Şimdi Ara

Kabloları ısıdan nasıl koruyabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elektrikli çay makinesi bozuldu. İçini açtım ki, elektrik kablolarından biri yanmış ve kablo kopmuş. Muhtemelen rezistans yüksek sıcaklık vere vere kabloya zarar verdi. Ben de biraz sağlam yerine kadar sıyırarak daralan makaron ile sabitledim.

Fakat şimdi her açtığımda plastik yanık kokusu geliyor. Makaron mu yanıyor, başka bir kablo mu yanıyor bilmiyorum. İşlemi yaparken koku gelebileceğini tahmin etmediğim için fotoğraf çekmedim ama rezistans ve kablolar aşağıdaki resimdeki gibiydi.

Kabloları ısıdan nasıl koruyabilirim?

• elektrikçiler de yanmaz kablo var.genel de ısıtıcılarda ve sobalarda kullanılır.

• Termokupl tarzı kablolar var maliyeti kettle'ınkini geçer mi bilmem.

• Kabloyu değiştirmek çözüm ama geçici önemli olan kablonun yanma nedenini bulup düzeltmek buda genelde gevşek bağlantılardan olur.Soket ve ek yerlerindeki gevşeklikler giderilmelidir.

• Bahsedilen yanmaz kablo sadece sıcak bölgeye takılabilir. Eski cihazlardan ve ya satıcısından kısa miktar alınıp sadece bu kısımdaki tehlike aaltılabili.t.

Sıcaklığa dayanıklı "yanmaz kılıf", yanmaz kablo kılıfı, cam elyaflı vb malzemeler var. Kiremitsi renktedir ve rezistans ütü vb malzeme satıcısında bulunur.

• Çok teşekkür ederim hepinize. Her biriniz farklı bir konuya değinmişsiniz ve hepsi çok yararlı oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kabloları nasıl toparlarım?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.