Şimdi Ara

Kapılara Ses Bandı Yapıştırma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • D sınıfı araçların kapı fitilleri çift taraflı oluyor. Yani hem kaportada hem de kapıda fitiller oluyor.

Örnek resim:  Kapılara Ses Bandı Yapıştırma?

Ama B ve C sınıfı araçların çoğunda bu fitiller tek taraflı , genelde de sadece çerçevede oluyor, kapıda olmuyor.
    Örnek resim:
     Kapılara Ses Bandı Yapıştırma?
    Bu da haliyle içeri daha fazla ses ve tıkırtı girmesine sebep oluyor. Hatta benim arabada içeri hava da giriyor (skoda fabia)

Şimdi biz piyasada satılan kapı yalıtım bantlarından alsak, aşağıdaki videodaki gibi arabanın kapısından çepeçevre gitsek, bir faydası olur mu? deneyen var mı?

https://www.youtube.com/watch?v=Egvfsf6cw7Q

bunlar da örnek bantlar:

http://tr.aliexpress.com/wholesale?SearchText=car+door+seal&catId=&initiative_id=SB_20160318100227

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 18 Mart 2016; 20:38:56 >

• Kapı ilave fitile göre tasarlanmadığından kapı çok zor kapanıyor. Ama denemekten zarar gelmez. Herkesin kapısı aynı olacak diye birşey yok:) Rüzgar giriyorsa normal fitillerinde sıkıntı var gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: T.SERTAÇ

Kapı ilave fitile göre tasarlanmadığından kapı çok zor kapanıyor. Ama denemekten zarar gelmez. Herkesin kapısı aynı olacak diye birşey yok:) Rüzgar giriyorsa normal fitillerinde sıkıntı var gibi...

Kilit dilini az dışarı çıkarsak
  • kapının oturmasında bir sorun olmaz, bir iki kere zor kapanır sonra yerine alışır

ama asıl mesele yapıştırmada sıkıntı olabilir, geçmeli fitiller bile yerinde zor duruyor, araç yıkanırken bunlar atar, inip binerken ayak değerse yine atar, ha 3m in çift taraflı bantları kuvvetlidir falan ama tüm yüzeyde kusursuz tutmayabilir, denemek lazım

diğer yandan sorun yaşayanlar fitil türünü değiştirebilir, illaki araca uygun fitil seti almaya gerek yok, bunun satıcılarında rulo halinde her türü var, en kalını alınıp takılırsa yine bu etkiyi yapacaktır, bir de aslında fitillerdeki sıkıntı iki tarafta olmasından çok fitilin yeteri kadar kapıya yapışmaması, yani zamanla bozulması, buna da çözüm olarak yapılacak şey akvaryum hortumundan alıp fitili söküp iç boşluğuna sokmak, fitilin kapı kapandıktan sonra da kabarık kalmasını sağlıyor bu yöntem
  • Silikon spreyi uygulamasını denemeden böyle işlere kalkışmayın bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Silikon spreyi uygulamasını denemeden böyle işlere kalkışmayın bence.

silikon sprey de denedim ama benim kapıların gönyesi kayık biraz, yani tam oturmuyor. alıp denemeyi düşünüyorum. sonucu burdan yazarım
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum peki kapının karşılığına taksanız D sınıfı araçlar gibi dediğiniz örnekteki gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • deneyeceğim bakalım
  • Orijinalinde çift fitil yoksa hiç bulaşmamak lazım. Dışarı yaptığınız fitil veya bant eskidiğinde girecek ses şimdiki sesi ikiye katlar. Kuş serisinde kapının üst kısmında benzer bir lastik vardır. Dış fitilden içeri sızan rüzgarı tahliye edecek delik bulamadığı için içeri ses veriyordu. Toros' ta fitiller yırtılsa dahi o kadar ses vermiyor.

Sağlamsa bakımla devam, yırtıksa yenisini taktırmak daha iyidir. Ayrıca bu işlerin sonu yok. Starex minibüste çift fitil var. Sesi de mükemmel kesiyor. Bu sefer de cam düğmelerinden gelen soğuk(ses yok esinti var) parmaklarıma çarpıyor.
  • Volkswagen'in en büyük kozunu elinden alırsınız yapmayın Var olan fitillerin içine ince akvaryum hortumu koyunca da "tok kapı sesi" alınabilir.
  • Peugeot 301 de çift kapı fitili var ama yine ses alıyor kapıdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Silikon spreyi uygulamasını denemeden böyle işlere kalkışmayın bence.

o nasıl birşey?
  • Yumuşatır, besler kendine getirir. Emniyet kemeri zor çekiliyorsa sıkılır, ses gelen yerlere uygulanır, zor açılan camların fitillerine sıkılır. Baya marifeti var würthün var sanıyorum olumlu yorumlar vardı

• http://www.firsatcaddesi.com/products/358_21012013223103.jpg

şu banttan broadwaya uygulamıştık sonuç harikaydı
  • Baya uygun fiyatlı buldum bende düşünmeye başladım ciddi ciddi. Ortadan böldünüz mü yoksa direk uyguladınız mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

http://www.firsatcaddesi.com/products/358_21012013223103.jpg

şu banttan broadwaya uygulamıştık sonuç harikaydı

Yanlışım varsa duzeltin . bu baya bildgimiz milyoncularda satilan kapi bandi degil mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.