Şimdi Ara

Kamuda çalışmak için Almanca mı Rusça mı tercih sebebi olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Astrian

Noldu ki hocam?

geçen gün hakaretler etti bana

• quote:

Orijinalden alıntı: Astrian

Kendi bilir hocam. Sanalda insanlar çok kolay hakaret ediyor. Aslında bir gün uğraşacak birisi gelse çok sıkıntı çekerler.
    Ne yazdı bilmiyorum bloklu kendisi ama olayı neden tek kişiden üstelik tartışmanın tarafı olan bir kişiden dinleyip hüküm veriyorsunuz ki? Ne yaşandığını biliyor musunuz ayrıca beni tanıyor musunuz da böyle şeyler söylüyorsunuz? Sizce ben deli miyim durduk yere hakaret ettim kendisine olay böyle mi gelişti size göre acaba bu kadar kolay infaz yapıyorsunuz

Ayrıca ben arkasında duramayacağım hiçbir şeyi ne sanalda ne gerçekte söylemem bugüne kadar yapmadım bundan sonra da yapmam benim hayat prensibimdir. Bir şey söylediysem demek ki arkasında durabiliyorum demektir. Aksini iddia eden varsa yüzüne de söyleyebilirim açık adres verebilirim veya vereceği adrese gelebilirim. İsteyen yasal yollara da başvurabilir buna ben karışamam tabii ki. Yargı karşısında hesabını veririm. Hiçbir mesajımı da editlemiyorum her şey ortada. Beni başkalarıyla karıştırmayın, ben bugüne kadar kimseye boyun eğmedim bundan sonra da eğmem. Uğraşacak varsa uğraşsın yoksa siz sanalın verdiği rahatlığa dayanarak boş yapmış olursunuz.(şahsınıza değil, kim yaparsa yani)

İsteyen istediği gibi uğrasşın, sıkıntı çektirebilecekse çektirsin. Beni başka kişilerle karıştırmayın çoluk çocuk değiliz sanaldan küfür edip mahkeme kağıdı eve gelince ağlayan çocuklardan zannetiniz herhalde. Neyse hocam siz nasıl isterseniz öyle düşünün

hayırlı geceler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Fransızcaya zor demişsiniz ancak Rusça da zor sayılır belki Fransızcadan bile daha zor. İlginç bir tesadüf, ben de söz konusu bu iki dilden birisine yoğunlaşmayı planlıyordum.

İngilizcenizdeki kelime dağarcığı eksiğinizi gidermek için özellikle seveceğiniz ve dikkatle okuyacağınız kitapların İngilizcesini okumanızı tavsiye edebilirim.Bunu yaparken iyi bir sözlükle bilmediğiniz kelimeleri taramanız halinde kelime hazneniz büyüyecektir. Oxford World's Classics misal oldukça güzel. İngilizcesi gayet temiz, ilgi çekici olabilecek kitaplar var. Oxford'un çeşitliliği kesmezse Penguin Books da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilmiyorum ama mrslimshady hakaret edilecek düzeyde bir şey söylemez gibime geliyor. Ayrıca daha önce benim konuma da canımı sıkacak şeyler yazdığı oldu, tartıştık da ama mesela bana böyle davranmadı. Dediğim gibi olayı bilmiyorum ama adam kırıldıysa ciddi bir şey olmuştur diye düşünüyorum. Yine de dediğim gibi olayı bilmiyorum.

• Çok duyduk bu lafımın arkasında dururumları.

Başkasının karşısında söylemeyeceğin hakareti sanalda etmeyeceksin kardeşim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shelby_1967

Ben de ilk olarak Almanca’mı geliştirmek istiyorum. Söylediğin yabancı dilleri kursa giderek mi öğrenmeyi düşünüyorsun?
    Evet hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pankreasına Talibim -- 22 Mayıs 2021; 11:58:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Hocam mesleğin uluslararası ilişki tarzı bir şey mi yoksa mühendislik mi? Yazdıysan da göremedim. Öneri istiyorsan meslegini belirtmen lazım bence
    Ui hocam

Tavsiyelerinizi dinlemek isterim

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Fransızcaya zor demişsiniz ancak Rusça da zor sayılır belki Fransızcadan bile daha zor. İlginç bir tesadüf, ben de söz konusu bu iki dilden birisine yoğunlaşmayı planlıyordum.

