Şimdi Ara

Kafam karışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

17 yaşında 1.71 boyundayım. Günlük spor için başlayacağım. Normalde tek başıma aktivite yapmayı hiç sevmem fakat birkaç bisiklet turlarıyla karşılaşınca ileride güzel bir etkinlik olabileceğini düşünerek araştırmaya başladım. Seçeceğim bisiklet, ekipmanlar, kullanımından önce gerçekten istiyor muyum onu öğrenmek istiyorum.

Muhtemelen başlangıç için ilçemde süreceğim fakat güvenim yok. Yolda kendimi nasıl güvene alacağım, hevesim bitecek mi, ilçe dışına çıkmaya nasıl cesaret ederim hiç bilmiyorum. (Ankaranın çok fazla gelişmemiş fakat aradığım çoğu şeyi bulabileceğim küçük bir ilçedeyim.)

Bisiklet seçimi olarak buradaki çoğu yolun yokuşlardan oluştuğunu göz önüne alarak seçeceğim fakat hiçbir bilgim yok bu konuda. Bir de jant seçimi hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Ailemin desteğiyle haziranın sonlarında alacağım.

• Diğer bisiklet kullanıcıları da yardımcı olacaktır mutlaka ama bir kaç şey yazmak istedim. Öncelikle amaçlarını tam olarak belirlemelisin ve ne tarz bir bisikletin uygun olacağını tespit etmelisin. Aile desteği ile alacağın için temiz bir 2.el mtb alabilirsin başlangıç için. 2.el ile uğraşmak istemezsen Decathlon da 635 TL gibi fiyatlarla MTB ler gördüm onlarda uygun olabilir. Uygun bir kadro boyu seçmen gerekiyor ve bisiklet karşılaştırmalarını ve tavsiyelerini mutlaka incele, acele etmeden seçimini yap. Kask, eldiven, ışıldak, far gibi ekipmanlar güvenlik ve görülebilirlik için gereklidir.

Öncelik acemiliğini atmak olmalı. Bisikleti trafikte sürmek deneyim ve dikkat gerektirir. Trafik kurallarına riayet etmeli ve diğer araçların seni önemsemeyeceğini unutmamalısın. Küçük bir ilçede olman belki avantaj; benim gibi İstanbul gibi koca bir şehirde her türlü tehlikenin olduğu bir yerde bisiklet sürmek daha büyük dikkat gerektirir. Şunu unutma; önceliği hep diğer araçlara ver, acele etme. Güvenliği elden bırakma ve dikkatli ol. Yoldaki araçlara, insanlara, mazgallara, çukurlara mıcırlara dikkat et. Gerektiğinde durup bekle, acele etme. Zamanla alıştıkça trafiği kavradıkça kendine güvenin artar. Bölgendeki bisiklet gurupları ile iletişime geç. Zamanla arkadaş edinip bilgi paylaşıp turlara katılabilirsin. Bisiklet korkulacak bir araç değildir; doğru kullanırsan sıkıntı yaşamazsın

• braveyours kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun için teşekkür ederim.
    Mtb bisiklet olarak ne almalıyım fark eder mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaoTunHan

ş.içi kullanım için boyunuza uygun kadro boyu olan, v-fren li, düz maşalı 26" lik bir bisiklet yeterli olur. Saydığım ekstralar ayrıca para demektir ve bence gereksizdir. Alabilme imkanınız var ise Sora / Claris vites sistemi ile başlayın ama bu sistemliler biraz daha pahalı Salcano, Sodena, Scott, Bianchi vb. markalardan herhangi biri olabilir. Genelde giriş seviyesinde Shimano Tourney veya benzeri Sram lar kullanılıyor. Sıfırlar sanırım 500 TL civarında.

