< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 2 Mayıs 2020; 13:59:29 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukdanis -- 2 Mayıs 2020; 13:59:29 > |
Sorsanız işçiyiz, emekçiyiz, esnafız der övüne övüne anlatırlar ama çakaldan farkları yok. Hatta çakal bile bunlardan daha az zararlıdır en azından niyetini belli eder.
|
Bir usta 500 lira malzeme 100 TL işçilik diyorsa,
Gerçekte olan 400 lira malzeme 200 lira isciliktir Siz pazarlık yapıp fiyatı 550 ye düşündüğünüzde malzemeyi 350 tl lik kullanır.iscilikten yine 200 kazanır.siz zannedersiniz ki el emeginden düştü . Ondandır ki malzemeni kendin getirdiğinde yüzüne nemrut nemrut bakarlar. Ve bu sebeple onarım değil,değişimi tercih ederler,duble geçirmek için |
Diyecegi sey, radyatoru tamir ettiririz ancak tamire garanti vermem, tekrar kacirirsa sokme takma isciigimi alirim demekti, konuyu nereye getirmisiniz ve getirmisler..
|
Ankarada ismi lazım olmayan bir servise ben de gittim. Anlaradan yeni aldığım arabada yag kaçakları vardı. Dediğim servise gittik. Kaputu açtı ve arabanin yag soğutucusunun çatladığını, motor üst kapak contasinin da değişmesi gerektiğini sabah birakirsam öğlen alabileceğimi ortalama 2500 tl tutacağını söylediler. Benim de zamanım olmadığı için orada yaptırmadım. Yaşadığım şehre döndüm aynı gün ve sonraki gün tanıdıkların tavsiye ettiği bir ustaya gittim ve yağ sogutucusunda en ufak bir sorun olmadığını motor üst kapak contasinin degismesinin yeterli oldugunu söylediler. 250 liraya orjinalini aldım. Aynı ustada şanzıman yağını degistirttim, yıllık bakımlarını yaptım bir kaç ufak tefek iş daha yaptırdım ve 200 lira işçilik aldi sadece. Saydığım tum bakımlar malzemeler ile birikte 700 800 liraya geldi. Ankaradaki sadece conta için benden 2500 tl istemişti. Üstüne yıllık bakım yaptırıp, şanzıman yağını değiştirip yaklaşık 1700 lira param da cebimde kaldı.
Ustanın iyisine, daha da önemlisi vicdanlisina denk gelmek dileğiyle🙋♂️ |
Bu tipler temizlenmeden sanayinin imajı düzelmez. Temiz dürüst esnafın da ekmeğiyle oynuyorlar. Teşekkürler paylaşım için
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|