Bildirim
KABLONET [ANA KONU] (1712. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü,
2 Mobil
2 Mobil
Giriş
-
WiFi'da bu değerler çok iyi.
O 2.2 Mbps'lik fark normal hocam..._____________________________ -
Hocam başka şansımız yok ki, bu hız ve bu AKK bir tek Uydunet'te var. VDSL'deki 200 gb AKK'ler yetersiz kalıyor. Başvurumuzu yaptık, inşallah başımız ağrımaz. _____________________________ Boğaziçi Üniversitesi - Turizm İşletmeciliği -
quote:
Orijinalden alıntı: sametykcll
WiFi'da bu değerler çok iyi.
O 2.2 Mbps'lik fark normal hocam...
Hocam ben Ttnet ten geçince şok oldum zaten. Ttnet 24 e kadar diyip 18 veriyordu yıllardır. Uydunete hayran kaldım, ciddiyim. Teledünya ile kombinasyon da iyi ve ucuz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: confuest
quote:
Orijinalden alıntı: Grimnaxx
Kablotv altyapisi ve ttnet yurtdisi cikislari nedeniyle ping adsle gore ozellikle yurtdisinda biraz yuksek.
Sabahlari youtubenin kasmasi sorunu var ama vpn ile duzeliyor.
ADSL'in yurtdışı çıkışlarını Superonline mı sağlıyor ki pingler adsle göre yüksek? Şu konuda önüne gelenin kafasına göre yorum yapmasına gerçekten ayar oluyorum.
Teknik olarak bakıldığında Docsis platformu yani bildiğimiz Kablonet(yahut Uydunet) şuanda Dünya'daki en düşük gecikme sürelerini sunan bağlantı türüdür.(Latency konusunda ADSL veya VDSL ile kıyaslanamaz bile) Ancak bunu Turksat beceremiyor. Gerek kendi teknik elemanlarının bilgisizliği ve baştan savma iş yapmalarından dolayı gerekse kendi yurtdışı çıkışlarının olmaması sebebiyle.
Yaşı yetenler bilirler, Türkiye'ye ADSL yeni girerken Kablonet zaten vardı, ADSL geldi insanlara yüksek download hızları sunmaya başladı, millet buna aldanıp ADSL'e geçti ve pinglerde aşırı bir yükseliş gördüler. Bizim evde o zaman 128kbitlik Kablonet vardı
CS'de pinglere bakınca kimin ADSL kimin Kablonet kullandığı anlaşılıyordu o derece fark vardı arada. Daha sonraları işte bu platform bu hale düşürüldü.
Bütün bunlara rağmen hala bu platformun Türkiye'de ping veya diğer konularda ADSL ve VDSL'in gerisinde olduğunu düşünmüyorum. Ankara'nın en merkezi lokasyonlarından birinde hem ADSL hem VDSL2 hem de Uydunet kullanmış biri olarak.
Docsis sisteminin dunyada ping degeri nasildir bilmiyorum. Ama turkiyede adsl ile yurticindeki csgo serverinde 5-10 arasi ping alirken uydunette 25den assagi goremiyorum. Ayrica ttnet cikisli olmasinin ne alakasi var deyip daha sonra kendi cikisli olmamasi bir etken demissiniz ki benim de kastettigim gayet buydu.
Sonuc olarak suan turksatin ping degerlerinin diger isslere gore bir tik daha yukarida oldugu bir gercek. (Olmayan bolgeler var midir bilemiyorum ama burdaki yorumlara gore cogunluk icin durum bu sekilde)
Gececek arkadaslar bunu da goz onunda bulundursunlar.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Arkadaşlar ben yaklaşık 1 ay önce Uydunetin 24 ay+3 ay ücretsiz olan bir kampanyasına taahhüt verdim.
İçeriği şu şekilde;
25Mbit+150GB AKN, Teledünya üst paket, Altın sinema pakedi, Her yöne 100dk telefon. Modem ve teledünya kutusu hariç 70-80TL arasında bir fiyatı vardı.
Sitelerine tekrar baktım da kampanyayı 50Mbit olarak aynı fiyata yapmışlar. Benim bu pakedi yükselttirme şansım var mı? Cayma hakkım ilk 7 gündü fakat henüz 1 ay oldu. Eğer talep üzerine yükseltmezlerse taahhüdü bozup, modem kutu ve kullandığım internetin faturasını ödeyip tekrar taahhüt versem olur mu?
