Şimdi Ara

kahve insanı daha halsiz yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 aydır kahve içmeyi bırakmıştım. Sabahları gayet dinç bir şekilde kalkıyordum. Gün içinde kafein alma ihtiyacı duymuyordum. Daha sonra 1 haftadır tekrar içmeye başladım. O sabahları baş ağrıması ve yorgunluk tekrar başladı. Kahve içmeden ayılamıyorum ve baş ağrım gitmiyor.

Yani "kahve içmeden ayıkamıyorum" tripleri tamamen kahvenin yarattığı sonuç. sigara gibi kendisine bağımlı yapıyor. ancak içince kendine geliyorsun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kahve İçtikten Sonra Halsizlik

Kahve, dünya çapında yaygın olarak tüketilen bir içecektir ancak bazı kişiler kahve içtikten sonra halsizlik hissedebilirler. Bu halsizliğin birkaç olası nedeni vardır:

• Kafein Alımı: Kahve, uyarıcı bir madde olan kafein içerir. Kafein, başlangıçta uyanıklık ve enerji seviyesini artırabilir. Ancak, aşırı kafein alımı, vücudunuzu aşırı uyarabilir ve následinde yorgunluk ve halsizliğe neden olabilir.

• Kahve İçtikten Sonra Dehidrasyon: Kahve, idrar söktürücü bir etkiye sahiptir, yani vücudunuzun su kaybetmesine neden olabilir. Yeterli sıvı tüketmezseniz, dehidrasyon yaşayabilir ve bunun sonucunda halsizlik ve yorgunluk hissedebilirsiniz.

• Kan Şekeri Düşüklüğü: Kahve içtikten sonra, kan şekeri seviyeleriniz geçici olarak yükselebilir. Ancak, bu yükselme ardından bir düşüş yaşanabilir. Kan şekeri seviyeleriniz çok düşerse, halsizlik, baş dönmesi ve hatta bayılma gibi semptomlar yaşayabilirsiniz.

Kahve Halsizlik Yapar mı?

Bazı kişiler kahve içtikten sonra halsizlik yaşarken, diğerleri böyle bir sorun yaşamazlar. Kahvenin neden bazılarında halsizliğe neden olduğu tam olarak bilinmemekle birlikte, yukarıda belirtilen faktörlerin rol oynadığı düşünülmektedir.

Kahve Sonrası Halsizlikle Nasıl Başa Çıkılır?

Kahve içtikten sonra halsizlik hissediyorsanız, aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:

• Yavaş Yavaş Kafein Alımı: Günlük kafein alımınızı kademeli olarak artırın. Bu, vücudunuza kafeinle başa çıkması için zaman verecektir.
    • Yeterli Sıvı Tüketin: Kahve içerken bol su için. Bu, dehidrasyonu önlemeye yardımcı olacaktır.
    • Kan Şekeri Seviyenizi Dengeleyin: Kahve ile birlikte karbonhidrat içeren bir şeyler yiyin. Bu, kan şekeri seviyelerinizin dengede kalmasına yardımcı olacaktır.
    • Doktorunuza Danışın: Eğer kahve içtikten sonra şiddetli veya kalıcı halsizlik yaşıyorsanız, doktorunuza danışın. Altta yatan bir tıbbi durumun olup olmadığını belirlemek için testler yapabilirler.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam sende migren olmasın. Kafein migreni tetikler ve migren adamı fena halde halsizleştirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün uyarıcı maddeler bu kafein olabilir kokain,amfetamin olabilir kullandığın sürece sani canlandırır,hızlandırır
    son vucüdun buna tolerans geliştirir ve bıraktığın zaman eskisinden daha kötü bir duruma düşersin

düzelmek istiyorsan tamamen bırakıp bekleyeceksin bir süre sonra dopamin sistemin eski haline dönecek
  • Aşırı kafein zaten yorgunluk yapar ama ne kadar aşırı içiyorsun,günde kaç bardak?

