< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 21 Mayıs 2021; 15:43:14 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kamuda çalışmak için Almanca mı Rusça mı tercih sebebi olur

-
-
yardım ederdim de haketmiyorsun
_____________________________ -
Yorumu olan yok mu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Kamuda bu dillere neden ihtiyaç duyulsun ki? Anca konsoloslukta falan ihtiyaç olur.
Yorum yapıcamda kendinle çelişiyorsun 2. yabancı dil öğrenmek istediğine göre kendini geliştirmeye açık ve genç birisin bu kafada olan biri kamuda çalışmak istemez ki.
2.yabancı dil kamuya yerleşmiş insanın sertifika alıp maaş artırmak için başvurduğu bir şeydir en fazla, hangi yabancı dil olduğu çokta farketmez. Kpss den 80.02 alıp 3 yabancı dil bilirsin devlet seni almaz 80.03 alıp Türkçeyi zar zor konuşan insanı alır planını ona göre çiz.
İlla ben kamuda çalışmak istiyorum diyorsan yabancı dil öğrenmek en son başvuracağın şey sınavlara çalış, sicilini temiz tut.
Hocam özel sektörden nefret ediyorum, hem kamuda hem özelde staj ve kısa çalışma deneyimlerim oldu. Elbette koca sektörü çalıştığım 2-3 yere göre değerlendiremem ama sokakta aç kalayım yine de özel sektör istemiyorum. Türkiye'de kurumsallık sadece bir nebze kamuda ve aşırı büyük ölçekli, nadir şirketlerde var. Neyse konu dağılmasın, hedefimde olan bazı pozisyonlar KPSS ile alım yapmıyor zaten.quote:
Orijinalden alıntı: JewishYorum yapıcamda kendinle çelişiyorsun 2. yabancı dil öğrenmek istediğine göre kendini geliştirmeye açık ve genç birisin bu kafada olan biri kamuda çalışmak istemez ki.
2.yabancı dil kamuya yerleşmiş insanın sertifika alıp maaş artırmak için başvurduğu bir şeydir en fazla, hangi yabancı dil olduğu çokta farketmez. Kpss den 80.02 alıp 3 yabancı dil bilirsin devlet seni almaz 80.03 alıp Türkçeyi zar zor konuşan insanı alır planını ona göre çiz.
İlla ben kamuda çalışmak istiyorum diyorsan yabancı dil öğrenmek en son başvuracağın şey sınavlara çalış, sicilini temiz tut.
Sicil zaten temiz sınavların da farkındayım ona göre hareket ediyorum sorun değil.
Yorumunuzu dinlemek isterim. Bu iki dil arasından hangisi kamuda, bürokraside daha geçerlidir, daha çok aranır ve iş görür?
saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 21 Mayıs 2021; 19:17:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: trkgncrKamuda bu dillere neden ihtiyaç duyulsun ki? Anca konsoloslukta falan ihtiyaç olur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
bilinmeyeni öğrenmen senin için daha iyi olmaz mı. zaten bir tane yaygın dili biliyorsun. Rusya ve ALmanca Trde çok biliniyor.
hepsinden öte bence esvdiğin dili öğren bir fark olmaz yani. Bir dil öğren de. Bu kadar üstünde durulacak bir şey değil. Farkılıl kolsun dersen felemenkçe norveç dili falan takıl
Eğer kamuya meraklıysan dil öğrenmenin sana bir faydası olmayacak bunu bil sonrasında dil meselesinde Çince ve Japonca öğrenmek daha iyi olur ticaretin kalbi oralar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tabi özel sektöre girersen kamudan vazgeçip
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tavsiyeniz nedir hocam,quote:
Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64bilinmeyeni öğrenmen senin için daha iyi olmaz mı. zaten bir tane yaygın dili biliyorsun. Rusya ve ALmanca Trde çok biliniyor.