Ayrıca alırken 7 günlük sürede ping değerlerine göre kullanıp kullanmamaya karar vereceğimi belirtmiştim. İlk haftalarda 65 ping alıyordum fakat bir haftadır 90-150 arasında gidip geliyor değerler. Hatta zaman zaman anlık da olsa 300-500 oluyor özellikle akşam saatlerinde.
Ne dersiniz, pakedi bu kampanyaya aldırma şansım var mı?_____________________________
-
Yukarıdaki mesajınızda arkadaşa cevap verirken Yurtdışı pinglerden bahsetmişsiniz şimdi yurtiçinden delil getiriyorsunuz. Yazımı daha dikkatli okursanız Türksat'ın bu işi beceremediğini ve normalde uydunette pinglerin çok daha düşük olması gerektiğini ancak arada kayda değer bir fark olmadığını belirtmek için yazdım. Amacım tartışma yaratmak fln değil Uydunet'te de Adsl'de Vdsl'de de valve sunucularından alınan pingler son 6 aydır çok fazla değişiklik gösteriyor. Bazı serverlarda aynı ilde superonline fiber kullananlardan 5ms daha iyi ping aldığım da oldu superonlinedan 10ms daha yüksek pingim olduğu da oldu.(ki superonline muhteşem ping değerleriyle bilinir). Çoğunluk demişsiniz de önüne gelen birşey sallıyor ortada hiçbir kanıt yok ss yok.
Benim attığım ssleri konuyu yılbaşından beri takip ediyorsanız görebilirsiniz. Adsl,Vdsl,uydunet bu 3 bağlantı türünde de aynı lokasyonda yurtdışı çıkışlarında aynı hoplar kullanıldığı için 1-2ms den fazla fark olması teknik olarak imkansız. O da zaten kayda değer bir fark değil. Aynı şekilde adslde yurtiçi serverlarda daha iyi pingler almanız da gayet normal. Bunun da sebebini açıklayabilirim eğer dilerseniz.
Eğer Türksat'ın kendi yurtdışı çıkışları olsaydı, daha kaliteli bir teknik ekibi olsaydı şuanda Türkiye'deki en düşük ping değerleri Uydunet'te olurdu. Ancak Türksat düşük fiyata hızlı ve bol kotalı internet sağlamayı kendisine prensip edinmiş görünüyor malesef.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
Bir Yol Vardır Hak Yoludur, Bul Oğlum!
Yeri Bilmek, Göğü Bilmek Bir Oğlum!
Çabuk Büyü Çabuk Yetiş, Tez Oğlum!
Hain Gezen Şu Dağlarda Gez Oğlum!
Gez Oğlum, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum!!
-
Taahütü bozup yeniden versen indirim almak yerine kazık yersin. _____________________________ Boğaziçi Üniversitesi - Turizm İşletmeciliği -
Aynı kampanya derken 3 ay ücretsiz olan kampanya olduğundan emin misiniz hocam?
Gez Oğlum, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum!! -
Arkadaşlar şu an google,facebook,twitter ve online oyunlara giremiyorum fakat dh,reddit,dizist,steam gibi yerlere girebiliyorum.Birkaç saattir var bu olay,nedir bu şimdi bilen var mı?Bir anda oldu. _____________________________ -
hocam yalan olmasın bende 2013 e kadar bi 10 yıl falan uydunet kullandım sınırsız 512kbs ile başladık zorla sınırsız 1 mbite geçirene kadar ondanda 10 mbit olana geçmiştikbu süreçte öyle ciddi bir sorun yaşamamıştım bende.sonra taşındık vs 2 yıl mecburen ttnet kullandım şimdi tekrar geçicem büyük ihtimalle uydunet e ama kafama takılan birşey var.çarşamba günü iss ler arasında toplantı olacakmış vs.ben yarın başvursam 100mbit 100gb akn olan pakete ertesi gün yararıma birşey açıklanırsa toplantıda cayma hakkımı kullana bilirim değil mi ?(yada var mı öyle bir hakkım)
eğer olurda akk kalkar ama fiyatlar falan yükselirse diye düşünüp erkenden bu pakete başvurmak istiyorum hani hem iyi hem kötü senaryo yu düşünürsek bu iss toplantısından önce başvurmam mantıklı pakete eğer cayma,vageçme hakkım vs olucaksa_____________________________ ryzen 1600x-msi gtx 1060 gamingx 6gb-2x8gb 2400 crucial balistix -asus prime b350 matx -msi core frozr l cooler-corsair cx 550 psu-crucial 275 gb ssd-phanteks p400s tg case -
quote:
Orijinalden alıntı: attakkann1
hocam yalan olmasın bende 2013 e kadar bi 10 yıl falan uydunet kullandım sınırsız 512kbs ile başladık zorla sınırsız 1 mbite geçirene kadar ondanda 10 mbit olana geçmiştikbu süreçte öyle ciddi bir sorun yaşamamıştım bende.sonra taşındık vs 2 yıl mecburen ttnet kullandım şimdi tekrar geçicem büyük ihtimalle uydunet e ama kafama takılan birşey var.çarşamba günü iss ler arasında toplantı olacakmış vs.ben yarın başvursam 100mbit 100gb akn olan pakete ertesi gün yararıma birşey açıklanırsa toplantıda cayma hakkımı kullana bilirim değil mi ?(yada var mı öyle bir hakkım)
eğer olurda akk kalkar ama fiyatlar falan yükselirse diye düşünüp erkenden bu pakete başvurmak istiyorum hani hem iyi hem kötü senaryo yu düşünürsek bu iss toplantısından önce başvurmam mantıklı pakete eğer cayma,vageçme hakkım vs olucaksa
Cayma hakkını kullanabilir misiniz bilmiyorum ama paketinizin AKKsi BTKnın karar vereceği şekilde artar. 1.5-2 katına çıkacak gibi görünüyor. Yani Paketinizin akk miktarı belirlenen oranda artar.
-
Evet benim aboneliğim 3 ay ücretsiz kampanyası olarak gözüküyor, online işlemlerden tekrar kontrol ettim.
Asıl konu şu anda sitede 3 ay bizden kampanyası kapsamında zaten benim sahip olduğum paket içeriği yok. Yani 25Mbit 150GB AKK olarak bir paket yok detay kısmında. Bunun yerine ya aynı fiyata 50Mbit 150GB AKK olan paket, ya da 25Mbit 250AKK olan paket var.
İlk mesajda telefonun da olduğunu yazdım fakat, sistemde telefon gözükmüyor. Numara taşıma işlemini yaptık da modeme bağlamamıştım. Şimdi kontrol ettim de hat yok, sanırım telefonu kampanyaya dahil etmemişler._____________________________ -
hocam kafamda çok karıştı şimdi 24 mbit 35 gb akn li internete 70 lira ödüyorum.totalede her ay 200 gb falan download ım oluyor gözüküyor ttnet te.https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,412,100-gulduren-kampanya bu kampanyaya başvurmak nekadar mantıklı bunun yerine 50 mbit 250 gb akn li sadece internet mi alsam daha iyi olur.bu uyku yok hizmeti nekadar stabil çalışıyor acaba?ttnet te ay sonu modem reslemezsen bile önceki ay yapılan downloadı sonraki aya yansıtıyordu gece aknsiz deyipde akn den düşmesin.birde modemi dışardan almak mı mantıklı turksattan almak mı ? fiyat olarak veya kalite olarak _____________________________ ryzen 1600x-msi gtx 1060 gamingx 6gb-2x8gb 2400 crucial balistix -asus prime b350 matx -msi core frozr l cooler-corsair cx 550 psu-crucial 275 gb ssd-phanteks p400s tg case -
