Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1713. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
68.749
Cevap
461
Favori
3.853.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
66 oy
Giriş
    50mbit paketin hız sonuçlarını ekleyeyim bir fikir olsun size, download hızı 6-6.3mb/sn arası değişiyor

KABLONET [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 26 Temmuz 2016; 14:37:16 >

Bir Yol Vardır Hak Yoludur, Bul Oğlum!
    Yeri Bilmek, Göğü Bilmek Bir Oğlum!
    Çabuk Büyü Çabuk Yetiş, Tez Oğlum!
    Hain Gezen Şu Dağlarda Gez Oğlum!
    Gez Oğlum, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum!!
  • confuest kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin kararımı verdim uydunet bağlatıcam.ama 100 mbit 100gbakn mi 50 mbit 250 gb mi bağlatsam ona karar veremedim. Uyku yok zaten 2 sinde de alıcam 100mbit daha mı mantıklı olur bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bak kardeşim ben normal bir kullanıcıyım bağlatalı 10 ay olacak ilk 5 inanilmaz güzeldi ama ondan sonrası dalgalanmalı ve işler boka sarmaya başladı hatta forumdan bir kaç arkadaşla atışmışlığım vardır uydunete laf attiklari için ama şu an ping konusunda özellikle yurt dışı ping konusunda rezalet oyun oynuyorsan online olarak adsl veya vdsl bağlatırsan bile 5-10 ms az ping alıyorsun eğer indirme yapmak için istiyorsan en ideali hiz olarak yine ek servisler olarak belki en geniş portföye sahip iss ama video izleyeceğim dersen gene düşün derim bazen 50 megabitlik hızla 360p yi bile yüklemediği oluyor bu aralar youtube sıkıntılı burada bağlat bağlat diyenler uydunetin elemanlari o yüzden yardımcı olmak açısından iyice taşı düşün derim yoksa 27 ay taahhüt dile kolay 2.5 sene neredeyse o yüzden kullanımlarını sırala ihtiyacin neyse o yönde karar ver derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C3A908952 -- 26 Temmuz 2016; 15:34:25 >

|| Asus ROG Strix X870E-E Gaming Wi-Fi || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X || NZXT H9 Elite Black Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid || NZXT Kraken 360 RGB Black || MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+ GOLD || 4TB Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD || Asus TUF 24,5" VG259QM 1Ms 280Hz ||
  • "bağlat bağlat diyenler uydunetin elemanlari"

Evet her "Uydunet bağlat" dediğimizde Türksat banka hesabımıza 300 TL yatırıyor, doğru tahmin

Online oyun konusunda iyi olmadığını zaten çoğu mesajda belirtiyoruz.
    YouTube konusunda ise herkesde sorun yok, bazı aboneliklerde var.

Eğer online oyun oynamıyorsanız, ama oyun dışında interneti çok yoğun kullanıyorsanız Uydunet kesinlikle ADSL ve VDSL'den çok çok daha iyi (TTNet ADSL'den geçen biri olarak söylüyorum)...

|| Asus ROG Strix X870E-E Gaming Wi-Fi || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || AMD Ryzen™ 9 9950X3D || ASUS TUF Gaming GeForce RTX™ 4080 SUPER 16GB GDDR6X || NZXT H9 Elite Black Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid || NZXT Kraken 360 RGB Black || MSI MAG A1250GL PCIE5 1250W 80+ GOLD || 4TB Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD || Asus TUF 24,5" VG259QM 1Ms 280Hz ||
  • sametykcll kullanıcısına yanıt
    Sen allah bilir netmaster modeme sarılıp uyuyosundur takım tutar gibi iss savunuyor adamlar zamanında 30-40 sayfa geriye git ben de ayni senin gibiydim ama 5 ay sonra o tüm toz pembe rüyalar alemi yerine sorunlu çileli bol karamsar bir atmosfere dönüştü o yüzden leş gibi uydunet online oyun konusunda kötü değil leş . !

Ama ping konusunda DSL daha iyi tabiki.
    Dediğiniz gibi takım tutar gibi ISP tutmamak lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametykcll -- 26 Temmuz 2016; 15:54:00 >
  • 1-2 şey hariç diğer konularda haklı olduğunuz için sadece o bölümü alıntıladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametykcll -- 26 Temmuz 2016; 15:55:23 >
    Boğaziçi Üniversitesi - Turizm İşletmeciliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mopneet

Üst komşum 100 mbps uydunet kullanıyor. Online oyunlarda ping problemi yok. Buna güvenerek ben de başvurdum.
    Bildiğim kadarıyla ping sorunu modem ayarlarını değiştirerek düzeltilebiliyor.