İngilizcenizdeki kelime dağarcığı eksiğinizi gidermek için özellikle seveceğiniz ve dikkatle okuyacağınız kitapların İngilizcesini okumanızı tavsiye edebilirim.Bunu yaparken iyi bir sözlükle bilmediğiniz kelimeleri taramanız halinde kelime hazneniz büyüyecektir. Oxford World's Classics misal oldukça güzel. İngilizcesi gayet temiz, ilgi çekici olabilecek kitaplar var. Oxford'un çeşitliliği kesmezse Penguin Books da var.
    Doğrudur hocam lakin şöye Fransızcaya pek hevesim yok ama Rusçaya var,

siz hangi dile yoğunlaşacaksınız almanca mı rusça mı

• Bence bu iki dilde öğrenilebilir diller zamanın var aikisini de öğrenmeye bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3B02C0FA0

Bence bu iki dilde öğrenilebilir diller zamanın var aikisini de öğrenmeye bak.
    hocam onu da düşündüm ama hakkıyla öğrenmek istiyorum c1 seviyesine gelmek istiyorum şimdi yarım yarım kalırsa iyi olmaz

hem kurs maliyetini de karşılayamayabilirim ikisini birden, o yüzden seçim yapmam lazım

• Kursa para vermeye gerek yok bence,busuu+dualingo+(o dilde) film vs vs ile çok iyi bir konuma gelebilirsiniz,ilk başlarda Rusça yazı dahi okuyamıyorken şuan rahatça Rusça roman, yazı vs okuyabiliyorum. Bir dilde gelişmeyi en iyi şekilde anlamamızı sağlayacak bir şey bence bir makale vs (akademik olmak zorunda değil) yazmak.

• quote:

Kursa para vermeye gerek yok bence,busuu+dualingo+(o dilde) film vs vs ile çok iyi bir konuma gelebilirsiniz,ilk başlarda Rusça yazı dahi okuyamıyorken şuan rahatça Rusça roman, yazı vs okuyabiliyorum. Bir dilde gelişmeyi en iyi şekilde anlamamızı sağlayacak bir şey bence bir makale vs (akademik olmak zorunda değil) yazmak.
    hocam ben o şekilde öğrenemiyorum ya film ve yazıyı yine yaparım da mutlaka kursa gitmem gerek

hocam Rusça nasıl bir dil öğrenme süreci ve dil hakkında genel bir yorum yapabilir misiniz

Üstelik Türkiye'de Rusçayı native speakerlardan öğrenme imkanı var ve buna erişim çok zor değil. Her yerde Rus hoca var neredeyse

• Fransızca'da telaffuz,Rusça'daki gibi değil,Rusça da neredeyse her kelime cinsiyete göre şekil değiştiriyor (örnek:два, две) ikisi de 2 demek,Fransızca'da kelimeler birbirine çok benziyor,seslerde birbirine benziyor
    (eğer videoyu bulursam eklerim)
    Video:https://www.youtube.com/watch?v=muP_pP3Em2o&feature=youtu.be

Edit: Mr.Slimshady bilgi verirse daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B02C0FA0 -- 22 Mayıs 2021; 20:22:54 >
  • Bence Rusça kolay bir dil (telaffuz belki zorlayabilir) kiril alfabesini 1 saatte öğrenirsiniz ki bence en fazla 10-15 dknızı almayacağını Düşünüyorum. Ben busuu+dualingo+film/kitap olarak öğreniyorum.
    Edit:Microsoft'un geliştereceği klavyeye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3B02C0FA0 -- 22 Mayıs 2021; 21:3:25 >
  • quote:

Bence Rusça kolay bir dil (telaffuz belki zorlayabilir) kiril alfabesini 1 saatte öğrenirsiniz ki bence en fazla 10-15 dknızı almayacağını Düşünüyorum. Ben busuu+dualingo+film/kitap olarak öğreniyorum.
    Edit:Microsoft'un geliştereceği klavyeye
    hocam açıkçası daha da heveslendirdiniz beni şimdi Rusçaya karşı

teşekkür ederim değerli yorumlarınız için

Bu arada, biraz fazla ileri gitmiş olabilirim. Sen şimdi farklı şeyler diyebilirsin sinirlendirebilirsin de ama benim içim rahat etmedi yine de senden özür diliyorum. 2 günlük dünya, saçma sapan meselelerden böyle işlere girişmeye gerek yok.

Laflarımın arkasında durduğum konusunda hala aynıyım sakın R'ye takıyor gibi düşünme, istiyorsan gelip yüz yüze hesabını sorabilirsin. Şimdi R filan dersin diye söylüyorum yoksa hakaretlerin arkasında duruyorum değil, söylemesem daha iyiydi ama ben gerçekten de sanalda da klavyede de bir şeyin arkasında duramayacaksam kendime saklarım, bir şeyi yazdıysam demeki ki maçam yiyor ki yazmışım. Ama hiç yaşanmasa daha iyiydi. "boş yapma" lafına aşırı gıcık kaparım o yüzdden öyle olduğunu söyleyeyim. Dediğim gibi sanaldan atıp tutan birisi değilim yerim yurdum adresim belli isteyen öğrenir öğrenemeyen varsa sorsun söylerim sorun değil.

konudan da yeterli cevabı aldım zaten, yakında forumu bırakmayı düşünüyorum. Sana o tartışma gününce ilk mesajda da dediğim gibi normalde sevdiğim birisiydin forumda sevdiğim insanlardan birisin. O yüzden bu açıklamayı yapma gereği duydum. Yakında da forumu bırakacaağım için bunu yazmak istedim

İyi akşamlar diliyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.