Şimdi Ara

Kapadokya gezisi. Ülkenin hali. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
58.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şark kurnazının dibi bizim esnaf.
    Bu sene tl değer olarak pul olduğu için turiste doydu millet tabi turistten döviz geliyor onuda kenara atıyor sen gitsen tl vericen.
    Aynısı garsonlar içinde geçerli bahşiş yüzünden sallamıyor onlarda.
  • O kadar uzağa gitmeye gerek yok, mahallemizde beyaz eşya satanlar var gidelim buharlı vantilatör alalım dedik. Neyse beğendik ettik 380tlden 350'ye düşürdüler fiyatı. Eve getirdiler kir toz içinde adamlar kapının önünde duranı paketleyip getirmişler. Geri yolladık tabi yenisini de istemedim. İnternetten 125tl'ye aynısını tertemiz poşetli kutulu olarak satın aldım :) Esnaf pişmanlıktır.
  • Yorum yazmaya ve tum yazılanları okumaya değer bir konu. Açan arkadaşa teşekkür ederim.

    Siyasi düşünceniz ne olursa olsun, maalesef ic anadoluda da, egede de, marmarada da yani türkiyenin her yerinde esnafın değil vatandaşın seviyesi maalesef bu.
    Bu zihniyet 90 yıllarda Laleliden arap ve rus turistleri de kacirtti. Sol teki farklı sağ teki farklı terlik mi yollamadilar, iki kolunun uzunluğu farklı farklı gömlek mi yollamadilar. Daha neler neler.
    2 sene önce Ruslar gelmedi, oteller boş kaldı 1 tane yerli turist için kampanya duydunuz mu? Ama sıkışınca hepsi "devlet bize sahip ciksin" derler.
    Devlet 1-2 sene önce ekonomi hareketlensin diye, beyaz eşyada kdvyi indirdi, fiyatlar indi mi? Hayır. Firmalar kar oranını arttirdilar, vatandaşın cebine yine birşey kalmadı.
    Özü, maalesef biz millet olarak böyleyiz kardeşim. Bundan dolayi da, bizim içimizden çıkan siyasetçilerden de çok şey beklememek gerekir diye düşünüyorum.
    Maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCRB -- 12 Eylül 2018; 19:13:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sana inanmamak ya da güvenmemekle ilgili değil yazacağım şey yani kişisel değil sizi tanımam etmem. Beni düşündüren şey sadece tek bir tarafı dinlediğimiz olayda insanların hemen karşı tarafın suçlu olduğu şeklinde ikna olmaları. İnternet aleminde de böyle bir racon var konuyu ilk açan genelde "haklı" ilan ediliyor, keşke insanlar yeterli materyaller sunulduğunda ikna olsalar söylemle/yorumla değil
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Gidip baktım 177 tl fiyat biçti o da genç diye sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen sene turizm faciasından dolayı balonlar kişi başı 200-300'e kadar inmişti balon şirketi farketmeksizin. Ama bu yıl aşırı talep var o yüzden uçtu balon fiyatları. Ben de bi otelde çalışıyorum kapadokyada baloncular fln geliyor otele onlarla da konuşurum bu olayı.
    Ayrıca o göreme'deki restoranın ismini ve hediyelikçinin hangi bölgede olduğunu söyleyebilir misin?
  • GarçonBlanc G kullanıcısına yanıt
    Hocam bizde balayına 2017 mayısta gitmiştik. Mayısa kadar 4 ayda 4 kere balon düşmüştü, zaten korkuyorduk fiyatları duyunca hepten vazgeçtik onun yerine bol bol atv turu yaptık.



    Şüphe ile gitmiştim sıkılırım dedim 5 gün dolu dolu geçti hatta yeraltı mağaralarına bile gidemedim. Bidahakine inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antalyada yaşayan biri olarak böyle turistik mekanların nasıl bir şey olduğunu ve sözde '' çakal '' esnafların nasıl olduğunu çok iyi biliyorum.
    gelen turiste yerli yabancı farketmeden fiyatı kitlerler,bir daha insanlar gelemyince turizm battı derler ve devletten destek almaya devam ederler ama fiş - fatura hak getire.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcdaly

    benzer durum antlya gibi yerlerde de geçerli özellikle plajlarda. en son gittiğimde şezlong kiraladığm yerde yemekte yemek istedim.

    benden önce bir turist çift ve onlardan ayrı olarak bir turist kız gitmişti masaya oturup sipariş falan vermişti. uzaktan görmüştüm nasıl ilgi alaka, şakalar havada uçuşuyor, espriler kahkahalar falan. altı üstü bir bira içiyorlar. Ben yemek yiyecektim yani onların ödediği paranın 2-3 katını ödeyeceğim belkide.
    ben oturdum ne yüzüme bakan oldu ne menü getiren. 3-4 dk sonra menüyü istedim artık verirmisniz diye. menü geldikten sonra bi 10 dk min. bekledim sipariş almak için gelirler diye ama yok karşımdaki masaya oturdular etrafı falan seyrediyorlar. bir kişi yüzüme bakmadı. bende kalktım gittim tabi eşyalarımı toplayıp. hemen peşimden geldiler pardon sipariş almayı unuttuk gibisine. dedim yabancı olmadığım içindir. adam yok öyle bişey söz konusu değil dedi. ben daha da söylenince cvp veremedi. gittim oradan.
    Dostum ben garsonum. malesef garsonlarda kadına öncelik vardır. bende anlamam hayatında muhattap olamayacağı kızlarla garsonluk sayesinde muhattap olduğu için öyle yakınlık gösteriyorlar. erkek aklı işte. ondandır.




  • 2017 Nisan'da balonlar 250 TL idi. Tam bir sene sonra balayı için gittiğimde 250€ çektiler. 2017'de Kayseri'de bir terör saldırısı olduğu için turist yoktu. Bu nedenle fiyatlar ölmüştü. 2018 Nisan'da eski günlerine dönmüştü ve fiyatlar uçuktu.

    Yalnız bahsettiğiniz şeylere inanmam mümkün değil. Bir kere bu ülkede turist kazıklanır. Bunu herkes bilir. Restoranlar Göreme'de gereksiz pahalı. İki kişi 100 TL'den aşağı yemek yenmiyor. Bundan şikayet edebilirsiniz ama turist Türk ayrımı yoktu kesinlikle.
  • Yaşadığınız olayların yerlerini/işletme sahiplerini söylebilir misiniz bana? Son 6 senedir Nevşehir/Ürgüp bölgesinde oturuyorum. Göreme bana 10km uzaklıkta sadece. Yaptığım meslek gereği düzenli olarak Göremeye gidip geliyorum her hafta defalarca. Esnaflar ve acenteler ile yakın ilişki içerisindeyim, söylediğiniz ikinci maddeyi doğru bulmak mümkün değil. Burada yaşadığım altı sene boyunca eğer bir masada özel olarak bırakılan "rezerve" kağıdı yoksa, istediğiniz yere oturursunuz, çalışanların size mırın kırın yapması söz konusu bile değil. Göreme esnafı mırın kırın yapan bir çalışan gördüğü anda kovar direkt o çalışanı. Tripadvisor ve google yorumları turistlerin mekan seçerken baktığı ilk yerler çünkü. Hataya yer verdikleri anda o bir tek kötü yorumun bile bütün işletmeye ağır darbe vuracağını çok iyi bilir hepsi.

    Balon olayını olaylarını şöyle açıklayayım size. Balon turu boyunca kullanılan malzemelerin tamamı ithal, sepetin kendisinden tutun, balonun şişirilmesinde kullanılan gaza, havada kalması sırasında kullanılan yakıta kadar tamamı ithal malzemeler. Dolayısıyla her acente fiyatları döviz üzerinden verir balon turlarında. TL'nin sürekli değer kaybetmesi, aldığınız maaşın istediklerini karşılayamaması konusunda suçlu olan kesim turizm çalışanları değil ne yazık ki.

    Fiyat konusunda ise inanasım gelmiyor size, bölgede turizm içerisinde bulunduğum ve halen bulunmakta olduğum altı sene boyunca hiçbir zaman "türke daha pahalı, yabancıya daha ucuz" mantığı ile karşılaşmadım ben şahsen, bunu yapan işletmeyle de TÜRSAB'ın kapadokya şubesi anında ilişkileri keser zaten. Fiyatlar ya sabit bir tabandan verilir herkese, ya da acentenin insiyatifine bırakılmış olan %15 gibi bir indirim payı vardır kendisinde saklı tuttuğu.

    Her şeyin patlaması misafirlerin tur sırasında birbiriyle gireceği ilişkiye bakar, ufacık bi kıvılcım yeterli bütün acentelerin patlaması için. A kişisi tur sırasında B kişisiyle iletişime geçip tura katıldıkları fiyatı konuşurlar ve bütün herşey patlar. Acenteler böyle bir riskin altına girer mi sizce 3 kuruş daha fazla kazanayım diye? Bu konuda ağır atıyorsunuz gibi geliyor bana.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sensuski

    Dostum ben garsonum. malesef garsonlarda kadına öncelik vardır. bende anlamam hayatında muhattap olamayacağı kızlarla garsonluk sayesinde muhattap olduğu için öyle yakınlık gösteriyorlar. erkek aklı işte. ondandır.

    Alıntıları Göster
    o yüzdende kazanamıyorlar. antlya giib yerler rus turist dolu. ruslar, bizlerden daha bedavacı ve ucuza getirme modunda. dışarda yemek yemezler, oteldeki herşey dahil yiyeceği yerler, içkiyi orada hallederler, bu plajdaki şezlongların kiralandığı yerde şezlongu kiralayıp mekandan hiç birşey yiyip içmez vb. ama bunlar için deli oluyorlar, aşırı kibarlar bunlara karşı, kul köle oluyorlar. biz mekana para kazandırmaya kalktık mı yüzümüze bakmıyorlar. o yüzden kazandırmıyoruz, kalkıp gidiyoruz. Şahsen çok aşırı yoğun bir mekan değilse, masaya oturulduktan sonra menü bir iki dk içinde max gelmiyorsa kalkıyorum. antlyada çok yaptım. iki kız grubu yada yabancı geldimi daha kapı girişinde peşlerinden yürüyüp masalarını gösterip menüyü saniyesine veriyorlar. kaybeden onlar oluyor. bi bira içip 2 saat oturuyorlar masada.




  • bu sadece kapadokya da olan bir şey değil.ayrıca ülkenin halini şimdi ortaya koyan bir şey de değil.

    Zaten senelerdir en başta kendi turizm tesislerin ve tur operatörlerint arafından kazıklanıyorsun. Elin görgüsüz Rus u toplam 1000€ ya rixos gibi otellerde 15 gün 4 kişi tatil yapar. bakalım siz 1000€ ya 15 gün bu seviyedeki oteller de aileniz ile kalabiliyormusunuz? yıllardır bu böyle. işin restoranlara ve hdiyelik eşya dükkanlarına sıçraması da yeni bir şey değil. her zaman vardı ! ha belki şu an ekeonmik durumdan dolayı çok artmış olabilir ama bizim ülkemizin işletmeleri yerli turiste hiç bir zaman turist gözü ile bakmadı.

    Hadi otelleri falan geçtim. gidelim bodruma ? çeşmeye? garsoniye adı altında yüzlerce TL para keserler. muzik parası bile alırlar cebinizden. özellikle istanbullu işletmeler de 1 porsiyon kalamar söylersin 6 tane halka gelir önüne. istanbullu işletme vale parası bile alır senden. üstüne çıkarsın birde çıkışta valeye para verirsin. her zaman kazıktı bu ülke.

