Şimdi Ara

KAÇAK TELEFON YASASI>>Burdan Devam (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.707
Cevap
0
Favori
209.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim 18 temmuz da aldığım spot K750i cep telefonuma avea dan gelen mesaj arkadaşlara gelen mesajlarla aynı idi . EVET yazıp yolladım birden fazla kayıt dışı telefonunuz kayıtlıdır istediğinizin imei numarasını yazıp cevaplayınız dedi. Yazdım yolladım we gelen mesaj : ''xxxxxxxxxxxxxx cihaz seri numaralı telefonunuz 5 YTL karşılığında kayıt altına alınmıştır . Teşekkür ederiz . AVEA ''
    Yani 13 temmuz olayı HİKAYE ( benim fikrim )
  • 2 yıl önce aldım teli. bana msj gelmedi ve gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? birde imei.tk mı o adresi açamıyorum biri tekrar link verebilir mi ya da sitede mi sorun var?

teli kaydettirebilir miyim 2 yıl önce aldım kısa ve öz cvp verirseniz sevinirim.
  • 13 temmuz olayını ispatlayacak bir tek_no_lo_ji YOOOKKK. kardeşlerim anlamıyorsunuz. sadece kayıtdışı olan her cihaz 5 ytl karşılığında kayıt altına alınacak. faturası olanlara bile gelecek yasal uyarı , kayıt yaptırın diye. onlarda faturasını ibraz edecekler. edemezlerse spotcular gibi 5 ytl ye olayı kapatacaklar. şu anda spot cep telefonu satan dükkanlar düşeşe getirerek korkuyoruz diye 1000 ytl lik telefonu 300 ytl ye alırım diyor. manyakmı bu adamlar??? paramı s...yorlar???? mademki kapanacak ve 14 aralıktan sonra kullanılmayacak ... neden alıyosun bu telefonu???? ayrıca bu hafta bütün spotcular yüzlerce mal alıp imeilerini teker teker msj cekecekler. hey gidi hey....
  • quote:

Orjinalden alıntı: odogankaya

Benim 18 temmuz da aldığım spot K750i cep telefonuma avea dan gelen mesaj arkadaşlara gelen mesajlarla aynı idi . EVET yazıp yolladım birden fazla kayıt dışı telefonunuz kayıtlıdır istediğinizin imei numarasını yazıp cevaplayınız dedi. Yazdım yolladım we gelen mesaj : ''xxxxxxxxxxxxxx cihaz seri numaralı telefonunuz 5 YTL karşılığında kayıt altına alınmıştır . Teşekkür ederiz . AVEA ''
    Yani 13 temmuz olayı HİKAYE ( benim fikrim )

13 Temmuzdan önce sim kart takılmış olabilirmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kalemtraş

2 yıl önce aldım teli. bana msj gelmedi ve gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? birde imei.tk mı o adresi açamıyorum biri tekrar link verebilir mi ya da sitede mi sorun var?

teli kaydettirebilir miyim 2 yıl önce aldım kısa ve öz cvp verirseniz sevinirim.

http://imei.tk.gov.tr/ Link burada ama çalışmıyor. Normalde kayıt altına alınacak ama bu kargaşada bazı hatalar olabilir.
  • arkadaşlar walla bende aveaya msj attım tel.imikayıtaltına alayım diye! ama malesef binimkini 5 ytlye kayıt etmediler!sebebide tel.in gelis tarihi kasım ayı! haliyle benim tel.i faturasıyla kayıtettirin diye uyarı geldi! bu durumda şu sonuç çıkıyo bence! tel.i 13 temmuzdan sonra alan arkadaşların telleri aslında 13 temmuzdan once birkezde olsa simkart takarak kullanılmış demektir! bakıyorum 13 temmuz öncesi telleri 5 ytlye kayıt ediyolar zaten! bizimkini etmediklerine göre demekki gerçekten kapatacaklar! birde şunu söyleyim madem bazı arkadaşların dediği gibi hepsinide kayıt edecekler şimdi neden 13 temmuzdan sonraki telleri uğraştırsınlarki! şu kayıt döneminde bizimkileri de yaparlardı demekki yapmayacaklar adamlar kararlı!
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeiss

13 temmuz olayını ispatlayacak bir tek_no_lo_ji YOOOKKK. kardeşlerim anlamıyorsunuz. sadece kayıtdışı olan her cihaz 5 ytl karşılığında kayıt altına alınacak. faturası olanlara bile gelecek yasal uyarı , kayıt yaptırın diye. onlarda faturasını ibraz edecekler. edemezlerse spotcular gibi 5 ytl ye olayı kapatacaklar. şu anda spot cep telefonu satan dükkanlar düşeşe getirerek korkuyoruz diye 1000 ytl lik telefonu 300 ytl ye alırım diyor. manyakmı bu adamlar??? paramı s...yorlar???? mademki kapanacak ve 14 aralıktan sonra kullanılmayacak ... neden alıyosun bu telefonu???? ayrıca bu hafta bütün spotcular yüzlerce mal alıp imeilerini teker teker msj cekecekler. hey gidi hey....