Forumlarda kullanıcı incelemeleri de var bir bakın Umarım gönlünüze göre bir bisiklete kısa zamanda sahip olursunuz
  • Sana tavsiyem disk frenli bisiklet al v fren ile arasında dağlar kadar fark var ben v fren kullanmam disk fren kullandıktan sonra.bisiklete biner miyim vs diye düşünme gerçekten çok eğlenceli, ben her yere bisikletle giderim uzun turlar yaparım tek başıma.bisikletin verdiği hissi başka hiçbir şeyde bulamıyorum.ilk başta bianchi almıştım v frenli 1 sene sonra sattım sedona aldım onu çaldırdım sonra gittim tekrar sedona aldım.fiyatları biraz yüksek ama değer bence.bütçen çok yoksa kron ya da salcano filan alabilirsin güzel modelleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan siz de İstanbul'da yaşamam dışında benim gibisiniz. O yüzden birkaç şey yazmayı gerekli gördüm.

Yaklaşık 8 yıldır hiç bisiklete binmedim ve bir gün kafam esti, can sıkıntısına 8 yıldır kenarda duran mtb'me atlayıp gittim. Farkettiğim ilk şey ne kadar ağır ilerlediğim oldu. Bisikletimin ağır olduğunu biliyordum ama bu durumu hamlığıma verdim, sonuçta hiç bir spor aktivitem yoktu. Daha sonraki günler bir yerlere gidip gelirken bisikletim çalındı ve yeni bir bisiklet arayışına girmek zorunda kaldım. Malum, aile parayı verince genelde bütçe dostu olması gerekiyor. Araştırmalarım sonucu Corelli Jazz V1.1 aldım. Aradaki fark inanılmazdı. Sanırım önceki bisikletim çelik kadroya sahipti ve şimdiki ise alüminyum kadro. Ağırlık açısından oldukça fark var. Yoldaki ufak girinti çıkıntıları artık daha fazla farketsem de, sahip olduğum seriliğe ve hıza oldukça değdiğini düşünüyorum.

Kısacası, kullanacağınız yola bakarak bisiklet seçimi yapın. Yaşadığınız bölgenin yokuşlu olduğundan bahsetmişsiniz, eğer yollar fazla engebeli değilse size sadece maşadan amortisörlü bir bisiklet öneririm, kitlenebilen maşaların bu konuda daha iyi olduğunu söylüyorlar, düşününce mantıklı ama para sorunsa bunu göz ardı etmek gerekebilir. Ekipman konusu ise ayrı bir derya. Şahsen zilimi ve arka lambamı bir milyoncu dediğimiz yerlerden aldım, ön lamba için lastikle el feneri bağlayabileceğimi düşünüp birşey almadım. Diğer ekipmanları ise yavaş yavaş aliexpress'ten alıyorum.

Eğer bisiklet türü konusunda karar veremiyorsanız ve kiralayabileceğiniz bir yer varsa ilk önce kiralayıp türleri denemenizi ve ona göre seçim yapmanızı öneririm.

• Şunları ekleyeyim; Bulunduğunuz yere ve isteklerinize uygun bisiklet seçimi önemlidir. Şehirde mtb dışında tur/şehir ve yol bisikleti de kullanılabilir ve daha mantıklıdır. Bu tür bisikletler daha hafiftir ama daha pahalıdır.

Alüminyum gövdeli bisikletler gerçekten daha hafiftir. Çelik kadrolar ağırdır, 15 kilo civarında oluyorlar sanırım. Şehir kullanıcısının amörtisör ve disk frene ihtiyacı yoktur. Bu kişisel tercihtir. "Alırım kullanırım benim tercihim" denirse alınır kullanılır. Okuduklarımdan öğrendiğim kadarı ile mekanik disk frenler ile yeni tip v-fren arasında tutunma olarak bir fark yok. Islak zemin,çimen, tepelerden inme dağlık ve ormanlık alanlarda en iyi tutunmayı hidrolik disk fren sağlar. Bunlarda ekstra maliyettir; hem alırken bisiklet fiyatı artar, hem de bakım masrafları artar.

Şehir kullanıcısını etkileyecek yol koşulları mazgallar, kaldırımlar, inşaat araçlarından dökülen kum ve mıcır, bozuk yollar vd. dir. Bu tip yol koşullarında amörtisör ve disk çok ihtiyaç değildir. Şayet ormanlık, tepelik, ıslak zemin ve çimde kullanıcak iseniz amörtisör ve disk mantıklıdır. Yine de bu benim kanaatimdir; şehirde gereksizdir; ama parası olanda isterse alır.

