Şimdi Ara

Türkçe mühendislik okumak bir dezavantaj mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben mezunum da merakımdan soruyorum, türkçe mühendislik okumak yurt dışına yüksek lisans için başvuruda falan sorun çıkarır mı?

İngilizcem iyi sayılır zaten de bu türkçe bölümlerin sıralaması daha düşük ondan sordum.

• Bence kesinlikle hayır. Dünya'daki sömürge olmayan toplumlara bakarsanız: Almanya, Japonya ve Fransa; görürsünüz ki hiçbiri İngilizce eğitim vermez. Ancak yüksek lisansta opsiyonel olarak sunar ama lisans katiyen ana dilde verilir. Dil öğrenmek istiyorsan bunun yolu o dilin gramerine oturup çalışmaktan ve kelime ezberlemekten geçiyor. Zaten okulda hocaların hebele hübele İngilizcesine maruz kalmak dil becerilerini de asla geliştirmiyor. Hatta zor kavramları kendi anadilinde öğrenmek gibi konforlusu var mı? Neden bir set daha araya çekersin ki? Bilgisayar mühendisliğinden örnek verirsem sıralama algoritmasını anlayıp idrak etmek çok çok daha değerli İngilizceden. Bunları büsbütün düzgün Türkçe ile anlamak paha biçilemez bence.

İngilizcen çok iyiyse takma ama ingilizcen iyi değilse ciddi avantaj sağlar yukardaki arkadaş sömürge cart curt demiş oktay hoca gibi ama senin ülken sömürge kardeşim beğen beğenme fransa almanya japonyayla kendi ülkeni kıyaslama mühendislerin %70 i ülkeden kaçmaya çalışıyorsa sen sömürgesindir ingilizce dilde eğitim önemlidir ama dediğim gibi senin dil seviyen önemli

• Rez

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bence kesinlikle hayır. Dünya'daki sömürge olmayan toplumlara bakarsanız: Almanya, Japonya ve Fransa; görürsünüz ki hiçbiri İngilizce eğitim vermez. Ancak yüksek lisansta opsiyonel olarak sunar ama lisans katiyen ana dilde verilir. Dil öğrenmek istiyorsan bunun yolu o dilin gramerine oturup çalışmaktan ve kelime ezberlemekten geçiyor. Zaten okulda hocaların hebele hübele İngilizcesine maruz kalmak dil becerilerini de asla geliştirmiyor. Hatta zor kavramları kendi anadilinde öğrenmek gibi konforlusu var mı? Neden bir set daha araya çekersin ki? Bilgisayar mühendisliğinden örnek verirsem sıralama algoritmasını anlayıp idrak etmek çok çok daha değerli İngilizceden. Bunları büsbütün düzgün Türkçe ile anlamak paha biçilemez bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ - BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
  • Veins kullanıcısına yanıt

Teşekkürler oktay sinanoğlu

İngilizcen çok iyiyse takma ama ingilizcen iyi değilse ciddi avantaj sağlar yukardaki arkadaş sömürge cart curt demiş oktay hoca gibi ama senin ülken sömürge kardeşim beğen beğenme fransa almanya japonyayla kendi ülkeni kıyaslama mühendislerin %70 i ülkeden kaçmaya çalışıyorsa sen sömürgesindir ingilizce dilde eğitim önemlidir ama dediğim gibi senin dil seviyen önemli

Alıntı

metni:
    Dil öğrenmek istiyorsan bunun yolu o dilin gramerine oturup çalışmaktan ve kelime ezberlemekten geçiyor.

Yasal prosedürlerde farklılık yaratmıyorsa gram umrumda değil hocam iyidir ingilizcem.

Teşekkürler  

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam, lisansın İngilizce olması ile dil becerileri arasında hiçbir korelasyon yok. Pragmatist yaklaşırsan da olaya bir manası yok ki aslında yazıda onu vurguladım. Ben de senin gibiydim üniversiteye girmeden önce ama sonradan farkına varıyorsun. Şuanda Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh.den mezun olmaya çok yakın üçüncü işinde olan birisiyim 2'si Amerikan 1'i Avustralyalı bir şirkette çalışmış birisi olarak İngilizce'ye okulda değil, eşek gibi çalışmaya borçluyum. Birçok arkadaşım da benim gibi düşünüyorlar hepsi de aynı benim gibi çok iyi şirkette çalışan çocuklar.

