Şimdi Ara

Fan kapasitör koptu nasıl takabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Vantilatörü temizliyordum arka kapağı açıktı ve takılma sonucu kapasitör olması lazım o parçası koptu. Şimdi motorun içinden koptuğu için 2 cm kablo kaldı.. 3'lü prizin kablosunu kestim 2 tane kalın bakır kablo ile yama yaptım çalışmadı, tek darmarlı bakır kablo ile yama yaptım yine çalışması. Kablonun içindeki telin rengi gri beyaz yani bakır değil galiba kopan parçası kapasitörün üstünde var bu kablonun ismi cinsi nedir bilemedim. Şimdi nasıl yaparım nasıl ederim fikri olan varsa bekliyorum. Lehim şartmı..

Fan kapasitör koptu nasıl takabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börü76 -- 8 Haziran 2019; 16:57:57 >

• Lehim şart evet
    Diğer türlü sadece kabloları bükersen zaman içinde gevşer ve ark yaparak istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diamondx D kullanıcısına yanıt
    Klipsli yapmamışlar her şey birbirine lehimli. bodruma koyayım dursun müsait zamanda arkadaştan havya alıp lehimlerim. Balkonda falan kullanırım. Yeni bir tane vantilatör sipariş verdim.. yok yere 200 liradan olduk kendi hatam yüzünden.. birde o kadar uğraştım olmadı ona yanıyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börü76 -- 8 Haziran 2019; 17:24:59 >
  • Kalay kaplı bakır kablo o özel birşey değil. Çalışmamasının nedeni gözükmeyen bir yerde kopukluk olması. Bir iki kez ben de vantilatör tamir ettim. Hatta kapasitörlerle oynayarak hızını değiştirmiştim. Sizinkinde göremediğiniz bir yerde kopukluk vardır tam göremedikçe sorun çözülmez.
  • Fan kapasitör söktüm ondan sonra çalışmadı, her yerini söktüm motorun içine kadar baktım bir kopukluk yok. Normal bakır kablo ile yamalasam sorun olur mu? kaç mm kablo gerekiyor? teşekkürler. Benimde yoktan bu işlerle ilgim becerim tecrübem var ama bu kapasitör nedir ne değildir bilgim yoktu o yüzden bunun yüzünden mi oluyor yoksa başka şeyden mi bilemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börü76 -- 8 Haziran 2019; 17:28:19 >
  • Börü76 B kullanıcısına yanıt
    Benzer kalınlıkta olmak şartıyla istediğin kablodan bağla birşey olmaz. Lehimleme bantlama yaparsan daha iyi olur. Şimdi olay şu: kapasitör orada motora giden akımı kısıtlıyor. Direk 220ye bağlanmıyor vantilatör motorları. Eski zamanlarda YUMLU vantilatörler vardı onlarda kapasitör yerine çok turlu şok bobini kullanılıyordu. Sonradan seri kapasitör bağlamaya başladılar. Elde 1,5uF 1000Volt KUTUPSUZ kapasitör bulabilirseniz bir de onu bağlayın çok zor ihtimal ama belki kapasitör geçirmiyordur. Başka aklıma birşey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 8 Haziran 2019; 18:37:28 >
    Sipariş vermek yerine aslında BİM ŞOK gibi alışveriş merkezlerini gezseniz bazen kampanyalı vantilatörler geliyor ben iki sene önce 85liraya mı ne almıştım hala canavar gibi çalışıyor. Klima kullanmıyorum. Vanilatörün de pahalısına para vermem valla vereceğim en fazla miktar 110TL onunda daha ucuzu var mı diye bakarım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 110 liraya alınan vantilatör genelde sağlam olmuyor. Gece modu, sessiz mod, 7.5 saat zaman ayarı ve kumandalı olduğu için 200 lira verdim. :)

Klimanın ucuzları birşeye yaramaz. iyi klimalar pahalı ve çok yakıyor ve mekan değişikliği yapıldığında yaşattığı hava şoku yüzünden de sevmiyorum. Vantilatör iyidir, küçük ve basit taşınabilir, yaktığıda 3-5 lira. Bozduğum vantilatörüde çöpe atacağım artık yapacak bir şey yok. Teşekkürler.

Raks SF 16 RX Uzaktan Kumandalı Salınımlı Vantilatör =
    www.hepsiburada.com
    Raks SF 16 RX Uzaktan Kumandalı Salınımlı Vantilatör Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/raks-sf-16-rx-uzaktan-kumandali-salinimli-vantilator-p-EVRAKSSF16RX?magaza=Beyinn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börü76 -- 8 Haziran 2019; 20:49:24 >

Hocam evde küçük çocuk yoksa sağlam oluyor. Daha doğrusu benden mi kaynaklanıyor bilmiyorum, ben dikkatli kullanıyorum düşürmüyorum, 2 sene gitmeyecek eşya büyük konuşmayayım 10 yıl gidiyor. Bahsettiğim vantilatör kaliteli değil evet. Ama makanik zamanlama modu, kendi yaptığım hız düşürme modu falan var içinde. Yenisini alayım ona da hız düşürme modu ekleyecem Üç kademeli hıza sahip vantilatörü 6 kademeli yapıyorum kendim...
  • Hocam herkes sizin gibi modifiye edemiyor, yapıyorsanız sıkıntı yok tabi. :) Vantilatörün temiz kullanımda 10 yıl ömrü vardır. Evde yer kapladığı için bodrumda falan sakladım, malzeme kalitesi kötü olduğu için salınım tuşu ve diğer aksamları dağıldı gitti. Oluyor böyle işte. 1 kere az biraz fazla verip komplike pratik bir ürün almak mantıklı geliyor.
    Siemens marka masa tipi vantilatör babam taksitle 15 tl almış fi tarihinde rahmetli iyi kullanmış bakım ve temizliğini zamanında yapmış olmalıki şimdilerde ben hala kullanıyorum 30 yılı aşkın bir süredir görevini yapıyor.Fakat bir gerçeğide görmezden gelmemek gerek malzeme kalitesi günümüzde elbette çok marka var raks bunlardan biri idi ama artık yok işin içine ucuz maliyet girdi çünki iyi bir ürün ucuz olamaz zaten sizin sıkıntıya gelirsek basit bir lehim ile sorun giderilebilir sanıyorum kalınız sağlıcakla DH dostlarımında geçmiş bayramını kutluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 9 Haziran 2019; 16:52:38 >
  • Lehim yapacak araç gereç yok o yüzden böyle kaldım :) lehin seti almak yerine para ekledim temiz ve yeni vantilatör aldım. :) Sizin bayramınız kutlu olsun teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Börü76 -- 9 Haziran 2019; 18:18:16 >
    En güzelini yapmışsın abicim. Eskisini atma bigün lazım olur. Kablo demetlerini tutan plastik kelepçeler kabloları çok sıkıyorsa asılttırınca ordan kopmuş olabilir.
    güle güle kullan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.