Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
209.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başvuru süresi sonunda Kurum kayıtlarında yer almayan cihazlar bir daha kullanıma sokulmamak üzere elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları kesilmek suretiyle devre dışı bırakılır. Ancak kullanıcılardan, Kurum tarafından yönetmelikle belirlenecek haklı bir mazereti olanlardan başvuru süresini geçirenler, yukarıda belirtilen kayıt ücretini ödemeleri halinde elektronik haberleşme şebekesi bağlantıları kullanıma açılır.

Arkadaşlar bu telsiz kanuna eklenen ilgili madde. Buna göre 13 temmuz öncesinde olan tüm kayıtsız telefonlar kaydettirilmek zorunda. Yanlız 13 temmuzdan sonra olan telefonlar için herhangi bir düzenleme yok. Yanlız genel hukuk bilgime dayanarak şunu söyleyebilirim ki 13 temmuzdan sonra alınan tüm telefonlar kayıtlı değillerse kapatılacaklar. Tabi bunun için çıkan yönetmelikleri incelemem lazım ama kanuna bakarsak bu böyle olacak. Gelelim yeni telefona eski imei olayına.

Öncelikle size az çok sistemi anlatmak istiyorum (hatalıysam düzeltin lütfen) sim kartınızı herahngi bir telefona taktığınız anda o telefonun imei numarası bu sim kartla kullanılmıştır diyerek kaydedilir. Bu durumda bir kartı yeni bir cihaza taktığınız andan itibaren o imei kaydedilir. Yani örneğin 10 temmuzda aldığınız cep telefonunuzu 14 temmuz sabah açtıysanız (faturası yoksa) size ancak geçmiş olsun diyebilirim. Bu durumda olan arkadaşlar TK'ya bir an önce baş vursunlar. Şimdi o halde eğer bi şekilde klon imei varsa bu telefonların kayıt altına alınması söz konusu olabilir. Tabi bu durumda telefona orjinal bir kimlik atamaları gerekir ki burda en korkunç olacak şey telefonun seri numarasından üreticisine orjinal imei sorabilirler ve bu sayede 13 temmuz ağına tekrar takılabilirsiniz.

O yüzden bana göre 13 Temmuz'dan sonra alınan telefonlar büyük bir ihtimalle bloke edilecektir. Eski tarihli bir fatura bulamıycağınıza göre bunun pek çaresi yok. Ayrıca kaçak denilen "20 milyon" telefonun 2-3 milyonu şu an artık atıl ve büyük bir yüzdesi kayıt altına alınacak. O halde kayıp en fazla 13 temmuz sonrası satılan + bi kaç yüz bin tel olacak

• hepimiz için hayırlısı olsun artık devletin insafına kaldı düşünün bir kvk bir telden 20 ytl garanti için fiyat koysa nokia bu kadar telefon bloke olduktan sonra haliyle yeni telefonlar çıkaracak para kazanıcak tabiki ne olucak sonuçta kvk.nokia.ericson .vs sayın başkanımıza bence para yedirmişlerdir bu devirdede kimse halkı takmadıgı için teller elimizde patlaya bilir acaba insan halkını ne kadara satıyor olabilir birde derlerki ithalat artı ihracat yok türkiye açıga gidiyor aglasınlar bakalım...
  • serhan_esen eğer bi kaç yüz milyon için sizin de yakınlarınız tehdit edilse gasp edilseydi siz de bu kanunun gerekliliğini anlardınız. Bundan sonra çalınan cep telefonları bir kaç gün içinde sadece yedek parça deposu olabilecek o kadar ötesi olmayacak aynı imei'den birden fazlası dolaşamıycağı için kopyalanma da olmayacak
  • peki ben sana şunu soruyorum adamın dişinden tırnagından artırıpta aldıgı telefon ne olacak yazık degilmi halka dedigin dogru haklısın ama olan olmuş artık bu kadar telefon satılmış yazık günah bunlara bir çözüm lazım
  • valla gördüğün gibi var 13 temmuz öncesine kadar bir çözüm getiriyorlar ama 13 temmuz gününden itibaren herkes bu kanundan haberdardı o halde spot telefon alanlar bile bile lades dediler.

