Şimdi Ara

Kahve Demleme İçin *HAP* Bilgiler (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
162
Favori
29.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • StillB0rN S kullanıcısına yanıt
    tombul yada düz farkedermi acaba ustadım bu urunlerde?
  • cagataybas kullanıcısına yanıt
    Tombul olanın haznesi koku yapıyor.En iyisi düz olan.Yalnız büyük boy yani süper olacak.Küçükler sadece türk kahvesi için.Aldığınızda içinin temizlenmesi ve demir kokusunun gitmesi için, bir avuç kaya tuzu öğütebilirsiniz.
  • Marley coffee'yi ucuza bulan veya yurtdışından getirtebilen var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataybas

    selamlar. kahve kosesi yaptıgınız dolabı nerden aldınız acaba ustadım. Bilgi verirseniz cok sevinirim. Hosuma gitti dizaynı...

    Ben IKEA'dan almıştım. Ben de kurulu olarak orada görünce, zaten fazla da seçenek yok hiç bir yerde, almaya karar verdim.
    Uzun süredir keyifle kullanıyorum, onun başına geçip kahve demlemek, tüm işlerimi orada halletmek çok farklı bir keyif oluyor gerçekten.

    Özellikle kahve tozları ve kuru çöpler için kurmadan önce köşesine yuvarlak delik açıp altına çöp koymak süper bir fikir oldu.
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    fiyatı neydi ustadım hatırlıyor musunuz birde ikea web sitesinde hangi kategoridedir acaba? Bilgisayar masası degil anladıgım kadarı ile :)


    edit : tamam buldum :)

    http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/oturma-odalari/vitrin-ve-konsollar/80302287/brusali-vitrin.aspx



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagataybas -- 19 Ekim 2016; 10:24:22 >
  • Benden önce bulmuşsunuz :). Ana metne de ekledim sağolun.
    Alacaksanız eğer, hani bu pazarlarda milyoncularda satılan kalın naylonlar vardır 3mm civarındaki en kalın olandan alıp çalışma yüzeyine uygun keserek üzerine yerleştirin.
    Hem temizlemesi kolaylaşıyor hem de açık renkli ahşap yüzeyin zaman içinde kirlenmeden temiz durmasını sağlıyor.

    Yalnız naylon yüzey üzerine de sıcak bardak filan koymamak gerekiyor, yoksa yuvrarlak yuvarlak iz yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nokmen -- 19 Ekim 2016; 10:46:28 >
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    çok teşekkurler bilgilendirme için. almayı dusunuyorum. dediginiz gibi uzerine birşeyler sermek en mantıklısı. bende kahve köşesi yaptıgımda paylaşım yaparım burdan resimleri kısmetse...
  • Benimde kahvelerim geldi kafeingodan aeropress ile yapiyorum ben

    Fakat ben kahveleri cok aci sert buldum bu kahveleri yumusatma kolay icim yapma islemini en iyi nasil gerceklestiririm
  • Koyu kavrum kahveler daha sert içimlidir.
    Demleme yöntemlerinde de espresso, moka pot ve biraz da aeropress daha keskin bir içim sağlar. Americano olarak içmek isterseniz demleme sonrası sıcak su ekleyebilirsiniz.

    Ancak kıvamlı ve sert kahve sevmiyorsanız french press ve hario size daha uygun olabilir. Bir de koyu kavrum yerine full city-orta kavrulmuş kahve tercih edin ve demleme sürelerini arzunuza göre ayarlayın.
    Elinizde koyu kavrum kahve bulunuyorsa orta kavrulmuş alıp karıştırarak harman yapabilirsiniz.
  • makina alacaklara tavsiyedir.


    quote:

    Biçok kişi fiyatından dolayı bu kahve makinasını almayacaktır biliyorum ama fiyat piyasanın(yurtdışı dahil) çok altına geldiği için aldım. Dün gece bu üründe indirim yoktu ancak bugün indirime girmiş.(World card in 50 tl lik puan indirimi ile birlikte çok daha uyguna gelmekte) Ürünü kesinlikle tavsiye ederim

    http://www.hepsiburada.com/delonghi-esam-2600-full-otomatik-kahve-makinesi-p-MTDELESAM2600?magaza=Hepsiburada 977.42 tl + (alişverişi 1000 tl ye tamamladığınız taktirde yapıkredi cüzdan dan 100 tl, diğer bankaların world kartlarına 50 tl puan da hediye)




  • Emeğinize sağlık hocam, çok güzel bir konu olmuş.
  • zevkle okudum yararlı konu
  • bu kahve makinaları tam olarak ne işe yarıyor kahveyi nescafe olarak bilen birisiyim sadece zamandanmı tasarruf ediyoruz nescafeyi içine koy o hazırlasın tarzımı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Desert Rat

    bu kahve makinaları tam olarak ne işe yarıyor kahveyi nescafe olarak bilen birisiyim sadece zamandanmı tasarruf ediyoruz nescafeyi içine koy o hazırlasın tarzımı ?

