Şimdi Ara

Kahve Demleme İçin *HAP* Bilgiler (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
162
Favori
29.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boxx B kullanıcısına yanıt
    takipteyim... aslında tadımlık numuneler gönderilebilir en azından şiparişlerle birlikte olabir
  • Elinize sağlık, büyük emek verilerek yazdığınız her kelimesinden belli.
    Teşekkürler.
  • @boxx
    İndirim kuponu malesef tanımlı değil.
  • Merhabalar,

    İnternetten yeni kavrulmuş çekirdeği evde çekip french Press ile yapıyorum. Ben gayet memnunum ama arkadaşım dışarıda yapılan kahveyi daha koyu olduğu için evde yaptığımızı beğenmiyor. Demleme şeklinden mi kaynaklanıyor? Fazla çekirdek kullanmam bir işe yaramıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ikinci el, kutusunda kullanılmamış delonghi icm2.b buldum 60tl ye.

    alırken neleri kontrol etmeliyim?

    Kahve Demleme İçin *HAP* Bilgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crazyofc1 kullanıcısına yanıt
    Demlenmeye süresini bir kaç dakika uzun tutun

    suyu koyduktan sonra kaşıkla hafifçe karıştırmayı deneyin bir de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyofc1

    Merhabalar,

    İnternetten yeni kavrulmuş çekirdeği evde çekip french Press ile yapıyorum. Ben gayet memnunum ama arkadaşım dışarıda yapılan kahveyi daha koyu olduğu için evde yaptığımızı beğenmiyor. Demleme şeklinden mi kaynaklanıyor? Fazla çekirdek kullanmam bir işe yaramıyor.

    Üçüncü dalga kahvecilerde kullanılan kahveler genellikle espressoya uygun şekilde yani koyu kavrum kahvelerdir. Bunda amaç biraz da kahveleri uzun süre kullanıp bayatlığını gizlemektir. Dolayısıyla demleme sonuçları hep koyu ve acımsı sonuçlanır. Haliyle aroma kaybı da fazlasıyla yaşanır.

    Kahve alışkanlığı fazla olmayan insanlar ise filtre kahveleri (f.p., hario, filtre makineleri, chemex, aeropress vs.) Türk kahvesi ile kıyaslarlar, ancak, aroma dengesine, tad notalarına çok dikkat ve önem vermezler.

    Siz bu kişileri biraz da eğitmelisiniz, kahvenin acılığına değil, aromasına dikkat etmesini isteyin, benim yazdığım KAHVE NASIL İÇİLİR başlığını okuyun mesela.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 19 Mart 2017; 0:29:50 >




  • Türk kahvesi, paslanmaz çelik veya içi kalaylanmış(çok önemli yoksa zehirlenebilirsiniz!) bakır cezve, tereyağı veya süt isteğe göre, 2 dolu dolu çay kaşığı türk kahvesi(taze çeken yerler var bakın mehmet efendi), 1 fincan su, doldurun içine pişsin. Çok fazla fokur fokur kaynamasın, alın fincana doldurun, ohh. Afiyet olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Türk kahvesi, paslanmaz çelik veya içi kalaylanmış(çok önemli yoksa zehirlenebilirsiniz!) bakır cezve, tereyağı veya süt isteğe göre, 2 dolu dolu çay kaşığı türk kahvesi(taze çeken yerler var bakın mehmet efendi), 1 fincan su, doldurun içine pişsin. Çok fazla fokur fokur kaynamasın, alın fincana doldurun, ohh. Afiyet olsun.

    Tereyağ ve süt ölçülerinide verebilirmisiniz?

    İkisini aynı anda mı kullanıyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hs37 -- 19 Mart 2017; 22:9:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hs37


    quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Türk kahvesi, paslanmaz çelik veya içi kalaylanmış(çok önemli yoksa zehirlenebilirsiniz!) bakır cezve, tereyağı veya süt isteğe göre, 2 dolu dolu çay kaşığı türk kahvesi(taze çeken yerler var bakın mehmet efendi), 1 fincan su, doldurun içine pişsin. Çok fazla fokur fokur kaynamasın, alın fincana doldurun, ohh. Afiyet olsun.

    Tereyağ ve süt ölçülerinide verebilirmisiniz?

    İkisini aynı anda mı kullanıyoruz?

    Valla hacı ben tereyağını 1 çay kaşığı koyuyordum. Yumuşatıyor güzel oluyor hem de tereyağı enerji verir. Hepsini süt de koyabilirsin öyle de güzel.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hs37


    quote:

    Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

    Türk kahvesi, paslanmaz çelik veya içi kalaylanmış(çok önemli yoksa zehirlenebilirsiniz!) bakır cezve, tereyağı veya süt isteğe göre, 2 dolu dolu çay kaşığı türk kahvesi(taze çeken yerler var bakın mehmet efendi), 1 fincan su, doldurun içine pişsin. Çok fazla fokur fokur kaynamasın, alın fincana doldurun, ohh. Afiyet olsun.

