Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
209.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakalım yarın ne gibi süprizler bekliyor bizi
  • herks avea dan msj geldinide sölüyor bu avea cokmu akkıllı o zaman öleyse turkcell bi boka yaramaz hep avea ön planda turkcell nerde telsim nerde
  • ya bence turkcell bu işi en son halleder çünkü çok fazla müşterisi(üyesi) war bence yarın telsimin mesajları gelmeye başlar ondan sonraki günde turkcell gelmeye başlar
  • Türkiye'de büyük bir sorun haline gelen ve ekonomiye 4 milyar dolar gibi büyük zararlar açtığı bildirilen kayıt dışı cep telefonlarının kayıt altına alınmasıyla ilgili SMS yollu kayıt altına alınma süreci bugün başlıyor.

"Kayıt Dışı Cep Telefonlarının Kayıt Altına Alınması" yasası uyarınca, cep telefonları bugünden itibaren SMS yolu ile 5 YTL karşılığında kayıt altına alınmaya başlanacak. Cep telefonlarına gelecek mesajın onaylanması sonucunda kayıt altına alınma işlemi gerçekleşecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre bugüne kadar kaçak cep telefonlarıyla ilgili 7 ölüm, 600 yaralı ve 32 bin gasp olayı meydana geldi. Kayıtdışı ekonominin ve kaçağın önüne geçmek için uygulanacak olan sistemin ekonomiye büyük katkı sağlaması bekleniyor. Kayıt dışı cep telefonu kullanan kullanıcılar abone merkezlerine gitmeden bugünden itibaren gelecek olan SMS'leri onaylayarak telefonlarını kayıt altına alabilecekler. Amacın abone merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşturmamak olduğu belirtilen sistemin bu açıdan kullanıcılara büyük kolaylık sağladığına dikkat çekiliyor. Telefonlarına gelecek SMS'i onaylayan kullanıcılardan faturalı hat kullananların fatura tutarlarına 5 YTL eklenecek, kontörlü hat kullananların ise kontörlerinden 5 YTL düşülecek.

bakın ne buldum

• ama dostum bunları bilmeyen yok ki zaten burda bizim bilmediğimiz ne war ?
  • bana da geldi uyarı mesajı avea dan kendimdeki n-gage in imeisi için

tamam ok dedim bu seferde kontörünüz yetersiz dedi ya.ayın kaçına kadar kayıtlar bilen varmı?
  • Herşey bu ayın 12 sinde gece 12 den sonra belli olacak herhalde.Ya 5 YTL ödeyen tüm spotlar,faturasızlar vs açık olacak yada faturalı olan telefonları bile yanlışlıkla kapatmış olacaklar.
    Aslında imei sorgulamasını günlük günceleseler çok iyi olacak,adamlar güncelleme yapmıyorlar haftalardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dartannyan -- 5 Aralık 2005, 18:02:30 >
  • Ben de de 13 temmuz sonrası alınan kaçak var ve avea hat var
    bana da mı mesaj gelecek yani
    evet diyip kayıt ettiriyim mi
    ya bide olmaz sa gider 5 ytl lik kontor
    napayım???
  • 13/12/2005 üne kadar
  • quote:

Orjinalden alıntı: bekir__

Ben de de 13 temmuz sonrası alınan kaçak var ve avea hat var
    bana da mı mesaj gelecek yani
    evet diyip kayıt ettiriyim mi
    ya bide olmaz sa gider 5 ytl lik kontor
    napayım???

kayıt ettir bbence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 5 Aralık 2005, 18:04:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yusufkes

herks avea dan msj geldinide sölüyor bu avea cokmu akkıllı o zaman öleyse turkcell bi boka yaramaz hep avea ön planda turkcell nerde telsim nerde

Avea mesaj gönderdi de noldu.. Benim turkcell hattım var, böyle ortalığı daha da karıştıracak mesaj atacağına hiç atmasın daha iyi... gelen mesajda senin telefonun imei numarası yok.. komedi yaw.. insanlar burada aylarca boşuna tartıştılar demek ki.. yazık..
  • ebay'den onca zahmet ve beklemeyle aldığım mpx220'me şimdi yine ebay yolu gözüküyor.Ebay'den 2. el aldım bu telefonu ve faturası da yok maalesef.Bence şu aralar bu uygulamanın fırtına dönemi.Ortam bi durulsun ondan sonra duruma göre hareket edeceğim.
    Milyarları cep telefonuna vermeye zorlayan zihniyet ve teknolojiyi bize pahalı satan şerefsizler utansın.

Al sana yok yere 4 milyar dolar masraf.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 5 Aralık 2005, 18:17:19 >
  • OLLEEEY SONUNDAACIKLANDI VEDE MSJ GELDI AVEA DAHA HIZLI CIKTI WALLA KAYIT ETTIRDIM WALLA UCUCAM HAVAYA:) KAYIT ETTIRENLERE GECMIS OLSUN..
  • Ave kafayımı yedi, banamı yanlış msjlar geliyor. Fişim faturam herseyim var ama kayıt dışı diyor cihaz, üstelik bu imei numarası bana ait değil !!!! Noluyor yav.
  • Ya arkadaşlar aklıma ne geldi. Şimdi bunlar çoğu fatura sahibi olan kişileri dahi takip edememiş kayıt dışı gözüküyor ya çoğu faturalı telefon. ( sırf benim tanıdığım 4-5 kişi var) Peki 13 temmuzdan sonra alınan faturalı ürünleri ne oranda takip ettiler. Ben şahsen yakınlarda bir faturalı tel alsam aklıma gelmez kontrol etmek etsemde o sistemde hep 13 temmuza göre ayarlandığı için göremem. Yani uzun lafın kısası yeni alınan ceplerde madur olanlar kesin olacak. Bakalım ozamn ne yapcaklar
  • quote:

Orjinalden alıntı: noxco

Ave kafayımı yedi, banamı yanlış msjlar geliyor. Fişim faturam herseyim var ama kayıt dışı diyor cihaz, üstelik bu imei numarası bana ait değil !!!! Noluyor yav.

dostum büyük ihtimal o seri numarası gelen teli bir defada olsa kullanmışsın.
    İşte bu türsorunlar ne olcak??? Sana yollandığına göre o telin gerçek sahibine gitmeyecek ve herkesin elinin altında bizimki gibi imkanlar yok bir çok kişi madur olacak ben bunu bilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 5 Aralık 2005, 18:40:01 >

• BAZI ARKADASLAR KAYIT ETTIRDIKTEN SONRA NASIL ISPAT EDICEGIZ DIYOR.SIZE 5 YTL KARSILIGINDA TELEFONUNUZ KAYIT ALTINA ALINMISTIR DIYE BIR MSJ GELIYOR.MSJI BENCE SILMEYIN DERIM SAKLAYIN.BUNUDA INKAR EDEMEZLER YAA..
  • Arkadaşlar avea hatlardan gelen onay mesajları şu yönde olabilir. Örneğin bir telefona taktınız hattınızı sonra çıkarıp diğer telefona takıtnız. İkiside kayıtlı değilse biri avea tarafından kaydettirilmiş olabilir. O yüzden size tavsiyem ava hatlardan imei numaranızı göndererek kayıt yaptırın. Yani beş milyon için elinizde olan yüzlerce milyonluk telleri riske atmayın giderse iki kere gitsin para napalım
  • Bana da bu ayın 27 sinde yurtdışındaki bi akrabamızdan telefon gelme ihtimali var. Fatura da istetebilirim.Şimdi ben bu telefonu kullanamayacak mıyım?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.