Şimdi Ara

kalori yakmak çok zor ! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
2
Favori
6.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Body yap ne kadar fazla kas kutlesı kazanırsan o kadar fazla kalorı harcar vucudun. Kardıo nun bır onemı yok, kardıo yaparak anlık atıyorum 500 kalorı yakarsın hepsı bu. Ayrıca yanlıs kardıo yaparsan ve yanlıs besnelnırsen kas kaybıda olur.
  • 8-9 gündür ekmek pilav metobolizmamı zorlucak şeyler yemiyorum hemen vucut karşılığını verdi 4 Kilo ! 5 inci günde göstermişti bu etkiyi spora başlayana kadar yediklerimi azaltıp bakalım kaça kadar düşücem onu merak ediyorum çayı 2 senedir şekersz içiyorum. Boyum:1.86 kilo 146 :(. Çoğu kişi ekmek pilav yemediğin için kas kaybı yaşarsın diyor bu konuda soru işaretlerim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Orijinalden alıntı: Tormintor

Eğer öyle 20 dakika koşup 500 kalari yaksaydık insanın soyu çoktan tükenmişti. Vücudumuz en çok hareketle en az kaloriyi yakacak şekilde yaratılmış. Eğer öyle olmasaydı bundan 1000 yıl önce bir insanın günde en fazla 1000 kalori yiyebildiği günlerde avcılar avın peşinden koşarken ölürdü.

demekki yaratılırken bu günler düşünülmemiş

Ya şimdi bu ne alaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sana bir iyilik yapayım, gelen yorumları okumadım ama sana en doğru tavsiyeyi vereyim.

İnsanların günlük ihtiyaç duyduğu kalori vardır, bu kalorinin altında alırsan kilo verirsin ama nasıl? Eğer günlük ihtiyacın 2000 kaloriyse ve sen 2 öğün yiyip toplamda günde 800 kalori alıyorsan kilo veremezsin. Vücut acil durum sinyalleriyle beynini uyarır ve metabolizman yavaşlar aynı oruç tuttuğundaki halsizliği yaşarsın. Vücudun sandığından daha zekidir, eğer yeterli enerji yoksa kalori ihtiyacın güç tasarrufu modu gibi aşağıya çekilir. Doğru olan günde yaklaşık 1400 kalori almak, ama bunu 5-6 öğünde alarak vücudunu panik moda sokmamaktir, bu sayede günde 600 kalori açığı verirsin haftada 500-800 gram direk yağdan kaybedersin. Peki spor ne işe yarar? 5 km/h ile koşu bandı sana azıcık kalori yaktirmaktan başka bir işe yaramaz. Ağır kondisyon çalışması yapmanı öneririm. HIIT kardiyo bunlardan en iyisidir. Hiit kardiyo günde 20 dakikada yapılır, örneğin Eliptik bisiklet, neredeyse son seviyede nefessizlikten ölecekmiş hissede kadar mümkün olan en yüksek hızda kendini zorlarsin, 20li yaşlardaysan nabzın 190i görür, daha sonra yavaslayip seviye düşürür nefesini toplarsın, nefesini toplayınca tekrar ve tekrar toplam 8 kere performansta sınırları zorlar ve dinlenme yaparsın. HIIT kardiyo herhangi kondisyon aleti ile yapılabilir ama anafikir aynıdır. Sınırlarını zorla, kalbin ve akciğerin sana oksijen yetiştirmek için ağlasın... En iyi kardiyo seni ölüme en yakın hissettirendir bunu unutma. Bu sayede metabolizman hızlanır, günün geri kalanında yattığın yerden bile inanılmaz derecede kalori yakmaya devam edersin, vücudun kendini toparlaması için. Bu sayede eğer sabah yaparsan Hiit kardiyoyu günde harcadığın kalori miktarı 3000-3500lere çıkar, bu sefer 2000 kalorilik bir diyetle bile çok daha iyi sonuçlar alırsın. Hiit kardiyo hayatını çok değiştirir, insana ben eskiden patates çuvalıymışım dedirtir yaşınız el veriyorsa, kalp ciğer sıkıntınız yoksa başlayın derim...

• ben de kilo alamıyorum
  • Biraz arastirma yapmak yeterli aslinda ama herkes ben biliyorumcu. Yapmaniz gereken tek sey nabiz kontrolu, siz yuruyerek nabiz yukseltemezsiniz, nabizi yukselteceksiniz ki vucut yag yaksin...

• İnsan vücudu 2+2 prensibine gore çalışmıyor. Günlük alınması gereken 2000cal saçmalığın daniskası. Hangi 2000cal?? Yağdan mı alçaksın karbonhidrattan mı proteinden mi?

Vücudun bu besinleri kullanılabilir enerjiye yani şekere çevirmek için kimyasal reaksiyonlara ihtiyacı vardır. Bunun için daha once yediğin besinlerden elde edilen enerjiye vitaminlere ve vucuttaki faydalı bakterilere ihtiyacı var.

Karbonhidrat çok hızlı şekere doner ve kana karışır. Eğer bu şeker fazlaysa yani bir anda yuklenirse vucud insilun salgılar ve hoop hepsi yağ olur.

Protein en temel besindir. Kesinlikle günlük olarak alınması gerekir. Enerji üretmek yerine vücut için yapıtaşıdır. Kas uretimi için gereklidir. Spor sonrası vücutta yeterince bulunmazsa komşu kasları parçalayarak protein elde etmeye çalışır çok risklidir.

