Şimdi Ara

*** KABLOSUZ ADSL MODEM TAVSİYESİ *** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
0
Favori
129.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mafaky öncelikle seni bu forumda sürekli airties yandaşı yazılar yazan biri olarak görüyorum.her zaman modem önerilerinde airties te airties diyosun başka bişey demiyon as34 arkadaşımız modemden genel olarak şikayeti olmadığını ama bazı nedenleri olduğunu belirtmiş ama sen eğer bu airtiesi bu forumdakilerden daha iyi bilirim diyosan enine boyuna anlat şu airties olayını yada bu modemi sadece türk malı diye önerme insanlara, çünkü bu modemin üretiminde hiçbir türk yok sadece yönetim ve web arayüzünün dışında. yani milli duyguları hepimiz besliyoruz bu güzel bişey ama airties cihazında hiç bir parça türk üretimi değil .burada seni yargılamıyorum sadece airties gerçeğini bize bilimsel olarak açıkla biliyorsan eğer.insanlar asus yada zyxel,usr yerine neden airties alsınlar bunu açıkla.adsl2+ teknolojisi bildiğim kadarıyla firmware le düzeltilebilecek yazılımsal bişey usr neden bunu yapmasın.saygılar

• +1
    Bazıları USR'nin DSP teknolojisinden haberi yokmuş gibi yazılar yazıyorlar. Ben modemlerde DSP teknolojisi ile USRnin V.90 standardına yükseltilen 33600 bps modemlerinde karşılaşmıştım. Hemde 2000/2001 yıllarında.
  • Arkadaslar benim favorilerim arasinda iki tane var . 1- speedtouch 580 ( Kolay kurulum, super sinyal seviyeleri ve satis sonrasi teknik destek.) 2-airties ( turkce arayuz , sık tasarım ve teknik destek)

Hiçbir konuda kimseyi kendine örnek alma...
    Çünkü en fazla onun kadar yükselirsin ama ondan daha iyi olamassın!

• +1 USR

Gelelim senin tereddütlerine: Temelde bazı konularda haklısın; hani "sütten ağzı yananın yoğurdu üfleyerek yeme" hikayesi...

Bak, ben 53 yaşındayım ve 1974'den beri şu veya bu şekilde elektronik cihaz üretimi, ithalatı ve pazarlamasının içindeyim. Şu 30 yılda gördüklerimi (özellikle de olumlu gibi gözüken teknolojik gelişme ve atılımların görebildiğim ve bilebildiğim kadarıyla bile olsa perde arkasını yazmaya kalksam, hepiniz kalkar gider dağ başında bir kulübede internetsiz minternetsiz oturmayı tercih bile ederdiniz! (Sizler bana göre gençsinizdir; bizim sizler yaşlardayken ne internet vardı ne de PC veya Microsoft veya Intel vb. vb.) Ama na'palım, bunlar hayatın, sevsek de sevmesek de gerçeği. Bizler de sadece Türkiyeli olarak değil, birer dünya vatandaşı olarak "yese de yemese de" bu develeri güdeceğiz, ya da dağ başına taşınacağız.

Neyse işin felsefesi bunlar... Esenlik ve sevgiyle kalın!
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• AirTies RT 210 Wireless derim... Açıklama isteyenler PM atsın...

Saygılar...
    ASUS TA230//Intel Pentium D 930 (4M Cache, 3.00 GHz, 800 MHz FSB)//Gigabyte GA-945PS3//HI-LEVEL 2+1 GB DDR2 //HIS Radeon X1550 512 MB PCI-E//Samsung 160 GB SataII 7200 Rpm//LG 52x24x52 CD-RW//LG-DVD//LG-Flat T710SH//FlyVideo 3000 Tv//USRobotics 5473 Wireless ADSL Router//XP Professional SP3//HP DeskJet 656C//NOKIA E75
  • quote:

Orjinalden alıntı: beyazkartal
    mafaky öncelikle seni bu forumda sürekli airties yandaşı yazılar yazan biri olarak görüyorum.her zaman modem önerilerinde airties te airties diyosun başka bişey demiyon as34 arkadaşımız modemden genel olarak şikayeti olmadığını ama bazı nedenleri olduğunu belirtmiş ama sen eğer bu airtiesi bu forumdakilerden daha iyi bilirim diyosan enine boyuna anlat şu airties olayını yada bu modemi sadece türk malı diye önerme insanlara, çünkü bu modemin üretiminde hiçbir türk yok sadece yönetim ve web arayüzünün dışında. yani milli duyguları hepimiz besliyoruz bu güzel bişey ama airties cihazında hiç bir parça türk üretimi değil .burada seni yargılamıyorum sadece airties gerçeğini bize bilimsel olarak açıkla biliyorsan eğer.insanlar asus yada zyxel,usr yerine neden airties alsınlar bunu açıkla.adsl2+ teknolojisi bildiğim kadarıyla firmware le düzeltilebilecek yazılımsal bişey usr neden bunu yapmasın.saygılar

Güzel kardeşim, izninle yanıtlıyayım:
    1) Ben bu Forum'da (veya diğer Forumlarda) AirTies'ı "Türk Malı" olarak kategorize ettiğimi ve bu nedenle tavsiye ettiğimi samimiyetle hatırlamıyorum... Hatalıysam beni düzeltin. tam tersine şöyle dediğimi hatırlıyorum: "AirTies'çılar dürüst davranıp bu modemi nerede ürettirdiklerini, Taiwan'lı Firma'nın adı ve adresine varıncaya kadar Kullanım Kitapçıklarında belirtiyorlar... vb. vb."
    2) Gerçekten de tekrar teyid edeyim ki, benim bildiğim kadarı ile (çünki bazılarınızın zannettiğinin aksine AirTies çalışanı falan değilim; sadece "sempatizanıyım"...) AirTies modemlerinin fiziksel üretiminde hiçbir Türk'ün emeği geçmemiş, hiçbir Türk yapımnı elektronik veya mekanik parça kullanılmamıştır. (Not: Türkçe Kullanım kitapçıkları ve Türkiye'deki bir yan sanayiden bir süre temin ettikleri SMPS regüleli güç adaptörleri ve de muhtemelen dış ambalaj ve etiketleme bu dediklerimin dışındadır...)
    Zaten böyle birşey özellikle AirTies tarafından iddia edilseydi, merak etmeyin, bunu ilk açığa çıkaracaklardan birisi de ben olurdum...
    3) Sadece ve sadece yazılım Türk'ler tarafından ve de özellikle T.Telekom ADSL alt yapısına uygun olacak şekilde geliştirilmiş ve zenginleştirilmiştir. (Chipset'lerdeki temel ADSL ve sair wi-fi yazılımının Türk olacak hali yok tabii ki; hangi marka modemi alırsanız alın onlar zaten standart olarak var...) Ama, örneğin, ADSL data sayaç yazılımı Türkiye'de geliştirilip ilave edilmiştir. Ancak burada konu yazılımla sadece adsl2+'a upgrade konusu değildir. (Bu arada inan ki USR'ın 9105/9106'da hangi chipseti kullandığını bilmiyorum; yazılımla bu modellerin adsl2+'a upgrade edilemeyeceğini biliyorum sadece...)
    4) İnsanların Türkiye'de AirTies alması için nedenler:
    a) Türkiye'de kurulu (tamamen Türk sermayesi ile bile olmasa) bir Şirket; Türkiye'de istihdam sağlıyor ve kazancının bir kısmını da Türkiye'de dolaylı/dolaysız bırakacak...
    b) Güncel teknolojiye sahip ve Türkiye'nin bazı olumsuz (hatta "ilkel" diyebileceğimiz) alt yapısına daha uyumlu veya bu olumsuzluklara göre daha tedbirli tasarımı ve aksesuarları (örneğin SMPS'li regüleli güç adaptörü...) var.
    c) Şimdilik işe yarayan 24/7 servisi var... Ürünlerinde ileride bizim elektronik dilinde "kalıtımsal ve kronik" hatalar oluşmadığı sürece, kullanım kitapçıklarını biraz daha "elektronik ve PC'ye uzak kullanıcıların" da anlayabilecekleri bir dille yazarlarsa piyasadaki cihaz nüfuslarının arttığı oranda problemle karşılaşmayacaklarından, söz konusu 24/7 servisi (kadrosu) makul aritmetik artışlarla tatminkar servis verecektir (diye samimiyetle) umuyorum.
    d) Aslında "wireless" konusu temelde bir bela. Şu anda geçerli 802.11b/g standartları ("a" da var ama o ayrı konumda) zaten önümüzdeki bir yıl sonra yenileniyor, geliştiriliyor. Bunlara uygun yeni cihazlar da ister istemez ortaya çıkacak (eee, "teknoloji'nin nimeti mi, külfeti mi sizler kararı verin: sizler giderseniz vallah billah ben de o dağ başı kulübesine gideceğim!...) ve tüketicinin cebinden yeniden paracıklar tırtıklanacak! Ticari olarak yaşamak için AirTies da kaçınılmaz bir şekilde bunun bir parçası olacak ama hiç değilse bünyesinde birkaçı da ABD'den bu ülkeye geri dönüş yapmayı göze alabilmiş 5-6 mühendisi artı teknoloji düzeyi yüksek birkaç da satış/pazarlama elemanını istihdam ederek...

Bu arada zannetmeyin ki AirTies Şirketi ömrünün sonuna kadar
    a) Türkiye'de ADSL modem (kablolu/kablosuz) satarak yaşamını sürdürecek,
    b) Sadece Türkiye pazarına yönelik çalışacak.

