Şimdi Ara

Kapadokya gezisi. Ülkenin hali. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
8
Favori
58.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
527 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Enteresan, böyle şeyler benim başıma gelmiyor. Tipim kalantor da değil. Ama duyuyorum hep böyle şeyleri. "Yaşanan yalandır" demiyorum yani. Gayet mümkündür. Ama ben yaşamıyorum niyeyse.

    Restoran boşken geriye oturtmak mesela... Hiç yaşamadım. Böyle bir şey olursa, masalar rezerve değilse "eyvallah" der çıkarım. Orada oturmak için diretmem. Bana ne? Kendine başka müşteri bulsun. Memleket yemek cenneti. Başka restoran mı yok?

    Aynı şekilde, dakikalarca ilgi görmezsem, gene kalkar giderim. "Servis etmeyi öğrenin, o zaman tekrar gelirim" der kalkarım. Nedir yani? Geciken yemek mesela... 5 yemek gelir. 6'ıncı yemek gecikir ya bazen... Gecikme absürt bir noktaya ulaşırsa "iptal et onu" derim. "Gelmek üzere abi" falan da dinlemem. "Beklerken doyduk. Getirme." derim. Nettir yani.
  • Sismancocuk S kullanıcısına yanıt
    Sen ve senin gibilerine de BLOK müstahak!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash95 -- 13 Eylül 2018; 11:34:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    3. olayda balona binmek istedik. girdim bir dükkana fiyat sordum. 180 euro dedi şuanki tl ile 1400 tl 2 kişi 2800 tl eder. Yuh dedim ne yaptınız. türklere indirim yapıyoruz tabiki size 160 euro yaparız dedi pişkin pişkin. Dedim 1 aylık maaşım 2500 tl 40 dk havada kalmak için verilir mi o para.


    Geçenlerde Fransa'dan tanıdıklar geldi onlar 100 euro ödemişti :D
  • yahu bu esnaf bu oteller değil mi ruslara uçak bileti dahil 100 liraya gecelik konaklama sunarken sana 250 lira fiyat çeken?

    başka alternatif olsa kimse gitmeyecek de el mahkum yılda 10 gün tatile gitmek istiyor insanlar
    yoksa batsın gebersin şu yerli turiste yabancının iki katı fiyat koyan lavuklar
  • Böyle olaylarda yer yer sorunlu mekanların fotoğraflarını da çekip atarsanız konuya daha iyi olur. Mekan konusunda da oturduktan sonra veya daha oturmadan problemli davranıyorlarsa es geçer oları oturmam direk yemek yemeğe yer mi yok. Hediye eşyalık dükkanı bakltım birşey faiş rakamdan satmaya çalışıyor 2 trakya ağazı yaparım ona kendinden geçer konuşmasını unuttururum ona



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanikAtak -- 13 Eylül 2018; 12:7:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crash95

    Sen ve senin gibilerine de BLOK müstahak!!!
    Hü hü hü aman ne üzüldüm
  • farks kullanıcısına yanıt
    aynı tecrubeyi yaşamak zorunda degılsıniz
  • Bahsedilen olaylar yurtdışında da gelebilir başınıza, örneğin Venedik'te kanala sıfır bir restoranda oturup bişiler yiyelim dediğimizde garsonlar ne sipariş vereceğimizi önceden soruyorlar, e İtalya'ya gelmişiz bi Spagetti yiyelim deyince masaya oturtmuyorlardı bile. Ama bizim esnafın turiste düşük fiyat çekip bize giydirmeye kalkmasını ilk kez duyuyorum, belki de bu yerli turiste mekanımıza gelmeyin demenin yeni bir yöntemi olsa gerek.
  • Ben Kapadokya'ya turla gittim. Bizim girdiğimiz yerde de: Etiket fiyatının yarısını hesaplayın o fiyatlar yabancı turistler için ben ikisini de karşıyım arkadaş ne yabancı turisti kazıklasınlar ne bizi. Bir de diğer kızdığım şey ise mahvetmiş tarihi eserleri. en eski kilisilerinden bazıları orada adam gitmiş Allah yazmış kendi adını yazmış. Neyin üstüne kazıyor oradaki resimler üzerine bunun benzerini Hristiyanlar yapsın ortalığı yıkarız ama Ben başkası adına utanmıştım orada. Biz gerçekten tam bir Ortadoğuluyuz herkes kaba eğitimsiz.
  • Egede akdenizde otel çalışanları olsun market işletmecisi olsun, kafe çalışanı olsun, tur satan acentacısı olsun herkes yerli turistin arkasından etmdik küfür bırakmıyor Gelmeyin kardeşim işte gelmeyin, kimse istemiyor sizi. 34 06 plakalalı içi leş gibi ter kokan arabalarınızla bilhassa bayram tatili o güzelim tatil beldelerinin içe sçıp gidiyorsunuz. Bilhassa gelmenizi istemedikleri için yabancı müşterilere daha misafirperver davranıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sismancocuk -- 13 Eylül 2018; 15:41:3 >
  • 2500 TL maaşla ne işin var balayında...
    Hem eskiden balayı mı vardı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MCRB

    Yorum yazmaya ve tum yazılanları okumaya değer bir konu. Açan arkadaşa teşekkür ederim.

    Siyasi düşünceniz ne olursa olsun, maalesef ic anadoluda da, egede de, marmarada da yani türkiyenin her yerinde esnafın değil vatandaşın seviyesi maalesef bu.
    Bu zihniyet 90 yıllarda Laleliden arap ve rus turistleri de kacirtti. Sol teki farklı sağ teki farklı terlik mi yollamadilar, iki kolunun uzunluğu farklı farklı gömlek mi yollamadilar. Daha neler neler.
    2 sene önce Ruslar gelmedi, oteller boş kaldı 1 tane yerli turist için kampanya duydunuz mu? Ama sıkışınca hepsi "devlet bize sahip ciksin" derler.
    Devlet 1-2 sene önce ekonomi hareketlensin diye, beyaz eşyada kdvyi indirdi, fiyatlar indi mi? Hayır. Firmalar kar oranını arttirdilar, vatandaşın cebine yine birşey kalmadı.
    Özü, maalesef biz millet olarak böyleyiz kardeşim. Bundan dolayi da, bizim içimizden çıkan siyasetçilerden de çok şey beklememek gerekir diye düşünüyorum.
    Maalesef.
    Beyaz eşyadaki ÖTV indirimine katılmıyorum hocam. Arçelik ve Hotpoint hatırı sayılır bir indirim yaptı. Hotpoint'den beyaz eşyaları yeniledim. Dikey blender hediye ettiler. O zamana yenilediğim paraya şimdi sadece buzdolabı alamıyorum.




