Şimdi Ara

Kadın Kocasıyla Kahvaltı Yapmak Zorunda Mı? Bence Evet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
6.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence zorundadır. İş saati farklılıkları, çalışma, yorgunluk, hastalık vb. gibi durumları dışarda tutuyorum onu diyim.

Kendi görüşümdür ve Twitter'da karşıtlığını görünce sinirlendim ister istemez. Feminist zihniyet yine baş göstermiş. .

Bu arada problem resimdeki kahvaltının basitliği değil.

Bunu da erkek yapsın.

Kadın istediği gibi yatabilir, hiç bir görevi olmayabilir demeye getiren yorum:

Kahvaltı hazırlayan kadına anormal bir şeymiş gibi tepki:

Espri yapan adama anormal tepki:

Bu ne ya? Biz erkekler köle mi olalım?

Edit: Mozaikleme sebebim kişilerin izinsiz paylaşım diye şikayet edebilme ihtimalinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12E5A8814 -- 17 Eylül 2017; 1:29:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maskülizm akımı başladı bu ara bunlara karşı iyi çalışıyorlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scuti

Maskülizm akımı başladı bu ara bunlara karşı iyi çalışıyorlar

Yoo öyle bir akım başlamadı. Tam tersine kadınları ön plana çıkarma çabaları başladı.

• Sosyal medyada bayağı aktifler ve seslerini duyurmaya başladılar ama haklısınız feminizm eşitlik felan istemiyor tamamen pozitif ayrımcılık yapıyor.

• Kadın güzellemesi bir süredir mevcut tabii ki bunlara karşı mra, mgtow, the red pill (film+akım) vs gibi antitezler de ortaya çıktı ve bence görevlerini iyi bir biçimde yapıyorlar.

Konuya geri dönersek moderniteyle birlikte gelen bireyselleşme haliyle kendini aile kavramı üzerinde de gösteriyor ancak bizim gibi geleneksel -aslında buna yanlış modernleşmiş de denebilir- topluluklarda bu iş biraz problemli çünkü bizde yerleşmiş roller var - zamanla eriyip bitecek roller dersek daha doğru olur. O yüzden günümüzde 'çocuğun altını kim alacak'tan tutun da 'kahvaltıyı kim hazırlayacak'a kadar soru tümceleriyle uğraşıyoruz işin kötü yanı istenen bu formal eşitliğin son derece temelsiz olduğu.

Daha çok şey söylenebilir ama konudan sapmayalım.
  • Ay başı gelince kocasından makyaj malzemesi için giyim için para istemesini bilir ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: ProtonStark

Kadın güzellemesi bir süredir mevcut tabii ki bunlara karşı mra, mgtow, the red pill (film+akım) vs gibi antitezler de ortaya çıktı ve bence görevlerini iyi bir biçimde yapıyorlar.

Konuya geri dönersek moderniteyle birlikte gelen bireyselleşme haliyle kendini aile kavramı üzerinde de gösteriyor ancak bizim gibi geleneksel -aslında buna yanlış modernleşmiş de denebilir- topluluklarda bu iş biraz problemli çünkü bizde yerleşmiş roller var - zamanla eriyip bitecek roller dersek daha doğru olur. O yüzden günümüzde 'çocuğun altını kim alacak'tan tutun da 'kahvaltıyı kim hazırlayacak'a kadar soru tümceleriyle uğraşıyoruz işin kötü yanı istenen bu formal eşitliğin son derece temelsiz olduğu.

Daha çok şey söylenebilir ama konudan sapmayalım.

Bu olayın bizim toplumla alakası yok. Çalışmayan kadının evindeki sorumlulukları yerine getirmesi gerek. Her yerde böyledir. Temel yok demişsiniz, eğer işi temele döküyorsak ve bu doğaysa:

-Doğada evlat öldürmeye sık rastlanır, o zaman bu normal mi?

-Doğada ensest var, o zaman bu normal mi?

-Doğada hırsızlık var, o zaman bu normal mi?

Ahlakı zaten tamamen kültür, gelenek, din gibi şeyler belirleyebilir. Ahlakın temeli ancak bunlar ile düzgün olabilir.

Eğer temel olarak somut, doğada gerçekleşen bir şey arıyorsak o iş yukarıdaki örnekleri aka çıkarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12E5A8814 -- 17 Eylül 2017; 1:37:55 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Süt erkekler doluşmuş. Gülüyorum size.

• hala her halta din üzerinden gidenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Survival

Süt erkekler doluşmuş. Gülüyorum size.

Twiti beğenen 2000 kişinin yarısından çoğu süt erkekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-12E5A8814 -- 17 Eylül 2017; 1:43:40 >
  • seviyorsan git konuş
  • Üzülerek söylüyorum ki bunu alçaltıcı bir ifade olarak görme verdiğin cevapla söylediğim şeyin alakası yok çünkü benim yazım herhangi bir tarafı aklama amacı gütmeyip olayın sadece iç dinamiklerini görmek için yazıldı.

Yani şuan söyleyebileceğim tek şey yorumu tekrar okuman keza sen olayı 'doğada olma' göstergesi üzerinden bir meta-etik tartışması haline getirmişsin ama ben hiçbir biçimde ne etiğe, ne meta-etiğe, ne ahlaki temellendirmeye bir atıfta bulundum. Bahsettiğin şeyler kendi içinde tutarlı ama bunların bana cevap olarak gelmesi bilmiyorum ama gerçekten şaşırtıcı.
  • Hocam toplumsal gelenek ve dayanaktan söz etmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ViaEA

quote:

Onların hepsinin amacı aynı.
  • quote:

Hocam toplumsal gelenek ve dayanaktan söz etmişsiniz.

Evet, bizde köklü toplumsal gelenekler var ve bunlar modernleşmede problem çıkarıyor paylaştığın şey de bunun bir yansıması - modernist değilim bu arada yanlış anlaşılmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProtonStark

quote:

Hocam toplumsal gelenek ve dayanaktan söz etmişsiniz.

Evet, bizde köklü toplumsal gelenekler var ve bunlar modernleşmede problem çıkarıyor paylaştığın şey de bunun bir yansıması - modernist değilim bu arada yanlış anlaşılmasın.

Ben sizi modernist olarak düşündüm ondan da yazmıştım. Ama olsakta olmasakta toplum değişiyor bu kabulüm. Kadının rolü de artıyor (geçim için çalışmak zorunda kalma vs.) ama zaten konuda belirttiğim gibi sorun çalışması değil çalışmayıp evde kocası için hiç bir şey yapmadan boş boş oturmasının normal gösterilmesi.

Çevreye zarar verecek, etik dışı bir hareket, huzur bozacak hareket olmadığı sürece herkes istediği geleneğe uysun ya da uymasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fareliköyünamalcısı

quote:

quote:

Ama başarısızlar amaçlarında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fareliköyünamalcısı

quote:

quote:

Ama başarısızlar amaçlarında.

Başarılılar veya başarısızlar onu bilemem ama amaçlarında ilerlemeye çalışıyor bir çoğu.

Konuya gelirsem. Üstte bir arkadaşımızın dediği gibi kadın çalışmıyor ise yapması daha iyi olur. Yapmazsa başka ne kalıyor geriye ki. Kadın çalışıyor ise zorunlu demiyorum kesinlikle. Kimi zaman erkek kendisi hazırlasın, kimi zaman kadın. Kendi aralarında vereceği karar yani.

• Dr4gon44 D kullanıcısına yanıt
    Peygamberimizin çok eşli evlilik yaptığını unutuyorsunuz. Evlilik ile kadına nasıl davranılması gerektiğini yaşamıyla örnek olmuştur.

• Kadın çalışmıyorsa kabul etsin yada etmesin evin tüm görevi ona ait oluyor ve olmalı.

Madem hayat müşterek evin A dan Z ye tüm sorumluluğu çalışmayan kadına ait olmalı.

Hee kadında sizle denk bir çalışma hayatına sahip olur işte ozamanda müştereklik size söker, siz herşeye yardım etmeli kendi kahvaltınızı kendiniz hazırlamalısınız. Eş yemek yapıyorsa sizde sofrayı kurmalı, toplamalısınız v.s. ki adil olsun.

Fakat çalışmayan kadının "ay ben kölemiyim kahvaltı hazırlayayım, kendisi hazırlasın ben uyuyacağım" demesi kadar itici bir mesele yok. Kürekle vurup çöpe atın. İnsanlar eş alıyorlar, damızlık değil.

Tabi Türk ev kızlarının %95 i kendine sponsor aradığı için, çocuğu yaptıktan sonra geçek yüzleri ortaya çıkıveriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 17 Eylül 2017; 2:30:50 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.