Son olarak; ben yol bisikleti kullanıyorum. Daha fazla dikkat ve özen gerektiriyor. İnce lastikli, v-fren li olmasına rağmen (üstelik İstanbul'da yaşıyorum) özenli kullanmaya çalışıyorum. Mtb ve tur/şehir daha rahat kullanılır. Şayet imkânınız var ise tur/şehir bisikleti alın. Daha hafiftir sizi yormaz ve alüminyum kadrodur (6061, 7071 vs.)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kararımı verdim alacağım. Gidip uygun bisikleti aramak kaldı sadece.
    V fren 26" mtb alacağım. Arkadaşımda Btwin var denedim gayet rahat.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: braveyours

quote:

ş.içi kullanım için boyunuza uygun kadro boyu olan, v-fren li, düz maşalı 26" lik bir bisiklet yeterli olur. Saydığım ekstralar ayrıca para demektir ve bence gereksizdir. Alabilme imkanınız var ise Sora / Claris vites sistemi ile başlayın ama bu sistemliler biraz daha pahalı Salcano, Sodena, Scott, Bianchi vb. markalardan herhangi biri olabilir. Genelde giriş seviyesinde Shimano Tourney veya benzeri Sram lar kullanılıyor. Sıfırlar sanırım 500 TL civarında.

Forumlarda kullanıcı incelemeleri de var bir bakın Umarım gönlünüze göre bir bisiklete kısa zamanda sahip olursunuz

Cok yanlis bilgi vermissiniz. Gorunce yazmadan gecemedim. Birincisi sehir ici kullanimda dag bisikleti yani MTB hamalliktir. Kadrosu daha agir ve lastikleri daha kalin oldugu icin ekstra efor sarfetmeye neden olur. Ikincisi de duz masali MTB diye bir sey yok. Dag bisikletlerinin %100'u onden amortisorlu. Ayrica sehir icinde duz masa kullanmak da zulum. Duz masali sehir/tur veya yol bisikleti deseniz ne ala...

Ucuncusu Shimano Sora ve Claris yol bisikleti ekipmanlaridir. Dag bisikletli icin uygun degildir.

Son olarak da Scott, ulasilabilecek bir butcede degil. Yazdiklarinizi tekrar gozden gecirip, duzenlemenizde fayda var. Zira cok yanlis biliyorsunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

quote:

quote:

Cok yanlis bilgi vermissiniz. Gorunce yazmadan gecemedim. Birincisi sehir ici kullanimda dag bisikleti yani MTB hamalliktir. Kadrosu daha agir ve lastikleri daha kalin oldugu icin ekstra efor sarfetmeye neden olur. Ikincisi de duz masali MTB diye bir sey yok. Dag bisikletlerinin %100'u onden amortisorlu. Ayrica sehir icinde duz masa kullanmak da zulum. Duz masali sehir/tur veya yol bisikleti deseniz ne ala...

Ucuncusu Shimano Sora ve Claris yol bisikleti ekipmanlaridir. Dag bisikletli icin uygun degildir.

Son olarak da Scott, ulasilabilecek bir butcede degil. Yazdiklarinizi tekrar gozden gecirip, duzenlemenizde fayda var. Zira cok yanlis biliyorsunuz...

Diğer mesajlarımı okudunuz mu bilemiyorum ama okumadığınızı varsayıyorum

Öncelikle Sora / Claris için haklısınız Uyarınız için teşekkürler. Örnek olması açısından yazmıştım ama Tourney, Altus diye yazmak gerekliymiş. Giriş olarak zaten Tourney yazmışım.

Ama diğer yazdıklarınız konusunda yanlışınız var;

Öncelikle "dag bisikletlerinin %100'u onden amortisorlu demişsiniz, Örneğin Salcano Excel 24 düz maşaıdır ve mtb olarak geçer. 2.el olarak satılığa çıkardığım 26" castello da maşa yine düzdür.

