Şimdi Ara

Kadın Kocasıyla Kahvaltı Yapmak Zorunda Mı? Bence Evet (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
86
Cevap
0
Favori
6.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Rindaman

İnsan sevdiği için ne yapmaz arkadaş. Keşke istediğim insan ile birlikte olsaydım da 1 hafta yaşasaydım, bu ülkede o raddeye geldim artık.

5000. mesajıma bak yalnızlıktan ölüyorum.

Hayırlısı hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yemin ediyorum ev hanımı olmak kadar iyi bir şey yok,kocası sabahın 6sında kalkıp işe giderken onlar bitaraflarını devirip yatıyorlar.En basitinden uğurlamayıp kahvaltı hazırlamayanlar bile var.Ondan sonra çocukta yoksa değmesin keyfine kocadan para gelsin avm ye git gel,evde otur tv izle hobilerini yerine getir böyle beleş hayat mı var arkadaş.
  • Olaya hukuki yönden cevap verecek olursak çalışmayan eş ev işlerini yapmak zorundadır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modernizmin zırvaları.
  • Evlenmeden önce konuşulması gereken konular bunlar.
    İşin başında kurallar konur sonrasında ise gereken yapılır.
    Aşktı,sevgiydi vs vs artık hikaye oldu bunlar.
    Kimseye hak ettiğinden fazla değer vermeyin üzülürsünüz.
  • Yahu severler evlenirler kadın çalışmaz diyelim

Sabah kalkar kocasına kahvaltı hazırlar iki kelam eder bi mutlulukla eşini işe yollar

Niye böyle efendi efendi geçinmiyorlar da abuk subuk triplere giriyorlar ??

• Arnold_sivasta_Ne_GEZER kullanıcısına yanıt
    Ne deli kadındı be

• Eve para getirmedimi erkeği adam yerine koymazlar fakat yemek yapmak çok koyuyor bazı densiz kadınlara...

• Evlenen iki kişi. 3 ve ötesi neden karışıyor? İkisi arasında sorunu çözer, çözemezse de yine onların meselesi. Bir başkasının ne dediğinin ya da ne düşündüğünün önemi mi var da konuşuluyor?
  • kahvaltıda yanımda olmayacak kadının benim evimde işi ne.

• Bir taraflarını kaldırmayın şunların.
  • İnsan oğlunun 2 ayak üzerinde durup ta (homo erectus) yaşam için koloni, hiyerarşi oluşturmaya başladığından beri oluşan durum şudur;

Erkek koloninin beslenme ihtiyacı için canını riske atar yiyecek için avıyla, diğer kolonilerle savaşır.

Kadın, koloninin devamlılığı için üremeye yardımcı olur, barınma yerinde (mağarada) yaşamı organize eder.

İnsanoğlu gelişti tarım keşfedildi, sonra ticaret ile para keşfedildi ve insanlar bu seferde hayatlarını sürdürebilmek için para kazanmak adına çalışmaya başladı

roller değişti, mücadele edilecek şeyler değişti ama bir şey hiç değişmedi,

Bu görevi hep erkekler üstlendi.

SOnuç olarak kadın, tarihini ve geçmişine bakmadan sadece günümüz dünyasında şartları eşit olarak görüyor diye pozitif ayrımcılık ile eşitlik istemesinden ziyade, çocuk yetiştirme ve mutfak konuları neden kadının görevi diye düşündüğünde bunun on bin yıllık bir geçmişten geldiğini görmeli.

Günümüzde de eğer bir kadın için, annelik görevlerini ihmal etmeden, evdeki sorumluluklarını aksatmadan, çalışabileceği bir iş sektörü var ise çalışabilir, yoksa bir kadın hem iş kadını hem ev hanımı hem de anne olamaz.

Her ay maaaş verip kendi çocuğuma bakıcı tutacaksam o çocuğu yapmanın ne mantığı var?

Akşam eve geldiğimde eşimde çalıştığı için aynı saatte eve giriyor ise, yemek yapacak süre yok ise ve ben dışarıdan yemek söylemek zorunda kalıyorsam evliliğin ne mantığı var?

• quote:

Orijinalden alıntı: Survival

hala her halta din üzerinden gidenler var.

çok sığ ve mantıksız bir yorum

Kuran da kadına çok önem verilmiştir. Ama millet açıp okumayınca bilmiyor. Ortaya da böyle saçma sapan yorumlar çıkıyor
  • Şöyle ki eğer kadın çalışmıyor, evin maddi ihtiyacını eşi karşılıyorsa sabah bir zahmet kalkıp eşini güzel bir kahvaltı ve öpücük ile işe uğurlamalı. Hem kadın hem erkek çalışıyorsa kahvaltı işini erkek de halledebilir, zor bir şey değil.

