E

Binbaşı
02 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 50 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Crt TV mı kaldı dediğinizi duyar gibiyim ama köyde bir tanıdığın tvsinin servis menüsüne 9301 tuşlayarak girdim. Oradan ekran ayarı yaparken vertical guard ayarını sağ tuş ile 1 tık degistirdim ve ekran kapandı, alttaki LED kırmızı renkte yanıp sönmeye başladı.

Kapatıp açtım, çeşitli tuşlara bastım ama sonuç alamadım.

Kumandadan geri döndürmenin bir yolu var mıdır?

Teşekkür ederim.

2016 yalında 550 TL’ye aldığım lenovo a7000 telefonumu 2 sene öncesine kadar kullanıp eşime vermiştim. Zaman içinde hafıza problemleri yaşasak da telefon görevini bir şekilde yerine getiriyordu. Sonrasında hafıza problemleri ve yavaşlamalar nedeniyle custom rom yüklemeye karar verdim. YouTube araştırmalarım sonucu miui 10 kurulabileceğini gördüm, ki mi 8 kullandığım için bu arayüzden gayet memnundum.

XDa-developers sitesinden gerekli bilgileri alarak kurulumu gerçekleştirdim ve cihaz bambaşka bir boyuta geldi, güncel bir cihaz oldu diyebilirim. Performansı ve akıcılığı çok iyi şu an. Elinin altında artık eskidiğini düşündüğü a7000 bulunanlar bu romu yüklemeyi düşünebilir.

https://forum.xda-developers.com/lenovo-a7000/development/miui-10-pro-8-11-8-t3867063

(Okuma modu açık.)

Haydi hayırlı forumlar.
Merhaba arkadaşlar,

Ötv indirimli araç almayı düşünüyoruz, sizce mondeo dizel style iyi bir tercih mi? Yoksa passat comfortline benzin manuele mi yönelmek gerekir.

Mondeo makyajlanacakmış bir de.

Ne dersiniz?
Merhaba arkadaşlar,

Ötv indirimli araç almayı düşünüyoruz, sizce mondeo dizel style iyi bir tercih mi? Yoksa passat comfortline benzin manuele mi yönlenmek gerekir.

Mondeo makyajlanacakmış bir de.

Ne dersiniz?
Biraz önce Tokat'tan Niksar'a geldim ve Tokat'ın çıkışından Niksar'ın girişine kadar 6-7 araçlık bir düğün konvoyuna takıldım. Bilen bilir Tokat-Niksar arası sollamaya pek müsade etmeyen bir yol, hal böyle olunca uzun bir konvoyun tehlikeye girmeden sollanması da bir hayli güç oluyor.

Üstüne üstlük Niksar yakinlarinda konvoy birden fren yapti ve hizimin dusuk olmasi ve takip mesafemin yeterli olmasindan dolayi sert bir sekilde de olsa zamaninda durabildim.

Simdi, trafigi tehlikeye atacak sekilde sehirler arasi dugun konvoyu olsun parti konvoyu olsun ne amacla yapilirsa yapilsin, diger suruculeri tehlikeye atmak ne tur bir anlayisin sonucudur?

Beşer dakika arayla çıkılamaz mı mesela?

Trafik kanununda sehirlerarasi konvoy oluşturmak yasaklanmali bence. 55 kmlik yolu gelene kadar konvoy icinde sayisiz hatali sollamalar gozlemledim. İnsanlari biraz daha sorumlu davranmaya davet ediyorum.
Dün bir ogretmen arkadaş yeni bir peugeot 301 almış, hayırlı olsun dedikten sonra fiyatini sordum. 45 bin dedi. Ama liste fiyati 51 binmis. Oylesine bayiye gitmis, adamlar 51 bin tl fiyat cekmisler ilk basta. Bizim arkadas da olmaz gibisinden 45 vereyim demis, olmaz falan demisler tabii, ama sonradan telefon acmislar. Ve45 bine 1.6 dizel 92 bg, allure mi ne ust donanimini almis.

Aylardir forumda konustugumuz durum gerceklesiyor gibi. Buyuk fiyat kiriyorlar. Gerci fransizlar genellikle liste fiyati uzerinden iyi fiyat kirarlar ama adamlar yuzde 10dan fazla kirmislar.

Tabii ki o aracin hakki bu fiyat bile degil ama yine piyasanin durumu acisindan bu fiyat kirmalar bir fikir veriyor diye dusunuyorum.
Evet arkadaşlar,

Başlıkta da bahsettiğim gibi kardeşim için İstanbul trafiğinde kullanmak amacıyla 25-35 bin TL arası B-C sınıfı otomatik vites bir araç arıyoruz. İlk aracı olacak ve biraz da acemilik var.

DSG ve robotize şanzımanlar yerine, klasik otomatik olması sorunsuzluk açısından iyi olur diye düşünüyorum.

Aklımıza gelen bazı modeller şöyle:

1- Polo
2- Corsa
3- Golf
4- Fiesta
5- Megane

Bunlar arasında model yüksekliği ve güven vermesi açısından fiesta biraz ön plana çıkar gibi oldu ama onun otomatik vitesi klasik otomatik midir yoksa robotize midir bilemedim.

Kısacası kriter olarak, aracın sorunsuz bir otomatik vitese ve az yakıta sahip olması önemli. (Otomatikte yakıt ekonomisi biraz geri planda olsa da) Dizel tercih sebebi olmakla birlikte, lpg seçeneği de düşünülebilir.

