Şimdi Ara

Kangoo ve yasadiklarim..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugune kadar bi cok aracim oldu ama ben boylesini gormedim.Suan binekte clio sportum var 2006 cikisli hic sorun yasatmadi ama gel gelelim kangooya ticari bi icin aldigim 1.9 D kango sikinti uzerine sikinti cikariyor..1.9 u almamdaki sebep butce sikintisiydi basima gelcekleri biliyordum sorunlu bi motor neyse ustaya filan baktirdim alirken motor orta seviyede yururude gayet basariliydi

99 model ilk sahibinin evraklarina kadar duruyor kazasi dahi yok ilk hafta araci aldim surekli hararet ust seviyeye geliyordu.Cogu kez durdurup suyun havasini alip su ekledim devam ettim en son kalorifer hortumu patladi..Sonra ustaya gittik conta yanik neyse rektefiyeye girdi conta takimi degisti kapak taslandi fan hararet musurleri degisip radyator temizlendi..V kayisi degistirildi 504 Tl odeme yaptim

1 Hafta gcti mecidiyekoyde giderken bi anda siyirma sesi geldi stop etti arac yer komple su doldu baktimki devirdaim pompasi patlamis v kayisida kitlenmis bu nedenle motoru kitlemis sonra devirdaim pompasi v kayisi ivir zivir derken 300 tlde ona gitti

Dunde yakit aldim arabaya 10 sn gecti gecmedi tak yine bi ses arac stop etti baktim v kayisi kopmus triger atlamis simdi arac sanayide bakalim bugun ne masraf cikaricak bana

1.9 D motoru kesinlikle tavsiye etmiyorum acele oldugundan almak zorunda kaldim basima gelcekleride biliyordum..Ayrica suan yagda akitiyor on taraftan nerden oldugunu cozemedim kimseye 1.9D motor aldirmayin almayin ustalar bile neden 1.9 aldin en belali motordur bu diyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.9d turbosuz motor mu ?
  • Ustalar arabaya laf atacaklarina islerini duzgun yapsinlar.

Motor inmisken V kayisi ve devirdaim pompasi degismez mi hic.

10 sefer sanayiye gel 10 sefer para ver diye oyle yapiyorlar.

Hatta basinda durmadiysan saglamini sokup bozugunu takmis bile olabilir, oyle serefsizler de var yani. Seninki oyledir demiyorum ama dikkatli olmak lazim.

• yanlış mı anladım 99 model dizel araç almışsınız.

eğer böyle tabi sorun yaşarsınız. kafadan bir kere kmsi düşürülmüştür. sorun yaşamanız normaldir.
  • siz arabayı alırken sadecve motor yürür kaportaya baktırmışsınız alırken iç mekaniğe neden baktırmadınız hadi ona baktırmadınız ilk aldığınızda bir bakıma götürülür..bütün kayışlar bir gözden geçirilir riske girilmeden yıpranan hangisiysede o değiştirilir yağına bakılır radyatöre frenlere balataya fakat acele diye siz direk yola koyulmuşsunuz geçmiş olsun alacak herkese tavsiye aldıktan sonra iç mekaniğe komple baktırın
  • catalyst kullanıcısına yanıt
    Hesapta usta samimi arkadaşım vermiş başka bi ustanın eline başındada duramadık şimdi gittim sanayiye trigerin dişlisinin iç bilyası kırık subaplardada sorun olabilir dedi bilmiyorum valla bu gidişle bırakıcam arabayı
  • Michael Wittmann M kullanıcısına yanıt
    bu zihniyeti anlamıyorum 99 model araba aldın tabi yaşarsın böyle bişe yok hocam arac rutin bi şekilde bakıldı o anlık sıkıntısı yoktu ama bi geldimi arıza ardı arkası kesilmiyor sıfır araba aldıgında bile arıza çıkartıyorsa 99 model çıkartır tabi ben 79 model golf mk1 almıstım forumdada var resimleri 2 sene kullandım en ufak sıkıntı çıkartmadı modelle alakası yok bunun benim burda demek istediğim tamam benim 1.9 kangodan başım yandı almak isteyenler almasın sanayiye gittiğimde ustamın elinde 4 tane daha ayrı 1.9 kango vardı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

Bugune kadar bi cok aracim oldu ama ben boylesini gormedim.Suan binekte clio sportum var 2006 cikisli hic sorun yasatmadi ama gel gelelim kangooya ticari bi icin aldigim 1.9 D kango sikinti uzerine sikinti cikariyor..1.9 u almamdaki sebep butce sikintisiydi basima gelcekleri biliyordum sorunlu bi motor neyse ustaya filan baktirdim alirken motor orta seviyede yururude gayet basariliydi

99 model ilk sahibinin evraklarina kadar duruyor kazasi dahi yok ilk hafta araci aldim surekli hararet ust seviyeye geliyordu.Cogu kez durdurup suyun havasini alip su ekledim devam ettim en son kalorifer hortumu patladi..Sonra ustaya gittik conta yanik neyse rektefiyeye girdi conta takimi degisti kapak taslandi fan hararet musurleri degisip radyator temizlendi..V kayisi degistirildi 504 Tl odeme yaptim

1 Hafta gcti mecidiyekoyde giderken bi anda siyirma sesi geldi stop etti arac yer komple su doldu baktimki devirdaim pompasi patlamis v kayisida kitlenmis bu nedenle motoru kitlemis sonra devirdaim pompasi v kayisi ivir zivir derken 300 tlde ona gitti

