Otomobil güvenliği için her türlü ilginç testi gerçekleştiren ADAC bir çalışmada yürütmüş bu konuda...
basit bir eklentinin sağladığı avantajlar çok fazla
Bu tarz eklentilerin yüksek araçlarda kesinlikle bulunması gerekir... En büyük can kaybı direk olarak altına girdiği için yaşanıyor.... Ayrıca kamyonların v.s. alt kısımlarında herhangi bir canlı olmadığı için enerjiyi çok daha fazla sönümleyecek yapılar kurulabilir...
Tırların yan taraflarına ve arka taraflarına bu koruyucu barları takmaları zorunlu diye biliyorum. Hatta 1-2 sene önce İstanbul Bağcılar Milliyet gazetesi önünde makas atarken tırın altına giren bir araç haber yapıldığında bu koruma barının olmaması o arabanın içindekileri öldürdü demişlerdi.
Sağ taraftaki kırmızı araç çok kötü durumda... Allah korusun.
Çok tehlikeli...
Bu konuda önlemler alınması şart. Sevindirici haber... Ülkemizeki tır,kamyonların çoğunda bu yok. Zaten çoğu eski model...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Koruma barı olmayan kısımda tır resmen sürücü kabinini darmaduman ediyor kurtulma şansı 0 ki o test maksimum 60 km hızla yapılıyor birde 260 ı veya 300 leri düşünün (BKZ: S600 kazası)
maalesef ülkemizde kamyonun arkasına iki reflektör takınca sorun düzeliyor...
106 ve Saxo'larda, ölümlerin birçoğu bu şekilde gerçekleşiyor.
tırın altına giren araçları gçrdükçe böyle birşey benim aklıma gelmşti.standart bile olmalı bence
Adac sitesinde metal kisim olan ama ufuruk olan bir metal oldugu icin hic bir ise yaramayan kamyonda var . Tahminim bu metal bir cogunda sadece ufak kazalarda altina girmeyi onlemek icindir.
Inanilmaz teknolojilerin gelistigi cok kati kurallarin oldugu guvenlik bolumunde yuksek araclarin olusturdugu tehlikeler icin cok faz/a ugrasilmadigini dusunuyorum... Daha ileride bir teknoloji olabilirdi simdiye kadar.
Gerçekten çok fark var, keşke her tır sürücüsü taktırsa.
vaybe ilk defa görüyorum bunu zorunlu yapmaları lazım yapmayana ağır cezala uygulasınlar bence.
Sadece bar değil dışa çıkık amortisörlü/esnek bir bar olsa demek ölüm sayısı epey düşecek. Bar olan kazada da araç fena dağılıyor ölüm riski yine var.
quote:
Orijinalden alıntı: L.J
Sadece bar değil dışa çıkık amortisörlü/esnek bir bar olsa demek ölüm sayısı epey düşecek. Bar olan kazada da araç fena dağılıyor ölüm riski yine var.
Katılıyorum düz metal bar olsa bile o kadar kuvvete illa ki içe göçme veya başka bi şekilde bulunduğu yeden ayrılma eğilimi gösterecektir.Ama araçların ön tamponlarında bulunan sistem gibi amortisörlü veya esnek bi bar sistemi tam ideal olacaktır.
türkiye gibi takip mesafesi kavramından yoksun kullanıcıların yoğun olduğu bir ülkede
önemli kayıpların önüne gececektir
umarım yakın zamanda zorunlu olur tüm ağır vasıtalarda bu tür önlemler
ağır vasıta üretiminde önemli bir yerdeyiz ama bu tür çalışmalar ülkemizde hiç gündeme gelmiyor
birde şu koca koca tırların küçük arka stoplarına cözüm bulsalar harika olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme