Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (1714. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
68.749
Cevap
461
Favori
3.853.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
66 oy
Popüler Konular listesinde
42. Sırada  bugün en iyi #8
Giriş
    Şu sıralar Uydunet'te bazı kullanıcıların yaşadığı (her kullanıcıda yok) bir ''YouTube kısıtlaması'' söz konusu. YouTube'da belli saat dilimlerinde (Örn. 10:00 - 13:00 arası) 144p videolar bile zor izleniyor, ama o saat dilimi geçince normale dönüyor...
  • @sametykcll Hocam teledünya hiçbir şekilde kullanmak istemiyorum decoderli olduğu için. Tv'nin içindeki uydu alıcısını kullanacağım. Şuan oturduğum yerde sinyal sorunu yaşadığım için kablo tv acil durumlarda işimi görüyordu. Kablo tv kapanmasa onunla devam edebilirdim ama Kablo tv kapanınca teledünya kullanmam zorunlu mu şimdi? Yani teledünya olmadan fiber internet hizmeti alamaz mıyım? Kablo tv kapanınca kablo tv bedelini aylık ödeyeceğim tutardan düşebilir miyim?

@attakkann1 Her zaman olmuyor zaten her zaman 1080p izlemiyorum ama bazen Youtube'da video izlerken, yada film sitelerinden film izlerken donduğuna şahit oldum. Hatta bazen 720p bile kısa süreliğine takılma yapabiliyor. Özellikle de ipad'de izlerken donma çok yaşadım. 1080p donmasa bile dolum çubuğu çok yavaş doluyor. İleri sarma filan yapması zor oluyor. Daha önce 8 mbit sınırsız ttnet kullanıyordum onda da 1080p öyle yavaş dolarak açıyordu yani ben 50 mbit'e geçtiğimde nasıl 240 p video hemen doluyorsa 1080p'de çok çabuk dolar diye düşünüyordum. O yönden hayal kırıklığı oldu benim için yoksa download hızı filan çok iyi tabiki.

• Lithium kullanıcısına yanıt
    TV'nizin içinde dahili uydu alıcısı olması yetmiyor hocam (Teledünya uydu yayını değil çünkü). TV'nizin Conax modül ile decoder olmadan Teledünya yayınlarını açabilmesi için içinde dahili DVB-C tuneri olması gerekiyor.
    TV'nizin marka/modelini yazarsanız DVB-C desteği olup olmadığı konusunda yardımcı olabilirim

Eğer Türksat kapanış tarihine kadar bir değişikliğe gidip şartları esnetmezse (belli olmaz belki esnetirler) evet, zorunlu hocam. Ama Türksat analog çağını tozlu raflara kaldırmak istediği için bu konuda biraz sıkı. Zorunluluk konusunda eğer ''ille de geçmem'' diye diretirseniz iptal edebileceksiniz. Ama taahhütlü kullanıcıların böyle bir lüksü olamayacağı için onlar paşa paşa Teledünya'ya geçiş yapacaklar

KabloTV kapanınca o 13 TL'lik bedel faturanızdan düşmeyecek, sadece 1 Temmuz 2017'de o para KabloTV parası olarak değil Teledünya Giriş Paketi parası olarak yansıtılacak

Giriş Paketi kanalları şu şekilde ----->
    Kablo
    TV Teledünya Giriş Paketi | Kablo
    https://turksatkablo.com.tr/tv-teledunya-giris-paketi.aspx

• Samsung UE40H6270 kullanıyorum hocam 1 ay sonra 2016 model Samsung, LG, Vestel, Arçelik, Beko Smart TV'lerinden bbir tane daha alma durumum olacak ta ben anlatamadım sanırım ben çanak anten kullanacağım hocam yani teledünya'ya hiçbir şekilde ihtiyacım yok. Yani anladığım kadarıyla teledünya kablo tv yerine zorunlu olacakmış eğer decodersiz kablo tv gibi sadece tv üzerinden kullanabilme imkanım olacaksa o zaman düşünürüm ama diğer türlü boşuna teledünya'ya 13 tl ödemek istemiyorum. %10-%20 taahhütlü kampanya da kablo tv gözükmüyor sadece internet gözüküyor. Onda fiyata +13 tl kablo tv ekleniyor mu acaba? Eğer eklenmeyip tek başına oluyorsa o pakete geçeyim o zaman?
  • Lithium kullanıcısına yanıt
    Göründüğü kadarıyla TV'nizde decodersiz Teledünya'yı şu aparatı alarak -bu aparat decoder değil, sadece Teledünya kartının TV'ye takılabilmesi için gereken şey- ( veya ) kullanabiliyorsunuz Bu aparatı 2016 modellerde de kullanabiliyorsunuz (2016 modellerin hemen hemen hepsi Teledünya destekli).

Evet, o kampanyada fiyata KabloTV dahil değil. Ama onda da KabloTV almak gerekli.