hepsinden öte bence esvdiğin dili öğren bir fark olmaz yani. Bir dil öğren de. Bu kadar üstünde durulacak bir şey değil. Farkılıl kolsun dersen felemenkçe norveç dili falan takıl
Rusça ve Almanca'nın Türkiyede yaygın bilindiğini sanmıyorum. İngilizce bile yaygın bilinmiyor ki sorsanız herkes biliyor ama iş gerçeğe gelince çoğu kişi 2 kelime zor eder. Kkimseye özellikle bir şey demiyorum ama hani bilmek var bilmek var, cv'de orta seviye işaretlemekle YDSden 85+ almak, toefl/ielts ile yeterlilik kanıtlamak başka şeyler mesela(ben henüz girmedim sadece anlatmaya çalışıyorum durumu). 2. dediğimi yapan kaç kişi var ki hele ki bunu rusça almanca için düşündüğümüzde, kaç kişi TestDaf'la veya TORFL'la belgelemiş siz düşünün...
Felemenkçe, Norveççe filan biraz ölü yatırım gibi. Türkiyede onu hakkıyla öğrenmek zor(zaten yurt dışı da yapacağım dili öğrenmek için ama temeli atmak için bile zor yani) hem de dediğim gibi ölü yatırım. Kendi ülkelerinden başka yerde konuşulmayan diller ki norveçte ve hollandada çoğu kiişi ingilizce bilir.
Rusça mesela Birleşmiş Milletlerin 6 resmi dilinden biri. Orta Asyada, Belarusta, Ukraynada vs. iş görür.
Almanca Avrupanın en çok konuşulan dili. Lüksemburg, İsviçre, Avusturya vs. (her ne kadar bazılarının ağızları farklı olsa da)
yani bu şartlar altında felemenkçe norveççe gibi diller çok fantezi kaçıyor
saygılarımla
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Bence sen biraz daha iyi analiz yapmalısın.. Bir defa Alamancı Türkler ve Türkmen Azeri kontenjanından deli gibi rusça almanca bilen kitle var. Almanya yaygın bir dil olmamasına rağmen Almanca bilen sayısı İspanyolca bilenden çoktur bu ülkede. Ben senin istedğin kendine yakın bulduğun kültürü seçmeni öneriyorum. Zaten sen çevirmen falan değilsin. Var bir mesleğin o mesleğinr yanına iki dil ekleyen adam çevirmenlerin tercümanların önüne geçer. Senin başka bur uzmanlık alanın var çünkü. Ben kendi adıma ispanyolca öğreniyorum ve hedefim ispanyaya yerleşmek
Hocam daha geçen almanca bilen call center temsilcisine 8k maaş diye ilan vermişler (aynı ilanı felemenkçe için de gördüm)quote:
Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64Bence sen biraz daha iyi analiz yapmalısın.. Bir defa Alamancı Türkler ve Türkmen Azeri kontenjanından deli gibi rusça almanca bilen kitle var. Almanya yaygın bir dil olmamasına rağmen Almanca bilen sayısı İspanyolca bilenden çoktur bu ülkede. Ben senin istedğin kendine yakın bulduğun kültürü seçmeni öneriyorum. Zaten sen çevirmen falan değilsin. Var bir mesleğin o mesleğinr yanına iki dil ekleyen adam çevirmenlerin tercümanların önüne geçer. Senin başka bur uzmanlık alanın var çünkü. Ben kendi adıma ispanyolca öğreniyorum ve hedefim ispanyaya yerleşmek
yani vasıfsız olarak bile yeterli insan yok vasfısız derken tek uzmanlık alanı dil olan veya gurbetçi kesim işte yani mesleği olmayıp sadece dili olan
Rusça evet Türkmenler azeriler biliyor o doğru da böyle bakarsak hiçbir dili öğrenmemem lazım o zaman, bilemiyorum. Bir de Rusçanın da avantajı şu, Türkiyede Rusçayı native speakerlardan öğrenme şansı var. Çok fazla rus hoca var.