Ek olarak erkek çok büyük paralar kazanmıyorsa bu devirde hem kadın hem de erkek çalışmalı. Bu şekilde para konusu da problem olmaz evlilikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 18 Eylül 2017; 16:39:39 >
  • 4 yıldır kendi kahvaltımı kendim hazırlayıp yaptığım için beni bağlamayıyor ama zaten evleneceğin insanla bir süre beraber yaşaman lazımki huyunu suyunu öğrenmen gerek.Diğer türlü kinder sürpriz olur.
  • Noktayı ben koyayım yukarı taşırsanız sevinirim bir açıklık getirelim konuya feministler de, erkekler de rahat etsin:

Kahvaltı hazırlamak, ev işleriyle uğraşmak, kadın çalışsın veyahut çalışmasın bir "zorunluluk" değildir ANCAK bu bir nasıl diyelim nazik bir davranış, bir iltifattır erkek için. Çünkü çoğu erkek özellikle yemek konusunda pek bir beceriye sahip değildir kendi elleriyle(örneğin ben) kendini doyurma yetisine sahip değildir.

Erkek genelde eve ekmek getiren kişi olarak bilindiğinden bu ekmeğin masaya konmasını da kadının yapması normal bir davranış gibi. Fakat bu çok genel bir cümle günümüzde kadınlar da çalışıyor tıpkı erkekler gibi onlar da eve yorgun halde geliyorlar.

Sonuç:Zorunluluk olmasa da, erkeklerin yukarı da bahsettiğim alanlarda kadınlar kadar becerikli olmamasından ötürü bu sorumlulukları kadınların üstlenmesi daha etik, BİR ŞARTLA: erkeklerinde mümkün olabildiğince yardım etmesi koşuluyla.

Nokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheDenier -- 18 Eylül 2017; 17:4:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

Kadın çalışmıyorsa kabul etsin yada etmesin evin tüm görevi ona ait oluyor ve olmalı.

Madem hayat müşterek evin A dan Z ye tüm sorumluluğu çalışmayan kadına ait olmalı.

Hee kadında sizle denk bir çalışma hayatına sahip olur işte ozamanda müştereklik size söker, siz herşeye yardım etmeli kendi kahvaltınızı kendiniz hazırlamalısınız. Eş yemek yapıyorsa sizde sofrayı kurmalı, toplamalısınız v.s. ki adil olsun.

Fakat çalışmayan kadının "ay ben kölemiyim kahvaltı hazırlayayım, kendisi hazırlasın ben uyuyacağım" demesi kadar itici bir mesele yok. Kürekle vurup çöpe atın. İnsanlar eş alıyorlar, damızlık değil.

Tabi Türk ev kızlarının %95 i kendine sponsor aradığı için, çocuğu yaptıktan sonra geçek yüzleri ortaya çıkıveriyor.

Sen olayı çözmüşsün zaten. Bu mesajın üstüne diyecek bir şey yok. İtirazı olan kadını tutup atın direk bundan daha ilerisi ne dediğini bilmemektir.

• Tarih boyunca en feminist dönemini yaşiyoruz.son 30 yil desek bile yanliş olmaz.daha 100 yil öncesine kadar oy haklari bile yoktu.
  • Kadın çalışmıyorsa tabii ki hazırlamak zorunda nasıl kadın iş yerine gidip kocasının işlerine yardımcısı olmuyorsa bu karıya bakmak için kocası patron azarı yiyor köpek gibi çalışıyorsa kadın da seve seve hazırlayacak kocasına.
  • Bizim arkadaşlar işe gelirler her sabah bisküvi poğaça soruyorum neden evde kahvaltı yapmıyorsun diye yenge diyor. Bir arkadaşım daha var adamı 8 senedir daha sabah kahvaltısız geldiğini görmedim. Sorduğumda ise ben eğer akşama kadar köpek gibi çalışıp yediriyorsam oda kalkıp bana kahvaltı yapacak dedi. Haklısın dedim. Gerçekten de öyle eğer sen konuşamıyorsan hiç evlenme ezilirsin.

Aslında böyle bir kural var. Mutlu olmak istiyorsan her zaman kendinden aptal (bilgi/para/aile kıdem) bir kız ile evlen.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.