Şimdi Ara

Kablo değiştirdim net hızım 3 katına çıktı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TTnet netlimitsiz paket kullanıcısıyım. İnternetim 300 kb/sn ile indiriyordu normalde ancak geçen hafta TurkTelekom oturduğum bölgedeki telefon kablolarını değiştirince internetim 950 kb/sn ile indirmeye başladı. Her yöntemi deneyip internet hızını arttıramayanlar bunu da denesin derim :)

• Kablo değiştirdim demişsiniz, türk telekom değiştirmiş kabloları
  • fıber altyapı döşemışler lakın bızım buralara gelmedı daha yıllar sonra belkı
  • Bende nasıl değiştirdi diyorum.
  • söyle bi durum daha var arkadaşlar bi ara bağlantı hızım çok düşüktü normalin altında idi bu yüzden ttnet ile baya problem yaşadım sorunu çözemediler . . Bende kablo değişikliği yaptım normal de iki kanalli normal ttr tlfn kablosu vardı hattımda bende o kabloyu çıkarıp 2 kanal tek tekli kablo çektim bir baktım problem çözüldü deneyin derim
  • Arkadaşlar, bakın bende kablo değiştirdim ve hızım 4 Mbps arttı. Anlayacağınız 4 Mbps'ye sabitlenmiştim kabloyu apartmana döşedikten sonra aradım ve hızım sekize çıktı. Kablom ise cat 6, o kadar kalın ki, bir adam intihar etmek istese eder yani, o kadar kalın ve sert. Ellerimle apartmanda ki kutudan evime çektim, süper oldu süper. Lütfen sizde böyle yapın, ben eminim ki hepinizin kabloları ince kötü, birbirine eklenmiş kablolardan internet alıyor. İnanın çok değişiyor. Benim bu cat 6 kablodan önceki kablom yumuşaktı, inceydi. Ne iyi yapmışım değiştirmekle. Sizde değiştirin. Tutacağı maksimum 15 lira.
  • kardeş nerden kaça aldın bende döşetmek istiyorum acaba kandinizmi yoksa bi başkasımı döşedi ben 25 metre alırsam yeter bilgi verirsen sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |SteeL| -- 7 Ağustos 2011; 8:33:37 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çarşıya indim ve elektronikçilerin bol olduğu sokağa girip bir yer beğendim, ve internet için en kalın, en sağlam kablo hangisi dedim cat 6 gösterdi. cat 6 kablosu telefon kablosu değildir, iki bilgisayar arasıdna yüksek hızlı veri akratımı sağlayan LAN kablosudur. içinde altı tane kablo var, apartman kutusundan kendi elleirmle merdiven aralarından sabitleyerek eve indirdim, bağlantıyıda kendim yaptım, kutuyu açtım kendi baklomu çok sağlam şekilde klemenslerle birbirine bağladım. Şimdi çok rahatım, verdiğim paranın hakkını alıyorum. Becerebilirsen sende çek. Sonra müşteri hizmetlerini ara ve, ben kablo edğiştirdim, sabitlnmiş hızımın yükseltilmesi için, arıza kaydı bırkamak istiyorum diyeceksin. Hadi bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

Arkadaşlar, bakın bende kablo değiştirdim ve hızım 4 Mbps arttı. Anlayacağınız 4 Mbps'ye sabitlenmiştim kabloyu apartmana döşedikten sonra aradım ve hızım sekize çıktı. Kablom ise cat 6, o kadar kalın ki, bir adam intihar etmek istese eder yani, o kadar kalın ve sert. Ellerimle apartmanda ki kutudan evime çektim, süper oldu süper. Lütfen sizde böyle yapın, ben eminim ki hepinizin kabloları ince kötü, birbirine eklenmiş kablolardan internet alıyor. İnanın çok değişiyor. Benim bu cat 6 kablodan önceki kablom yumuşaktı, inceydi. Ne iyi yapmışım değiştirmekle. Sizde değiştirin. Tutacağı maksimum 15 lira.

Bizim sitede malesef böyle birşey söz konusu değil benimde hat değerlerim düşük yüksek ihtimal bu kablolardan çünkü bina yapıldığında sıva altı hat çekilmiş ve hala aynı hat kullanılıyor tarihin ilk gördüğü kablo dersem abartmamış olurum sanırım. Benim sormak istediğim sıvadan gelen kablo direk bir ara kablo ile modeme bağlı bu aradaki kabloyu değiştirmemizin bir farkı olur mu acaba ?

• Yaaaa sosyetik olma oğlum, benim gibi kimseden çekinme korkma al eline kabloyu mervivenin üst köşelerinden dolandıra dolandıra evinin kapısına götür, sök zilin düğmesinide, sok kabloyu içine evden çıksın. sonra yine kroşe ile çaka çaka modeme götür bitti. Kimse sana diyemez '' sen neden merviven duvarından kablo çekiyorsun'' diye. Milletten çekinip ben kimseyle uğraşamam hızım böyle kalsın deyip, bu düşük hız çilesini çekeceksen ben saygı duymaktan başka birşey yapamam.
  • @xuadrox

40 db hat zayıflık değeri ile cat6'nın kralını döşesen 8 mbps hızı alamazsın. Başka da bir şey demiyorum ama tabi ben uğraşırım. Ufak bir değişiklik de olsa bana yeter diyorsan o başka. Senin bağlı bulunduğun altyapı düzelmesi gerekiyor. Bak bazen şu olabiliyor. Santrale olan mesafen yakındır. Bu modem arayüzündeki değerle de görebilirsin atıyorum adamın 20 küsür db hat zayıflık değeri var fakat SNR 6 sınırında bağlantısı 4-5 mbps ile sabitlenmiş. Teknik ekip yardımı (saha dolabında yapılacak düzenleme, port değişikliği v.s) ile hızın artabilir ona bir şey diyemem ancak santrale mesafen modem arayüzünde belirtilen değerden de anlaşılacağı üzere 3 km'nin üzerinde bu ADSL'nin ruhuna aykırı bir durum. O nedenle eğer santrale yakınsan emin ol saç teli kalınlığında bakır telle bile 16 mbps hızı alırsın. O nedenle cat5, 6 ve türevleri kablolara fazla bel bağlamamak gerekiyor. Senin yapacağın en güzel şeyse bağlı bulunduğun santrale bizzat gidip durumu anlatman olacaktır. Onlar da benim söylediklerimi sana belki biraz daha ayrıntısı ile vereceklerdir. Şimdiden kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SNIPER82 -- 8 Ağustos 2011; 2:59:36 >

• Son 1 Haftadır türk telekom Sokaktaki kabloları, yeni fiber optik kablolarla değiştiriyor. Yeni kablolar Apartmana bağlanınca, bir ttnet ofisine gidip sorucam.

Belki de Kablonet ile vedalaşmanın zamanı gelmiştir.

Yer : Kozyatağı mah. Bayar Cad.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.