|
|

|
|
Bunun haricinde , yol gösteren ve tarafsız değerlendirme yapan arkadaşlara da minnettarım . Ben kimseden "süper yaparsın , bu iş tam sana göre" gibi bir yorum da beklemiyorum zaten . Yapıcı ve tutarlı eleştirilerin ilerlemeyi getireceğine inanıyorum . |
Vay be , sanırım bu ülkenin en yetenekli insanları kamyon şoförü oluyor . Şimdi daha çok özendim . Ayrıca babası memur olan , abisi olmayan , kimsenin yanında muavinlik yapmış da olmayan tır şoförü tanıdığım var . İşini de gayet temiz yapıyor . siz aracınızı teslim etmeyebilirsiniz ama elbette teslim edecek birileri çıkar sanıyorum . Bir mesleği hakir görmek ile abartmak arasında uygun bir denge olmalı . Ben şoförlüğü temiz ve naif bir meslek olarak yapmak istiyorum ama lütfen siz de şoförlüğü en zeki en yetenekli insanların yapacağı işmiş gibi lanse etmeyin . Şoförlük sizin iddia ettiğiniz gibi seçicilik gerektiren bi iş olsa emin olun şoför kıtlığı yaşanır bu ülkede . |
|
Kaptan galiba piyasadan haberiniz yok üni mezunları iş bulamıyor seneden cağdan teknolojiden bahsediyorsun.
|
Kamyon/Tır Şoförü Olmak: Kapsamlı Bir Kılavuz
Kamyon veya tır şoförü olmak, lojistik sektöründe çok aranan ve ödüllendirici bir kariyer yoludur. İşte tır sürmek, tır şoförü olmak ve bu mesleği öğrenme hakkında bilmeniz gereken her şey:
Tır Sürmek Zor Mu?
Tır sürmek, boyutları ve ağırlığı nedeniyle zorlayıcı olabilir. Uzun mesafeler boyunca konsantre olmak, trafik sıkışıklığıyla başa çıkmak ve değişen hava koşullarında sürmek gerekir.
Tır Kullanmayı Nasıl Öğrenirim?
Tır kullanmak için yetkili bir eğitim kuruluşundan resmi eğitim almalısın. Bu kurslar, teorik ve pratik eğitim içerir ve tır sürmek için gerekli lisansları almana yardımcı olur.
Tır Şoförü Nasıl Olunur?
Tır şoförü olmak için gerekli nitelikler ülkeye göre değişir. Genellikle, şunlara ihtiyacın olacaktır:
Tırcı Olmak
Tırcı olmak, yollarda uzun süre geçirmeyi, stresli durumlarda sakin kalmayı ve müşterilerle iyi iletişim becerilerine sahip olmayı gerektirir. Ayrıca, tır bakımı ve onarımı hakkında temel bilgiye sahip olman gerekir.
Tır Şoförlüğü Zor Mu?
Tır şoförlüğü, zorluklarını beraberinde getiren ama aynı zamanda ödüllendirici bir meslektir. Uzun mesafeleri sürmek, değişen çalışma saatleri ve ev özlemiyle başa çıkabilmen gerekir. Ancak, iyi bir maaş, kariyer ilerleme fırsatları ve bağımsızlık gibi avantajlar da sunar.
Tır Şoförlüğü Hakkında Sık Sorulan Sorular:
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 25 Kasım 2009; 23:03:57 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piskopat19 -- 24 Kasım 2009; 23:32:59 > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 3 Aralık 2009; 14:36:47 > |
|
|
|