İnşallah böyle bir teknoloji yoktur ama olamaz diyede bir şey yok; hangi devirde yaşıyoruz. Telefon satıcıları ise topladıkları bu telefonları yurt dışına gönderiyor olabilirler.

• ya benim 2 telefonda faturalı ama kayıtlı gözükmüyo, ben bu faturaları nereye göstereceğim yaw...
  • biraz önce annenim yurtdışından gelen teli için aveaya mesaj gönderdim. ama kayıt olmadı. yani 13 temmuz olayı gerçek zannedersem. aynı işlemi kardeşimin telde yaptığımda onunki olmuştu.(kardeşim 1 yıldan fazldır kullanıyo, anneminki ise yurtdşıından geldi ama ilk ne zaman tr de kullanıldı bilmiyorum)
  • adamlar 6 ay sure taniyacaz kayit icin dediler 6 gun olcak bu gidisle
  • arkadaslar 5 dk evvel turkcell hatlı telefonuma yasal uyarı baslıklı bi sms geldi
    aynen sunlar yazıyor:

****** imei li cihazınız kayıt dısı. Turkcell 50 kontor bedeli kontorbizdeninizden dusuyor.
    istemiyorsanız 2 gun icinde hayır yazin 2448e gönderin

buraya kadar hersey normal de bu imei nosu benim telime ait deil
    (2 telimede) gorunen o ki biraz gec olsada turkcell de SAPITTI
  • Demek turkcell de mesaj göndermeye başladı. Hadi hayırlısı
  • Arkadaşlar anlaşılan 13 temmuz olayı 1 ekime sarkıtılmış olacakki imei sorgulama sitesinde şöyle bir yaz var.
    Sistemde bulunan bilgiler en son 1 Ekim 2005 tarihinde guncellenmiştir.
    Yani 1 ekimden sonraki spot teller kapsam dışı olacak. Ama benim fikrim bütün tellleri alacaklar bundan sonrakileri engellemeye çalışcaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 5 Aralık 2005, 20:26:04 >
  • turkcellin de başlaması iyi başka mesaj alan var mı?
  • Operatörlerin mesaj gönderme işi aralıksız sürecekmi yoksa geceleyin mesaj göndermeyi kesip sabahleyinmi devam ederler?
  • ben boyle tk nın icine sı... bana mail geldi imei kayitli deil kayit için hediye puanınızdan düşücez diye gelen imei le benim imei farklı topa tutacam bunları ayakta goturucekler bakmasak
  • benim hattımda turkcell ama daha mesaj neyim gelmedi
  • quote:

Orjinalden alıntı: attRaCtiVe

ben boyle tk nın icine sı... bana mail geldi imei kayitli deil kayit için hediye puanınızdan düşücez diye gelen imei le benim imei farklı topa tutacam bunları ayakta goturucekler bakmasak

Dur kardeş o imei numarası benim kayıt ettir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: esenlik

Arkadaşlar anlaşılan 13 temmuz olayı 1 ekime sarkıtılmış olacakki imei sorgulama sitesinde şöyle bir yaz var.
    Sistemde bulunan bilgiler en son 1 Ekim 2005 tarihinde guncellenmiştir.
    Yani 1 ekimden sonraki spot teller kapsam dışı olacak. Ama benim fikrim bütün tellleri alacaklar bundan sonrakileri engellemeye çalışcaklar.

Öyle bir şey yok..Yasa halen 12 Temmuz sonrası alınan cihazların kayıt altına alınması için faturalı olması şartını arıyor.
    Hatta biz Mayıs ayında faturalı hat almamıza rağmen 12 Temmuz sonrası kaçak olarak gözüküyor.
  • yani kısacası 18 aralıktan sonra yurtışından gelecek bir telefonun kullanılma ihtimali yok öyle mi?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.