    Tereyağ ve süt ölçülerinide verebilirmisiniz?

    İkisini aynı anda mı kullanıyoruz?

    ha bir de kısık ateşte pişince güzel oluyor.
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    ben de öyle düşünmüştüm, bir de bilene sorayım dedim.
  • Tam aradığım gibi bir konu, kendi emeğinizle yazdığınız her halinden belli. Elinize sağlık.

    İş yerinde kaliteli kahve içemiyorum. Kendime ortalama bir French Press ile filtre kahve alıp kendi kahvemi demleyip içmek istiyorum. Bunun için French Press önerilerinizi not aldım. Kahve için de önerileriniz mevcut. Anladığım kadarıyla kahve alırken French Press ile demleyeceğimi belirtsem yeterli olur sanırım, ona göre kahve verirler değil mi ?

    Gönül Shameless'taki gibi her sabah evde kahve içmek istiyor ama iş yerinde sabah 10 gibi acayip kahve arıyorum. Genç kızların Türk kahvesi önerilerini reddediyorum. 5 gün idare etmesi ve bayatlamaması için ne kadarlık kahve almam gerekir ? Her hafta aynı miktarda alıp tazeyken tüketmek istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • Teşekkürler.

    Öğütülmüş kahve alacksanız mutlaka demleme şeklinizi belirterek alın, çoğu satıcı buna dikkat edecektir, etmiyorsa zaten gitsin limon satsın.
    5 gün idare etmesi için günlük tüketim miktarınıza göre haftalık hesaplayıp alablirsiniz. Bir demlemeyi (kimseye ikram etmiyorsanız ) 8-10 gram olarak düşünebilirsiniz.

    Ancak yine de bu şekilde taze kahve tüketmiş olmayacaksınız. Maalesef kahve çok nazlı bir bitki. Öğüttüğünüz günün sonunda (aslında 15 dk. içinde) bayatlamış olacaktır.
  • Her şey tamamda şu v60 ta akış 2 dakika da takılıp kalıyor.Ne yaptıysam çözemedim
  • belki bir gün kullanıcısına yanıt
    akış en fazla 2 dakika mı sürüyor?
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Tabi 2 dakika coopp karafın içinde.Comandanteye geçtik öğütücü değiştirdim hario kullanırken ideal sürelerde idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: belki bir gün

    Tabi 2 dakika coopp karafın içinde.Comandanteye geçtik öğütücü değiştirdim hario kullanırken ideal sürelerde idi.

    suyu tek seferde mi döküyorsunuz?
  • Tornado of Souls kullanıcısına yanıt
    Yok hocam hario çakması çinden aldığım kettle var.Onla ön demleme süresi 30 saniye.18 gram kahve 300 gram su olacak şekilde ayarlıyorum.Dökme işlemini de kağıda değdirmeden saat yönünde yapıyorum.100 grama ulaştım biraz bekliyorum.Sonra yine.Yine öğütüm ile alakalı bir sorun.Hiç toz bırakmıyor.Homojen bir şekilde öğütüyor.Hangi boyutta olursa olsun.Kahve boyutundan emin olamıyorum V60 ta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: belki bir gün

    Yok hocam hario çakması çinden aldığım kettle var.Onla ön demleme süresi 30 saniye.18 gram kahve 300 gram su olacak şekilde ayarlıyorum.Dökme işlemini de kağıda değdirmeden saat yönünde yapıyorum.100 grama ulaştım biraz bekliyorum.Sonra yine.Yine öğütüm ile alakalı bir sorun.Hiç toz bırakmıyor.Homojen bir şekilde öğütüyor.Hangi boyutta olursa olsun.Kahve boyutundan emin olamıyorum V60 ta.

    Harioda demleme gereğinden kısa sürüyorsa iki sorun olabilir. Ya kahve bayattır, ya da öğütme derecesi kalındır.

    Ben geçenlerde arka arkaya iki hario demlemiştim. Birincisi bayat kahveyle idi, dediğiniz gibi su şakır şakır aktı gitti, ne bir blooming ne bişey. Sonra KG79 haznesini boşaltıp kendi kavurduğum taze kahveyi öğüttüm. Mükemmele yakın blooming ve güzel bir demleme çıktı. Öğütme dereceleri aynıydı. Yani tazelik de önemli faktör.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.