Almancanın da şöyle bir avantajı var ingilzce bilen biri 1-0 önde başlar hatta 2-0 önde başlar, aynı dil ailesinden ve oldukça birbirine yakın diller, 1 yıllık sürede rusçada kat edeceğim yolun belki de rahat 1.5-2 katını kat ederim. o yönü cezbediyor
Diğer seçeneklerim de Arapça ve Fransızcaydı. Bu şartlarda Fransızca mantıklı geliyor aslında, o da bmnin 6 resmi dilinden biri, abnin, vve diğer alt komisyonlarının resmi dili zaten ingilizceden önceki dünya dili fransızcaydı, kanada ve afrikada geçerliliği var ama fransızcaya soğuk bakıyorum beni çekmedi
teşekkür ederim yorumnuz için
-
İngilizce iyiyse ve uluslararası seviyedeyse (öyle "konuşuyom ben moruqq" değil, sınavlarla, özellikle IELTS veya TOEFL'da iyi puan alıp bunu belgeleyebilirsen) Fransızca der, geçerim. Benim ikinci dil tercihim bu yönde oldu. Dünyanın en çok konuşulan dördüncü dili, eski lingua franca, diplomasinin ve AB'nin dili.
SAMSUNG Galaxy Note Fan Edition -
dediğim gibi bu kadar analiz yapma neyi seviyorsan ona odaklan bileceğin her dil değerli.
İngilizce Farsça mesela
İspanyolca Norveççe
Fince Fransızca
her türlü dil ikilisi sana kapı açar. Ama mesela arapça farsça pek iyi olmza. Rsuça sırpça beraber çok katmaz. farklıık iyidir. uzaklaşmak iyidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 21 Mayıs 2021; 21:11:33 >_____________________________ -
sana tavsiyem önce ingilizce öğren. Geçmiş yıllarda yapılan bir araştırmada ülkemizdeki ingilzce öğretmenlerinin ortalama seviyesi A2 çıkmıştı. İngilizceyi çok iyi düzeyde bilmediğini nerden anlıyoruz. ' finallerden sonra 2. yabancı dile başlıyorum' ifadenden anlıyoruz. bir dili kültürüyle birlikte özümseyecek kadar öğrenmek, romanlarını keyif alarak okuyup nüktelerini kullanabilmek seneler alır. Ben ingilizce bildiğini sanan pek çok akademisyenin dahi dili adeta katlederek kullandığına şahit oldum. O nedenle ingilceyi çok iyi seviyede biliyor muyum sorusunun cevabı için şu soruyu sormalısın. Venedik tacirini, Kral Learı okuyabiliyor muyum?. Cevap hayırsa önce ingilizceni mükemmelleştir. Bu seviyedeki dilin açamayacağı kapı yoktur. Para dahil iş dahil aşk dahil.
Ha diyelim ben yanılıyorum ve sen bir dil dahisisin. O zaman cevabım Fransızca.
Hocam biraz daha ayrıntı verirseniz bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim. Kamuda hangi pozisyonları hedefliyorsunuz ?
Lisans diplomanızın olduğunu veya almaya yakın olduğunuzu varsayıyorum bu diploma hangi bölümden ?
Almancanın ülkemizdeki geçerliliği hakkında pek bir bilgim yok ama dış ticaret ve ihracat alanında Rusçanın çok çok revaçta olduğunu biliyorum.
1 sene Rus dili ve Edebiyatı okudum çeşitli sebeplerden ötürü başka bir bölüme geçtim, zor bir dil ama alfabe vs gözünü korkutmasın temeli iyi oturtabilirsen gerisi geliyor.
Dediğim gibi kamuda çalışmanın şartları az çok belli zaten. Üst düzey makamları hedefliyorsan müsteşar,vali kaymakam vs.
Buralara yabancı dil öğrenerek gelemezsin. Torpil vs demeyin demişsinde biraz gerçekçi olmak lazım kamuda üst düzey bürokrat olmanın yolu belli.
Yaşayarak görmek istersen bu pozisyonlardaki insanları araştırıp kaç dil bildiklerine bakabilirsin 2.dili bırak orta düzey ingilizce bilen sayısı bile çok azdır.
Tabiki 2. bir dil öğrenin, bölümü bitirip rusça öğrenen arkadaşlarımın hemen hepsi iyi yerlere geldiler avantajları çok ama kamuda değil.
Bana göre ülkemizde kamuda iş bulabilmek için yabancı dile ağırlık vermek, futbolcu olmak için iyi taç kullanmaya ağırlık vermek ona çalışmak gibi bir şey.
bir şey.