Şimdiden teşekkürler.
Arkadaslar bir suredir deniyorum ve saniyorum ki ise yariyor. Cogu sabah uyandigimda hic ruya gormemisim gibi, herhangi bir sey hatirlayamiyordum, gordugum ruyalar da detaysiz ve silik oluyorlardi genelde.

İnsan beyni gercekten inanilmaz, neyse daha fazla uzatmadan konuya gireyim;

Yatarken cep telefonumu acik bir sekilde yastigimin altina koymaya basladim son zamanlarda. Ve bunu yaptigim ilk gunden itibaren ruyalarim siklasti ve daha canli hale geldi.

Lakin cep telefonundan uzakta yattigimda bu siklikta ve canlilikta ruyalar goremiyordum.

Bu sabah da aynisi oldu ve artik paylasmaya karar verdim. Siz de deneyin ve sonuçlari burada paylaşin bakalim neler çikiyor.

Simdi, gelelim isin mantigina; beynin elektriksel dalgalar yaydigini ve milyarlaca sinir agina sahip muhtesem bir yapida olduğunu ve butun bu olaylarin eleltrik ile saglandigini biliyoruz.

Cep telefonlari da gsm 1800, 1900 mhz gibi son derece yuksek frekans bandlarinda calisan aletler, ve kanimca telefonlar tarafindan yayilan ve alinan sinyaller beynin calisma fonksiyonlarina etki ederek bu sonucu ortaya cikariyor.

Bu arada 3g data hattinin acik olmasi etkiyi artirabilir. Artik ilk deneme sonuclarini yarin sabah aliriz

konuyu kilitlemisler, oldu olacak silin bari, bu ergen yorumlarindan da gina geldi artik.
Geçen gün Ankara'dan dönerken Sunpet'ten 70 Liralık Eurodizel aldım (Bir de daha düşük fiyatlı mazot vardı) . Oradan Tokat'a kadar geldim. 1-2 gün kullandım aracı. Ancak bugün akşam vakti, çarşıya çıktım ve aracı bir süre park ettim. Döndüğümde aracı çalıştırmak istedim ama kontak alıyor ama araç çalışmıyordu. Biraz denemelerim sonucu aracı çalıştırdım ve bir müddet yüksek devirde gaz verdim. Oradan vitesi taktım ve bir 50-100 metre sonra araç stop etti.

Akabinde, dizel ustası çağırdım. Yakıttandır dedi, enjektör valfleri tıkanmıştır dedi. Motor hava kanalına balata spreyi benzeri birşey sıkarsak çalışır merak etme dedi. Ben de peki dedim ve sprey olayını denedik, sprey sıkılırken bir an çalışacak gibi oluyor sonra tekrar stop ediyor araç. Daha sonra başka bir araçla, aracı sanayiye dükkanın içine çektik ve yarın sabah araç cihaza bağlanacak.

Şimdi benim de aklıma yakıttan kaynaklanan bir sorun varmış gibi geliyor. Çünkü aracı alalı 1 yıl oldu ve sürekli aynı yerden dizel aldım ve bir sıkıntı yaşamadım. İlk uzun yol denememi yaptım ve dönüşte de Kırıkkale'den Samsun'a giderkenki Sunpet (Opet'in yan kuruluşu diye) bayisinden aldım ki almaz olaydım.

Aklıma mazot pompası, akü, sigorta, enjektör arızaları geliyor. Bakalım hayırlısı.

Olası arızalar neler olabilir ve bana maliyeti nedir arkadaşlar? Enjektör değişimi maliyetleri ne kadardır.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Umarım çok fazla masraf çıkarmaz başıma.

İyi forumlar.
Yaklasik 1 senedir orange san francisco kullaniyorum ve gayet memnunum. Ancak su an bir arkadasimin İngiltere'de olmasi ve bir suredir takip ettigim ZTE SKATE'in de fiyatinin uygun olmasi nedeniyle arkadasa aldirmaya karar verdim. Aslinda ona hicbir zahmet vermiyorum, ebay.co.uk'den adresine siparisi verevegim, 2 hafta sonra gelirken beraberinde getirecek.

Cihazin ozellikleri soyle:

800*480 kapasitif lcd
4.3 inc
800 mhz tek cekirdek islemci
adreno 200 gpu
android 2.3 gingerbread (ics surumu var CM9)
5 mp led flasli kamera, ön kamera yok
512 ram
196 mb dahili hafiza
micro sd kart destegi
gps
fm radyo
pusula
hareket sensorleri - jiroskop yok
1400 mAh batarya

gibi günümüz akilli telefonlarinda bulunan bircok ozellik ve daha fazlasi var. 800 mhz islemci yetmez, adreno 200 gpu oyunlarda kasar dediginizi duyar gibiyim. Şöyle ki;

Şu an bu yaziyi yazmakta oldugum zte blade 600 mhz islemciye ve adreno 200 gpu'ya sahip, ekran coz. de skate ile ayni 800*480, ve performansindan gayet memnunum, gayet akici ve acmadigi uygulama ve oyun yok ki zaten skate 200 mhz daha guclu. Ayni performansi alsam bile yeter. cm7 surumleriyle birlikte cihaz gercekten cok performansli oluyor.

simkilidini m odaco'da kirmislar, o da sorun degil. Bir de bu 100 har(a)ç muhabbeti basladi mi?

Mobilden yazdigim icin resim atamadim ama cihaz bana gore gayet yakisikli geliyor.

İngiltere'de ki adi Orange Monte Carlo.

İyi forumlar.
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 7 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.070
İkinci El Bölümü Mesajları: 38
Konularının görüntülenme sayısı: 171.948 (Bu ay: 464)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 220 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.