır.

cpu paketinden (yenilerinden) soğutma bloğuna sürülmüş halde geliyor zaten?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet sogutma yani ısı sogurucunun işlemciye gelen tarafında kagıt gibi yapıştırılmış olması gerekiyordu.paketi sen mi açtın yoksa açık mı gönderdiler sana??
  • 5-6 gün senin nasıl kullandığına bağlı.Ben 1 yıl termal macunsuz kullandım bilgisayarı.O\C yapmadan tabi.Fazla zorlamam diyorsan kullan 5-6 gün
  • Bakır soğutucun varsa gerek yok. Bakır kurşundan daha yalıtkandır
  • bende ki celeron pcnin termal macudan eser yok pc 24 saat acık kalıyor genelde ama işlemci %100de çalısıyor ve 5-6 saatte bir pc kendini kapatıyor

termal macunsuz pc kullanmayın,pcnize yazık
  • quote:

Orjinalden alıntı: cMbRs

Termal macun sürmezsen sogutamazsın işlemciyi yani şart.

Şart mı
    Hayır şart falan değil. Macunun size kazandıracağı istisnalar haric en fazla 5-6C. Bunda şart olacak bir değer yok.
    Ayrıca bilginize biz uzun zamandır sistem toplarken macun kullanmıyoruz.
    Çünkü gerek duymuyoruz. Macun prescott işlemcilerde çok işe yarar.......
    O nedenle şart değil!
  • Özellikle işlemciyi ilk takışta olmassa olmaz diye biliyorum ama ben bir kac defa (öncede termal macun sürülmüş) termal macun sürmeden takmıştım bir sorunda olmamıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ata Kan

gümüş alaşım iyidir, candır.

cpu paketinden (yenilerinden) soğutma bloğuna sürülmüş halde geliyor zaten?

quote:

Orjinalden alıntı: passat1905

evet sogutma yani ısı sogurucunun işlemciye gelen tarafında kagıt gibi yapıştırılmış olması gerekiyordu.paketi sen mi açtın yoksa açık mı gönderdiler sana??

size ne kadar teşekkür etsem azdır, soğutucu fan'ın altında 3 yeşil şerit vardı fakat hiç onların termal macun olabileceğine ihtimal vermemiştim. dikkatli bakınca soğutma bloğunun altında, işlemciye denk gelen bölümünde zaten sürülmüş olduğunu farkettim. çok teşekkürler arkadaşlar :)

• bak seni boşa masraftan kurtadım degerimi bil
  • Soğutucu ile işlemci arasında çok küçük (mikro) denebilecek boşluklar kaldığından en üst değerde soğutma yapılamaz.
  • macunsuz olmaz ısı aktarımı yapması için şart boşlukları dolduruyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmet328

macunsuz olmaz ısı aktarımı yapması için şart boşlukları dolduruyor

Boşuna yazıyoruz. Kimsenin taktığı yok.
    Yahu prescott P4 3ghz işlemciyi ben bu güne kadar macunsuz kullandım. Bu gün sürdüm. Yeterince acık değil mi. Ve sıcaklıklar arasında çok az fark var. Bu da açık değil mi?
    Demek ki şart değil bu apaçık.
    Birde prescott olmasına rağmen. Örnek benim Dual2core işlemcim olsun inanın sürmem. Kimsede sürmüyor zaten!.

Edt.imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Janti -- 7 Temmuz 2008; 18:12:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: lervolerto
    Neden_?
    quote:

Orjinalden alıntı: JANT!
    Yahu prescott P4 3ghz işlemciyi ben bu güne kadar macunsuz kullandım. Bu gün sürdüm. Yeterince acık değil mi. Ve sıcaklıklar arasında çok az fark var. Bu da açık değil mi?
    Birde prescott olmasına rağmen. Örnek benim Dual2core işlemcim olsun inanın sürmem. Kimsede sürmüyor zaten!.
    Edt.imla

Gerek yok ondan. Dual 2 Core veya diğer yeni teknoloji işlemciler fazla ısınmıyor. Bu nedenle macuna gerek yok. Hadi sürdünüz diyelim macun kuruyor. Fanı çıkarmaya çalıştığınızda macun sıkışıyor ve fan ile beraber işlemcide geliyor. Böylece işlemcinin zarar görme oranı çok yüksek...
    Ben bundan başka da yorum yapmacığm. İsterseniz birtüp macun sürün.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: lervolerto
    Neden_?
    quote:

Edt.imla

Gerek yok ondan. Dual 2 Core veya diğer yeni teknoloji işlemciler fazla ısınmıyor. Bu nedenle macuna gerek yok. Hadi sürdünüz diyelim macun kuruyor. Fanı çıkarmaya çalıştığınızda macun sıkışıyor ve fan ile beraber işlemcide geliyor. Böylece işlemcinin zarar görme oranı çok yüksek...
    Ben bundan başka da yorum yapmacığm. İsterseniz birtüp macun sürün.

arkadasım senin termal macun gereksizdir şeklindeki düşüncen bence tamamen saçmalıktır yukarda yazmışlar macun sürüldüğü takdirde cpu ile soğutucu arasında boşluk kalmıyor bu sayedede en fazla verim alınıyor ki bunun bide tamamen sıvı metal alasımlı macunlar var müthiş bir performans gösteriyor bunun için yok macunla fan yapışıyomuş fln karıştırma ben 5 senelik prescott işlemcimi ilk kez cıkardığımda hiçde öyle bir sorun yapmadı nedense

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.