KABLONET [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametykcll -- 27 Temmuz 2016; 1:23:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: attakkann1

Hocam kesin kararımı verdim uydunet bağlatıcam.ama 100 mbit 100gbakn mi 50 mbit 250 gb mi bağlatsam ona karar veremedim. Uyku yok zaten 2 sinde de alıcam 100mbit daha mı mantıklı olur bilemedim

hocam AKN'yi doldurmayacağınızdan eminseniz, gündüz kullanımınız az ise tabii ki uyku yok ile 100mbit daha mantıklı olur. Ama doldurursanız 100mbit'ten 3mbite düşmek çok fena koyar insana. 100mbit UYKU YOK ile çok iyi olur. Ben gündüz kullanımımı kısıtlayamadığım için 50mbit 250GB AKN'liyi bağlattım. Hala yetmiyor bana. Bu tercihi yaparken BTK'nın kota arttırımına gideceğini hesaplamak lazım. Günlük kullanımınız günde ortalama 5gb'tan fazla değilse 100mbit 100gb AKN + UYKU YOK süper olur hocam

Bir Yol Vardır Hak Yoludur, Bul Oğlum!
    Yeri Bilmek, Göğü Bilmek Bir Oğlum!
    Çabuk Büyü Çabuk Yetiş, Tez Oğlum!
    Hain Gezen Şu Dağlarda Gez Oğlum!
    Gez Oğlum, Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum!!
  • Bugün 3-4 saat CS:GO ve Dota2 oynadım, dota2 de pingler 55ms civarıydı, cs go da ise 49-50ms civarı gezindi hep. Aşşağıda SS'ini aldım.

KABLONET [ANA KONU]

• confuest kullanıcısına yanıt
    Hocam lolde 45-50 ping alıyorum bende. Ama cs:go da arkadaşlarla girince azıtıyor ping 90-110 arası oluyor. Tek girince olmuyor. Niye böyle bir bilginiz var mı?
    Bakalım bugün ki toplantıdan ne çıkıcak. Şuan ki 35 GB akn hiç download yapmadan kullanırsam ayın ilk 4-7 günü arasında bitiyor sanırım 250 gb 50 mbit daha mantıklı olucak. 100 mbit paketinin sinema paketi falan iyi gerçi ama bakalım toplantı dan çıkan sonuca göre karar vericem umarım çok geç olmasını iss toplantısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Onların girdiği server EU East olabilir veya sizin. Arkadaşların mesela EU West'te düşük ping alıyordur, doğal olarak oraya yönlendiriliyorsunuz sizde arkadaşlarınızla . Sizin normal de girmeniz gereken server EU East mesela.

Umarım anlatabilmişimdir.

Daha geçen @SgtLittleNoob ile test ettik Uydunet, SO fiber'e göre 30 ms fazla verdi diye hatırlıyorum. Bende ise 20 ms fazla verdi.

Tamamen bölgeye göre değişiyor pingler.

Not : 8 Senedir Uydunet 2 sene de TTnet kullandım. TT berbat .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 27 Temmuz 2016; 9:36:06 >

Windows 7 (başlat>çalıştır>cmd)
    Windows 8 (Başlat>ara>cmd)

ping -t tr.leagueoflegends.com

KABLONET [ANA KONU]

bende böyle.
    Ayni durumdayiz hocam neresindesiniz sislinin

Yoksa o toplantıda LP'nin de dediği gibi "iyi bir şey olacak" diye kesin bir şey yok, sadece "bir şey olacağı" kesin.

Yani ek bir internet vergisi, kota sonrası hızın düşürülmesi falan bile olabilir

Orijinalden alıntı: sametykcll

Hocam Ağustos'ta AKK artacak diye kesin bir şey yok ki, o bizim umudumuz.

Yoksa o toplantıda LP'nin de dediği gibi "iyi bir şey olacak" diye kesin bir şey yok, sadece "bir şey olacağı" kesin.

Yani ek bir internet vergisi, kota sonrası hızın düşürülmesi falan bile olabilir

Hocam BTK toplantısında bütün ISS'lerin teklifleri kota arttırımına ve kota sonrası düşen hızın artmasına yönelikti. BTK sizce ISS'lerden bile daha az düşünerek kullanıcıyı kotalara dokunmayıp AKK sonrası hızları mı düzenleyecek Kotaların artacağı kesin, bizim umudumuz bunu çok fazla miktarda arttırabilmek ya da tamamen kaldırabilmek ve şayet kaldırmazlarsa AKK sonrası hızı herkesin internet hızının yarısı civarına çekebilmek.

Edit: Ortak Altyapı Şirketi olayı bomba olacak gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi confuest -- 27 Temmuz 2016; 12:34:05 >

• arkadaşlar esenyurt/esenkent mah. den kullanan varmı acaba? süperonline fiber kullanıyorum 3 yıldır ve bu sene uydunete geçmeyi düşünüyorum.superonlineda 25 megabit fiber hız yeterli benim için.Daha fazla hız veya daha düşük ücret geçmedeki amacım.59tl fatura ödüyorum ve yeni sözleşmede ne teklif olur bilmiyorum.Pişman olurmuyum?

Orijinalden alıntı: civan76

25 gb ek verdik mesajı geldi dün telefona ama değişen bir şey yok, hız artmadı. Var mı buna yapılabilecek bir şey arkadaşlar? Modemi kapatıp açtım değişmedi hız.

Müşteri Hizmetleri'ni arayın hocam

• confuest kullanıcısına yanıt
    Ben de artmasını -daha doğrusu kaldırılmasını- istiyorum ama yine de olabilecek diğer ihtimali yazdım

Aynen. Yanlız şirketin adını neden direkt ''Ortak Altyapı Şirketi'' kurdular onu merak ettim, isim bulmaya üşenmişler
    3 sağlayıcı, tek altyapı dönemi başlıyor

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.