Kanunu bilmemek mazaret olmaz...
  • şans artık şimdi resmi gazeteyi okudun 13 temmuzdan sonra ancak geçerli bir mazeret arıyorlar belki sen bilirsin 6260 sence 13 temmuz öncesimidir gelçi halen sıfırı satılıyor ama belki bir bilgin vardır
  • Abi önemli olan 13 temmuz öncesinde bir kere de olsa çalışmış olması yani eğer 13 temmuzdan önce türkiye'de çalıştıysa mesaj gelecektir diye tahmin ediyorum. Örneğin 1 haziranda gelen mal 15 temmuzda ilk defa çalıştırılırsa yine aynı sorun gündeme gelecektir. o yüzden imei.tk.gov.tr'den bi kontrol ettirmek lazım. Yanlız şu da olabilir TK güncel imei listelerini alıp mağduriyeti önlemek için 8 aralık tarihinden itibaren kayıt isteyebilir. Yani geçen hafta aldığınız telefona da mesaj gelme olasılığı var.
  • walla benimki 13 temmuzdan sonra alınma bi ara mesaj atılacak dendi sonra atılmadı o mesajlar, ben de ondan sonra aldım teli, ancak elimde patlayacak gibi, tel çalıntı değil bişey değil, devlet baba vergisini verin desin veririm. Bence devlet baba dışarıya ödenmiş milli servetin çöpe atılmasına izin vermemelidir. Spot satışına izin veren kendisiydi, çöpe atılmalarına izin verirse aptallık etmiş olur kanaatımca.
  • bak o dedigin çok güzel insanların birde merak ettigi 13 temmuz öncesi veya sonrası olsun sadece bulunamadı sonucu çıkıyormuş yani kayıtlı degil bir arkadaşta avea yı arayıp sormuş aveadan gelen cevaba göre biz sadece sim kartın ne zaman tele takıldıgını anlıya biliriz diyormuş yani bence 13 temmuz sonrası yok bu insanları korkutmaca benim düşüncem bu iptalde etseler artık parça parça satıcaz allah 13 temmuz;cuların yardımcısı olsun
  • bu nasıl aciz bir devlet yönetimi anlayışıdır anlamadım. sen gümrüklerini kontrol edemiyorsun rüşvetle her şey geçiyor, esnaflarını kontrol edemiyorsun, bölgelerini kontrol edemiyorsun, kimseye bir şey yapamıyorsun yok ben kapkaçı önleyeceğim saçmalığına sığınıp 20 milyon insanı haraca bağlıyorsun. kapkaçı önleyeceksen otur ceza yasanı adam et, hukuk sistemini düzelt. biz ne biçim toplumuz böyle bir şey herhangi bir avrupa devletinde sizce olabilir mi ? toplum buna izin verir mi? arkadaşlar 3 gün telefon ile konuşmayalım biz bir şey kaybetmeyiz ama 10 milyon insanın 3 gün telefon ile konuşmaması telefon şirketlerini ne hale sokar bir düşünün. burada bazı arkadaşlar diyebilir yasal telefon kullan diye. mesela ben motorola e1000 ve ya a serisi telefon kullanmak istiyorum ama ülkemizde yok ve ya bir telefonu dünya ile aynı zamanda kullanmak istiyorum. bu imkanlarımız var mı? başka bir örnek diyelim ki 60 yaşında annem gitti telefoncuya bundan 2 ay önce ve 350 ytl telefon verdi kutusunda bir telefon aldı. fakat bu telefon kaçak yoldan ülkeye girmiş. annemede saçma bir fatura ve ya yazar kasa fişi verdi. bizlerin genç olarak dolandırıldığı durumlar oluyor bu yaşlı insanın 13 aralıkda telefonu çalışmayacak. bu nasıl işdir. sizlerden istirhamım bu sisteme ve kanuna bir eleştiriniz varsa tüm ilgili mercilere mail atmanız. toplumları kimse salak yerine koymasın.

• evet buraya mail yağdırabileceğimiz kurumların web sitelerini ve email adreslerini yazalım, herkes bir iki mail atsın...
  • turkcell söz sizde linki
    avea öneri istekleriniz linki
    telsim müşteri hizmetleri mail: mh@telsim.com.tr
    telekominikasyon kurumu mail : info@tk.gov.tr
    milletvekilleri mail adresi
    başbakanlık mail : bilgi@basbakanlik.gov.tr
    ulaştırma bakanlığı bize ulaşın linki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiray35 -- 5 Aralık 2005, 8:50:30 >

• İmmmdaaatt..
    Kız arkdaşamın kıbrıstan aldıgı telefonu Nokia 6681'i bugun sabah kapattılar.Sabah sabah mesajsız bir şekilde kapatılmıştır.Nasıl açıtıracagız?Faturası elimizde
  • quote:

Orjinalden alıntı: Erulmo

İmmmdaaatt..
    Kız arkdaşamın kıbrıstan aldıgı telefonu Nokia 6681'i bugun sabah kapattılar.Sabah sabah mesajsız bir şekilde kapatılmıştır.Nasıl açıtıracagız?Faturası elimizde

Nası yaaaa... başka bir sorun vardır.. operatörü aradınız mı ?
  • quote:

İmmmdaaatt..

Bırak arkadaşım bu işleri.. Yani, sen de yangına körükle gidip, aklınca milleti kafaya alıyorsun.. Daha mesajlar bugün gelmeye başladı.. Yapmayın şunu, duyan da birşey var sanacak..

• Aveadan MSJ geldi ve aynen söyle yazıyor:

................ seri nolu cihaziniz 5392 yasa geregi kayıt dışıdır.Siz özel abonemizin kaydı içingerekli bedeli AVEA ödeyecektir.Baska işleme gerek yoktur!

Yürü be AVEA kim tutar seni!
  • quote:

Orjinalden alıntı: planlamacı

quote:

İmmmdaaatt..

Bırak arkadaşım bu işleri.. Yani, sen de yangına körükle gidip, aklınca milleti kafaya alıyorsun.. Daha mesajlar bugün gelmeye başladı.. Yapmayın şunu, duyan da birşey var sanacak..

Bak saygılı konuş
    Yalanmı söyliceyez şimdi
    İçine kıbrıs kartı takınca çalşıyor..
    turkcell takınca açılmıyor bile, pili bitmiş gibi hiçbir tepki vermiyormuş
    Bilen varsa yardım etsin lütfen

• turkcell den mesaj alan varmı ark daşlar
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: planlamacı

quote:

İmmmdaaatt..

Bak saygılı konuş
    Yalanmı söyliceyez şimdi
    İçine kıbrıs kartı takınca çalşıyor..
    turkcell takınca açılmıyor bile, pili bitmiş gibi hiçbir tepki vermiyormuş
    Bilen varsa yardım etsin lütfen

Hocam operatörün müşteri hizmetlerini arayıp bi görüş istersen.Bugün kapatmaları mümkün değil çünkü...

Saygılarımla,

MERTŞENER

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.