Orijinalden alıntı: osmancan712sana tavsiyem önce ingilizce öğren. Geçmiş yıllarda yapılan bir araştırmada ülkemizdeki ingilzce öğretmenlerinin ortalama seviyesi A2 çıkmıştı. İngilizceyi çok iyi düzeyde bilmediğini nerden anlıyoruz. ' finallerden sonra 2. yabancı dile başlıyorum' ifadenden anlıyoruz. bir dili kültürüyle birlikte özümseyecek kadar öğrenmek, romanlarını keyif alarak okuyup nüktelerini kullanabilmek seneler alır. Ben ingilizce bildiğini sanan pek çok akademisyenin dahi dili adeta katlederek kullandığına şahit oldum. O nedenle ingilceyi çok iyi seviyede biliyor muyum sorusunun cevabı için şu soruyu sormalısın. Venedik tacirini, Kral Learı okuyabiliyor muyum?. Cevap hayırsa önce ingilizceni mükemmelleştir. Bu seviyedeki dilin açamayacağı kapı yoktur. Para dahil iş dahil aşk dahil.
Ha diyelim ben yanılıyorum ve sen bir dil dahisisin. O zaman cevabım Fransızca.
yurt dışı deneyimim var çok çok kısa süreliğine olsa da lisede erasmusla yurt dışına gittim, okulumza gelen misafirleri de ağırladım etkinliklerde yer aldım, liseden sonra üniversitede 1 sene hazırlık okudum, hocalarımız native speaker'dı ingiliz irlandalı veya avustralyalıydı, sıkı bir hazırlık eğitimi aldım her hafta uzunca essayler, konuşma etkinlikleri vs. aklınıza ne gelirse. Okuduğum bölüm de sözel ağırlıklı. Zaman zaman derin, felsefik metinleri inceliyoruz üstünde çalışıyoruz, her hafta zaten garanti essay var sırf bu dönem yazdıklarımı toplasak bir kitap eder herhalde, online eğitim sebebiyle sınavlar genelde essay şeklinde yapılıyor :) bunun dışında da başta dediklerimden anlaşılmıştır ama %100 ingilizce eğitim alıyorum zaten, derslerimiz konuşmalarımız her şey ingilizce, (üstüne de yine ek ingilizce dersi de var). Yani çok uzatmadım umarım ama işin özü, İngilizcem fena sayılmaz, pratiğim de var hem yazılı hem sözlü olarak. Dil dahisiyim lafı çok aşırı iddialı ama bütün becerilerim b1+ seviyesinde diyebilirim en azından. b2 olabilir mi emin değilim kelime eksiğim var diye düşünüyorum. Yani İngilizcem mükemmel değil, yalan olmasın.
Biraz yeni heyecan arıyorum yeni soluk arıyorum :) yeni bir dil öğrenme hevesim var. İngilizceyi yine geliştirirm onda da boş durmam ama en azından yeni bir dilin de temelini atmak istiyorum. Zaten eğer karar veremezsem dediğiniz yola başvuracağım İngilizcemi mükemmeleştirme yoluna gideceğim ama bunu yeni bir dil öğrenirken de yaparım birçok şeyden fedakarlık yapabilirim. (bu final dönemi benim için çok önemli sadece, neticede 1-2 haftalık bir dönem ve kurum içi yatay geçiş düşündüğüm için bu kadar önemli, ortalama kasmaya çalışıyorum)
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim
edit: bir de ek olarak şöyle bir planım var, temeli burada atacağım 1-2 sene işte ne kadar olursa, sonra öğrendiğim dilin ana vatanına erasmusla gidip 1 sene de öyle geliştirme yolunu düşünüyorum öyle bi kombo düşünüyorum yani :D Almanca olursa bu çok kolay olur tabii. Rusça için bu yol tutmayabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 21 Mayıs 2021; 22:30:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aslında 2. sınıfım, almaya daha çok yakın değilim yolun yarısındayım.quote:
Orijinalden alıntı: JewishHocam biraz daha ayrıntı verirseniz bilgim dahilinde yardımcı olmak isterim. Kamuda hangi pozisyonları hedefliyorsunuz ?