Yakın gelecekte bu markayı en azından Avrupa pazarında da görebileceğiz, ve başka tür ürünlerle de!... Ama hep birlikte biraz sabırlı ve toleranslı olalım; biliyorsunuz çocuk önce ağlar, sonra emekler, sonra yürümeye başlar (oldu mu size 1.5-2 yıl)!... AirTies de neredeyse 2 yaşında!

Fazla uzatmadan size birkaç bağlantı vereyim. Bunlar'dan ilki benim iki gün önce başka bir Forum'a yazdığım mesajdır. Diğerleri de padre nickli bir diğer AirTies sempatizanı arkadaşın birkaç mesajı.
    Son link de, AirTies'çıların İTÜ'de verdikleri seminerin bir kaydıdır (biraz uzun, yaklaşık 2 saatlik bir olay, 110 MB'lık bir DL gerektiyor... Vakit bulabilirseniz indirip boş bir zamanınızda "seyrediniz"...)

mafaky'den (benimkisi 2. sayfada, burada padre'nin de açıklayıcı bir mesajı var zaten...):
    http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=26689&page=2
    &pp=40&highlight=mafaky

padre'den:
    http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=39151&highlight=padre

AirTies Seminer'i:
    http://www.elklab.itu.edu.tr/~ee401307/airties/itu-ieee.wmv

Sağlıcakla ve sevgiyle kalınız (genç) arkadaşlar!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 15 Eylül 2005, 16:28:59 >
    Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.

• Tartışmayı boşverelim arkadaşlar. Herkes kullandığı modemden neler çektiğini yazsın isterseniz. Ben de Airties rt-210 kullanıyorum. As34'ün söylediği ısınma problemi 24 saat açık olmasına rağmen benim cihazda hiç yok. Fakat sinyal kuvveti konusunda haklı. 7 metre ötede sinyal hemen zayıflıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi father20 -- 7 Eylül 2005, 23:19:25 >
    Ben birşey sorucam sinyal zayıflıyor diyorsunuz 12mbit düşse ne olur? İşinizmi aksıyor. ayrıca aynı yerde intel proset wireless la bakıyorsun very good diyor, windows la bakıyorsun poor diyor. Veya tam tersi oluyor, ya bunlar daha çok yazılımların bok yemesi. takılmayın sorunsuz bağlantınız devam ediyormu ona bakın. Zaten 54mbit bağlantıda bile throughput 25-26 olur.
    Ama ortamda gürültü vardır, arasıra bağlantı komple kopar veya çok yavaşlar o zaman wireless modem veya AP üzerinde bulunan 1-13 kadar olan kanallardan sırasıyla 1-6-11 olarak denemenizi öneririm.
    Hangi kanalda sorunsuz kesintiz bağlantı görüyorsanız orda kalın, windowsun proseting very good una pooruna takılmayın.
    İşiniz yürüyormu o zaman sorun yok, dediğim gibi mühim olan througput tur.
  • [Deleted by Admins]
  • bende arites rt 210 kullanmaktayım 4 katlı bir binada yasıyorum önümüzde kalın bir duvar ve 35 metre nesafe var ötedeki marketten çok güçlü bir şekilde cekiyor en ufak kopmalar bile olmuyor anlayacagınız
  • arkdaşlar burda bir yanlışlık var .Thomson speedtouch ürünlerinin artık TEK Resmi Distribütörü var:CORELINK

Orjinalden alıntı: historical

mafaky bilgilere teşekkürler airties rt 110 almaya karar verdim umarım doğru yapmışımdır.

Güle güle kullanınız... Pişman olacağıbileceğinizi hiç zannetmem! (Bu arada, ben de evime alacağım 2. ADSL hattında RT-110 kullanacağım...)
  • Padre ve Afak baba verdiğiniz linklerden yazılarınızı sonuna kadar okudum. Çok akıcı ve güzel yazılar. Dergi editörlüğü yakışır hani. Açıklayıcı yazılarınız için teşekkürler. Artık bişeyde takılırsak kapınızı çalarız :)))

Saygılar...

Orjinalden alıntı: AS34

Padre ve Afak baba verdiğiniz linklerden yazılarınızı sonuna kadar okudum. Çok akıcı ve güzel yazılar. Dergi editörlüğü yakışır hani. Açıklayıcı yazılarınız için teşekkürler. Artık bişeyde takılırsak kapınızı çalarız :)))

Teveccühlerinize teşekkürler. Ben 1970-72 arası 3 yıl Okul Yıllığının Editörlüğünü yaptım (tabii o zamanlar Mac'ler bilem yoktu...), o kadarı da yetti bendenize. Ama ne zaman bir sorunuz olursa, acizane cevabımızı elbette ki esirgemeyiz (yeter ki bilebildiğimiz, ahkam kesebileceğimiz bir konu olsun); zamanımız yeterli ve sağlığımız yerinde oldukça...

Tekrardan sevgi ve saygılar. Şen ve esen kalınız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.