    16 senede bu tür şeylerint abi önü daha fazla açıldı. Tüketim ekonomisinde işletmelere karşı her zaman bir denetim olmalı. hediyelik eşyacısından , bakkalına! restoranından , beach clubına kadar denetim şart. normalde olması gereken budur! en basitinden yunanistanın bazı yerlerin de, özellikle italyanın her yerinde istediğiniz yerde istediginiz aman denize girersiniz! ama bizde gelir bir tane beach açılır. Türk halkı denize girmek için adam başı 60TL para verir. Sahiller halkındır arkadaşlar! ne beach clublar sizden ücret talep edebilir nede menderes belediyesi gibi gelip evinizin önündeki plaja beton dökebilir. ama burası TÜRKİYE! 16 senedir daha da beter oldu. 90 lı yıllar da biz çeşme de en fazla 5TL şezlong parası verirdik. şimdi donumuza kadar alıyorlar. denetim yok arkaşlar denetim yok!

    bakmayın şimdi marketler gramaj sahtekarlıgına akrşı 2-3 denetim yapıyorlar ama AKP politikasını 16 senedir biliyorsam ! bunun göstermelik oldugunu da biliyorumdur :)




  • Türkiye de Türk olmak çok zor. arap olacaksın, ingiliz olacaksın, amerikalı olacaksın hatta hiç olmadı kürt olacaksın o zaman krallar gibi yaşar gidersin ama Türk olmayacaksın Türk olursan ülkenin amelesisin.
  • Çultan ahmet diyince taksiciler acımıyoCem yılmazın dediği gibi çıktı bizim oğlanın nişanı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapadokya yöresinde yaşayıp esnaflarla içli dışlı biri olarak cevaplıyorum

    1. Esnaflar genelde tutturabildiğine fiyat söylerler birine 50 tl diyip başka birine aynı ürün için 100 tl diyebiliyolar gerçek bir olayı anlatayım bir seramikçide bir kasenin üzerine 500 tl etiket basmışlar ama aynı kase dışarıda oturmak için kurulmuş masada küllük olarak kullanılıyor. sen olsan 500tl lik kaseyi küllük yapar mısın? Kapadokyaya gelirseniz tek bir yerden alışveriş yapmayın zaten toptancılardan alırlar çoğunda aynı ürünler ve farklı fiyatlar olur kimisi insaflı davranır kimisi geçirebildiği kadar geçirir. bir gün arkadaşın dükkanına bir aile geldi bir tane tabağın fiyatını sordular arkadaş 70 tl dedi adam bu seramik değil dedi arkadaşta seramik olduğunu ispatladı daha sonra adam poşetten bir tabak çıkardı sorduğunun aynısını 400 tl ye almış. esnafların çoğuna inanmayın anlattıkları çoğu şey yalan biz üretiyoruz der özel ürettiyorum der başka yerde bulamazsın der hepsi yalan bir çok dükkan dolaşın öyle alışveriş yapın.

    2. Göreme'de yemek yenmez. Arabanız varsa yemek yemeye Avanos'a gidin yada Nevşehir Merkeze gidin.

    3. Tüm balon firmaları ortak fiyat verme konusunda anlaştılar 160 Euro civarı fiyatı var türklere 20-30 euro indirim yapabiliyolar onun dışında fiyatları sabit. Fiyat düşmemelerinin bir sebebide bu sezon balona talep çok hepsi dolu kalkıyor. Balonu sana satmazsa başkasına zaten satıyor. Uygun fiyata binmek istiyorsanız kışı bekleyin




  • Bende bir Nevşehirli olarak başına gelen bu olaydan çok müsterih oldum. Fakat birkaç gün önce bir yazı okudum ve hak vermemek elde değil . Herkes içinde bulunduğu pozisyonun elverdiği nispetinde çalar . Gerçekten bu böyle . Kimse kızmasın gucenmesin . İşçi çalışma saatinden ,işveren maaştan ,bakkal gramajdan , esnaf farklı fiyat politikası uygulayarak vs vs uzar gider yani .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O haberleri hatırlıyorum hatta turistti düşenler Fransız var şu an aklımda, cidden facia bir dönemdi zaten bizim gittiğimiz gün hava kar, yağmur ne ararsanız vardı balon görmeye nasip de olmadı ve söylediğiniz gibi ATV-UTV tarzı araçlar kiralamak daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.