Lisans diplomanızın olduğunu veya almaya yakın olduğunuzu varsayıyorum bu diploma hangi bölümden ?
Almancanın ülkemizdeki geçerliliği hakkında pek bir bilgim yok ama dış ticaret ve ihracat alanında Rusçanın çok çok revaçta olduğunu biliyorum.
1 sene Rus dili ve Edebiyatı okudum çeşitli sebeplerden ötürü başka bir bölüme geçtim, zor bir dil ama alfabe vs gözünü korkutmasın temeli iyi oturtabilirsen gerisi geliyor.
Dediğim gibi kamuda çalışmanın şartları az çok belli zaten. Üst düzey makamları hedefliyorsan müsteşar,vali kaymakam vs.
Buralara yabancı dil öğrenerek gelemezsin. Torpil vs demeyin demişsinde biraz gerçekçi olmak lazım kamuda üst düzey bürokrat olmanın yolu belli.
Yaşayarak görmek istersen bu pozisyonlardaki insanları araştırıp kaç dil bildiklerine bakabilirsin 2.dili bırak orta düzey ingilizce bilen sayısı bile çok azdır.
Tabiki 2. bir dil öğrenin, bölümü bitirip rusça öğrenen arkadaşlarımın hemen hepsi iyi yerlere geldiler avantajları çok ama kamuda değil.
Bana göre ülkemizde kamuda iş bulabilmek için yabancı dile ağırlık vermek, futbolcu olmak için iyi taç kullanmaya ağırlık vermek ona çalışmak gibi bir şey.
bir şey.
Hocam hangi pozisyon filan yazmak istemiyorum söz meclisten dışarı(kesinlikle size demediğimi bilin) gereksiz yorumlar duymak istemiyorum, bu sebeple kendime saklamak istiyorum.
Değerli yorumlarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim
-
Hocam fransızca çok zor gibi yaquote:
Orijinalden alıntı: Leon FR
İngilizce iyiyse ve uluslararası seviyedeyse (öyle "konuşuyom ben moruqq" değil, sınavlarla, özellikle IELTS veya TOEFL'da iyi puan alıp bunu belgeleyebilirsen) Fransızca der, geçerim. Benim ikinci dil tercihim bu yönde oldu. Dünyanın en çok konuşulan dördüncü dili, eski lingua franca, diplomasinin ve AB'nin dili.
Millet almancayı abartıyor ama yemin ederim Almanca abartıldığı kadar zor durmuyor bazı cümleleri zaten ingilizceyle bile anlıyorsunuz çok yakın alm-ing birbirine mesela. Fransızcada ben böyle durum görmüyorum zaten aynı dil ailesinden de değiller fransız latin, alm. ve ing, cermen dili.
Yalnız fransızcanın giriş derslerine bi göz attım, telaffuzları o gırtlaktan konuşmaları yapabiliyorum (giriş seviyesinde elbette :D) sonrası nasıldır bilemem tabii
Ve evet fransızca abnin, diplomasinin hukukun dili ve ingilizceden önceki dünya dili zaten dediğiniz gibi. Kanada ve Afrikada da geçerli. Bm'nin de resmi dillerinden biri
Almanca da ama avrupada en çok konuşulan dil,
Rusça da bmnin 6 dilinden birisi, orta asyaya, türki cumhuriyetlere ve doğu avrupaya ulaşmak demek rusça da. Konuşmaları da çok hoşuma gidiyor vurgulu vurgulu :D
bi karar veremedim gitti , fransızcayı elemiştim kafamda bütün avantajlarına rağmen çekmedi beni
Benzer içerikler
- konsenidat kullananlar yorumları
- zorunlu staj yanarsa ne olur
- ankara çevirme whatsapp grubu
- adana şehir hastanesi wifi şifresi
- b12 iğnesi kalçadan nasıl yapılır
- dünyanın en büyük vinci
- penis nakli
- black friday ne zaman 2025
- elektrikli bebek arabası
- sodyum iyon batarya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X