Uydunet ne zaman yurtdışı çıkışlarını bağımsız hale getirir o zaman pingler düzelir ping dediğiniz olay modem arayüzünden veya başka bir ayarlardan yapılarak düzeltilecek bir durum değil ilk başlarda ben de aynı sizin gibi düşünüyordum düzeldiğini ama en mantıklı yapabileceğiniz cat6 çekip öyle oynamak zaten wireless üzerinden online oyun oynamak pek akıl kari değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafkaslı57 -- 26 Temmuz 2016; 17:33:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelip kurulumu yaptılar. "Bölgesel olarak altyapı yetersizliğinden ping sorunu olabiliyor, sizin bölgenizde sorun yok." dediler. Şu anda kontrol ettiğimde ADSL alırken aldığımdan 5-10 ms fazla ping alıyorum fakat oyun konusunda sıkıntı yaratmayacak kadar düşük.
  • Hocam önce de belirttim bir mesajım da 10 yıl kadar uydunet kullandım zaten son 2 yıldır kullanmıyorum yaşadığım yerden dolayı tekrar eski muhitime taşındım uydunet kullanırken 1mbit döneminde bile arkada birşey açmazken 90 ms alırdım lol de. Şu an ttnet adsl de 70-75 ms alıyorum. Hani eski sinden çok farklı değilse ping olayı sorun yaşayacağımı sanmıyorum bu youtube sorunu biraz rahatsız etti ama. twitch den yayın izlerim bol bol youtube dan video izlerim hani oyun dan çok diye bilirim. download da aynı şekilde.lol ve mmo lar dışında daha düşük ms gerektiren oyun oynamıyorum uzun zamandır

Gozlemlerim

Download hizi gercekten cok iyi(25 mbit 150 gb Akn li paket)
    Steam de 3.0 mbps ile indiriyorum,sabit
    Youtube da vs sorun yok
    Ping olarak Cs Go dan ornek verebilirim,online onu oynuyorum.
    Ping 65-74 arasi cogunlukla,bir kac kere sabit 55 gordugum de olmustu.Kablo ile baglaniyorum

İlk gün olduğu için henüz bir şey demek için erken fakat şimdilik sorun yok.

KABLONET [ANA KONU]

Not: 50 mbps indirme, 4 mbps yükleme hızı içeren pakete abone oldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mopneet -- 26 Temmuz 2016; 23:14:22 >
  • 1 - Arkadaşlar 24 Ağustos'ta taahhütüm bitecek. Yaklaşık 2 yıldır 50 mbit+250 GB AKK+Kablo Tv'ye 92 tl ödüyorum. Taahhütümün bitmesini bekleyip yeni kampanyalardan birine gireceğim. 90 tl'yi geçmeyi düşünmüyorum hatta çok bir kaybım olmadan 60'a filan çekmeye çalışıyorum. Amacım ya 90-92 tl verip mevcut paketime ek üstüne+Uyku yok paketi alabilmek yada Daha düşük bir hız ve akk+uyku yok ile daha az para ödemek. Hiçbir şekilde yoğun indirme yapsam bile akk'ye takılmak istemiyorum bu sebeple hız ve akk'yi iyi belirlemem gerekiyor. Kotayı aylık ortalama 150-200 gb arası kullanıyorum. PS 4 için oyun indirirsem 250 gb kota doluyor ama her ay düzenli 250'yi bulmuyorum. Uyku yok alırsam kotayı 100-150 gb a çekebilirim sanırım. Ama emin olamıyorum. İlerde film ve oyun indirmelerim mutlaka olacaktır. Evde yoğun şekilde youtube filan kullanılıyor. 150 mi 250 gb kota mı kararsız kaldım. Bir diğer kararsızlığım da hızda. Acaba 100 mbit 100 gb'lık paket+uyku yok mu yapsam hızım artmış olur yoksa interneti 25 mbit'e mi düşürsem? Ve ya 50 mbit'te mi kalmalıyım? Açıkçası 50mbit'in çok bir esprisini göremedim. Tamam download hızı çok artıyor kabul ama normal internet ve video izlemede filan 25 mbit te yeter gibi geliyor. 50 mbit'te 1080p izlerken pek çok kez donma yaşadım. Yani gerek var mı emin değilim. 25 mbit'in download hızı da bence beni tatmin eder gibi. Siz ne önerirsiniz?

2 - Evde kablo tv şuan kullanıyoruz mecbur ama seneye kapanacakmış zaten şimdi kablo tv'li paket alırsak tarifeye ek ayda 3-4 tl ekliyorlar onu seneye kapandıktan sonra da 1 sene boyunca 3-4 tl her ay fazla ödeme yapmış olacağım. Şimdi mesela 24 ay taahhüte %20 indirim kampanyası en ucuz fiyatı veriyor ama ben kablo tv'yi zorunlu diye biliyorum. Ona girsem +13 tl kablo tv ücreti kitlemesinler? Teledünya ve Türksat telefon dakikalı kampanyalarda da fiyat uygun geliyor ama ben teledünya ve telefon dakikası istemiyorum. Sadece internet bir de mecbursa kablo tv başka bir şey istemiyorum. Benim için en uygun kampanya ne olur acaba?

3- Uyku yok şimdi 10 tl. Ama bazı taahhütlü kampanyalara eklendiğinde fiyatta indirim filan oluyormuş sanırım. 5tl'ye filan düşüyormuş. Öyle bir kampanya var mı acaba?

4 - Bir de ben pazar günü sabah taşınacağım. O sebeple Uydunet'i yeni eve nakil yaptıracağım.(Yeni evde uydunet var.) Pazar günü öğleden sonra filan gelip takmalarını istiyorum. Nakil için ne zaman başvurmalıyım? Ben cuma günü başvurmayı düşünüyorum. Ama forumda teknik servisin çok hızlı olduğunu duydum. Cumartesi gecesi filan mı başvursam? İnternet üzerinden mi yoksa telefondan mı başvurmak daha hızlı olur?

• Lithium kullanıcısına yanıt
    1- Bence 50 Mbps'de kalmak daha mantıklı hocam. Çünkü 1-2 yıldır 50 Mbps'deki 6 küsür MB saniye indirme hızına alışmışsınız, ve bu hıza alıştıktan sonra daha düşük hızlara düşmek gerçekten iyi olmuyor. 25 Mbps'e geçerseniz tamam, YouTube, Spotify vb. servisleri kullanırken bir fark hissetmezsiniz fakat iş indirme yapmaya gelince tüm indirmeleri iki kat daha yavaş yapmış olacaksınız. Ama tabii karar sizin.

2- Bence KabloTV yerine Teledünya'ya geçin. Çünkü şimdi geçmeseniz bile Temmuz 2017'de Analog KabloTV kapanınca ya KabloTV'yi iptal ettirecek, ya da aynı fiyata Teledünya Giriş Paketi'ne (Temel paket değil, temelin bir tık altı) geçmek zorunda kalacaksınız. Taahhütlü internet abonesi olacağınız için KabloTV'yi iptal ettiremeyeceksiniz, yani Teledünya'ya geçiş yapmak zorunda kalacaksınız. Yani maalesef Teledünya'ya geçmeme gibi bir lüksünüz şu an için yok.

Sizin için en uygun tarife şu anlık linkini vereceğim 12 ay taahhütlü kampanyanın ya 25 Mbps 250 GB (KabloTV dahil aylık 74 TL) versiyonu ya da 50 Mbps 250 GB (KabloTV dahil aylık 84 TL) versiyonu gibi görünüyor.
    Bu tarifeye geçince Teledünya Giriş Paketi'ne direkt geçiş yaptırabiliyorsunuz. Sadece -eğer elinizde yoksa- cihaz parası ödüyorsunuz (ama illa da cihazı alıp bağlatmak zorunda değilsiniz, sistemde Teledünya olarak gözükmesi yeterli).

3-O kampanya bir önceki dönemin kampanyasıydı hocam, şu an için taahhütlü Uyku Yok alınamıyor.

4-MH ile sesli olarak iletişime geçmek daha mantıklı, servisleri evet hızlı fakat siz tarih verirseniz o tarihte gelirler diye düşünüyorum. Bir de Pazar günü çalıştıklarını sanmıyorum. Hatta Cumartesi bile belki öğlene kadar çalışıyorlardır diye tahmin ediyorum (devlet kurumu olduğu için).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametykcll -- 27 Temmuz 2016; 0:34:15 >

• Lithium kullanıcısına yanıt
    Hocam 50 mbit te nasıl nerde donuyor 1080"p video.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.