    Yazımın ilk kısımlarında nescafe ile ilgili yazdığım gibi, nescafe kahve değil kahve hazırlamayı kolaylaştırmak için hazırlanmış eriyebilen granüllerdir. Normalde kahve çekirdeği suda erimez, demlenir ve telvesi atılır.
    Tıpkı hazır çorba yapmak gibi düşünün. Kaynar suya atıp karıştırarak çorba hazırlanabiliyor ama ne kadar çorba?

    Filtre kahve makineleri su sıcaklığını, süreyi, demlemeyi otomatik yapar, uzun süre sıcak tutar ve içime hazır tutar. Size içtikten sonra kullanılan kahveyi atmak kalır.
    Demleme şekli çay makinelerine çok benzer esasında.




  • nokmen kullanıcısına yanıt
    http://www.hepsiburada.com/braun-kf47-aromaster-classic-filtre-kahve-makinasi-beyaz-pm-mtbraunkf47 anladım elimde şuan bu makinadan var,mesela starbucksdan paket filtre kahve alıp bunda hazırlayabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Desert Rat

    http://www.hepsiburada.com/braun-kf47-aromaster-classic-filtre-kahve-makinasi-beyaz-pm-mtbraunkf47 anladım elimde şuan bu makinadan var,mesela starbucksdan paket filtre kahve alıp bunda hazırlayabilirmiyim

    En uygunu çekirdek alıp öğüterek kullanmanız olur çünkü öğütülen kahvenin aromatik yağları ilk 15 dakikada uçtuğu için tam bir kahve keyfi alamazsınız.
    Öğütücü yoksa azar azar öğüttürerek almanızı tavsiye ederim. Bir de sanırım makineniz kağıt filtre ile kullanılıyor yorumlardan anladığım kadarıyla.




  • nokmen kullanıcısına yanıt
    sanırım öyleymiş :) sipariş verdim henüz elime ulaşmadı kağıt filtrenin farkı ne diye sormak istemiyorum ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle merhabalar,
    Bu başlıkta forumun kahveye olan ilgisi dikkatimi çekti ve sizlerin 3. nesil kahveyi daha rahat deneyimleyebilmeniz adına online satış yaptığım sitede %30'luk bir indirim kupon oluşturdum. Bu kupon yardımıyla sitedeki bütün kahvelerde %30'luk bir inidirim alabilirsiniz.
    www.boxxcoffee.com
    kupon: "donanim"

    Merak edenler için faaliyetlerimizi biraz anlatayım. Boxx Coffee Roasters Co. olarak çeşitli üreticileriden ve çiftliklerden hasat zamanı sonrasında numune talep ediyoruz. Gelen numuneleri ufak bir kavurucuda kavurup tadım yapıyoruz ve potansiyel gördüğümüz kahvelerden sipariş oluşturup ürün haline getiriyoruz.
    Maslak oto sanayide olan atolyemizde barista eğitimleri, workshoplar veya dışarıya coffee catering için çıkıyoruz.
    Vaktimizin geri kalan zamanlarında SCA event cordinator görevi de biz de olduğundan (Speciality Coffee Assocation) barista, kavurma, demleme, latte art, ... gibi yarışmaların organizasyonları ile uğraşıyoruz.

    Kendimizi kahve misyoneri olarak görüyoruz ve konu ile iligli bütün sorularınızı coffee@boxxcoffee.com'a iletebilirsiniz.




  • Boxx B kullanıcısına yanıt
    Ben mağazaya geleyim bu indirimi yapın, nasıl olur? Lavazza çekirdeği almaktan bıktım. Kahveniz güzelse daimi aboneniz olurum. Marley coffee kalitesinde veya en kötü lavazza filtre kahve ayarında hafif kakao, çikolata tatlarında taze kahve arıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • false6 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Kavurmahanemize gelen herkese ücretsiz tadım yapıyoruz; bu sayede beğendiniz kahve profilini bulabiliriz. Siz de emin olmadan bir ürün almamış olursunuz. Tabi ki kapımıza kadar gelen bir kahvesevere hayır, indirimimiz geçerli değildir demeyeceğiz.

    İlgilenenler için Maslak Atatürk Oto Sanayi 2. Kısım No: 469
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.