• Geç bu işleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Myhunter

Aşırı kafein zaten yorgunluk yapar ama ne kadar aşırı içiyorsun,günde kaç bardak?
    günde 2 kupa
  • Yok öyle birşey daha demin k

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİGARA SİZİ RAHATLATIYOR MU?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kafein reseptörleri tıkayıp uykunun gelmesini geciktiriyor. Etkisi geçince biriken melatonin bir anda salgılanır ve normalden daha yorgun hissettirir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sözleşmeyiokudum

günde 2 kupa

Günde 2 kupa çok değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Kafein reseptörleri tıkayıp uykunun gelmesini geciktiriyor. Etkisi geçince biriken melatonin bir anda salgılanır ve normalden daha yorgun hissettirir.
    reseptörleri tıkayıp
  • kahve anlık iyi hissettirip sonra kötü hissettiriyor. ama şekere göre daha masum.

şekerde anlık iyi hissettirip sonra bir aptala dönüştürür seni.

kahve iç sorun yok ama ardından kahvenin birkaç katı su da iç.

eğer ideal kiloda olmazsan, aşırı stres yoğunluğa maruz kalırsan, rafine gıdaya yüklenirsen,8saat deliksiz uyumazsan ve spor yapmazsan istersen günde 5 kupa iç kendine gelemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ictigine de bağlı 3u1 arada gibi zehir zıkkım seyler icmemek lazim kimyasal olarak degistirilmis kahve demeye bin sahit seyler

Dun 3u1aradanin white mocha versiyonu cikmis kantinde gordum canim da cekiyordu aldim rezil igrenc bir sey bunlar icene kadar sicak çikolatai sutu 1000 kere tercih ederim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bıraktığın içindir kafeini birden kestin sonra hızla aldın
    Baş ağrısının sebebi farklı bişiydir , Ağrı kesici ilaçların çoğunda kafein vardır

Sabahları içilen kahve tüm vücudu uyarıyor , bağırsak dahil
    Kahveyi akşam iç aynı etki olmaz

• kahve çok içince gece rahat uyuyamıyorum. o yüzden kahve çok içtiğim günün ertesi günü yorgun uyanıyorum.
    ama kahve, özellikle de şekersiz ve sütsüz kahve uykuyu müthiş açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gate100

reseptörleri tıkayıp

Alıntıları Göster
    Evet, gülünç olan nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Evet, gülünç olan nedir?

Alıntıları Göster
    ciddi soruyor musun?
    eğer soruyorsan ciddi fizyolojik bir konuda sallıyarak bilgi kirliliği yapıyorsun
  • quote:

ciddi soruyor musun?
    eğer soruyorsan ciddi fizyolojik bir konuda sallıyarak bilgi kirliliği yapıyorsun

Alıntıları Göster
    Yanlış biliyor olabilirim. Doğrusunu söyler misiniz?

Düzenleme:

Bu kişi bilmediği halde ukalalık yapıyor. En azından okuyanlar için kaynağı vereyim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 16 Aralık 2018; 22:22:57 >

• quote:

reseptörleri tıkayıp

Alıntıları Göster
    Daha kahvenizin ilk yudumunu aldığınızda duyularınız daha kafein sisteminize girmeden kafeine tepki verir. 10 dakika sonra, kafein kan dolaşımınıza girdiğinde kalbiniz hızlanır ve kan basıncınız artar. 20 dakika sonra, kafein yorgunluk hissetmenize neden olan reseptörlerinizi bloke eder; bu sayede de daha enerjik ve atik olursunuz. Yarım saat sonra daha fazla adrenalin üretmeye başlarsınız ve görüşünüz netleşir. 40 dakika sonra, serotonin seviyenizin yükselmesiyle kendiniz daha iyi hissetmeye başlarsınız. 4 saat sonra, vücudunuz yağları parçalamaya başlar ve sindirim hızınız artar. 12 saat sonra, kafein vücudunuzu terk eder ve etkileri de bununla birlikte sona erer.

• Gün içinde midemi yakıyor :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.