hocam kafamda çok karıştı şimdi 24 mbit 35 gb akn li internete 70 lira ödüyorum.totalede her ay 200 gb falan download ım oluyor gözüküyor ttnet te.https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,412,100-gulduren-kampanya bu kampanyaya başvurmak nekadar mantıklı bunun yerine 50 mbit 250 gb akn li sadece internet mi alsam daha iyi olur.bu uyku yok hizmeti nekadar stabil çalışıyor acaba?ttnet te ay sonu modem reslemezsen bile önceki ay yapılan downloadı sonraki aya yansıtıyordu gece aknsiz deyipde akn den düşmesin.birde modemi dışardan almak mı mantıklı turksattan almak mı ? fiyat olarak veya kalite olarak _____________________________ ryzen 1600x-msi gtx 1060 gamingx 6gb-2x8gb 2400 crucial balistix -asus prime b350 matx -msi core frozr l cooler-corsair cx 550 psu-crucial 275 gb ssd-phanteks p400s tg case -
quote:
Orijinalden alıntı: attakkann1
hocam kafamda çok karıştı şimdi 24 mbit 35 gb akn li internete 70 lira ödüyorum.totalede her ay 200 gb falan download ım oluyor gözüküyor ttnet te.https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,412,100-gulduren-kampanya bu kampanyaya başvurmak nekadar mantıklı bunun yerine 50 mbit 250 gb akn li sadece internet mi alsam daha iyi olur.bu uyku yok hizmeti nekadar stabil çalışıyor acaba?ttnet te ay sonu modem reslemezsen bile önceki ay yapılan downloadı sonraki aya yansıtıyordu gece aknsiz deyipde akn den düşmesin.birde modemi dışardan almak mı mantıklı turksattan almak mı ? fiyat olarak veya kalite olarak
5 aydır Uyku Yok kullanıyorum hiç görmedim AKN'ye yanlışlıkla yazıldığını hocam. 50mbit 250gb AKN'li paketi kullanıyorum ben de._____________________________ 
Gez Oğlum, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum!! -
Eğer NetMASTER modem alacaksanız Türksat'tan almak çok daha mantıklı.
Ama NetMASTER harici Motorla, NetGear vb. modemler alacaksanız o zaman doğal olarak başka yerlerden alacaksınız zaten...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: aLoneaqLe
Arkadaşlar ben yaklaşık 1 ay önce Uydunetin 24 ay+3 ay ücretsiz olan bir kampanyasına taahhüt verdim.
İçeriği şu şekilde;
25Mbit+150GB AKN, Teledünya üst paket, Altın sinema pakedi, Her yöne 100dk telefon. Modem ve teledünya kutusu hariç 70-80TL arasında bir fiyatı vardı.
Sitelerine tekrar baktım da kampanyayı 50Mbit olarak aynı fiyata yapmışlar. Benim bu pakedi yükselttirme şansım var mı? Cayma hakkım ilk 7 gündü fakat henüz 1 ay oldu. Eğer talep üzerine yükseltmezlerse taahhüdü bozup, modem kutu ve kullandığım internetin faturasını ödeyip tekrar taahhüt versem olur mu?
Ayrıca alırken 7 günlük sürede ping değerlerine göre kullanıp kullanmamaya karar vereceğimi belirtmiştim. İlk haftalarda 65 ping alıyordum fakat bir haftadır 90-150 arasında gidip geliyor değerler. Hatta zaman zaman anlık da olsa 300-500 oluyor özellikle akşam saatlerinde.
Ne dersiniz, pakedi bu kampanyaya aldırma şansım var mı?
hocam aynı durum bende de söz konusu. Durum hakkında çözüm bulabilirsen buraya yazmanı rica ediyorum._____________________________
-
Ben Uydunet'e başvuru yaptım. Evde her odada kablo tv çıkışı var, her odadan TV izleyebiliyoruz fakat sinyal zayıflamaması için ilk çıkışa takmak şart mı modemi? _____________________________ Boğaziçi Üniversitesi - Turizm İşletmeciliği -
quote:
Orijinalden alıntı: Mopneet
Ben Uydunet'e başvuru yaptım. Evde her odada kablo tv çıkışı var, her odadan TV izleyebiliyoruz fakat sinyal zayıflamaması için ilk çıkışa takmak şart mı modemi?
hocam kablo tv çıkışı derken analog anten çıkışını mı yoksa uydu çıkışını mı kastediyorsunuz? Bağlantıyı yapacak ekip bu konuları bilir onlar sizi bilgilendirirler bu konuda._____________________________ 
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
![KABLONET [ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=http%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2f37%2f1e%2f09%2f371e09e50c67ea06b71824e7a3789900.png&t=118937440&width=480&text=1)

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt