Şimdi Ara

*** KABLOSUZ ADSL MODEM TAVSİYESİ *** (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
0
Favori
129.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • US ROBOTICS USR9105 ADSL Gateway, Router(4PORT)+ SPLITTER Modem
    veya
    ZYXEL Prestige 660R ADSL Modem ya da ? bilmiyorum çok kararsızım kafam karışık

(dağın başında 1 sitede kullanıcam) ne dersiniz ?

ecele yarrrdımmmmmmmmmmm !!!
  • peki bu sayı modeme göre değişiyormu? bi bilginiz varmı? bide 30-32 rakamından eminsiniz değilmi? çünkü biz iş yerinde ağ üzerinden ADSL paylaşıyoruz ve wireless olarak notebook kullanan arkadaşlar internete çıkıyor. ama bazen ağ komşularını göremiyorlar veya internete çıkamıyorlar
    sorun ne olabilir acaba?

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=82045&productid=bd5838
  • Afak Bey,
    Ben ADSL modem çöplüğü konusunda katılmıyorum size, bu akreditasyon sistemi sayesinde piyasa çöp modemlerden kurtulacak, şu an tam bir çöplük..

Orjinalden alıntı: ömer48bin

US ROBOTICS USR9105 ADSL Gateway, Router(4PORT)+ SPLITTER Modem
    veya

Dostum dağ başında voltaj sıkıntı olur Airties'da adaptör 150 volta - 240 vol araası destekler..
    Dağ başında port varmı ?

Orjinalden alıntı: padre

Afak Bey,
    Ben ADSL modem çöplüğü konusunda katılmıyorum size, bu akreditasyon sistemi sayesinde piyasa çöp modemlerden kurtulacak, şu an tam bir çöplük..

Ben de aynı şeyi söylemeye çalışmıştım: Şu an Türkiye pazarı maalesef bir ADSL modem çöplüğü oldu. Cebinde $ 100.000 olan gidip bir parti modem edebilecek halde. Bu ürüne ilişkin ithalat koşulları oldukça hafif; bildiğim kadarı ile Türkiye genelinde sadece bir adet Bakım/Onarım Servisi olması da yeterli... TSE şartı şurtu aranmıyor, CE damgası olması yeterli... Telekominikasyon Kurumu'ndan da ithalat için gerekli ön izin galiba fazla zorlanılmadan veriliyor. Bence T.Telekom'un bu akreditasyonu geliştirilip daha sıkıya bindirilmeli, yani bir modemiı ithal edebilmek için sadece Telekominikasyon Kurumu'nun verdiği ön izin değil aynı zamanda T.Telekom'un sadece o model ve marka modem için değil aynı zamanda ithalatçı firmayı da kapsayacak şekilde geçerli akreditasyonu da zorunlu kılınmalı. O zaman "maçası sıkan" ve de hem modemine hem de yurt içinde verebileceği servise güvenebilenler ortada kalır hiç değilse... Bu dediklerim olursa da bugün rekabet ve dış üretimlerdeki indirimler sayesinde $ 200'den $ 110-120'ye gerileyen fiyatlar piyasada kalan ithalatçılar tarafından şişirilir mi: hiç zannetmiyorum. Yine $ 200 dolar verip de almaya milletin bütçesi de yetmez, psikolojisi de elvermez; ADSL almaktan vazgeçer. Bu da T.Telekom'un işine gelmez haliyle. Öyle olursa ne mi olur? T.Telekom gider bu modem ithalatçılarından birisiyle veya ikisiyle anlaşır; onlardan modem alıp en azından kendi yaptığı abonelerine (ISS'ler aracılığıyla veya Çözüm Ortakları aracılığyla yapılanlara erişemese bile...) makul fiyatla ama doğru dürüst modem satar... Karaborsacı zihniyettekiler gene hüsrana uğrarlar!

Yoksa yarın öbür gün bir bakmışsın birisi "Abuz-Kom" (abuzittin komunikasyon'un kısaltılmışı) marka modemi dayamış piyasaya; eh 3-5.000 tane satıp yolunu bulur sonra da ortadan kaybolur!

Neyse bu dediklerime epey bozulanlar da çıkacak amma, doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış ya!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 17 Eylül 2005, 22:59:58 >
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• quote:

Orjinalden alıntı: zarici

ya arkadaşlar bişey soracam yeri burası mı bilmiyorum ama kusura bakmayın

wireless modemlerde belli bir kullanıcı sayısı varmı yani 8 veya 10 gibi rakamlarla sınırlımı ben böyle birşey duymadım ama genede bi soruyum dedim cevaplarsanız sevinirim
    şimdiden teşekkürler

Alcatel Thomson SpeedTouch 580 modeme 64 kullanıcıya kadar bağlanılabiliyor BUNDAN EMİNİM,
    Ayrıca diğer 4 portlu wireless modemlere de 64 kullanıcıya kadar bağlanabilmesi lazım diye düşünüyorum ama BUNDAN EMİN DEĞİLİM...
    Benim de cicegi burnunda ASUS 6020VI model bir kablosuz modemim var. Kurali daha iki gun oldu fakat sinir katsayimi gercekten zorladi.. Salona kursam calisma odasinda cekmiyor ( arasi 6m). Ayrica baglanti o kadar sık kopuyor ki, internette baglanti kesilmeden kalma surem 2 dk'dan fazla degil.
    Sorunun modemden oldugunu dusunuyorum, bugun gidip bunu degistirecegim.
    Forumdaki tavsiyeleri okudum.
    Cikarimim diger ozelliklere ek olarak ADSL2+ avantaji dolayisiyla da AirTies RT-210 almak.
    Ikinci tercihimi USR9106'dan yana kullanayim diyorum.
    Speedtouch 580 sinyal gucu acisindan iyi??
    Routerlardan da fazla anlamiyorum..Hem USB hem eth. olan birsey mi almak lazim. Benim ASUS da sadece 4 port eth vardi. + USBnin ne gibi avantaji vardir?

Selamlar,
    ek

• quote:

Orjinalden alıntı: ömer48bin

US ROBOTICS USR9105 ADSL Gateway, Router(4PORT)+ SPLITTER Modem
    veya

1) Hakikaten dağın başında ADSL Hizmeti veriyor mu Telekom? (Ama galiba veriyor/vermeye başlıyor: Benim bir arkadaşımın Şile bölgesindeki evine yakında vermeye başlayacaklar; yani oralardaki kırsal santrallere de eğer bölgeden talep varsa port takmaya başlamışlar/başlıyorlar) ancak santral ile kullanıcı arası mesafeler epeyce uzak olduğundan genelde 256k'lık talepleri değerlendiriyorlar...
    2) Yukarıda bahsettiğiniz her iki modem de KABLOLU modellerdir; herhalde bunun bilincindesiniz. Eğer bu modellerin kablosuz versiyonlarını almak istiyorsanız o zaman USR 9106 ve Zyxel 660HW olması gerekiyor.
    3) Benim size tavsiyem AirTies RT-210 (kablosuz) veya RT-110 (kablolu) almanızdır. Her iki modelde de 4 port ethernet switch var. Eğer tek port ethernet router'lı (+USB de var...) modemle yetinebilecekseniz AirTies RT-101 de işinizi rahatlıkla görecektir.
    4) AirTies modemleriyle birlikte SMPS tipi tam regüleli bir AC/DC güç adaptörü gelir; sizin "dağ başı sitenizde" bu özellik fazlasıyla değerli olabilir...Yahut, voltaj regülatörlü bir UPS kullanmanız gerekebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 20 Eylül 2005, 9:56:53 >
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• En iyisi 30-40$ lik bir ups. Dağ başında değil ben şehirde bile voltajjın nasıl oynadığını görüyorum. Bir kaç ay önce voltaj düştü ups devreye girdi, hubun adaptörü yandı, modem ups ye bağlı olmasa oda gidici idi.
    Airties rt101'i 8 ay kadar kullandık. Voltaj düştümü bağlantı gidiyordu malesef. İlk parti adaptörlerde sorun olduğunu öğrendik. Telefon açtık sorduk. Bizdeki adaptör yeni seri imiş yine de bir tane daha yolladılar. Aynı problem devam etti. Yaz kış voltajlar oynuyor. Ups şart.
    5-) DATRON RTA770W ADSL Router (Wireless) Modem
    7-) ZOOM ADSL 5590 X6 Wireless, Router, Gateway (4 Port) Modem
    bunlar hiç el sürülmeyecek dangoz modemler

bunlarda goz kapat tombala diyerek çekebileceiğin/seçebileceğin modemler gerisi yalan...

1-) US ROBOTICS - 9106
    6-) LINKSYS WAG-54G Wireless ADSL Gateway (4 Port) Modem
    8-) ZYXEL Prestige 660HW ADSL Wireless Router Modem

Orjinalden alıntı: Neven

2-) AIRTIES - RT210
    3-) ASUS 6020BI 4 Port Wireless ADSL Modem
    4-) D-LINK DSL-G604T Wireless ADSL (4 port) Modem
    5-) DATRON RTA770W ADSL Router (Wireless) Modem
    7-) ZOOM ADSL 5590 X6 Wireless, Router, Gateway (4 Port) Modem
    bunlar hiç el sürülmeyecek dangoz modemler

bunlarda goz kapat tombala diyerek çekebileceiğin/seçebileceğin modemler gerisi yalan...

1-) US ROBOTICS - 9106
    6-) LINKSYS WAG-54G Wireless ADSL Gateway (4 Port) Modem
    8-) ZYXEL Prestige 660HW ADSL Wireless Router Modem

Yukarıdaki "el sürülmeye..." dediğiniz modemlerden,

AirTies RT-210,
    D-Link DSL-G604T ve
    Zoom 5590 X6

modellerinin temeldeki (veya ne kadar detayı ile verebilirseniz Forum'daşlar ve ben o kadar bilgilenebiliriz...) problemleri, eksiklikleri, kısaca alınmamaları için geçerli nedenleri nelerdir acaba????

• quote:

Orjinalden alıntı: Akinci

En iyisi 30-40$ lik bir ups. Dağ başında değil ben şehirde bile voltajjın nasıl oynadığını görüyorum. Bir kaç ay önce voltaj düştü ups devreye girdi, hubun adaptörü yandı, modem ups ye bağlı olmasa oda gidici idi.
    Airties rt101'i 8 ay kadar kullandık. Voltaj düştümü bağlantı gidiyordu malesef. İlk parti adaptörlerde sorun olduğunu öğrendik. Telefon açtık sorduk. Bizdeki adaptör yeni seri imiş yine de bir tane daha yolladılar. Aynı problem devam etti. Yaz kış voltajlar oynuyor. Ups şart.

Parası yüksek gelir diye aslında arkadaşlara UPS tavsiye etmeye dilim varmıyordu... Ancak o sizdeki şebeke gerilimini anlayamadım: AirTies'ların SMPS'li adaptörleri 150 vac şebeke gerilimine kadar durumu kurtarır. Sizde daha başka türden sorunlar olmasın???

• US ROBOTICS USR9105 ADSL Gateway, Router(4PORT)+ SPLITTER Modem bu modemi al arkadaşım. Al ve aldıktan 1 dk sonra bağlan hiç bir ayara gerek yok.

Orjinalden alıntı: mafaky

Parası yüksek gelir diye aslında arkadaşlara UPS tavsiye etmeye dilim varmıyordu... Ancak o sizdeki şebeke gerilimini anlayamadım: AirTies'ların SMPS'li adaptörleri 150 vac şebeke gerilimine kadar durumu kurtarır. Sizde daha başka türden sorunlar olmasın???

Apartmanının alt katında bakkal kasap berber pastane vs dükkanlar var. Tahminim bunların soğutucuları ve ısıtıcıları fazla yük çekiyor.
    Upssiz bilgisayar kullanmak büyük risk. 700-800 $ bilgisayarın yanında 30-40$ ups esirgenmez. Yeğeninin sitesine elektrik akımaı taşıyan teller su birkintisine düşmüştü. 5-6 blokta TVler buzdolapları yandı. Yeğenin bilgisayara ne olur ne olmaz diye bir ups almıştık. Upsnin birkaç kablosu yanmış o kadar.
    Sadece elektrik hattını değil telefon hattınıda korumak lazım. Biraderin internal dialup modemi bir yıldırım düşmesi ile bozulmuştu.
    Kablosuz modem alacaklara tek tavsiyem Airties. Ayarları kolay, teknik destek hızlı, garanti 3 yıl.

• us robotics 9106 kullanıyorum.Cok da memnunum,arada 2 oda olmasına ragmen gayet rahat bır baglantı saglıyorum.Tavsıye ederım!

Orjinalden alıntı: Akinci

Apartmanının alt katında bakkal kasap berber pastane vs dükkanlar var. Tahminim bunların soğutucuları ve ısıtıcıları fazla yük çekiyor.
    Upssiz bilgisayar kullanmak büyük risk. 700-800 $ bilgisayarın yanında 30-40$ ups esirgenmez. Yeğeninin sitesine elektrik akımaı taşıyan teller su birkintisine düşmüştü. 5-6 blokta TVler buzdolapları yandı. Yeğenin bilgisayara ne olur ne olmaz diye bir ups almıştık. Upsnin birkaç kablosu yanmış o kadar.

Tabii ki voltaj regülatörlü ve gerilim darbesi korumalı bir KGK (UPS) herzaman için faydalıdır. Ancak burada ben AirTies modemleri için şu ek bilgiyi vermeyi de faydalı görmekteyim.

Aslında ucuz ve genelde USB'den tek bağlamalı modemler haricinde hemen her ADSL modemin iç devresinde SMPS türü bir DC voltaj regülatörü standart tasarım olarak vardır. Bu devrenin işlevi, tüm devreyi sabit gerilimle (diyelim sabit 10 volt doğru akımla/DC) beslemektir. Uluslararası standartlarda elektronik devre tasarımı da genelde +/-10% toleranslı olarak yapılır; yani normalde ana devreye 10 vDC sağlayan bu besleme katının giriş değerleri +/-10% değişse bile, söz konusu 10 vDC'lik besleme sabit kalacak bir tasarım yapılmıştır ona göre elektronik elşemanlar seçilmiştir. Maliyet nedenleri ile modemim bu besleme katının giriş gerilimi yine DC olarak ancak regülesiz bir AC/DC adaptörle sağlanır. Varsayalım modem kartındaki besleme katının 10 vDC çıkartması için girişine uygulanması gereken gerilim 12 vDC olsun. Bu değer 10.8 vDC ile 13.2 vDC arasında kaldığı sürece problem yoktur. Bu mantıkla bizim modemin yanında gelen AC/DC regülesiz güç adaptörü de girişteki 220 volt AC'lik şehir şebeke gerilimi +/-10% değiştikçe çıkışında da 10.8 ~ 13.2 vDC üretecek şekilde tasarımlıdır.

Ancak ülkemizin kötü ve yetersiz alt yapısı nedeniyle bu 220 volt AC'lik şebeke gerilimi bazen 150-160 voltlara düşerken, gece geç saatlerde de 250-260 voltlara kadara fırlayabilmektedir. Tabii bu nedenle de modemi besleyen güç adaptörünün çıkışında 12 volt DC yerine bazen 8.70 vDC, bazen de 14.50 vDC oluşmaktadır. İlk düşük değer modemin içindeki SMPS'i çalıştıramamakta, ikinci ve daha yüksek voltaj da bazen zarar verici dahi olabilmektedir.

AirTies'çılar buna önlem olarak, maliyetlerini arttırmak pahasına, modemi besleyecek standart regülesiz AC/DC güç adaptörü yerine cihaza sabit 12 vDC vermek üzere içinde ikinci bir SMPS daha bulunan bir güç adaptörü vererek sorunun üstesinden gelmişlerdir. Bir bağlamda "çifte kaymaklı ekmek kadayıfı" gibi ! Söz konusu SMPS'li AC/DC güç adaptörleri şehir şebekesinin 100 vAC-240 vAC aralığında çıkışlarında sabit 12 vDC verecek şekilde tasarımlıdır. Şehir şebekesi kazara 260'lara çıksa bile durum "kurtarır" haldedir.

Ama "yıldırım düşmesi" tabii ki çok daha olağandışı bir durum. Yıldırım düşmesi sonucu çok yüksek değerli (3-4000 volt ve üzeri) ve çok çok kısa süreli tepe gerilimler hangi tip voltaj regülatörünün girişine gelirse gelsin ya girişte tahribat yaparlar ya da daha da ilerleyerek modemin besleme katı girişine ulaşıp orada daha da kalıcı hasarlara sebep olurlar. Bunun tek çaresi, "gerilim darbesi korumalı" (İngilizce karşılığıyla <surge suppressor>) prizlerden yararlanmak olabilir ancak!... Bu ithal malı grup prizlerden de artık piyasamızda da bulabilmekteyiz.

quote:

Sadece elektrik hattını değil telefon hattınıda korumak lazım. Biraderin internal dialup modemi bir yıldırım düşmesi ile bozulmuştu.
    Kablosuz modem alacaklara tek tavsiyem Airties. Ayarları kolay, teknik destek hızlı, garanti 3 yıl.

ADSL modemlerin CE belgelendirmesini alabilmeleri için birtakım güvenlik kriterlerini de sağlamaları gerekiyor. Bunlardan birisi Elektrostatik Deşarj için8000 volta dayanıklık, diğeri de 4000volt surge'e (yani gerilim darbesine) dayanıklılıktır. Yani yıldırım düşmesi sonucu telefon hatları üzerinden modemin telefon hat girişine gelebilecek bu tür ani ve çok yüksek değerlere karşı modem devresinde de ilaveten gerilim darbesi koruması için devre elemanları mevcuttur. (Bu düzenek çok daha basit ve ucuz devreli dial-up modemlerde en azından bu değerlere dayanabilecek düzeyde bulunmaz...) Ancak burada da "çifte kaymaklı kadayıf" ilkesi her zaman en iyisidir: Eğer gerekli bağlantılar yapılabiliyorsa telefon hattının öncelikle <surge suppresor>lı grup prizlerdeki veya KGK'lardaki tel/modem koruma devresi diye de bilinen devrelere girip çıktıktan sonra modeme bağlanması her zaman için daha tedbirlidir...

Ben şahsen evdeki düzenimi şöyle kurdum:
    a) Telefon hattı "surge suppressor>lı bir grup prizin kouruma devresine girip çıktıktan sonra modeme giriyor (tabi splitter üzerinden...),
    b) Şehir şebekesi 220 vAC önce bir <surge suppressor>lı grup prize geliyor, oradan da KGK'a çıkıyor. KGK çıkışına da PC & Monitor yanısıra modemin güç adaptörü de bağlı. Söz konusu KGK, 1200 VA'lik bir Tunçmatik ve ayrıca Voltaj Regülatörü işlevi de var. Modem'le kullanılan AC/DC güç adaptörü regülesiz olduğu için de KGK'nın bu özelliği olası şebeke dalgalanmalırını da ekarte ediyor. Şimdiye kadar pekçoklarının "yanıyor, üstünde yumurta kırsam pişirecek" dedikleri Zoom modemim 24/7/365 çalışmada ılınıyor bile sayılmaz! Adaptör de çok çok az ısınıyor, o kadar...

• Merhabalar,
    ben yıllardır zoom x5 modem kullanıyordum kablosuza geçme vakti geldiğini düşünerek forumlarda genellikle tavsiye edilen airties rt-210 u istedim.modem geldi heyecanla kurdum,ama bir türlü adsl bağlantısı sağlanamadı.7/24 destek servisini aradım yaklaşık 1 saat tel verilen destek sonucunda yine kurulmadı bize gönderin test edelim değiştirelim dediler bende okey dedim.ama modemi geri verdim us robotics modem istedim bekliyorum.bu ara forumların birinde airtieslerdeson aylarda çıkan makinalarda arıaların sık olduğunu okudum,ilk mak çok iyi olduğu sonrasında satışlara yetişemedikleri için gerekli kontrol yapılmadan piyasaya sürüldüğü söyleniyordu.
    saygılarımla dr.ertuğrul erdoğan

Orjinalden alıntı: dOcToRuA

Merhabalar,
    ben yıllardır zoom x5 modem kullanıyordum kablosuza geçme vakti geldiğini düşünerek forumlarda genellikle tavsiye edilen airties rt-210 u istedim.modem geldi heyecanla kurdum,ama bir türlü adsl bağlantısı sağlanamadı.7/24 destek servisini aradım yaklaşık 1 saat tel verilen destek sonucunda yine kurulmadı bize gönderin test edelim değiştirelim dediler bende okey dedim.ama modemi geri verdim us robotics modem istedim bekliyorum.bu ara forumların birinde airtieslerdeson aylarda çıkan makinalarda arıaların sık olduğunu okudum,ilk mak çok iyi olduğu sonrasında satışlara yetişemedikleri için gerekli kontrol yapılmadan piyasaya sürüldüğü söyleniyordu.
    saygılarımla dr.ertuğrul erdoğan

aha

zyxel alın yaw uğraşmayın. zyxel avrupada bir numaradır! uğraşmayın zyxel alın. 2-3 kuruş fazladır ama iyidir. şu ana kadar forumlarda zyxelle sorun olduğunu da görmedim.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.