  • Bunun tek sebebi var,

    Ülkenin en az 50 milyonu ŞARK KURNAZI.
  • V-for-vandetta kullanıcısına yanıt
    600tl - 160 euro bunlar nedir arkadaş ya, bi yerden yukarı çıkıp ineceksin,ne maliyeti varmış bu adamların bukadar da kişi başı bukadar fahiş fiyatlar çekiyorlar, devlet devlet değilki hiçbirini kontrol etmiyor adamlar da ne geçirirsem kar diyor zaten toplumda insan denen bir zerre kırıntısı kalmamış.
  • Fiyat olarak kazıklandığımı hissetmedim fakat yabancı bir müşteri gelince artık bahşişten dolayı mıdır yoksa döviz üzerinden kazanırız diye mi düşünüyolar bilmiyorum , Türklere ikinci sınıf muamelesi yapıyorlar.Hatta barlara damsız almazlar ya , Türkleri tutuyolar ama yabancılar damsız girebiliyor.Neden böyle yapıyorsunuz diyince de " Ee onlar çok içip çok para bırakıyolar" diyolar.O yüzdendir ben geçen seneye kadar Türkiye'de tatil yapmıyodum gelin görün ki bu Euro fırlayınca hesap bozuldu tabi.
    Benden tavsiye sıcaklar tam bitmeden ama ölü sezona yakın bir tarihte tatile gidin , misal Eylül başı veya Mayıs sonu gibi , o zamanlar TÜrkler de değerli müşteri sayılıyor :)
  • Turkiyenin bir çok yerini gezdim dolaştım imkanlar ölçüsünde tatil konaklama yaptım. Bu kadar yer içinde em düzgün esnafı, en karakterli esnafı sadece safranbolu da gördüm..belki 4-5 kez gittim hiç birisinde sıkıntı yaşamadim.. bir dükkanda bir hediyelik eşya bakıyorum, dükkân sahibi diyor ki şu dükkanda biraz daha değişi de var , aşağıda bilmem nerede şu modelleri de var.. istersen onlara da bak öyle karar ver " ve herşeyin üstünde fiyatı yazıyor..kesinlikle kazıklamak üzere oldgumu bir kere hissetmedim safranbolu da .. kaldığımız pansiyon sahiplerinin hepsi sanki bize akrabasıymışız gibi davrandı sağolsunlar..umarım tüm ülkeye yayılır bu bilinçli turizm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşalllllaaah zehir zıkkım olur çıkar bir yerlerinden

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • abicim boyle insanlarla baş etmenin tek yolu üretimden geçer her yemeği elinden geldiğince kendin yapacak dürüst esnaf bulmadıkça bu insanlığını para için kaybetmiş mahlukatlardan bir şey almayacaksın bunlara en büyük ceza budur . Çoğu restaurant vs hijyene 0 dikkat ediyor ozellikle donerciler bir eldiven bile giymeyi cok goruyor sigara iciyor yandan doner yapıyor en sinir olduğum şeydir geçen bir donerciyi iyi payladım küfür hakkaret dükkandan kovdu rezil herif kanuna uysa ona bir güzel dayak atardım.
  • 1 ve 3'e çok şaşırdım her zaman bize 100 TL yabancıya 100€ olur neden böyle anlamadım ama itiraz ederdim. 2. si ise mekânı yıkarım yok öyle boş mekana para için kazık çakmak. Turizm kurallarına aykırı. Hemen arayacaksın ertesi günü bakanlıktan geliyorlar mekan hallaç pamuğuna dönüyor. Bu turizmdeki fahiş fiyatlarda genel bir sorun. Balonu geç, 20 liraya suyun satıldığı tatil beldeleri var ülkede.

    Ben olsam yinede bu konuşmaları, görüşmeleri kayda alırdım. Çünkü yaptıkları etik değil. Türkiye'ye verilen bu zararı devlet görmemezlikten gelmez. Şikayet etmeli, ekmek parası vs diye şikayet eden yok gibi geçeceksin bu tipleri acımayacaksın.

    Benzer sorunlar yaşamıştık. Kaymakamı, emniyeti, medyası bile gelmişti. Hiç açımam.

    Geçmiş olsun arkadaşım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leocorte -- 13 Eylül 2018; 14:24:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Turiste kotu davranma bizim ulkede yaygın ama roma,paris gibi yerleri bir gormenizi oneririm.
    Irkçı bir insan dEgilim ama cok kucuk yaslardan beri otellerde calısıyorum. Bazı ulkelerin (tr dahil) misafirlerinin oranı arttıgı zaman, ortamda olay cıkabiliyor ve kalite dusebiliyor.
    Bulgaristan kayak merkezlerinde, sehir yada dag uzerinde bir olay olursa, kesin turk yada ingilizdir diyorlar.
    Biraz da kendi hal hareketimize ve enerjimize bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.