Yağ enerjimizin çok büyük kısmını elde etmemiz gereken besindir. Ama bu yağ kaliteli olmalıdır. Trans yağ kızdırılmış yani ısıtılmış ay çiçek yağı olmamalı. Tereyağ ve zeytinyağı ağırlıklı beslenilmeli. Hayvansal yağlar yani yağlı ette diğer bir tercih. Gelelim yağı. Vücutta sindirimine. Çoook zor bir sindirim sureci vardır. Bağırsakta gerçekleşir ve o kadar uzun surer ki vücuta yavaş yavaş şeker verir. Yani çok aşırı yuklenmedikçe aşırı şeker verilmez. İnsilun salgılamadan bu şeker harcanır. Ancak bu besin için sıkıntı çok iyi bir bağırsak durumana sahip olmak gerekir. Bol bol mayalı besinler, yeşillik vs tüketilmeli.

Sonra vücut nasıl enerji harcar.

En temel tuketim vücut sıcaklığını sabit tutmak için olandır. Soğuk kanlı canlılar aylarca aç kalabilir çunku ısı enerjisi evrendeki en dandik enerjidir her enerji atık olarak ısı enerjisine donuşur.

Hesapta çok basittir. Birim kutle başına 1 derece için ne kadarlık bir enerji lazım ve yüzey alanı nedir. Bu sebeple aşırı kilolu insanlar once çom hızlı kilo verirken ideal kiloya 3-4kg kalınca kilo verme yavaşlar.

İkinci enerji tuketimi kaslarda olur. Çok kas çok enerji demek. Spor yaptıktan sonra kas en yakındaki yağı parçalamaya çalışır. Özellikle ısındığında enerji ihtiyacı zirve yapar ve spordan sonrada bu talep devam eder. Spordan sonraki gun değil sonraki gun ağrılar coşar.

Özetle spora devam:) protein ye az karbonhidrat tüket. Sıfıra yakın şeker tüket.

• 35 dakika koşu bandında oyalanmana gerek yok. HIT i bir araştır. Üstelik 20 dakika civarı yapman yeterli.
  • cevaplar için herkese teşekkür ederim, yazılanların bir çoğu kafama yattı, uygulamaya çalışacağım
  • Tüm güne yayarak 4 litre su içiyorum çayı şekersiz içiyorum yemeği ekmeksiz şekilde yiyorum çoğu zaman tıka basa ! kendime sabahları kahvaltıdan sonra 2-3 çay kaşığı Nutella bonusu verdiğim halde 2 ayda 10 kilo verdim spor yaptığım sayılmaz işe yürüyerek gidip geliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 21 Mayıs 2017; 14:36:27 >
  • Kilit nokta aç uyumak bol su içmek sağlıklı beslenmek

• Aynen. Hiç spor yapmadan sadece beslenme ile kilo vermek gayet mümkün.

Dediğim yanlış anlaşılmasın tüm gün evde ye iç yat olarak söz etmiyorum. Günlük rutinden söz ediyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzmeye başla sonra gel konu aç. 1 senede 20 kilo garanti. En az 10 arkadaşımda denendi onaylandı. Hem de saf gibi olduğun yerde hayatından zaman çalman gerekmiyor.

• kel_bakkal K kullanıcısına yanıt
    intermittent fasting türkler için çokmu zor ?
    yapma hocam gözünü seveyim yılın 1 ayı fırıncılarımızdan,maden işçilerimize kadar oruç tutan milletiz biz
    he benim için biraz zor o ayrı konu
  • 35 dakikada 200 kaloriyi beğenmiyorsun ben o kaloriyi 45-50 dakikada yakıyorum günde de 2 saat yürüyorum toplamda

• iso227 kullanıcısına yanıt
    Okadar aç kal gözü döner bizim milletin ondan sonra ilk bulduğu genelde abur cubur sağlıksız şeyler olur o yüzden dedim o yüzden insülünün sürekli sabit kalması taraftarıyım gözün dönmez tatlı istemezsin :)

• 5km sa hizla yurumekle kalori yakilmaz zaten. dogru duzgun ter bile atmazsin. belki kilolusundur yapabileceginin en iyisi budur bilemiyorum ama yine de yavas yavas tempo arttirman lazim. arada kosmaya basla sonra 5km saate alip dinlen vs. sinirlarin nereye kadar izin veriyorsa

• Mobil app ta fatsecret diye bi program var. A dan z ye herşeyin kalorisini hesaplayarak yiyorum..

Bana günlük 2000 kalori almam gerektiğini belirtti program. Ben 1500 kalori limiti koydum ve üzerini kesinlikle görmedim.

Ekstra hiçbirşey yapmadım spor vs..

Sonuç 70 gün önce 85 kg dum şu an 75..

• (220-YAŞIN) x 0.6 = kaç ise bu nabız bandında koşu bandında/eliptik bisiklette/kondisyon bisikletinde EN AZ 60 DAKİKA spor yapmadığın sürece yaptığın sporun kilo vermene yardım etmesini ASLA bekleme. İlk iki hafta öleceğini zannedebilirsin bu tempoda sonra alışınca -tabi bu iki hafta sürekli kendini tempoyu korumaya zorladığını kabul ediyorum- 60 dakikayı rahatça geçtiğini farkedeceksin

• Harbiden ya eskiden ne güzel yediklerimize dikkat eder verirdik.Kıbrısa geldik okumaya alkolden 10 kilo almışım ne 6 pack kaldı ne kas kaldı
    1.85 boy 80 kilo oldum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.