• GOLKCE1 G kullanıcısına yanıt

Hacettepe üniversitesi bilgisayar müh.deyim hocam ben, bölüm %100 İngilizce, sektördeki en iyi diye tabir edebileceğiniz şirketlerde çalışmış birisiyim. Sadece, gördüklerimle zamanında bana forumun yardımcı olduğu gibi ben de yardımcı olmak istiyorum hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veins -- 19 Ağustos 2022; 12:13:43 >

• marxınsakalı M kullanıcısına yanıt

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İşte eşek gibi çalıştım diyorsun ben de diyorum ki senin dil seviyen çok iyiyse zaten şart değil ingilizce eğitim ancak ortalama dil bilgsii olan bir adam ingilizce bölüm okursa sürekli derste sınavda ingilizce düşünerek kendisine bi katma değer sağlar bölümü ingilizve olduğu için ingilizce konuşur yabancı arkadaşlarıyla dil zorlanarak öğrenir tek şart ingilizce okumak değildir ingilizcesi geliştirmesi için iyi bi + dır ama şart değil istiyosa evinde çalışarak öğrensin istersen dizi izleyip öğrensin o kendi bileceği iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 19 Ağustos 2022; 13:44:54 >
  • Hocam ingilizce okumamak sıkıntı değil ama ileri düzey ingilizce bilmemek tabii ki sıkıntı. Mutlaka geçerliliği olan -toefl vs- belge ayarlaman lazım

• İngilizce bölümler yüzyılın üçkağıtıdır. Hocaların ingilizceleri en iyi dediğin üniversitelerde bile çok yetersiz olduğu için dersi anlaman zorlaşacak. Sürekli ııı layacaklar. Zaten kendin dersi çalışırken de türkçe kaynak yetersizliğinden mecbur ingilizce çalışacağın için terimleri iki dilde de hakim olacaksın. Şu anki aklım olsa ingilizce okumam diploma farkı da yok zaten.

Ben seni anlıyorum ama sadece maruz kalarak dil öğrenmek efektif bir yol değil. Bunu desteklemen lazım. Kaldı ki maruz kalacağın ortam senin benim gibi Türkler Türk hocalar, ne kadar düzgün bir İngilizceyle karşılaşacağın malum. Haftalık ders saati de o maruz kalma olayı için yeterli değil. İngilizce eğitimin senden alıp götürdükleri sana verdiklerinden daha fazla. Dikkat ettiysen pragmatik olarak yaklaşıyorum, olaya milli duygularla yaklaşmıyorum senin sandığının aksine.

• Bence de ingilizce eğitim çok önemli. Ceng, yazılım mühendisliği Vs bölümlerinde programlama dili İngilizce, kaynakların çoğu İngilizce, iş imkanlarında senden İngilizce isteyeceklerdir. Mesela ASELSAN gibi büyük kurumlar İngilizce eğitim gören okullarda dil belgesi istemezken Türkçe eğitim veren okullardan TOEFL YDS gibi belgeler istemektedir. Şahsen ben sırf bu amaçla Gazi değil aybü cengi öne yazdım. Ve tercihinde ki tüm üniversiteler İngilizceydi. Çünkü yurt dışı düşünüyorum. Almanca C2 belgeside almayı düşünürüm. Belki de bir dil değil iki dil bile öğrenmelisin. Tabi ki amacına göre değişir.

• İngilizceyi iyi biliyorsan değil. İngilizce bölümler bilmiyorsan ingilizce öğretirler. Dersine giren hocaların ana dilleri türkçe oluyor ne kadar sağlıklı aktarabilecekleri değişiyor. Zaten bölümde kendini geliştirir/araştırırken ister istemez ingilizce kaynaklarla uğraşacaksın. Türkçe bölüm okusan da ingilizce bölüm okusan da 4 sene içerisinde ingilizceyi öğrenmen şart

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.