Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
209.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AVEA DAN bana da msj geldi,kaçak diye,ama benim tel faturalı ve garantili.Bu nasıl iş şimdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dartannyan

AVEA DAN bana da msj geldi,kaçak diye,ama benim tel faturalı ve garantili.Bu nasıl iş şimdi.

1 Ekim sonrasında aldıysan, database de kayıtlı değildir.Faturasını alarak bir kayıt ettirme noktasına gidersen,bedavaya kayıt ettirebilirsin.

Saygılarımla,

MERTŞENER
  • turkcellden mesaj gelen varmı arkadaşlar.....
  • arkadaşlar avea kullanıyorsanız 9858 e ımeı numarasını yazıp gönderiyorsunuz. yada 9858 i arayorsunuz sizs sms gönderiyorlar .bana gönderdiler ........seri nolu cihazınız kayıt dışıdır .kayıt işlemleri için faturanızla avea bayiine baş vurunuz kayıtsız cihazlar 13.12.2005 de kapanacaktır dedi. ne olacak şimdi bende fatura yok.
  • Turkcell 'den mesaj gelen kimse yok sanırım... Eh, iteleye ieteleye tarihi 5 aralığa getirdiler.. biraz da turkcell itelerse 10 gün sonra veda ederiz telefona... bu da dünyada bir ilk olur heralde.. 6 ay boyunca şöyle olacak böyle olacak diyip te, bir kayıt imkanı bile vermeden kapatma uygulaması
  • arkdaşlar müşteri hizmetlerini aradık.Herhangibi kapatma yok,türkcell mesajlara daha başlamamış ama bugun başlıyacakmış.Kız arkdaşımın tel.'un pili bozuldu herhalde artık hiçbir kartla açılmıyormuş..
  • banada telsımden tıpık bı msj geldı
    bakalım ne olucak bu kdr ınsanı magdur edemezler dıye dusunuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: snowson

arkadaşlar avea kullanıyorsanız 9858 e ımeı numarasını yazıp gönderiyorsunuz. yada 9858 i arayorsunuz sizs sms gönderiyorlar .bana gönderdiler ........seri nolu cihazınız kayıt dışıdır .kayıt işlemleri için faturanızla avea bayiine baş vurunuz kayıtsız cihazlar 13.12.2005 de kapanacaktır dedi. ne olacak şimdi bende fatura yok.

bu numarayı nerden ogrendiniz aveanin sitesinde bi bilgi bulamadimda
  • beyler peki telefonun ilk hat takma tarihini öğrene bileceğimiz bi adres falan varmı
  • aveadan mesaj gelmeye başlamış.şimdi telefonda turkcell takılı bekleyeyim mi yoksa aycell i takayım mı?
  • Peki faturayı getirirken gümrük de onay gibi bişey yaptırcak mıyım?
    quote:

Orjinalden alıntı: akay635

13 Temmuzdan sonra yurt dışından faturalı olarak getirilen telefonlarda kayıt altına alınacak. Fakat bu durumda olanlar sanırım mesaj yolu ile kayıt yaptıramayacak, fatura ile belirtilen yerlere giderek kayıt yaptıracaklar. Bunun sebebi ise telefonun 13 temmuzdan sonra sisteme girmiş olmasıdır. 13 Temmuzdan sonra sisteme girdiği için söz konusu telefon af kapsamına alınmıyor ve bu durumda GSM operatörü mesaj göndermiyor bu telefona. Bu durumda telefonun yurt dışından alınmış olan faturası ile gerekli yere başvurularak telefon kayıt altına aldırılıyor.
  • bana da 1 saat önce avea dan mesaj geldi:
    yasal uyarı
    xxxxxxxxxxxxxxx seri nolu cihazınız 5392 yasa gereği kayıt dışıdır. siz özel abonemizin kaydı için gerekli bedeli avea ödeyecektir. başka işleme gerek yoktur
    .

telefonum yurtdışı, ama mesajda gelen seri no yu cihazın pilini çıkarıp baktım göremedim. telefonum w800i.
  • telefonun 13 temmuzdan önce mi alınmıştı
    quote:

Orjinalden alıntı: yildiray35

bana da 1 saat önce avea dan mesaj geldi:
    yasal uyarı
    xxxxxxxxxxxxxxx seri nolu cihazınız 5392 yasa gereği kayıt dışıdır. siz özel abonemizin kaydı için gerekli bedeli avea ödeyecektir. başka işleme gerek yoktur
    .

telefonum yurtdışı, ama mesajda gelen seri no yu cihazın pilini çıkarıp baktım göremedim. telefonum w800i.

• bilmiyorum 2. el aldım. bildiğim w800i nin çıkış tarihi ağustos ayıydı ama dışarda daha önce çıkmış olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncayaltuntoprak

telefonun 13 temmuzdan önce mi alınmıştı
    quote:

Orjinalden alıntı: yildiray35

bana da 1 saat önce avea dan mesaj geldi:
    yasal uyarı
    .

w800i nin cikis tarihi zaten 13 temmuzdan sonra ee nasil is bu simdi

• beyler bi soru sordum bilen varmı telefona ilk hat takım tarihini öğrene bileceğimiz bi adres varmı
  • Kayıtdışı cep telefonlarının kayıt altına alınması için bugünden itibaren uyarı mesajı gönderilecek. Aboneler, cep telefonlarını 5 YTL karşılığında kaydettirebilecek.

Kaçak kullanılan cep telefonlarının kayıt altına alınmasıyla ilgili işlemler bugünden itibaren başlıyor. Cep telefonu operatörleri abonelerine kısa mesaj yoluyla çağrıda bulunacak. Mesajı alan aboneler bu mesaja cevap vererek sisteme kaydolacak. Kayıt için öngörülen 5 YTL ya faturalara yansıyacak ya da kontör değerlerinden düşülecek.

13 Aralık’ta ikinci bir uyarı mesajı daha gönderilecek. Kayıtdışı kalmaya devam eden cihazlar bloke edilecek.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği 13 Temmuz 2005’ten sonra kayıtdışı telefon alanların telefonları bloke edilecek.

4 MİLYAR DOLARLIK MALİYET
    Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kaçak cep telefonlarının maliyeti konusunda “12 Temmuz itibariyle sadece kayıtdışı olan 12 milyon, klonlanmış olan da 6 milyon civarında toplam 18 milyon civarında bir telefon kayıtdışıydı. Bunların yaklaşık bedelini 4 milyar dolar olarak belirlemek mümkün. Bu süreç eğer müdahale edilmeseydi bana göre şu anda belki 5 milyar doları aşmıştı” şeklinde görüş belirtmişti.

http://www.ntvmsnbc.com/news/352263.asp

• AVEA kullanıcısıyım ve bir iki saat önce mesaj geldi bende önce bi forumları okiyiim sonra kayıt ettriim dedim. bira önce kayıt için gelen mesaja EVET yazıp gönderdim ve bana cevap olarak "KAYDEDİLECEK BİRDEN FAZLACİHAZINIZ BULUNMAKTADIR. KAYDETMEK İSTEDİĞİNİZ HER CİHAZIN IMEI NUMARASINI YAZIP AYRI AYRI 9858E GÖNDERİN" diye bi mesaj geldi ben de mesaj gelen telin numarasını kayıt ettirdim. Düşündüm ki bi de annemin kullandığı ve yurtdışından gelen telin de imei numarasını gönderirsem o da kayıt olur mu?(daha önce bu tele benim avea hattımı takmıştım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temizkopat -- 5 Aralık 2005, 13:35:15 >
  • AVEADAN BİRAZÖNCE ARKADAŞA MESAJ GELDİ. TURKCELLDEN GELEN VARMI ARKADAŞLAR?
  • turkcell daha baslamadı heralde ama bugün başlayacakmıs müşteri hizm. ile konuştum..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.