Şimdi Ara

BİSİKLET ZİNCİR YAĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kron bisikletim var ve uzun zamandır kullanıyorum.Yağım bitmişti ve bisikletçiye gittim bana benim kullandığım yağdan olmadığını ve wd40 vereceğini söyledi.Maalesef yağ hakkında bilgim olmadığı için wd40 sürdüm ama daha sonradan en olduğunu öğrendimBana sıkmam gereken yağı ve şuan ne yapmam gerektiğini söylermisiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selam,

Bisiklet zinciri icin iki tip yag bulunmakta. Bunlar islak ve kuru yag. Islak yag kisin yagmurlu havalarda bisiklet surmek icin kullanilir. Suya karsi direnclidir ve zincirden akmaz. Fakat yazin kullildiginda asiri sekilde toz ve pislik toplar. Kuru yagsa yazin kullanilir ve toz ve pislige daha az tutar. Bu sekilde zinciriniz temiz kalir. Fakat islak yagdan farkli olarak yagmurda veya suya tutulursa zincirden akar.

Bu nedenle yazin ve kisin ayri iki yag kullanilmasi onerilir. Yag surmeden once zinciri mutlaka temizlemeyi unutmayin. Asagida bununla ilgili guzel bir video ekliyorum.

Ek olarak - WD40 vb yaglari zincir yagmak icin kesinlikle kullanmayin. Bisikleti surerken butun ustunuz yag icinde kalir, ayrica zincire devamli toz yapisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TorwaK -- 23 Temmuz 2019; 15:51:40 >

• www.hepsiburada.com
    Zefal Kuru Ortam Zincir Yağı 125 Ml Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/zefal-kuru-ortam-zincir-yagi-125-ml-p-HBV000006HSMV?magaza=Bisikletpro

Bunu sipariş ettim fakat deneme imkanım olmadı henüz.
    WD-40 uçucu/yağ-pas sökücü olduğu için sürekli kullanmak gerekir. Makine yağı ise ince gelir.

• Yağ konusunda deneme yanılma olarak biraz tecrübem var. Bisiklet Scott speedster yarış bisikleti. Üzerinde fabrikasyon kuru yağ ile geldi. Ben onu 2 ay sorunsuz kullandım. Ses sorunu falan yoktu. Sonra kuruya devam edeyim dedim. Bir bisikletçinin tavsiyesi ile würth hhs drylube aldım. Bu kadar saçma bir yağ olamaz. Çok fazla sürsem bile fazla zincir sesi geliyordu. Yanlış uyguladığımı sanmıyorum. Belki zincire zararı yoktu ama o ses çok rahatsız ediciydi. Sıktığım gün daha tam kurumadığı için ses olmuyor ancak sonraki günler olmaması gereken zincir sesi geliyordu. Zincirde çok ufak tefek paslanmalar gördüm ve artık hhs drylube saçmalığına bir son vermem gerektiğine karar verdim. Wd-40 sıktım bir miktar ve 10km sürdüm, iç tarafta gözükmeyen paslanmalar varsa azalsın istedim. Sonrasında balata spreyi ile temizledim ve elimde olan koçtaştan aldığım diall marka makine yağını uyguladım. Zincirde sıfır ses var artık. Duruma göre 150-300km de bir temizleyip yağlıyorum makine yağı ile. Gayet mutluyum, sıçrama falan yapmadı. Elinizde var ise makine yağı ile deneyin. Sıçrama yapmazsa kullanmaya devam edin derim. Yoksa tavsiyem bisiklet için yapılmış bir ıslak yağ almanızdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İyi yağ arayanlara;

1000-1500 km rahat götürüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.