Dunde yakit aldim arabaya 10 sn gecti gecmedi tak yine bi ses arac stop etti baktim v kayisi kopmus triger atlamis simdi arac sanayide bakalim bugun ne masraf cikaricak bana

1.9 D motoru kesinlikle tavsiye etmiyorum acele oldugundan almak zorunda kaldim basima gelcekleride biliyordum..Ayrica suan yagda akitiyor on taraftan nerden oldugunu cozemedim kimseye 1.9D motor aldirmayin almayin ustalar bile neden 1.9 aldin en belali motordur bu diyorlar

o araba adam olmaz. neden dersen 2003 modelini 2004 - 2010 yılları arasında 6 yıl kullandık. hayatımda bu kadar berbat sorunlu bir arabaya binmedim.
    her ay düzenli arıza çıkartma ve yolda bırakma hastalığı vardı.
    20 bin tlye aldığımız arabaya 6 yıl içinde 20 bin tl de masraf yapmışızdır. 2 kez motor , enjektör , pompa , beyin , elektrik tesisat , ön takım vsss şu an aklıma gelmeyen bir sürü arıza .
    bu motorlar sorunlu ne yaparsan yap adam olmuyor.
    çok yakıyor ve gitmiyor.
    en sonunda 10 bin tl ye sattık kurtulduk.

sat 1.3 multijet doblo al keyfine bak.

• Bana kalırsa en kısa zamanda git arabayı sat zarar edecem felan diye düşünme sende durduğu sürece daha fazla zarar edersin.Git iyice araştır düzgün bir ticari al keyfine bak.Sorunlu arabayla uğraşmak gerçekten zordur insanı kanser eder 2 bidon benzin döküp yakasın gelir bazen.
  • Sorun arabada değil ustada

İkitelli'ye yakınsan seni bir reno ustasına yönlendiririm araban 10 numara olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

bu zihniyeti anlamıyorum 99 model araba aldın tabi yaşarsın böyle bişe yok hocam arac rutin bi şekilde bakıldı o anlık sıkıntısı yoktu ama bi geldimi arıza ardı arkası kesilmiyor sıfır araba aldıgında bile arıza çıkartıyorsa 99 model çıkartır tabi ben 79 model golf mk1 almıstım forumdada var resimleri 2 sene kullandım en ufak sıkıntı çıkartmadı modelle alakası yok bunun benim burda demek istediğim tamam benim 1.9 kangodan başım yandı almak isteyenler almasın sanayiye gittiğimde ustamın elinde 4 tane daha ayrı 1.9 kango vardı

Aynen abi. Merakin ve el becerin olacak, garajli evin olacak ancak oyle alinir eski model araba. Her isini kendin yapacaksin. Cok da zor degil aslinda. Usta diye goturdugun adam daha beter yapiyor cunku.

• siz bu motorun sorunlu olduğuna eminmisiniz, carismada turbolu olarak kullanıldı diye biliyorum, çok seri, kıvrak, yakıtı az, sürati yüksek bir araçtır ...

alakası yok ama,

• Belliki araç yorgunmuş.Alırken keşke iyice bakılsaydı.Ama bilemezsin tabi ne çıkacağını.Olan olmuş artık.Geçmiş olsun
  • ah bu ustalar. onlar yüzünden istediğim arabalara binemiyorum zaten.
    gitti güzelim bx im

edit: artık forum markaları gizliyor mu? bi citroen yazdırmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legend1982 -- 3 Eylül 2013; 23:27:23 >
  • Tahminimce önceki sahibi aracın anasını ağlatmış. Ne bakım yaptırmış ne de kaliteli parçalarla tamir ettirmiş.

Başıma geleni anlatayım. Ben de güvendiğim bir yerin referansıyla bir ustaya triger değişimine gittim. Adam yanlış V kayışı takmış. Sanayiden dönerken kayışın yarısı sıyrıldı, sesi farkettim ve aracı kenara çektim baktım sıyrılmış. Sanayiye geri dönüş. Adamla biraz hırgürden sonra beni başka bir ustaya yönlendirdi. Ücretini de kendisi ödedi. Yönlendirdiği kişi hala aracımın bakımlarını yapmakta. Kaliteli ve iyi niyetli bir usta.

Demem o ki kötü araç yoktur, yorulmuş araç ve kötü usta vardır. ( Kötü araç vardır, lafın gelişi tabii ki )

Yanlış hatırlamıyorsam megane 1 ve ilk megane 2lerde de 1.9 dizel motor kullanıldı.
  • electro_g kullanıcısına yanıt
    video kendi çekiminizmi

hiç inandırıcı gelmedide
  • kadirdaglar kullanıcısına yanıt
    video bana ait değil,

araç 125 hp 1.9 turbo dizel renault motorlu carisma,

bana çok inandırıcı gelmişti oysa ki ...
  • dostum bence sorun 99 model olmasında değil.Bende 83 audi var yağ gibi gidiyor yolda .sadece mazotunu koyuyorum .
  • electro_g kullanıcısına yanıt
    video koymussunuzda hocam aynı motorun turbolusu olcagını sanmıyorum 65 hp lik dandik bi motor var kangoda 1.9 turbo yok bişe yok yakıtı güzel aslında ama şu problemler olmasaydı iyi olcaktı
  • Tam problem açacağı sıra satmış adam üzüldüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.