Mtb nin hammallık olduğunu zaten bende belirtmişim "Alüminyum gövdeli bisikletler gerçekten daha hafiftir. Çelik kadrolar ağırdır, 15 kilo civarında oluyorlar sanırım." yazmışım. Okumamışsınız.

"Ayrica sehir icinde duz masa kullanmak da zulum" bu bilgide bence yanlış. Ş.içinde karşılaşacağınız engellere bir göz atmanız gerekir önce; mazgallar,kaldırımlar, bozuk yollar, moloz taşıyan araçlardan veya inşaatlardan yayılan molozlar vs. Dağ,tepe,ormanlık alan olmadıktan sonra amörtisör bence hammallıktır. Ama imkânınız varsa önde çift amartisörlü,hidrolik disk frenli, alüminyum/karbon ve kaliteli bir marka alırsınız. Hatta imkânınız var ise verirsiniz 15-20.000 TL alırsınız bir karbon yol bisikleti kullanırsınız.

Ayrıca bir mesajımda şöyle yazmışım; "Şunları ekleyeyim; Bulunduğunuz yere ve isteklerinize uygun bisiklet seçimi önemlidir. Şehirde mtb dışında tur/şehir ve yol bisikleti de kullanılabilir ve daha mantıklıdır. Bu tür bisikletler daha hafiftir ama daha pahalıdır. " Ayrıca "Mtb ve tur/şehir daha rahat kullanılır. Şayet imkânınız var ise tur/şehir bisikleti alın. Daha hafiftir sizi yormaz ve alüminyum kadrodur (6061, 7071 vs.)"

Mtb önermemin nedeni ucuz olmasından. Yazdığım markalar örnek olması için yazılmıştır. Yoksa market bisikleti denen herhangi bir bisiklette isteyen alır kullanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braveyours -- 27 Mayıs 2017; 2:2:57 >

• Şehirde mtb kullanmak? Eğer yollar kaldırımlar çok düzgün ise mtb kullanmak insanı yorar lastikler kalın ve ağırdır,ama: çoğu yerde yollar çukur bozuk köstebek yuvası gibi delik deşik ayrıca haftada 1 yol yapım tadilat çalışmalar oluyor asfalt mahvediyorlar böyle bir yolda tabiki mtb kullanmak mantıklı..

mtb ağır şehir bisikleti hafif? öyle bir şey yok orta kalitede aynı markanın şehir ile mtb arasında 1kg fark var 14.60kg şehir 15.60kg dağ mtb modeli (Mosso)

Hangi markalar? Salcano-Kron Alan memnun olanda var olmayanda bu nedenle Mosso-Carraro-Sedona-Giant markalarına bakın derim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 27 Mayıs 2017; 10:25:48 >
  • Mtb dag bisikletidir sayet bulundugunuz buyuksehir yollarinin dag yolundan farki yoksa mtb kullanimi normaldir

• Btwin Rockrider 340 iyi midir? Bütçeme uygun geldi.
    Btwin Rockrider 520 olarak da yükseltebilirim fakat biraz daha biriktirmem gerekecek.
  • MaoTunHan M kullanıcısına yanıt
    Ben rockrider 340 ile 8 ay boyunca hiç sıkıntı çekmedim çok iyi birbaşlangıç f/p ürünüdür. Şimdiise carraro sportive 227ye geçtiğim için satıyorum. Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

quote:

quote:

hocam son yazdığınız cümlenin aynısını sizin için söylemek durumundayım "Yazdiklarinizi tekrar gozden gecirip, duzenlemenizde fayda var. Zira cok yanlis biliyorsunuz... "
    öncelikle tabiki sabit maşalı mtbler mevcut örnek olarak fotoğraftaki niner markalı bisiklet mükemmel bir örnek, mükemmel bir bisiklet + sabit maşa,karbon kadroset.Fiyat olarak araştırmadım ama sadece fotoğrafa bakarak +7000 tl olduğunu söyleyebilirim.
    diğer bir örnek ise Fatbike denilen modeller, kendileri dağ bisikleti olup yine sabit maşaya sahip olan modellerdir
    Kafam karışık

Kafam karışık

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.