Şimdi Ara

Kapadokya gezisi. Ülkenin hali. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
58.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sismancocuk

    Yerli tatilciye her şey müshtehak, gitmeyin kardeşim sizde
    valla yurtdışına nasıl çıkalım. hani elle tutulur yerlerin geceliği 2000 TL ye denk geliyor, + ulaşım masrafı. çok para gerçekten.
  • 1998Özge_SaoPaulo kullanıcısına yanıt
    Gidin edendim. Çekinmeyin. Geçen sene yaptığımız gezi tecrübemizi biraz anlatmak istedim. Umarım güzel bir rehber olur size.



    https://flamin2go.wordpress.com/2017/09/07/kapadokya-gezimiz/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkeye döviz girsin diye esnaf büyük fedakarlık yapmış yoksuldan fazla alıp zenginden az almış.
  • Kapadokya denilince aklıma bana testi kebabından geçirmeleri gelir. Geçirme şöyle, menüde gayet ebatlı görünen şey bir geldi ki su bardağı kadar bir şey. Nisan ayında gitmiştik. 40 TL idi yanılmıyorsam. Şu an 50'yi geçmiştir.
  • Şöyle durumları görünce tatile iyi ki Marmaris'e gitmişim dedim. Şezlong kiralama yok, yediğini içtiğini menüden bakıp ödüyorsun. Yemek yediğim bir yerde de direkt 20 lira yazan dönere 12 lira aldılar. Ha ucuz versinler demiyorum elbette. Böyle kazıkçıları görünce teselli oluyor sadece.
  • Konuyu açan ilgi toplamaya çalışan bir ergen , hemen sizlerde destek olmaya çalışmışsınız . Ülkede biraz analiz yapma derdinde olan kimse yok. Anlattığı hikayeler hep uydurma Türke daha pahalı satma diye bir şey mümkün değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anormal.insan kullanıcısına yanıt
    31 yaşındayım aslen Nevşehir Hacıbektaş'lı olup doğma büyüme Ankara'da yaşarım. 2 haftada 3 hafta da bi hafta sonları köyüme giderim.

    Eğer giderken misafir de götürürsem yanımda kesinlikle bi ürgüp göreme avanos uçhisar turu yaparız. Herkes hediyelik eşya falan alır. ( Genelde Avanos'u tercih ederiz ) Bu zamana kadar hiç bi esnaf bize kazık atmaya çalışmadı. Etiket fiyatından biz demeden indirim yapıyorlar ciddi oranda yardımcı da oluyorlar.

    Eeee gitmişken orada bi testi yemeden gelinmez diye en iyi yerleri tercih ediyoruz. Hani misafirimiz de var ayıp olmasın ev sahibiyiz güzel ağırlayalım diye.

    Nereye gidersek gidelim hep şartlar altında en güzel masaya yönlendirildik. Orada ingilizce yada başka bir yabancı dil de konuşmadık. İzzet ikram hoş servis taleplerimiz hiç bir zaman karşılıksız kalmamakla beraber gecikmiyordu da.

    Sonuç olarak arkadaşın başına talihsiz olaylar gelmiş neden geldiğini araştırmak gerek. Olmasaymış iyiymiş ama bir çok maddeye bende katılmıyorum. İmkansıza yakın şeyler bu yazılanlar. O yüzden konu sahibi gittiği hediyelik eşya mağarasını, baloncu tur şirketini, restoranı deşifre etmekle sorumludur.




  • İşin Kötüsü Bunlara Yapılacak Herhangi Bir Şey Yok,Caydırıcı Yaptırım Yok,Her Gelen Gün Geçen Günü Aratacak Gibi Duruyor Maalesef :(
  • Yurt dışına farklı ülkelere gidenler muhakkak vardır. Biz de farklı yerleri gördük. Şu net söyleyebilirim ki Dünya da kendi vatandaşına saygı göstermeyen ve onu kazıklamaya çalışan tek ülke de biziz. Tüm ülkelerde önce kendi vatandaşları gelir. Turiste de saygıyı ihmal etmezler.

    Sadece tatil beldelerin de değil, büyük şehirler de bir yere alışveriş yapmaya gittiğiniz de sıfır ilgi, ağzının ucu ile cevap veren çalışanlar görürdünüz. Şimdi geçen bir mağzaya girdim gömlek almak için, mağaza ki tüm çalışanlar seferber olmuştu.

    O tatil beldelerinde ki esnaf biraz yokluğu görsün, ondan sonra bak nasıl yalayıcı olacak. Ama ülke de hak, hukuk ve adalet yok ki. Bu adamlara hesap soracak kimse ve sistem yok. Ama azıcık eleştirince Fetöcü. Asıl Fetöcü halkını sömüren, ona saygı göstermeyen bu tiplerdir. En ağır şekilde cezalandıracaksın, bakalım bir daha yapabilecek mi.




  • Yerli turiste farklı muamele konusunda haklısın.

    Ama balon konusunda fiyatları eleştirmemek lazım.
    100-120 Euroya dünya stardartlarının üstünde, emsallerin 1/3 fiyatına hizmet alıyorsun.
    İmkanı olan değerlendirsin.
  • Bu kadar saygısızlığa rağmen o lokantayı karıştırmayıp yemek de yemişsin ya. Valla sabrına hayran kaldım. Hele alçı heykeli öğrendiğinde onu adamın kafasında kırmayışın helal olsun dedirtiyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2000 yılında 2 ay iş eğitimi için kapadokya dedeman otelde kalmıştık
    sabahtan akşama kadar ders sadece dersten sonra ve h.sonları boş vakit oluyordu
    ama eğitimine girdiğimiz firma bizi ücretsiz gezdirdiği için ayrıca masrafımız olmuyordu
    sadece sigara tiryakileri ve abur cubur merakı olanlar dışardaki marketlerden alış veriş yapıyorlardı

    otelin açık havuzunda suya dalıp ardından şezlong üzerinde eline kitabı alıp ders çalışan tiplerle doluydu
  • Size şu şekilde açıklayayım. Akıllı yurdum esnafının ona daha ucuz fiyat söyleme sebebi sen 180 euroya bindiğin turun ekstrası olarak bir şey istemeyeceğin için ya da bakkalda fiyatı uygun bulunca ekstra bir şey almayacağını kesin olarak bildiği için turiste de diğer dükkanlara karşı indirim yaparak ekstra şeyler satmaya çalışıyor. Balon turundan sonra da efendim şöyle de bir turumuz var size şu kadar indirim var diyince turist ona da gidiyor. Bu uyanıklık Hotel Sektöründe de aynı. Bize ayrı Turiste ayrı fiyat biçiyorlar. Çünkü buraya gelen turistin parası değerli olduğu için turist adam hotelde neye ne ödediğini umursamıyor. Yani otele 1 haftalık 500 euro verirken içeride de 500 euro bırakıyor. Sana da 1 haftalık hotel fiyatına 750 euro diyor ki sen zaten içeride para harcamazsın gelmezsen de gelme diyor çünkü sen gelmeyince turistin zaten geleceğini bildiği için.

    Maalesef esnaf artık bu şekilde. Kendileri de bunu inkar etmiyor. Daha önce sorduğumda ''abiğğ zaten 3-4 ay sezon geçiriyoruzz yaağğğ '' diye bir cevap aldıktan sonra şaşırmıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    2000 yılında 2 ay iş eğitimi için kapadokya dedeman otelde kalmıştık
    sabahtan akşama kadar ders sadece dersten sonra ve h.sonları boş vakit oluyordu
    ama eğitimine girdiğimiz firma bizi ücretsiz gezdirdiği için ayrıca masrafımız olmuyordu
    sadece sigara tiryakileri ve abur cubur merakı olanlar dışardaki marketlerden alış veriş yapıyorlardı

    otelin açık havuzunda suya dalıp ardından şezlong üzerinde eline kitabı alıp ders çalışan tiplerle doluydu
    Yani hocam burada yazar ne anlatmak istemiş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı iyi analiz etmek lazım. Birincisi hukuk yok. İkincisi bu ulus kaderci. Başına keçi düşse, yurtta çocuğu yansa, oğlu şehit olsa 4 çocum var o şahsa feda olsun dior.

    Sözün özü başına yağan bokun farkında değil. Burdan şuna bağlıyım. Cahillik mutluluktur. " ignorance is bliss"

    Bilgelik lanettir. Bu bizim kültürümüzü ayna gibi yansıtan bir donedir. Yani bu topraklarda hayat bilge insanların götüne sokar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada anlatılan olaylar bana çok absürt geliyor. Tamam çoğunluğu Asyalı olan turistlere daha fazla ilgi alaka göstermeleri normaldir, paraları çok daha değerli sonuç olarak, ancak turistlere bizden daha az fiyat çekmeleri pek mantıklı gelmiyor. Bir balon turunda €150+ isteniyorken, neden o parayı rahatlıkla verebilecek olan insana hiç pazarlık istememesine rağmen direkt €120 fiyat çekilsin ki? Ben Temmuz'da Kapadokya'da 5 gün kamp yaptım, esnafın hiç bir yanlışına denk gelmedim. İngilizcem de var, özellikle Göreme'deki hediyelik eşya satan yerlerde yabancılara söyledikleri fiyatları ben de dinledim. Bana da yabancılara da söyledikleri fiyatlar aynıydı, hatta pazarlık yaptığımda bana indirim dahi yapıyorlardı. Özellikle esnaf hep güler yüzlüydü.
  • 2014 yılında gittiğimde balon 250 350 tl civarıydı. bu nasıl birşey ya?
  • Ben veririm demedim. Balon fiyatıda sordum pahalı geldi binmedim. Size sadece her meslekte her il de her ülke de olabilecek bir mevzu olduğunu söylüyorum. Ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama sizin meslekte de çürük elma vardır eminim. Pire için yorgan yakmaya gerek yok.



    Sizinle aynı görüşü de paylaşma gibi bir kaygım yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.